Şimdi Ara

Monster Notebook BIOS Rehberi 'UEFI & Legacy' (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
568
Cevap
10
Favori
107.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: busterr

Teşekkürler ancak exe'yi açmaya çalıştırdığımda windows sürümünüzle uyumlu değil hatası alıyorum en baştan. Windows 7 Ultimate 64 Bit kullanıyorum sitedeki "16F3.400 TURBO FAN EDITION - EC Firmware (Win7)" bunu kurmaya çalıştım kurmadı. Neden olabilir ?

Sn. busterr

Güncelleştirme windows üzerinden maalesef yapılamamaktadır. Sadece MS-DOS komut biriminden EC güncelleştirmenizi yapmanız gerekmektedir. Bu güncelleştirmeyi de bu konunun en başındaki MS modeller için yapmış olduğum güncelleştirme adımlarını takip ederek deneyebilirsiniz.

Saygılarımla,
  • quote:

Orijinalden alıntı: omur@fokusshop.com

quote:

Teşekkürler ancak exe'yi açmaya çalıştırdığımda windows sürümünüzle uyumlu değil hatası alıyorum en baştan. Windows 7 Ultimate 64 Bit kullanıyorum sitedeki "16F3.400 TURBO FAN EDITION - EC Firmware (Win7)" bunu kurmaya çalıştım kurmadı. Neden olabilir ?

Sn. busterr

Güncelleştirme windows üzerinden maalesef yapılamamaktadır. Sadece MS-DOS komut biriminden EC güncelleştirmenizi yapmanız gerekmektedir. Bu güncelleştirmeyi de bu konunun en başındaki MS modeller için yapmış olduğum güncelleştirme adımlarını takip ederek deneyebilirsiniz.

Saygılarımla,

Yeni gelecek bilgisayarlarda turbo modu etkin olacak mı? ms16 serisi

• quote:

quote:

Sn. busterr

Saygılarımla,

İlk sayfadan gördüğüm kadarıyla EC güncelleştirmesi için Legacy modda açıp Bootable Usb'yi seçin demişsiniz ama bende UEFI veya Legacy yok, BIOS güncelleştirmesi yapmadım bu konudaki gibi, tüm o UEFI olayını yapmadan sadece Turbo Fan güncelleştirmesini yapamaz mıyım ? Yapabilirsem nasıl açıklarsanız sevinirim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: eyigit55

Yeni gelecek bilgisayarlarda turbo modu etkin olacak mı? ms16 serisi

Sn. eyigit55

Cihaz üretimleri Windows 8 kullanım şekline uygun bios ve ec firmware yazılımları ile kullanıcılarımıza gelecektir. Şayet Windows 7 kullanacak kullanıcılarımız, gerekli değişikliği yapmak zorunda kalacaklardır.

Saygılarımla,
  • quote:

İlk sayfadan gördüğüm kadarıyla EC güncelleştirmesi için Legacy modda açıp Bootable Usb'yi seçin demişsiniz ama bende UEFI veya Legacy yok, BIOS güncelleştirmesi yapmadım bu konudaki gibi, tüm o UEFI olayını yapmadan sadece Turbo Fan güncelleştirmesini yapamaz mıyım ? Yapabilirsem nasıl açıklarsanız sevinirim.

Sn. busterr

.rar dosyayı USB disk içerisine klasör olarak atmanız gerekmektedir. Ayrıca USB diskiniz MS-DOS komut biriminde bootable olmalıdır. MS-DOS komut dizininde ise ilgili dosyadan ECALL.BAT dosyası çalıştırmanız yeterlidir. Yükleme bitince cihazın elektrik ve batarya bağlantılarını kesmeniz gerekmektedir. Ardından 10 sn. içinde tekrar takabilirsiniz. Hepsi bu.

Saygılarımla,

• quote:

quote:

Sn. busterr

.rar dosyayı USB disk içerisine klasör olarak atmanız gerekmektedir. Ayrıca USB diskiniz MS-DOS komut biriminde bootable olmalıdır. MS-DOS komut dizininde ise ilgili dosyadan ECALL.BAT dosyası çalıştırmanız yeterlidir. Yükleme bitince cihazın elektrik ve batarya bağlantılarını kesmeniz gerekmektedir. Ardından 10 sn. içinde tekrar takabilirsiniz. Hepsi bu.

Saygılarımla,

Hocam çok soru sordum ama anlamadım dediklerinizi, bu konuda pek bilgim yok o yüzden adım adım açıklamanızı rica etcem sizden

1- MS-DOS denen şeyi nasıl açıyoruz ?
    2- USB diski MS-DOS'ta nasıl bootable hale getircem ?
    3- MS-DOS'ta nasıl ECALL.BAT dosyasını çalıştırcam ?

İlgi ve sabrınız için teşekkürler şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi busterr -- 19 Mart 2013; 22:10:20 >

• quote:

quote:

quote:

Sn. busterr

Saygılarımla,

Hocam çok soru sordum ama anlamadım dediklerinizi, bu konuda pek bilgim yok o yüzden adım adım açıklamanızı rica etcem sizden

Hocam ilk sayfaya bakarsan detaylı tarif edilmiş herşey. Flash'ı nasıl bootable yapacağın falan hep yazıyor. Ama seni bir konuda uyarayım usb'deki herşey silinecek. Ona göre bootable yap. Yani boş bir flash bul yada elindekinin içindekileri kopyala yedeğini al sonra bootable yap.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: YoYoxP

quote:

Hocam ilk sayfaya bakarsan detaylı tarif edilmiş herşey. Flash'ı nasıl bootable yapacağın falan hep yazıyor. Ama seni bir konuda uyarayım usb'deki herşey silinecek. Ona göre bootable yap. Yani boş bir flash bul yada elindekinin içindekileri kopyala yedeğini al sonra bootable yap.

Tamam bootable yapmayı hallettim gözümden kaçmış ilk baştaki, sonra içine attım dosyayı, PC'yi yeniden başlatırken F11 tuşundan bootable'dan usb'mi seçtim, gelen komutlu siyah ekran MS-DOS heralde, orada komut olarak C:\> yazıyor orda kaldım. Burdan o ECALL.BAT dosyasını çalıştırmak için ne yazmam gerekiyor ?

Edit: Tamam hocam hallettim ben direk 400 klasörünü atmışım ECALL.bat yazınca görmüyordu o yüzden, direk dosyanın kendisni atıp yazınca gördü. Ne lanet olası bir şeymiş arkadaş bu ya setup olarak tıklayarak kursak işte ama yok illa dos mos Neyse teşekkürler yardımlar için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi busterr -- 19 Mart 2013; 23:11:40 >

• quote:

Tamam bootable yapmayı hallettim gözümden kaçmış ilk baştaki, sonra içine attım dosyayı, PC'yi yeniden başlatırken F11 tuşundan bootable'dan usb'mi seçtim, gelen komutlu siyah ekran MS-DOS heralde, orada komut olarak C:\> yazıyor orda kaldım. Burdan o ECALL.BAT dosyasını çalıştırmak için ne yazmam gerekiyor ?

Edit: Tamam hocam hallettim ben direk 400 klasörünü atmışım ECALL.bat yazınca görmüyordu o yüzden, direk dosyanın kendisni atıp yazınca gördü. Ne lanet olası bir şeymiş arkadaş bu ya setup olarak tıklayarak kursak işte ama yok illa dos mos Neyse teşekkürler yardımlar için

Sn. busterr

Olaya kararlı yaklaşımınız ve araştırarak çözüme ulaşmanız sevindirici. FN+F7 tuşu ile Turbo Fan'ı açıp kapatabilirsiniz.

Saygılarımla,

• quote:

quote:

Sn. busterr

Olaya kararlı yaklaşımınız ve araştırarak çözüme ulaşmanız sevindirici. FN+F7 tuşu ile Turbo Fan'ı açıp kapatabilirsiniz.

Saygılarımla,

Teşekkürler hocam. Dediğiniz gibi Turbo Fan'ı açtım oyunda 85-86 derecedeyken, 78-79'a indi. Ancak 15-20 dakika sonra baş ağrısı gibi yan etkileri oluyor uçak kalkışı gibi mübarek

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YoYoxP

quote:

Yapabilmen güzel olmuş hocam hayırlı olsun. Açıklamanız sayesinde benimde güncellmeye ihtiyacım olursa güncelleme yaparken klasörden çıkarıp direk atarım. (Tabi pc elime geçerse.)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Turbo fan olayı P150EM serisinde yok mu? Bios güncellemelerini yapmama rağmen olmadı. Bir de VGA oc programı olması lazım demişsiniz. Onu nerden bulabiliriz? Win8 64bit kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sengunbjk -- 20 Mart 2013; 12:37:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sengunbjk

Turbo fan olayı P150EM serisinde yok mu? Bios güncellemelerini yapmama rağmen olmadı. Bir de VGA oc programı olması lazım demişsiniz. Onu nerden bulabiliriz? Win8 64bit kullanıyorum.

Sn. sengunbjk

P150EM modelimizde Turbo FAN kapatılmıştır. Önceki modellerimizdeki FN+1 tuşu ile aktifleştirilen bu özellik EM serisinde kaldırılmıştır. Optimus teknolojisi ile ekran kartı geçisi ile devreye giren Turbo FAN, cihazın soğutumunu kullanıcıdan bağımsız yapmaktadır. Bu özelliğin aktifleştirilmesi konusunda da bir çalışma başlattığımı ise bilmenizi isterim. Ayrıca VGA OC programı ise MS modellerimizde kullanılan bir uygulamadır, sizin modelinizde yoktur.

Saygılarımla,

• ilginiz için teşekkür ederim. Bir süre bekleriz artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sengunbjk -- 21 Mart 2013; 3:38:30 >
  • Ekran kartından ses gelmesi normal midir? GTX 675MX (P150EM serisinde) ekran kartı var. Belli zamanlarda çıt sesi çıkarıyor. Bilgisayar açılırken ya da kapanırken, oyunu açarken, bazı simgelere(grafik işlemci seçme seçeneği olanlarda) sağ tıkladığımda hep bu sesi alıyorum. GPU-Z programını açıyorum otomatik entegrenin özelliklerini gösteriyor. Bunda bir sorun yok. Fakat alttan asıl ekran kartını seçtiğimde belli aralıklarla bu ses gelmeye başlıyor. Hatta CUDA desteğinin olmadığını belirtiyor(daha önce CUDA var gözüküyordu). Sanki asıl ekran kartına geçiş yaparken bir sorun oluşuyor ve bu sesi veriyor. Geçiş yaptıktan sonra ses çıkmıyor. Büyük olasılıkla elektriksel bir şey. Bu konuda ne yapmalıyım. Garantiye göndersem bu sorun çözülür mü? Diğer p150em kullanıcıları ekran kartından böyle bir ses alıyorlar mı?
  • quote:

Ömür Bey, bu Turbo Fan'ı yükledikten sonra bende bi sorun başladı. Normalde yük altında fan sıcaklık 78-80 dereceye dayanınca son hız çalışıyordu sıcaklığı orda sabit tutmak için. Ama bu turbo fanı yükledikten sonra fanın hızı artmıyor, normal devirde dönüyor ve 92 dereceye kadar çıktı sıcaklık, bıraksam daha da çıkardı muhtemelen çünkü fan artan sıcaklığa bağlı olarak hızlanmıyor artık. Ancak bu turbo fanı açınca 78 derecelere düşüyor. Bu ne şimdi hata mı fanın otomatik devir sayısını ayarlama özelliği falan mı iptal oldu bu güncelleştirmeyle ? Bi baksanız iyi olcak sanki.
  • Okudum neredeyse tüm yazılanları. Windows 7 Ultimate 64 Bit kullanıyorum. MS-16F34'üm var. Bu modelin Bios güncellemesi yüklenmemiş sanırım siteye çünkü baktığımda sadece MS 16F1 gibi bir şey gördüm Sürücüler sekmesinin altındaki kodlarda. Teşekkürler.
  • quote:

Ekran kartından ses gelmesi normal midir? GTX 675MX (P150EM serisinde) ekran kartı var. Belli zamanlarda çıt sesi çıkarıyor. Bilgisayar açılırken ya da kapanırken, oyunu açarken, bazı simgelere(grafik işlemci seçme seçeneği olanlarda) sağ tıkladığımda hep bu sesi alıyorum. GPU-Z programını açıyorum otomatik entegrenin özelliklerini gösteriyor. Bunda bir sorun yok. Fakat alttan asıl ekran kartını seçtiğimde belli aralıklarla bu ses gelmeye başlıyor. Hatta CUDA desteğinin olmadığını belirtiyor(daha önce CUDA var gözüküyordu). Sanki asıl ekran kartına geçiş yaparken bir sorun oluşuyor ve bu sesi veriyor. Geçiş yaptıktan sonra ses çıkmıyor. Büyük olasılıkla elektriksel bir şey. Bu konuda ne yapmalıyım. Garantiye göndersem bu sorun çözülür mü? Diğer p150em kullanıcıları ekran kartından böyle bir ses alıyorlar mı?

Sn. sengunbjk

Bahsetmiş olduğunuz bu sesin bir arıza olduğunu düşünüyorsanız, cihazınızın elektronik kontrollerinin yapılması açısından sizi teknik servisimize bekliyoruz. Hızlı bir şekilde kontrolleri yapılarak bir problem var ise çözüme gidileceğini belirtmek isterim.

Saygılarımla,

• quote:

quote:

Ekran kartından ses gelmesi normal midir? GTX 675MX (P150EM serisinde) ekran kartı var. Belli zamanlarda çıt sesi çıkarıyor. Bilgisayar açılırken ya da kapanırken, oyunu açarken, bazı simgelere(grafik işlemci seçme seçeneği olanlarda) sağ tıkladığımda hep bu sesi alıyorum. GPU-Z programını açıyorum otomatik entegrenin özelliklerini gösteriyor. Bunda bir sorun yok. Fakat alttan asıl ekran kartını seçtiğimde belli aralıklarla bu ses gelmeye başlıyor. Hatta CUDA desteğinin olmadığını belirtiyor(daha önce CUDA var gözüküyordu). Sanki asıl ekran kartına geçiş yaparken bir sorun oluşuyor ve bu sesi veriyor. Geçiş yaptıktan sonra ses çıkmıyor. Büyük olasılıkla elektriksel bir şey. Bu konuda ne yapmalıyım. Garantiye göndersem bu sorun çözülür mü? Diğer p150em kullanıcıları ekran kartından böyle bir ses alıyorlar mı?

Sn. sengunbjk

Bahsetmiş olduğunuz bu sesin bir arıza olduğunu düşünüyorsanız, cihazınızın elektronik kontrollerinin yapılması açısından sizi teknik servisimize bekliyoruz. Hızlı bir şekilde kontrolleri yapılarak bir problem var ise çözüme gidileceğini belirtmek isterim.

Saygılarımla,

Bu ses bende de geliyor, Özellikle GTX670m i aktif hale geldiğinde kapatıp açınca geçiyor ama. Bende p170EM var.

• quote:

Orijinalden alıntı: baykus_reyis

Okudum neredeyse tüm yazılanları. Windows 7 Ultimate 64 Bit kullanıyorum. MS-16F34'üm var. Bu modelin Bios güncellemesi yüklenmemiş sanırım siteye çünkü baktığımda sadece MS 16F1 gibi bir şey gördüm Sürücüler sekmesinin altındaki kodlarda. Teşekkürler.

Kodlarda yazmıyor o, siteye sürücüler bölmesine girdiğinde 16f3 yaz o zaman çıkıyor driverlar
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.