Şimdi Ara

### Monster MS-16GC & MS-1757 Kullanıcıları Derneği ### (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
962
Cevap
8
Favori
42.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    siyah parça neresinden çıktı ?Benimki şu şekilde ;

• karakaya_o kullanıcısına yanıt
    Sorunu DriverBosster sayesinde çözdüm hocam. Lakin şuan kafamın takıldığı başka birşey var; harddiskin dönüş hızı bilgisayarın kasasına ince bir ınnlama şeklinde titreşim veriyor. Bu problem midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: HanKaĞaN

Sorunu DriverBosster sayesinde çözdüm hocam. Lakin şuan kafamın takıldığı başka birşey var; harddiskin dönüş hızı bilgisayarın kasasına ince bir ınnlama şeklinde titreşim veriyor. Bu problem midir?

Ne kadar veriyor bilmiyorum. Ama minik bir titreşim vermesi tabii ki normal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tcdd4242 kullanıcısına yanıt
    Bu kapagi acinca icinden dustu. Hocam sizinki de 1757 degil mi? Benimkinde sanki ekstradan bir parca var gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: tcdd4242

quote:

Orijinalden alıntı: Humboldt

merhabalar

mühendislik okumakta olan bir akrabama autocad, solidworks, rhino gibi 3d programlar için monster ms-16gc veya ms-1757 aldırmayı düşünüyorum.

seçimlerden hangisi daha iyi olur sizce? 3d programlamalar için hele ki yukarıda bahsettiğim programlar için işlemci mi ön planda yoksa grafik kartı mı bilemedim.

piyasada başka marka-model laptoplar da buldum ancak ekran kartı vs olarak bu laptopların gerisinde kalmakta.

Hocam öncelikle çizimler için ikiside önemli hem gpu hem cpu'nun üst düzey olması gerek

Bence çizim için 17" model daha dogru olur ama mobilitesi 15" inçliğe göre biraz daha az

Piyasadaki en iyi f/p cihazıdır monster başka marka aramanıza gerek yok

Birde bütçe uygunsa 128 gb lık ssd alıp bu canavarları iyice hızlandırabilirsiniz

cevabınız için tesekkürler öncelikle.

peki daha f/p olacağını düşündüğüm iki ürün daha var.

lenovo z510 i7 4702mq 8 gb 1 tbhdd+8gb ssd 2 tb gt740m 64bit ddr3

dell 7537 galiba i5 4200u 6 gb 500 gb hdd 2 gb gt750m 128bit ddr5

lenovo 2100 tl taksitli fiyatı
    dell 1850 tl taksitl fiyatı
    monster 2750 tl taksitli fiyatı

aradaki 900 tl veya 650 tl fiyat farkı bizim açımızdan cok gerekli mıdır? zira ileti düzeyde cok bir sey yapmayacağım 3d anlamında diyor.

dell açıksasi cezbetti

monsterde herhangi bir ısınma yada sorun çıkma ihtimali nedir o da kafamı karıştırmıyor değil bütçeyi zorlayıp fazladan 650-900 tl vermek var sonuçta.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Humboldt H kullanıcısına yanıt
    Çok ciddi grafik işleriniz yoksa dell size yetecektir.
  • Punckey P kullanıcısına yanıt
    Bendeki ms16-gc hocam 1757 değil.
  • teşekkür ederim hocam ilginize. 1757 sahibi biri atabilirse fotoğrafı çok sevinirim.
  • Sadece 2 soru sorucam.Lütfen cevap verin.
    -Isınma normalde ve oyunlarda kaç derece oluyor. Ağır oyunlarda el yakıyormu
    -En nefret ettiğim şey fan sesi , bu laptopta normal kullanımda fan sesi varmı vede oyunlarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bloody.Marry

Sadece 2 soru sorucam.Lütfen cevap verin.
    -Isınma normalde ve oyunlarda kaç derece oluyor. Ağır oyunlarda el yakıyormu
    -En nefret ettiğim şey fan sesi , bu laptopta normal kullanımda fan sesi varmı vede oyunlarda.

-Normal kullanımda maks. Cpu:69 derece
    -Oyunlarda ise Cpu:82 derece Gpu:80 derece(turbo fan acık)
    -Normal kullanımda fan sesi sessiz ortamlarda duyulabiliyor ultrabooklar kadar sessiz değl yani.
    -Oyun oynarken oyun sesinden fan sesi zaten duyulmuyor ama fan sesi elbette yüksek yani ben turboyu acıyorum çünkü turbosuz oynamıyorum.
  • 1757 ile büyük ihtimalle aranıza katılıyorum. Onca elemelerden sonra MSI'ı falan eledim. Nereye baksam eksikleri olanlar karşıma çıkıyor. Birinde SSD olmuyor, diğerinde Windows, biri 16GB ram ile kandırıyor çok gerek varmış gibi falan.

Herhangi bir aldırtmayacak problem yaşayan da çıkmadı sanırım, neredeyse hepiniz övüyorsunuz.
  • Hocam doğru tercih dış görünüşünün sade olması sizin için önemli değilse

• tcdd4242 kullanıcısına yanıt
    Problem değil, teknik sorunlar olmadığı sürece. Siparişimi vermiş bulunuyorum. Umarım hayırlı olur. Bu süreçte sorularıma hep cevap verdiğiniz için size de ayrı teşekkür ederim.

• titanfall oynayan varmı aranızda bir haritada hata veriyor oyundan mı cihazdan mı anlayamadım daha (bana kalırsa oyun gibi diğer haritalarda sorunsuz oynuyorum çünkü) hata ile karşılasan varsa paylaşırsa sevinirim.
  • Arkadaşlar, makine arada çok kasıyor. Biraz önce fare imleci bile dondu, bunlar normal midir? Aşırı ısınma yok, gözle görülür donanımsal bir problem yok. Bu neden oluyor?..
  • Rica ederim hayırlı olsun şimdiden

• HanKaĞaN kullanıcısına yanıt
    Arada oluyor bende de prizde veya pilde fark var mi diye dikkat etmedim açıkçası ama harddisk o an yoğun çalışıyorsa olabilir. Malum 2014 yılındayız ve hdd sistemimizin en yavaş parçası

Makinede SSD yoksa bile 7200 RPM Scorpio disk var hocam. Ben bu sebebi belirsiz kasmalardan bıktığım için yeni makine aldım. Biraz önce Intel'in sitesinde güncellemeyi denetledim, yeni grafik kartı güncellemesi vardı, yükledim ama halen kasmalar var. Ayrıca makine sürekli harici ekran kartında çalışıyor. Normal işlemlerde bile. Yarım saat önce ETS 2' de de kasmalar yaşadım...
  • HanKaĞaN kullanıcısına yanıt
    Çok aşırı kasmalar varsa virüs olabilir taratirsaniz iyi olur veya baştan format atarsanız çözüm olabilir. Bilgisayar yüksek performans modunda çalışıyorsa harici ekran kartıyla çalışması normal. Bu arada Ets2 yi hergün oynuyorum bir sorun yok. Dediğim gibi takılmalar nadiren oluyor.

Lisanslı Kaspersky Internet Security kullanıyorum hocam. Bilgisayar dengeli ayarda.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.