Şimdi Ara

Monster Notebook BIOS Rehberi 'UEFI & Legacy' (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
568
Cevap
10
Favori
107.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ebitefo42

hocam merhaba.
    Siz bana EFı Shell olan ve uefı aktif olarak kurulum yapabildiğiniz bir dvd nin EFI dosyalarını gönderir misiniz?
    Hatayı halen çözemedim. ve bu modellerin bu konuda kronik bir sorunu yok değil mi? NORMALDE siz bu modele uefı aktif windows 8 yüklediniz değil mi?
    acele cevap verir seniz sevinirim

Sn. ebitefo42,

EM serilerinde UEFI destekli kurulumlarda bir kronik sorun yoktur. Kaldıki forum içerisindeki mesajlara bakacak olursanız zaten UEFI sistemle windows 8 kullanan kullanıcılarıda göreceksiniz. Burada cihazınızla alakalı gerekli ram ve disk testlerini yapınız ve dvd değiştirerek deneme yapmanız daha iyi olacaktır. Şu anda elimde herhangi bir kaynak olmadığı için EFI dosyaları gönderemiyorum sizlere. P.tesi mesai saatleri içinde araştırıp size geri dönmeye çalışacağım.

Yada cihazınızın kontrolünü yapmamız için servisimizde sizi ağırlayabilir bir problemi var ise çözüme gidebiliriz.

Saygılarımla,

• quote:

Orijinalden alıntı: SAMET/

Sn. SAMET/

Şu anda kullandığınız Sistem Bios ve EC Firmware sürümü nedir?

Saygılarımla,
  • quote:

Orijinalden alıntı: omur@fokusshop.com

quote:

Sn. SAMET/

Şu anda kullandığınız Sistem Bios ve EC Firmware sürümü nedir?

Saygılarımla,

Buyurun bu şekildedir

Monster Notebook BIOS Rehberi 'UEFI & Legacy'

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sengunbjk

Ekran kartından ses gelmesi normal midir? GTX 675MX (P150EM serisinde) ekran kartı var. Belli zamanlarda çıt sesi çıkarıyor. Bilgisayar açılırken ya da kapanırken, oyunu açarken, bazı simgelere(grafik işlemci seçme seçeneği olanlarda) sağ tıkladığımda hep bu sesi alıyorum. GPU-Z programını açıyorum otomatik entegrenin özelliklerini gösteriyor. Bunda bir sorun yok. Fakat alttan asıl ekran kartını seçtiğimde belli aralıklarla bu ses gelmeye başlıyor. Hatta CUDA desteğinin olmadığını belirtiyor(daha önce CUDA var gözüküyordu). Sanki asıl ekran kartına geçiş yaparken bir sorun oluşuyor ve bu sesi veriyor. Geçiş yaptıktan sonra ses çıkmıyor. Büyük olasılıkla elektriksel bir şey. Bu konuda ne yapmalıyım. Garantiye göndersem bu sorun çözülür mü? Diğer p150em kullanıcıları ekran kartından böyle bir ses alıyorlar mı?

Sn. sengunbjk

Bahsetmiş olduğunuz bu sesin bir arıza olduğunu düşünüyorsanız, cihazınızın elektronik kontrollerinin yapılması açısından sizi teknik servisimize bekliyoruz. Hızlı bir şekilde kontrolleri yapılarak bir problem var ise çözüme gidileceğini belirtmek isterim.

Saygılarımla,

Ben İzmirdeyim burda teknik servisiniz var mı? yoksa kargoyla mı göndermem gerekiyor?

• quote:

Sn. SAMET/

Kullandığınız EC Firmware sürümü HMx için stabil olan fan kontrol özelliğini içermektedir. Yani 42-45 derecede fanın çalışmaya başlamasıyla 60 dereceden sonra çalışmaya başlaması arasında pek bir fark olmayacak. Çünkü 60 dereceye ayarlanması, o ısıya normal haldeyken hiç bir şekilde ulaşamayacağı anlamına gelmemektedir. Pasif soğutucular kendi başlarına fansız olarak normal sistem çalışmasında örneğin CPU 'yu 45 dereceye kadar soğutabilmektedir. Bu ısıya ulaşan bakır boru bir süre sonra artık üzerindeki ısıyı tek bir yerde toplayamaz hale getirecektir. Buda bakır soğutucununda hızlı bir şekilde ısınması ve o 60 derece barajına gelmesi demek olacak.
    Demek istediğim şudur ki 60 dereceye ayarlanan bir fan döngüsü sanki 45 derece de ayarlanmış fan döngüsüyle aynı olacaktır. Her iki sonuçta kesin fan soğutumu kaçınılmazdır. Burada zaman olarak bir kaç dakika daha geç çalışmasını sağlayacaksınız hepsi bu.

Ben sizin için bir kaç deneme yapıp gerekirse değişik bir versiyon yayınlamaya çalışacağım.

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omur@fokusshop.com -- 25 Mart 2013; 0:39:21 >

• quote:

Ben İzmirdeyim burda teknik servisiniz var mı? yoksa kargoyla mı göndermem gerekiyor?

Sn. sengunbjk,

Cihazınızı ARAS KARGO firmasıyla İstanbul Fokus Bilgisayar San.Tic. LTD. ŞTİ adresine ücretsiz bir şekilde gönderebilirsiniz. Kargo içerisine bir not kağıdına bahsetmiş olduğunuz problemi dile getiren bir not bırakmanız iyi olacaktır. Unutmadan kargo kutusuna Elektronik ürün yada kırılabilir eşya etiketi yapıştırtmayı unutmayın.

Saygılarımla,
  • quote:

quote:

Sn. SAMET/

Kullandığınız EC Firmware sürümü HMx için stabil olan fan kontrol özelliğini içermektedir. Yani 42-45 derecede fanın çalışmaya başlamasıyla 60 dereceden sonra çalışmaya başlaması arasında pek bir fark olmayacak. Çünkü 60 dereceye ayarlanması, o ısıya normal haldeyken hiç bir şekilde ulaşamayacağı anlamına gelmemektedir. Pasif soğutucular kendi başlarına fansız olarak normal sistem çalışmasında örneğin CPU 'yu 45 dereceye kadar soğutabilmektedir. Bu ısıya ulaşan bakır boru bir süre sonra artık üzerindeki ısıyı tek bir yerde toplayamaz hale getirecektir. Buda bakır soğutucununda hızlı bir şekilde ısınması ve o 60 derece barajına gelmesi demek olacak.
    Demek istediğim şudur ki 60 dereceye ayarlanan bir fan döngüsü sanki 45 derece de ayarlanmış fan döngüsüyle aynı olacaktır. Her iki sonuçta kesin fan soğutumu kaçınılmazdır. Burada zaman olarak bir kaç dakika daha geç çalışmasını sağlayacaksınız hepsi bu.

Ben sizin için bir kaç deneme yapıp gerekirse değişik bir versiyon yayınlamaya çalışacağım.

Saygılarımla,

Öncelikle ilginiz için teşekkürler.

Söylediğinizde haklısınız fakat harici soğutucu altlık da kullandığım için fanların çalışma sürecini uzatabilirim diye düşünüyorum.
    5dk durup 1dk soğutmasına bile razıyım, yeterki bir süre dursun.
    fan ayarları voltaj değerleri verilerek mi programlanıyor? yoksa 1. 2. 3. kademeler mi var? eğer voltaj değerleri ile ayarlanıyorsa, rolanti dönüş hızı bir miktar daha aşağı çekilerek sessizlik sağlanabilir.

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: busterr

quote:

Orijinalden alıntı: baykus_reyis

quote:

Dostum sende de benimkiyle aynı kasa var heralde, sende kaç derece oluyor en fazla GPU ölçtün mü hiç ?

16F34 var bende. nasıl ölçebilirim? ortak bir programla deneyebiliriz istersen

Hocam vaktin olduğunda Msi Afterburner programını kurup ayarlarına girip resimdeki ayarların aynısını ayarlayıp ve tamam deyip, uygulamayı açık haldeyken bir oyuna vs girersen bi 5-10 dk içinde maksimum sıcaklığa ulaşır zaten laptop oyun grafikli bir oyunsa. Ekranın sol üstünde bu sıcaklık, fps değerleri yazcak. Ordan en fazla kaç derece oluyor onu söylersen karşılaştırabilirim

Bir de sen şu Turbo Fan EC güncelleştirmesini yaptın mı ? Bunları soruyorum çünkü ben yapmadan önce oyunlarda 80 C'de fanlar coşuyordu sabitleniyordu sıcaklık, ama güncelleştirmeyi yaptıktan sonra 91 C'de oluyor bu olay, alet ısınıyor anlycağın bu da sinir etti beni. Eğer sen güncelleştirmeyi yapmamışsan ve seninde maksimum sıcaklık 79-80 çıkarsa bunun sebebini kestirebilcem

GPU temperature: 82

GPU usage:97

FPS:50

MW3 ile denedim. Bu arada güncelleştirme yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baykus_reyis -- 25 Mart 2013; 3:07:36 >

• quote:

Hocam teşekkür ederim zaman ayırdığınız için, ama daha zorlayıcı bir oyunla denemeniz mümkün mü, bu sene çıkanlardan mesela elinizde varsa Far Cry 3, Crysis, Tomb Raider, AC3, Hitman vs, MW3'te benim Gpu kullanımı %40 larda dolayısıyla sıcaklık 55 ten yukarı çıkmıyor Doğru sıcaklık değeri için daha zorlayıcı bir oyun lazım anlycağın

• quote:

ömür bey iyi günler. en sonunda laptobumu aldım ve ssd ye temiz bi win7 kurdum ancak UEFI boot işinide bir deniyeyim diye düşündüm. ilk sayfadaki Ms-1762 kasalar için olan bios resminde bendeki arasında tarih olarak fark var ancak bios sürümü ve EC sürümü sanıyorum aynı.

boot mode kısmındada UEFI yada Legacy seçebiliyorum.

yani yazan tarih güncel olmasa dahi sürümler güncel olduğu için bundan sonraki adım olarak. USBye bootable bi Win8 64 bit isosu koyup. ardından boot device priorty den USB HDD yi ilk sıraya getirip. boot mode danda UEFI seçip. USB belleğimi takıp ardından normal bir şekilde SSD ye format atacağım değil mi?
    adını tam hatırlıyamadım bir ayar kısmında AHCI olarak mı bırakacağız? RAID gibi başka seçeneklerde var ancak başka ssdm olmadığı için sanıyorum raid seçmenin manası yok.

birde halihazırda bekleyen 750 gb lik mekanik HDD mi şu intel smart response teknolojisi kullanarak nasıl hızlandırabilirim?

------------------önemli not: bana vaad edilen parçalardan ufak değişiklikler yapılmış kingstone hyperx ssd yerine corsair force gs ve ramlerdeki 4*4 cl9 yerine 2*8 cl11 ramlerin takılması gibi. vaad edilen parçalarla değişikliği için ürünü teknik servisemi getirmem gerekiyor? (ana mağazanın yanındaki servis)

• quote:

quote:

Hocam teşekkür ederim zaman ayırdığınız için, ama daha zorlayıcı bir oyunla denemeniz mümkün mü, bu sene çıkanlardan mesela elinizde varsa Far Cry 3, Crysis, Tomb Raider, AC3, Hitman vs, MW3'te benim Gpu kullanımı %40 larda dolayısıyla sıcaklık 55 ten yukarı çıkmıyor Doğru sıcaklık değeri için daha zorlayıcı bir oyun lazım anlycağın

Hocam bayağıdır girmiyordum AC3'e e haliyle güncellemeler gelmiş onları yükleyip gireceğim size de dönüş yaparım. Ayarların hepsi normaldeyken deneyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kavil

quote:

ömür bey iyi günler. en sonunda laptobumu aldım ve ssd ye temiz bi win7 kurdum ancak UEFI boot işinide bir deniyeyim diye düşündüm. ilk sayfadaki Ms-1762 kasalar için olan bios resminde bendeki arasında tarih olarak fark var ancak bios sürümü ve EC sürümü sanıyorum aynı.

boot mode kısmındada UEFI yada Legacy seçebiliyorum.

yani yazan tarih güncel olmasa dahi sürümler güncel olduğu için bundan sonraki adım olarak. USBye bootable bi Win8 64 bit isosu koyup. ardından boot device priorty den USB HDD yi ilk sıraya getirip. boot mode danda UEFI seçip. USB belleğimi takıp ardından normal bir şekilde SSD ye format atacağım değil mi?
    adını tam hatırlıyamadım bir ayar kısmında AHCI olarak mı bırakacağız? RAID gibi başka seçeneklerde var ancak başka ssdm olmadığı için sanıyorum raid seçmenin manası yok.

birde halihazırda bekleyen 750 gb lik mekanik HDD mi şu intel smart response teknolojisi kullanarak nasıl hızlandırabilirim?

------------------önemli not: bana vaad edilen parçalardan ufak değişiklikler yapılmış kingstone hyperx ssd yerine corsair force gs ve ramlerdeki 4*4 cl9 yerine 2*8 cl11 ramlerin takılması gibi. vaad edilen parçalarla değişikliği için ürünü teknik servisemi getirmem gerekiyor? (ana mağazanın yanındaki servis)

Sn. Kavil,

EC sürümünüz aynı sürüm olduğundan dolayı endişelenmenize gerek yoktur. Date table muhtemel değiştirilmediği için bu şekilde görmeniz olasıdır. Web sitemiz üzerinden dilerseniz düzenlenmiş halini temin edebilirsiniz. UEFI destekli Windows kurmak için bahsettiğiniz adımlar gayet doğru. Sadece SATA Mode ayarını AHCI de kalması gerekmekte.

SRT desteği için yapmanız gerekenler şunlardır;
    *UEFI kapalı, Legacy açık
    *Sata Mode RAID olmalı,
    *Herhangi bir RAID kontrol aktifleştirilmeden Windows 7 yada 8 sürümü mekanik diske kurulmalı,
    *Windows kurulduktan sonra sürücülerinizin arasından IRST sürücüsü yüklenmeli,
    *Yüklenen programdan SRT teknolojisi aktif hale getirilerek 64GB ön bellek aktif olmalı.

İstemiş olduğunuz donanım özelliklerin değiştirilmesi ve benzeri işlemleriniz için ana mağazamızdan temsilci arkadaşlarımızla görüşebilirsiniz. Size uygun yönlendirmeyi yaparak gerekirse parça değişimlerini yaptıracaklardır.

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omur@fokusshop.com -- 26 Mart 2013; 0:10:22 >

• Ömür bey bilgisayarım hala daha gelmedi. Ancak size bir sorum var. Uefi boot+smart respons'u aynı anda kullanabiliyormuyuz? Kullanabiliyorsak izlememiz gereken adımları sırasıyla detaylı bir şekilde paylaşırsanız benim ve diğer arkadaşların çok işine yarayacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YoYoxP

Ömür bey bilgisayarım hala daha gelmedi. Ancak size bir sorum var. Uefi boot+smart respons'u aynı anda kullanabiliyormuyuz? Kullanabiliyorsak izlememiz gereken adımları sırasıyla detaylı bir şekilde paylaşırsanız benim ve diğer arkadaşların çok işine yarayacaktır.

Sn. YoYoxP

Bir önceki mesajımda kavil'e yanıtlamıştım yapılması gereken adımları.

Saygılarımla,
  • quote:

quote:

sizin için crysis3 te sıcaklık değerlerini kontrol ettim.

Min 29
    Max 80

yaklaşık 3 aydır kullanıyorum ve en yüksek sıcaklık değerim 82 dereceydi.
    ekran kartı haricinde başka bir güncelleme yapmadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: deenna

quote:

quote:

sizin için crysis3 te sıcaklık değerlerini kontrol ettim.

Min 29
    Max 80

yaklaşık 3 aydır kullanıyorum ve en yüksek sıcaklık değerim 82 dereceydi.
    ekran kartı haricinde başka bir güncelleme yapmadım.

Deenna çok sağolun hocam bilgi için.

quote:

Ömür Bey görüyor musunuz 91 C'de yanlışlık var, benim notebook ısınmaya başladı yani, bunun fanla veya macunla da alakası yok fan devriyle alakası var anlaşıldığı üzere. Arkadaşların verdiği bilgilere göre tahminim o ki EC güncellemesinden sonra oldu bu. Acil bi fix'e ihtiyacım var bu fan devrini eskisi gibi 80'de son hızda döndürmek için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi busterr -- 26 Mart 2013; 2:05:40 >

• quote:

quote:

Ömür bey bilgisayarım hala daha gelmedi. Ancak size bir sorum var. Uefi boot+smart respons'u aynı anda kullanabiliyormuyuz? Kullanabiliyorsak izlememiz gereken adımları sırasıyla detaylı bir şekilde paylaşırsanız benim ve diğer arkadaşların çok işine yarayacaktır.

Sn. YoYoxP

Bir önceki mesajımda kavil'e yanıtlamıştım yapılması gereken adımları.

Saygılarımla,

Ömür bey benim kafamı karıştıran olay uefide işletim sistemini ssd'ye kurarken intel smart respons'da hdd'ye kurmamızı söylemişsiniz. Ayrıca birinde kurulum yaparken ahci modu seçmemiz gerekirken diğerinde raid modunu seçmemiz gerekiyormuş. Bu yüzden kafam karıştı ve sıfırdan sırayla adımları detaylı olarak yazmanızı rica ettim. Bilgisayarım geldiğinde windows 8 uefili şekilde kullanacağımı söylemiştim. Anlayacağınız birinde ahci birinde raid modu ve birinde ssd birinde hdd'ye kurma durumları kafamı allak bullak etti. Adımları en baştan sona doğru UEFI+IRS için detaylı şekilde paylaşırsanız çok güzel olur.

• quote:

Ömür Bey görüyor musunuz 91 C'de yanlışlık var, benim notebook ısınmaya başladı yani, bunun fanla veya macunla da alakası yok fan devriyle alakası var anlaşıldığı üzere. Arkadaşların verdiği bilgilere göre tahminim o ki EC güncellemesinden sonra oldu bu. Acil bi fix'e ihtiyacım var bu fan devrini eskisi gibi 80'de son hızda döndürmek için..

Sn. busterr

Cihazınızın kontrolü ve gerekirse bios güncellemesi için sizi servisimize bekliyoruz. Ayrıca 30M bios sürümü olarak eski bir sürüm kullandığınızı hatırlatırım. Bu sebeple tam olarak cihaz kontrollerinin yapılması doğru bir adım olacaktır.

Saygılarımla,

• quote:

ilginiz için teşekkür ederim. Bir süre bekleriz artık.

Sn. sengunbjk

EM ve ER model cihazlarımız için FN+1 TURBO FAN özelliği yeni EC sürümünde aktif olacaktır. Yeni EC Firmware sürümünü bu hafta içi yayınlamayı planlıyoruz.

Saygılarımla,
  • quote:

Ömür bey benim kafamı karıştıran olay uefide işletim sistemini ssd'ye kurarken intel smart respons'da hdd'ye kurmamızı söylemişsiniz. Ayrıca birinde kurulum yaparken ahci modu seçmemiz gerekirken diğerinde raid modunu seçmemiz gerekiyormuş. Bu yüzden kafam karıştı ve sıfırdan sırayla adımları detaylı olarak yazmanızı rica ettim. Bilgisayarım geldiğinde windows 8 uefili şekilde kullanacağımı söylemiştim. Anlayacağınız birinde ahci birinde raid modu ve birinde ssd birinde hdd'ye kurma durumları kafamı allak bullak etti. Adımları en baştan sona doğru UEFI+IRS için detaylı şekilde paylaşırsanız çok güzel olur.

Sn. YoYoxP

SRT özelliği, mekanik disk içindeki sistemin SSD kapasitesiyle 64GB lik cache ön bellek kullanması demektir. Yani normalde mekanik diskinizin 16mb ön belleğinin SSD birimi ile artırarak normal SSD hızının 1/3'ü kadar hızlandırmaktır. Ayrıntılı bilgi için BURAYA tıklayınız.

SRT özelliği UEFI içinde kullanılmamaktadır. Çünkü RAID sisteminin aktif olması gerekir. RAID sistemi de Legacy modda kullanılabilir. Bunun için sırayla,

1.Boot özelliği Legacy aktif hale getirin
    2.Sata ayarı RAID'e getirin
    3.Herhangi bir RAID ayarı yapmadan sisteminizi mekanik diskinize kurun
    4.Sürücülerinizden IRST yükleyip, SRT özelliğini aktif hale getirin (kurulum oldukça basittir.)
    5.SRT özelliği maksimum 64GB ön bellekleme yapmaktadır. Bunun için 120GB bir diskin yarısını SRT için harcarsınız, diğer geri kalanını da program mekanik diskinize dahil edecektir.

Saygılarımla,

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.