Şimdi Ara

Monster Notebook BIOS Rehberi 'UEFI & Legacy' (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
568
Cevap
10
Favori
107.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erdorado

Bu olay MS-16F11 icin gecerli mi?

Yoksa eski model diye ona bakan yok mu artik?

Sn. erdorado

Ms-16F1 için UEFI desteği maalesef yoktur.

Saygılarımla,
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAMET/

Benim bios talebimle ilgilenebildiniz mi acaba?

Sn. SAMET/

Öncelikle gecikmeli cevabım için özür dilerim. Normal olarak kişiye özel Private bios üretemiyoruz. Normal olarak yapılacak değişiklikleri çoğul olarak değerlendirecek olursak o zaman genele hitap bir sürüm yapmamız gerekmekte. Sizin istediğiniz optimum seviyenin dışında bir özellik yanlış anlamayın lütfen. Ancak diğer taraftan belki diğer kullanıcılarımız açısından istek olabilir doğrultusunda bir teklifi marka müdürümüze dile getirdim. Önümüzdeki günlerde olumlu olması durumunda çalışma başlatabiliriz.

Saygılarımla,

• quote:

Orijinalden alıntı: omur@fokusshop.com

merhaba ben bios ve ec formatından sonra (bunları usb disk ile yaptım) windows 8 i dvd sürücüsünden yükleyebildiğimi farkettim. yani dvd-rom u kullanamayacağımızı söylemişsiniz ama benim bilgisayarımda dvd rom la format atılabiliyor. acaba ben mi eksik bişey yaptım yoksa böyle bişeyin doğru bi şekilde olma ihtimali var mı ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SAMET/

Benim bios talebimle ilgilenebildiniz mi acaba?

Sn. SAMET/

Öncelikle gecikmeli cevabım için özür dilerim. Normal olarak kişiye özel Private bios üretemiyoruz. Normal olarak yapılacak değişiklikleri çoğul olarak değerlendirecek olursak o zaman genele hitap bir sürüm yapmamız gerekmekte. Sizin istediğiniz optimum seviyenin dışında bir özellik yanlış anlamayın lütfen. Ancak diğer taraftan belki diğer kullanıcılarımız açısından istek olabilir doğrultusunda bir teklifi marka müdürümüze dile getirdim. Önümüzdeki günlerde olumlu olması durumunda çalışma başlatabiliriz.

Saygılarımla,

Sizde haklısınız ben isteyince bu istekler artabilir. bu konu beni çok rahatsız etmese böyle bir ricada bulunmazdım.
    Daha önce bir çok markanın amiral gemisi denebilecek extrem seriler kullandım ama ilk kez böyle bir rahatsızlığım oldu.

özel isteğim inşallah geri çevrilmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: ovmeygat

quote:

merhaba ben bios ve ec formatından sonra (bunları usb disk ile yaptım) windows 8 i dvd sürücüsünden yükleyebildiğimi farkettim. yani dvd-rom u kullanamayacağımızı söylemişsiniz ama benim bilgisayarımda dvd rom la format atılabiliyor. acaba ben mi eksik bişey yaptım yoksa böyle bişeyin doğru bi şekilde olma ihtimali var mı ?

Hocam legacy moddayken dvd'den kuruluyor. Ancak ben legacy'den uefi'ye çevirince dvd'den kuramadım. Siz uefi moddayken mi dvd'den kurdunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: YoYoxP

quote:

quote:

Hocam legacy moddayken dvd'den kuruluyor. Ancak ben legacy'den uefi'ye çevirince dvd'den kuramadım. Siz uefi moddayken mi dvd'den kurdunuz?

evet uefi moddayken dvd den kurdum. daha doğrusu ben uefi modunda olduğumu sanıyorum çünkü windows başlarken windows 8 logosu yerine monster yazıyor. monster yazısının altında da win8 in dönen halkasından var. uefi modda olduğumu başka nereden anlayacağımı bilmiyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

evet uefi moddayken dvd den kurdum. daha doğrusu ben uefi modunda olduğumu sanıyorum çünkü windows başlarken windows 8 logosu yerine monster yazıyor. monster yazısının altında da win8 in dönen halkasından var. uefi modda olduğumu başka nereden anlayacağımı bilmiyorum.

Bios'ta ahci mod işaretliyse ve uefi boot seçiliyse. Uefi moddasın demek. Dvd'den kurma işini fazla kurcalamadım. Siz direk uefiye alıp dvd'yi takıp açtınız mı? Yoksa farklı birşey yaptınız mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bios'ta ahci mod işaretliyse ve uefi boot seçiliyse. Uefi moddasın demek. Dvd'den kurma işini fazla kurcalamadım. Siz direk uefiye alıp dvd'yi takıp açtınız mı? Yoksa farklı birşey yaptınız mı?

evet şuan baktım bios tan ahci modda ve uefi enabled yazıyor. 4 gb lik usb diskim olmadğı için telefonun hafıza kartını deneyeyim dedim win8 kuracakken. diğer bilgisayarda hafıza kartını boşaltırken, nasıl olsa zamanım var diye dvd yi deneyeyim dedim. dvd yi koyup biostan çıkış yaptığımda, bilgisayar dvd den devam etti. artıdan birşey yaptığımı hatırlamıyorum ama bios un boot menüsündeki "usb disk" seçeneği seçili olduğu halde ben yine üzerine tıklayıp tekrar aynı seçeneği seçtim. bundan kaynaklandığını sanmıyorum gerçi ama deneyecekler benim yaptığım gibi yapmayı deneyebilir bilmiyorum belki faydası vardır

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

evet şuan baktım bios tan ahci modda ve uefi enabled yazıyor. 4 gb lik usb diskim olmadğı için telefonun hafıza kartını deneyeyim dedim win8 kuracakken. diğer bilgisayarda hafıza kartını boşaltırken, nasıl olsa zamanım var diye dvd yi deneyeyim dedim. dvd yi koyup biostan çıkış yaptığımda, bilgisayar dvd den devam etti. artıdan birşey yaptığımı hatırlamıyorum ama bios un boot menüsündeki "usb disk" seçeneği seçili olduğu halde ben yine üzerine tıklayıp tekrar aynı seçeneği seçtim. bundan kaynaklandığını sanmıyorum gerçi ama deneyecekler benim yaptığım gibi yapmayı deneyebilir bilmiyorum belki faydası vardır

Ben denediğimde devam etmedi bir türlü, son çare olarak yeniden indirip usb'yi hdd'ye yedekleyip usb'ye windowsu atmak zorunda kaldım. Ama şimdi iyiki öyle olmuş diyorum. Çünkü sayesinde windowsu etkinleştirebildim.

• Ömür bey size birkaç sorum olacak.

1. Temizlik vs. amacıyla laptop'ın alt kápağını açarsak garanti dışı kalır mı veya herhangibir sorun olur mu?

2. Windows 8 kullanıyorum. Bu s-bar ve scm arasında uyumsuzluk var. Sadece scm kurulu olduğunda dokunmatik tuşlarla wifi ve bluetooh'u sorunsuz kullanıyorum. Açılıp kapanıyor. Ancak s-bar'ı kurduğumda hem dkunmatik panelde hemde bar'da wifi ve bluetooth kapalı olmasına rağmen dokunmatik panelde açınca s-barda kapanıyor. Hep birbirlerine zıt çalışıyorlar. Bunun bir çözümü varmıdır?

EDİT: 3. Bu vga overclock programını kullanarak hız aşırtma yaparsak, bilgisayarda bundan kaynaklı oluşabilecek problemler garanti kapsamında mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoYoxP -- 3 Nisan 2013; 17:07:25 >
  • quote:

Ömür bey size birkaç sorum olacak.

1. Temizlik vs. amacıyla laptop'ın alt kápağını açarsak garanti dışı kalır mı veya herhangibir sorun olur mu?

2. Windows 8 kullanıyorum. Bu s-bar ve scm arasında uyumsuzluk var. Sadece scm kurulu olduğunda dokunmatik tuşlarla wifi ve bluetooh'u sorunsuz kullanıyorum. Açılıp kapanıyor. Ancak s-bar'ı kurduğumda hem dkunmatik panelde hemde bar'da wifi ve bluetooth kapalı olmasına rağmen dokunmatik panelde açınca s-barda kapanıyor. Hep birbirlerine zıt çalışıyorlar. Bunun bir çözümü varmıdır?

EDİT: 3. Bu vga overclock programını kullanarak hız aşırtma yaparsak, bilgisayarda bundan kaynaklı oluşabilecek problemler garanti kapsamında mı?

Sn. YoYoxP

MS barebone modellerinde 2 farklı Embedded Controller var.

Embedded Controller yazilimları, kullanılan işletim sistemine göre farklılık göstermektedir MS modellerinde. Şöyle ki; Son sürüm bios (UEFI) ve EC 5.xx kullanan bir cihaz windows 7 kullanımında bir takım Hotkey tuşlarını kullanamayacak/tutarsız kullanacaktır. Mesela Windows7 ile gelen S-Bar programı tutarsız bir şekilde çalışmakta ve ekran parlaklığını ayarlayamamaktadır, hatta FN+ ? herhangi bir tuş kombinasyonları malesef çalışmamaktadır. Kullanacağınız işletim sistemine göre;

Windows 7 kullanıcıları için S-Bar kullanımı zorunlu olacağından EC sürümü 4.xx olarak ayarlanmıştır.
    Windows 8 kullanıcıları için SCM kullanımı zorunlu olacağından EC sürümü 5.xx olarak ayarlanmıştır.

Unutmayın; MS modellerde notebook üretimleri, windows 7 standartına göre ayarlanmıştır. Bu demektir ki EC sürümleriniz 4.xx standart versiyondur.
    Lütfen cihazınızın bios menüsünden EC Firmware sürümünüzün 5.xx olduğundan emin olunuz.

Diğer sorunuza gelince cihazınız için gerekli bakımları yapabilirsiniz ve gönül rahatlığı ile alt kapağı söküp elektronik donanıma zarar vermeden istediğinizi yapabilirsiniz.

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omur@fokusshop.com -- 4 Nisan 2013; 21:49:41 >

• quote:

quote:

Sn. YoYoxP

Embedded Controller yazilimları, kullanılan işletim sistemine göre farklılık göstermektedir MS modellerinde. Şöyle ki; Son sürüm bios (UEFI) ve EC 5.xx kullanan bir cihaz windows 7 kullanımında bir takım Hotkey tuşlarını kullanamayacak/tutarsız kullanacaktır. Mesela Windows7 ile gelen S-Bar programı tutarsız bir şekilde çalışmakta ve ekran parlaklığını ayarlayamamaktadır, hatta FN+ ? herhangi bir tuş kombinasyonları malesef çalışmamaktadır. Kullanacağınız işletim sistemine göre;

Windows 7 kullanıcıları için S-Bar kullanımı zorunlu olacağından EC sürümü 4.xx olarak ayarlanmıştır.
    Windows 8 kullanıcıları için SCM kullanımı zorunlu olacağından EC sürümü 5.xx olarak ayarlanmıştır.

Unutmayın; MS modellerde notebook üretimleri, windows 7 standartına göre ayarlanmıştır. Bu demektir ki EC sürümleriniz 4.xx standart versiyondur.
    Lütfen cihazınızın bios menüsünden EC Firmware sürümünüzün 5.xx olduğundan emin olunuz.

Diğer sorunuza gelince cihazınız için gerekli bakımları yapabilirsiniz ve gönül rahatlığı ile alt kapağı söküp elektronik donanıma zarar vermeden istediğinizi yapabilirsiniz.

Saygılarımla,

Ömür Bey merak ettim Herkes MS kasa almış benim cihaz Q63P170EMX67 bunda da UEFI var mı? Bu model alan kimseyi görmedim. Gerçi hala cihazım gelmediği için bakamadım sizden benim aldığım kasa hakkında bilgi vermenizi isterim UEFI konusunda.

• quote:

quote:

Sn. YoYoxP

Saygılarımla,

Cevabınız için teşekkür ederim. EC sürümünü güncelleyeyim en iyisi. windows 8 pro kullanıyorum o yüzden sıkıntı oldu herhalde.

Bu arada ömür bey msi overclock programını kullanmamız durumunda ekran kartında bir sıkıntı olursa bu olay da garanti kapsamına girer mi acaba? Yoksa ücretli olarak mı tamiri yapılır? Ayrıca bu programı kullanmak ne kadar güvenli ve doğru olur? Bu konuda da beni aydınlatırsanız sevinirim. İyi çalışmalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: AtiMX4

Ömür Bey merak ettim Herkes MS kasa almış benim cihaz Q63P170EMX67 bunda da UEFI var mı? Bu model alan kimseyi görmedim. Gerçi hala cihazım gelmediği için bakamadım sizden benim aldığım kasa hakkında bilgi vermenizi isterim UEFI konusunda.

Sn. AtiMX4

Sadece MS model kullanan yok, diğer modellerimizde de ayrıca UEFI desteği var. Ayrıca cihazlarda artık bu özellik standart olarak geliyor, eski kullanıcılarımız ise bu özellik çıkmadan cihazlarını aldıkları için bu başlık altında bilgi sahibi olarak gerekli güncelleştirmeleri
    yapıp sahip oldular UEFI özelliğine. Bunun için konu başındaki mesajlarımı takip ederseniz gerekli özelliği ve detayları görebileceksiniz.

Saygılarımla,

• quote:

Bu arada ömür bey msi overclock programını kullanmamız durumunda ekran kartında bir sıkıntı olursa bu olay da garanti kapsamına girer mi acaba? Yoksa ücretli olarak mı tamiri yapılır? Ayrıca bu programı kullanmak ne kadar güvenli ve doğru olur? Bu konuda da beni aydınlatırsanız sevinirim. İyi çalışmalar.

Sn. YoYoxP

O/C programı kullanmanız cihazınızla alakalı herhangi bir garanti sıkıntısı vermeyecektir, içiniz rahat olsun.

Saygılarımla,
  • Ömür Bey MS 16F34üm var.nvidia 670m ve i7 3630QM işlemcim var. Path Of Exile diye bir oyun var gerçi adı önemli değil ancak diğer oyunların genelinde de CPU kullanımı %99 sıcaklık ise 97 derece civarında görünüyor ve asla düşmüyor bu sıcaklık. Hele FPS değerleri daha fena. Oyuna ilk başladığımda 60ta olan FPS değeri bir anda bir fan gürültüsü ardından 97-98 derecelere çıkan sıcaklık ile 15-20ye düşüyor. Yani anladığım kadarıyla bu fan olayında bir sorun var. FPS değerini takip ettim çünkü ne zaman sıcaklık 90 lara çıkıyor fan sesi başlıyor fps de öyle düşüyor. Kendini soğutamıyor mu nedir anlayamadım ki...

Yapmam gereken nedir acaba? Size mi kargolamalıyım laptopu ya da İzmir'de var mı şubeniz gidip gösterebileceğim?

Bir de buna ek olarak oyun oynarken laptop kendi kendine alt tab yapıyor. Yani diğer programa geçiyor kendiliğinden. Bu sorun da bu aralar çıktı 3-4 gündür. Virüs taraması yaptım ancak herhangi bir şey bulunamadı. Gerçi hoş olsa bulabilir miydi onu da bilmiyorum

Bu da değerler:
     Monster Notebook BIOS Rehberi 'UEFI & Legacy'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baykus_reyis -- 10 Nisan 2013; 15:11:10 >

• win8 de ise memory leak olayı var bir çok oyunda problem oluyor. oyunlara özel patchler mevcut. win8 patchini indirseniz düzelir sanıyorum. ram tavanyapmasıyla beraber cpu kullanımıda %99 a dayanıyor. bi bakın derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kavil

win8 de ise memory leak olayı var bir çok oyunda problem oluyor. oyunlara özel patchler mevcut. win8 patchini indirseniz düzelir sanıyorum. ram tavanyapmasıyla beraber cpu kullanımıda %99 a dayanıyor. bi bakın derim

İşletim sistemim win7. Sadece bu değil diğer oyunlarda da böyle. Neler oluyor anlamadım açıkçası.
  • P150em sahibiyim son sürüm 2 16 bios u attım platform mode setup ta secure boot disabled ve kapalılar platform u user a nasıl çevireceğim uefi bios kurmak istiyorum.
  • Load setup defaults yaptım şimdi os select e giriyor ama others da kilitlendi ne yapmam lazım?
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.