Şimdi Ara

### Monster MS-16GC & MS-1757 Kullanıcıları Derneği ### (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
962
Cevap
8
Favori
42.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: anilgol

Arkadaşlar merhabalar. Ben geçtiğimiz günlerde Monster MS-17572 cihazını aldım. Yüksek performanslı bir oyun oynadığımda (turbo fan açık halde) laptop'ın sol tarafında, tuş takımının olduğu, elimi koyduğum kısımda ısınma problemi oluyor. İnsanı rahatsız edici bir radyasyon hissi, siz de yaşadınız mı hiç bilmiyorum. Elbette soldaki fandan üflüyor fakat tuş takımının olduğu kısma etki etmemesi lazım. Bildiğiniz gibi oyunu WASD ile oynadığımdan oyunun başından bir an önce kalkasım geliyor, oynayamıyorum. Acaba bu problem cihazın kendisinde olan bir problem mi, sadece benim aldığım cihazda mı bu problem var, siz de yaşadınız mı onu öğrenmek istiyorum.

Radyasyon derken ?

• quote:

Orijinalden alıntı: tcdd4242

quote:

Arkadaşlar merhabalar. Ben geçtiğimiz günlerde Monster MS-17572 cihazını aldım. Yüksek performanslı bir oyun oynadığımda (turbo fan açık halde) laptop'ın sol tarafında, tuş takımının olduğu, elimi koyduğum kısımda ısınma problemi oluyor. İnsanı rahatsız edici bir radyasyon hissi, siz de yaşadınız mı hiç bilmiyorum. Elbette soldaki fandan üflüyor fakat tuş takımının olduğu kısma etki etmemesi lazım. Bildiğiniz gibi oyunu WASD ile oynadığımdan oyunun başından bir an önce kalkasım geliyor, oynayamıyorum. Acaba bu problem cihazın kendisinde olan bir problem mi, sadece benim aldığım cihazda mı bu problem var, siz de yaşadınız mı onu öğrenmek istiyorum.

Radyasyon derken ?

Elden başlayarak koldan yukarıya doğru çıkan kemiklerde hissettiğiniz rahatsız edici bir sıcaklıktan bahsediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ieugene -- 1 Mayıs 2014; 21:44:41 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tcdd4242

quote:

Radyasyon derken ?

Elden başlayarak koldan yukarıya doğru çıkan kemiklerde hissettiğiniz rahatsız edici bir sıcaklıktan bahsediyorum.

Isınma normaldir.İlk mesajdaki cpu sıcaklıgı düşürme işlemini uygulayın sıcaklık biraz daha düşecektir.

• Laptopta bazen statiklenme oluyor mu? Yani elinizin tersini laptopa surttugunuzde zırr diye çarpma hissi var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karakaya_o kullanıcısına yanıt
    Statiklenme olmuyor.
  • KaramelizeYogurt K kullanıcısına yanıt
    Ultrada oynamak kavramının biraz içi boşaltıldı forumlarda. Düşük seviye laptoplar alan arkadaşlar bile bu soruyu soruyorlar. Aslında sorulmak istenen ''iyi bir görüntü kalitesinde akıcı oynayabilir miyim?'' olması gerekirken herkes ''ultra'da çalıştırabilir miyim'' şeklinde soruyor bizim de kafamız karışıyor. Siz bu güruhtan değilseniz ve cidden ultra ayarları soruyorsanız bu makineyi önermem çünkü hem düşük fps alırsınız hem de cihaz aşırı ısınır ve kısa ömürlü olur.

Tam tersi ise laptop size gayet yeterli gelecektir. Ultra'ya yakın karışık ayarlarda cihaz biraz ısınarak iyi bir performans verir. Ayarlarda kaliteden biraz biraz ödün verdikçe ısınma miktarı da azalacaktır. Kaldı ki o kadarcık kalite farkından rahatsız olan arkadaşlar da gamer diye tabir ettiğimiz arkadaşlar. Bir çoğu da masaüstü bilgisayar toplamakta ya da oyun konsolları kullanmakta.

Bende de biraz oyun deliliği var diyorsanız ilk mesajımda da belirttiğim gibi bir soğutucu ile kullanmanız çok mantıklı olacaktır.

• Bu arada ben de bir soru sorayım; cihazı bazen 24 saat aralıksız fişte çalıştırmak zorunda kalıyorum. Bu 24 saatlik süreçte pil doldukça devamlı olarak çıkarıp bitiriyorum ama yine de pil ömrünü kısa sürede tüketmekten korkuyorum. İlk laptopumun pili bu şekilde kullandığım için 2 senede cortlamıştı.

Pilin laptop anakartını şehir şebekesindeki değişikliklerden koruduğunu ve sürekli takılı kalması gerektiğini biliyorum.

Pili çıkararak kullandığımızda da anakartı korumanın bir yolu var mıdır?
  • Ups cihazı

• Akıllı prizde kullanabilirsiniz. Değişken olan voltaji sabitliyorlar. (220v'a)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakaya_o -- 2 Mayıs 2014; 22:43:06 >
  • arkadaşlar kendime güzel bir oyuncu odası ayarladım. altta aldıklarımı görebilirsiniz.

bilgisayar masası (ikea fredde) 600tl, koltuk 220tl

razer blackwidow ultimate 2013 klavye 400tl, razer taipan mouse 230tl

Logitech Z523 ses sistemi 270tl (internette 185tl aldıktan sonra pişman oldum)

Philips 273E3LHSB/00 27" monitör 618tl

lightpack led aydınlatma 250tl (yurtdışından sipariş verdimhttp://lightpack.tv/ )

Creative Soundblaster Tactic 3D Rage Wireless Kulaküstü Kulaklık 280tl

usb 3.0 4lü hub + adaptör 80tl, 7li priz 40tl, hdmi kablo 20tl

ayrıca laptobuma 2 adet 120gb msata ssd aldım yaklaşık 600tl tuttu ikisini raid0 ile birleştirip işletim sistemi kurdum sorunsuzca kullanıyorum.

dediğim gibi böyle bir sistem topladım ve ms1757 laptobumu kasa olarak kullanıyorum. turbo fan sürekli açık, kasanın kapağını çıkarıp dandik 2 fanlı ama 90tl verip aldığım bir soğutucu stand üzerine koydum, cs go da 1-2 saat full grafik 100 fps altına düşmüyor ve gpu sıcaklığı 60 dereceyi geçmiyor. ara sıra takılmalar kasmalar oluyor nedenini bilmiyorum ama yine de sorunsuzca oynayabiliyorum. yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WakeandBacon -- 3 Mayıs 2014; 1:16:20 >

• MS-16gc 15.6 netbookta sorun yaşıyorum sürekli bf4 oynuyorum ancak tam oyunun ortasında sanal bellek yetersiz lütfen programı kapatın diye bir hata alıyorum nedenini anlamış değilim sanal bellek ayarıda yaptım ama fayda etmedi ramlerdemi bir sorun var acaba
  • efemelih kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı sorun var çözebilmiş değilim

• Sürücü güncelleme, disk birleştirme yapın. Oyun hdd de ise bundan da kaynaklanabilir. Eski bilgisayarımda da takılmalar vardı. Forumda bu sorunu yasayan üyeler var. Suan bende bir sorun yok ama zamaninda çok kafa yormustum.

• karakaya_o kullanıcısına yanıt
    tüm sürücüler en son sürüm bundan emin olabilirsiniz. oyun hdd de tabi ssd ye aktarsam zaten yer kalmaz malesef. başka ne yapılır bilmiyorum biraz önce oyundan çıktım yarım saatten sonra aşırı kasmalar oluyor.
  • tcdd4242 kullanıcısına yanıt
    Düşürme işlemini uyguladım zaten ama ona rağmen klavyede, tuş takımında ısınma problemi var. Sıcaklık aşırı değil yalnız, bileğimi kasıyor ve oynayış keyfini düşürüyor. Benim bildiğim normal şartlarda klavyenin ılık olması gerekiyor. Benimle aynı şekilde bu problemi yaşayan arkadaşlar var mı?
  • Bu ikisinden birini kullandığımda pili rahatlıkla çıkarabilir miyim yani?
  • ABRA A5 V2.1 bilgisayarı kampanya ile alıcam. Sipariş geçtim ama müşteri hizmetlerine ulaşamıyorum, siz de bana ulaşmıyorsunuz. İlk 50 kişi içinde isem ödeme yapıcam ama bilgi alamıyorum + DH Forum üyelerine özel peşin alımlarla hediye vardı. O kampanyadan da yararlanmak istiyorum.
  • Genelde hard diskten olur. Dediğiniz gibi sinir bozucu oluyor suan bende bir sorun yok. Sürekli disk birleştirme yapıyorum. İobit smart defrag ile bir birleştirme yapin. Olmazsa format atmayı deneyin. Baska bir sorun olabilir. Soğutucusuz kullanıyorum ayrıca

• Kesin demiyorum, ama bu şekilde bi problem olmaz gibi. Yani sonradan bişey olursa sorumlu olmak istemem size kalir

• valla yeter 2 aylık monster ms 1757 laptobumu satıyorum!
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.