Şimdi Ara

### Monster MS-16GC & MS-1757 Kullanıcıları Derneği ### (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
962
Cevap
8
Favori
42.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: infazciyunus31

evet sbarı kurdum ama kapanmıyor

toucpad driveri kurulumu başlatın sağ tarafında gizli ikonların arasında toucpad varmı
  • lazx_53 L kullanıcısına yanıt
    Evet var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: infazciyunus31

Evet var

kapanması gerekirdi yükledikten sonra hiç bilgisayarı yeniden başlattınızmı başlatmadıysanız bi başlatın yinede olmassa sbarı silip bide scm kurup deneyin aklıma bunlar geliyor inş halledersin.
  • merhaba arkadaslar ben bu modeli almak istiyorum fiyat olarak cok uygun ve aklima takilan bisey var siz aldiginizda linux mu kullaniyorsunuz win8 e mi cevirdiniz, cevirdiyseniz nasil cevirdiniz anlatirsaniz sevinirim

• VivaLaVida1 V kullanıcısına yanıt
    iki gündür ugrasıyorum bi win8 kuramadım win7 kurdum şimdilik takılıyorum :)
  • win7 nasil kurdun

Win8 de verdiği hatayı vermedi win7de direk tatım dvd'yi kurulumu yaptım
    Normal bir şekilde format atiyorsunuz. Çevirmek falan yok yani :) ben w8.1 ile kullanıyorum :)

• karakaya_o kullanıcısına yanıt
    kutuda format cd si mi cikiyor format atinca direk 8.1 mi oluyor hani kusura bakmayin hic free dos veya linux kullanmadim

• quote:

Orijinalden alıntı: HWS

Bataryanın ömrünü uzatmak için adaptörün sürekli notebooka bağlı kullanılmaması gerekir. Yani oyun oynamadığınız zamanlarda adaptörü notebooka takmanıza gerek yoktur. Sürekli elektriğe bağlı bırakılan bataryalar ömürlerini daha hızlı tüketirler. Notebooklar batarya tüketimleri konusunda tıpkı cep telefonu gibidirler. Nasıl ki bir cep telefonunda oyun açarsınız ya da tam ekran bir video izlerseniz batarya çabucak biter, notebooklar içinde aynısını söylemek yanlış olmaz. Size tavsiyem haftada en az 2 kez notebook bataryasını tamamen tüketip yine tamamen şarj ederek kullanın. Elbette tam dolu bir pilde şayet oyun oynamıyorsanız adaptörü notebookta takılı kullanmanıza da gerek yoktur. Oyun oynayacağınız zaman tam performans için mutlaka adaptör notebooka takılı olsun. MS-16GC ve MS-1757 'lerde notebook bataryası en az %30 dolu iken ve adaptör de prize takılı iken notebook, bataryanın gücünü adaptör ile birleştirip ekstra bir güç elde etmenizi sağlıyor ve daha fazla gpu boost imkanı oluyor bunun için bataryanızın en az %30 dolu olması şarttır.

@HWS

@HWS bu bahsettiğin özellik MSI GT kasalarda mevcut. GE kasalarda var mı bilmiyorum? Emin misin :)

MSI kendi sitesini ziyaret edersen GT kasalar için o özelliğin tanıtımı yapılmış; fakat GE kasalar için NOS tanıtımı yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuuuuck

quote:

Orijinalden alıntı: HWS

Bataryanın ömrünü uzatmak için adaptörün sürekli notebooka bağlı kullanılmaması gerekir. Yani oyun oynamadığınız zamanlarda adaptörü notebooka takmanıza gerek yoktur. Sürekli elektriğe bağlı bırakılan bataryalar ömürlerini daha hızlı tüketirler. Notebooklar batarya tüketimleri konusunda tıpkı cep telefonu gibidirler. Nasıl ki bir cep telefonunda oyun açarsınız ya da tam ekran bir video izlerseniz batarya çabucak biter, notebooklar içinde aynısını söylemek yanlış olmaz. Size tavsiyem haftada en az 2 kez notebook bataryasını tamamen tüketip yine tamamen şarj ederek kullanın. Elbette tam dolu bir pilde şayet oyun oynamıyorsanız adaptörü notebookta takılı kullanmanıza da gerek yoktur. Oyun oynayacağınız zaman tam performans için mutlaka adaptör notebooka takılı olsun. MS-16GC ve MS-1757 'lerde notebook bataryası en az %30 dolu iken ve adaptör de prize takılı iken notebook, bataryanın gücünü adaptör ile birleştirip ekstra bir güç elde etmenizi sağlıyor ve daha fazla gpu boost imkanı oluyor bunun için bataryanızın en az %30 dolu olması şarttır.

@HWS

@HWS bu bahsettiğin özellik MSI GT kasalarda mevcut. GE kasalarda var mı bilmiyorum? Emin misin :)

MSI kendi sitesini ziyaret edersen GT kasalar için o özelliğin tanıtımı yapılmış; fakat GE kasalar için NOS tanıtımı yok...

Alıntıları Göster
    Doğru söylüyorsun Ufuk GE serilerinde yok uyarın için teşekkürler.

Kutuda sadece driver cdsi var, normal format cdsi ile format atıyorsunuz :)

• karakaya_o kullanıcısına yanıt
    Kutudan cikan driver ile win8 kuruyoz ozm

• exxema kullanıcısına yanıt
    Bir bilgisayar şirketinde çalışmak istesem bu monster olmazdı. Okuluna giden sade vatandaşım. Lenovoda olan ısınma sorunlarını tüm kullanıcılar biliyor biraz objektif olmalısınız. Tabiki fp sınıfının en iyisi nerdeyse (2350 tl ile) ısınma söz konusu olacaktır. Ama performansı ısınma sorunun önünede geçmemeli.Önümde 3 seçenek var 510p 750sli - monster- 755sli(mart ortası gelir) bunlardan 1 tanesini amayı düşünüyorum. 755 serisini bekliyorum. Isınma sorunu devam ederse monstere yönelebilirim. İyi Günler.

• TnesQuare kullanıcısına yanıt
    755 sli fiyati kac civari olur acaba

Hiçbir tahminim yok hocam 750 serisin pahalı olur galiba çünkü 750 serisini bitirmek isteyeceklerdir ilk. Daha gelişi bile belli değil net olarak şubat sonu mart ortası böyle uzayıp gidiyor.

• Arkadaşlar i7 işlemciniz ve güçlü bir ekran kartınız varsa ısınma sorununuz olacak aksini aramayın, söyleyene de inanmayın

Örneğin MSI GT serisi kasaların soğutması daha iyi, neden? çünkü ekran kartı daha iyi + fiyatı daha iyi. Ama ısınma sorunu onda da var merak etmeyin. Isınmıyo diye bir şey yok (oyun oynadığınız sürece)

eğer ben oyun oynayayım deli gibi; ama alet hiç ısınmasın diyosanız çift fanlı clevo alacaksınız bu kadar basit. Tabi 3500 TL'yi de gözden çıkaracaksınız Hem 2700'e laptop alıyon hem de ısınmasın diyon ABD diil ki burası Türkiye. Burda yapılmıyo bu cihazlar ithal ediliyo Burada Monster'a verdiğin parayla ABD'den Sager alabiliyorsun mesela. Ama burada anca monster alabiliyosun ne yazık ki...

@exxema arkadaşım sorularının kullanıcıyla ilgili olan kısımlarını cevaplayayım ben. @HWS neden sustu bilmiyorum, cevap vercektir heralde :D

1. Hiç bir bilgim yok. Böyle bir şey yapılıyorsa refurbished olarak daha düşük fiyata satılmalı; öteki türlüsü etik değil.
    2. Fiyat bence uçuk değil. Fiyatı uçuk buluyosan ucuz olanı alırsın olur biter Örn. y510p şu an monsterdan ~100 TL fln daha pahalı galiba. Bakarsan ekran kartı performansı da "stuttering.i göz ardı edersen" daha iyi zaten. performans/fiyat yaparsan monster çok da uçuk diil yani ;)
    p.s. uçuk diyosan ucuz olan yerleri söyle ki bilinçlensin herkes. Boşa fazla para vermesin
    3. Katılıyorum cd-rom çok adi duruyor. ayrıca turbo fan açık halinden bile daha fazla ses çıkarıyor cd takınca Fakat bana açıp kapatırken hiç sallanmayan, çok solid bir optik okuyucuya sahip bir laptop gösterebilir misin? Bütün hepsinde az miktarda da olsa bir oynama olacaktır. En azından benim görüp kullandıklarımda vardı Ama monsterdaki gerçekten çok adi duruyor
    p.s. SLI'li laptop alsaydım o beğenmeyip adi dediğim cd okuyu hiç olmayacaktı
    4. bilgim yok
    5. webcam ve hoparlörü bilmiyorum. Yalnız yine GT kasasındaki hoparlörlerin daha iyi olduğunu biliyorum Ram.a gelince bana sorarsanız Kingston da olsa aynı patriot olsa da SSD diil ki bu aralarında çok büyük performans farkı olsun
    p.s. overclock yapcaksınız fark olur tabi ki kingston daha iyidir ;)
    6. bu olay şuna benzer. pizza pizza'ya gidersin sınırsız pizzayı 10 TL'ye yiyosan kolaya 4 TL verirsin sınırsız pizza yiyon yanında kola içmiycen mi? adamlar kolayı pahalı tutup ordan kazanıyo ;) ama ben windows almıyorum hatta benim için hiç bloatware olmadan gelmesi şahane bir şey; çünkü ben o bloatware.lerin hepsini siliyorum sonradan
    7. doğru diyosun. kampanya filan yok aslında fiyat aynı. Ama şunu da belirtelim dolar aldı başını gitti monster fiyatı hiç yükseltmedi ;)
    8. killer doubleshot GT kasasında mevcut. Bu kasada sadece killer LAN var. Kullanıcı olarak söyleyim gayet de performanslı tabi benim daha önceki oyun bilgisayarımda (ASUS G51vx) yoktu böyle killer lan fln. daha önce kullandığım bilgisayarlardan daha iyi lan performansı; ama diğer killer lan olan bilgisayarlara kıyasla nasıldır bilmiyorum...
    9. çünkü monster o kadar bilinen bir marka değil MSI'nin kasasını alıyo rebranding yapıp satıyo direk youtube'a MSI GE60 yaz ısı, fps, vb. neyi incelemek istiyosan incele. Monster'la aynı çıkması lazım ;) Bana hatta ilk mesajdaki ısı değerleri düşük gelmişti. Çünkü notebookcheck 90-100 C'den bahsediyordu. Sonra düşündüm ki onlar extreme koşullar altında :) Burda arkadaş sadece stres testinin kaçıncı dakikasında çekmiş o videoyu bilmiyorum :))
    10. vatan bilgisayarda MSI GE60'a bakmıştım gidip. Kasasına filan. Altına baktığımda demiştim ki "bu ne lan her tarafı açık, toz girer hep buralardan". Şu an aldığım monster da aynı. Neden? çünkü kasa aynı arkadaş çekip koysun fotoyu. Muhtemelen MSI GE60 ile aynıdır

Sonuç olarak demek istediğim şu: Monster MS-16GC = MSI GE60.
    Yurtdışında bu işi yapan (rebranding) şirketleri paylaşayım aşağıda. Monster da bunların TR versiyonu bu kadar basit. Bi ara kafaya Clevo kasayı taktığım için araştırmıştım baya Clevo kasaları öyle MSI gibi belli bir son ürün olarak satılmıyor. Barebone (yani kasa) olarak satılıyor, sonra siz içine hardware takıp rebranding yaparak satıyorsunuz.
    p.s. eğer ingilizceniz varsa yurtdışı kaynaklardan daha çok ve daha güzel incelemeler bulabilirsiniz ;)

ABD: xoticpc, gentechpc
    EU : mySN, notebookguru

@exxema, @HWS

EDIT: Arkadaşlar bir de bu P1 tuşuna hesap makinesini atadım ben. basınca arka planda açılıyo nedenini bilen var mı basıyon bi de görev çubuğundan tıklayıp ekrana getirmen gerekiyo P1 tuşunun işlevselliği kalmıyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuuuuck -- 28 Ocak 2014; 20:36:38 >

• ufuuuuck U kullanıcısına yanıt
    Şu touchpad ide bir kapatabilseydim bende :)

Bu arada cevaplar güzel tebrik ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuuuuck

Burda arkadaş sadece stres testinin kaçıncı dakikasında çekmiş o videoyu bilmiyorum :))

Bilemezsin tabii çünkü daha nereye bakacağını bilmiyorsun. Stress testi videosunun 40.ıncı saniyesinde time yazan yere dikkatlice bak bakalım kaç saattir test çalışıyormuş o zaman belki anlarsın.
  • ufuuuuck U kullanıcısına yanıt
    Hocam kasa dandik demissinde e napalim bu paraya bu kadar oluyo simdi gidipte 300-400tl daha fazla verip 1 gb ekran kartli alienware mi alalim kasasi,tasarimi guzel diye senin performansini artirip azaltmaz ama windows konusunda haklisin ve pc alindiginda wifi felanda yok millet driverlerle ugrassin dursun. Neyse iyi forumlar

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.