Şimdi Ara

Monster Notebook BIOS Rehberi 'UEFI & Legacy' (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
568
Cevap
10
Favori
107.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: metall82

ömür bey beni hatırlarsanı geçen lerde aldığım pc ekran kartı fanı oturmadığından oyunlarda açılınca ekran gidiyordu. notebooku size yollamıştım yenisiyle değişmiştiniz. ati crossfireli makine. ben Ahmet Balıkesir den. notebook gayet iyi sıkıntım yok. fakat fn tuşu ile ekran parlaklığını ayarlayamıyorum azalıp düşmüyor. ekran kartı ayarlarındanda denedim güç seçeneklerindende denedim. değişmiyor azlsada çoğalsada parlaklık sabit. herhangi bir bios vs... değişmedim.. ne yapmam gerek. bios güncelleme mi yapmam gerek. birde sürekli pc açıldığında TPM diye securty platform insatall çıkıyor yükleyemiyorum. password istiyor o passı nerden bulurum. veya verebilirmisiniz. reset vs... aida64 den bakınca bios bilinmiyor gözüküyor versiyonu... win8 64bit kuruluydu cihazda sizden aldığım hali. yardımcı olursanız sevinirim... teşekkürler...

Sn. metall82

Öncelikle gecikmeli mesajım için özür dilerim

Sizin cihazınız P370EM modeliydi hatırladığım kadarıyla, ve FN+F8 ve F9 tuşlarıyla bu ayarlamalar yapılıyor. Öncelikle sizin cihazınızda MS modelleri gibi bir bios güncelleştirmesine gerek yok. MS modellerimizdeki durum, farklı windows sürümlerine göre gerekli bios ve ec ihtiyacından kaynaklıydı. Probleminize gelince, size cihazınızın yenisini vermiş ve gerekli tüm kontrollerini kendim bizzat yapmıştım. Sizden kontrol etmenizi istediğim arka planda Hotkey programının çalışıp çalışmadığıdır. Kapalıysa yada önünde çarpı simgesi var ise programı kapatıp tekrar açmanız gerekmektedir.

Diğer sorunuzda;
    TPM security cihazınızın M/B (anakart) 'a bağlı bir mikro çiptir. Bu sistemin temel mantığı cihazı güvenli olarak dosya kilitleme ve şifrelemesidir. Tabi ki bu şifreleme olayı mikro çipe yazıldığından ayrı bir güvenliğe sahip olduğunu anlayabiliriz. Burada siz herhangi bir şifreleme yapmadıysanız windows başlangıcına koyduğunuz şifre var ise TPM de ilk aşamadı onu kayıt eder.
    TPM korumasını istemiyorsanız Bios üzerinden sistemi kapatabilirsiniz.

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omur@fokusshop.com -- 22 Nisan 2013; 20:21:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: omergorur

Ömür Bey ilk mesajda Ms modellerde EG62.502 güncel sürümdür demişsiniz ama Monsterın sitesinde EG62.502 göremedim ben.

Şu anki BIOS'um güncel mi?

E1762IF8.70U
    1762EG61 ver5.02

Sn. omergorur

Bu durum tamamen benim yazım hatamdan kaynaklı yanlış bilgidir. Uyardığınız için teşekkür ederim. Ayrıca kullandığınız bios ve ec sürümü günceldir.

Saygılarımla,
  • quote:

Orijinalden alıntı: ovmeygat

quote:

Orijinalden alıntı: omur@fokusshop.com

merhaba benim bir sorum olacak. şimdi ben uefi modda windows 8 kullanıyorum. ama bilgisayara win7 kurup performanslarını karşılaştırmak istiyorum. bu karşılaştırmayı windows 8 i silmeden yapmak istiyorum yani aynı bilgisayarda hem win8 hem de win7 olacak. ama diski ikiye bölüp diğerine win7 dvdsini boot yaparak kurmak istediğimde "bu disk GPT şeklindedir kurulum yapılamaz" gibi bi ibareyle karşılaştım. Win8 açıkken win7 yi yüklemeye çalıştığımda (win7 dvd sini boot yapmadan win8 üzeinden direk çalıştırarak) dosyalar yükleniyor ama kurulumun tamamlanması için yeniden başlatıldığı zaman bilgisayar donuyor. Bilgisayara reset attığım zaman kurulum tamamlanmadı yazısı çıkıyor. Bunun UEFI boot dan kaynaklandığını düşünüyorum, win8 i silmeden win7 yi nasıl kurabilirim? Unutmadan yazayım uefi modu devre dışı bırakıp win7 yi kurmaya çalışıyorum çünkü UEFI mod açıkken boot dvd si sağlıklı çalışmıyor. teşekkürler şimdiden

Sn. ovmeygat

Tek HDD'ye çift işletim sistemi kurulabilir. Ancak zaman zaman MBR ön bellekleme başlangıçta problemler verebilmektedir. Bu windows 8 için hem ön bellek türünün farklı olması hemde boyutsal olarak UEFI ye yatkın olması. Yani demek istediğim, iki sistemi aynı anda UEFI modunda bir diske kuramazsınız, ancak Legacy modunda yapabilmeniz mümkün. Ben ise çoğu kullanıcımıza özellikle linux kullanıcılarına sistemlerini eğer cihazlarında çift disk var ise ayrı disklere kurmalarıdır. Bu şekilde data kaybı olmadan yada karışmadan güvenle OS seçimini yapabileceklerdir. Forum içerisinde çeşitli makalelerde bunu yapabilmenin adımları paylaşılmıştır, göz gezdirebilirsiniz.

Saygılarımla,

• quote:

quote:

ömür bey beni hatırlarsanı geçen lerde aldığım pc ekran kartı fanı oturmadığından oyunlarda açılınca ekran gidiyordu. notebooku size yollamıştım yenisiyle değişmiştiniz. ati crossfireli makine. ben Ahmet Balıkesir den. notebook gayet iyi sıkıntım yok. fakat fn tuşu ile ekran parlaklığını ayarlayamıyorum azalıp düşmüyor. ekran kartı ayarlarındanda denedim güç seçeneklerindende denedim. değişmiyor azlsada çoğalsada parlaklık sabit. herhangi bir bios vs... değişmedim.. ne yapmam gerek. bios güncelleme mi yapmam gerek. birde sürekli pc açıldığında TPM diye securty platform insatall çıkıyor yükleyemiyorum. password istiyor o passı nerden bulurum. veya verebilirmisiniz. reset vs... aida64 den bakınca bios bilinmiyor gözüküyor versiyonu... win8 64bit kuruluydu cihazda sizden aldığım hali. yardımcı olursanız sevinirim... teşekkürler...

Sn. metall82

Sizin cihazınız P370EM modeliydi hatırladığım kadarıyla, ve FN+F8 ve F9 tuşlarıyla bu ayarlamalar yapılıyor. Öncelikle sizin cihazınızda MS modelleri gibi bir bios güncelleştirmesine gerek yok. MS modellerimizdeki durum, farklı windows sürümlerine göre gerekli bios ve ec ihtiyacından kaynaklıydı. Probleminize gelince, size cihazınızın yenisini vermiş ve gerekli tüm kontrollerini kendim bizzat yapmıştım. Sizden kontrol etmenizi istediğim arka planda Hotkey programının çalışıp çalışmadığıdır. Kapalıysa yada önünde çarpı simgesi var ise programı kapatıp tekrar açmanız gerekmektedir.

Diğer sorunuzda;
    TPM security cihazınızın M/B (anakart) 'a bağlı bir mikro çiptir. Bu sistemin temel mantığı cihazı güvenli olarak dosya kilitleme ve şifrelemesidir. Tabi ki bu şifreleme olayı mikro çipe yazıldığından ayrı bir güvenliğe sahip olduğunu anlayabiliriz. Burada siz herhangi bir şifreleme yapmadıysanız windows başlangıcına koyduğunuz şifre var ise TPM de ilk aşamadı onu kayıt eder.

Saygılarımla,

ömür bey. hotkey çalışıyor evet. onda sorun yok. aktif durumda. fn+f8 f9 tuşları çalışıyor fakat işlev yok. parlaklıkta. sorun devam ediyor. silip tekrar kurdum. hot keyi sonuç aynı. MS modeller nedemek bilmiyorum ec ihtiyacı demişiniz onuda anlayamadım :D ben bios güncellmeyeceğimmi yani. zaten bios bilinmiyor gözüküyor sürümdede değişik harfler var yani bilinmiyor gibi. pc özelliği sanırım böyle.

TPM ye gelince ben bios la ilgili bir şey sanmıştım sanırım alakası yokmuş. dosya şifrelemeyle pek işim olmaz sanırım. fakat Windows şifresi uyuşmadı yani girdim olmadı. acaba şundan olabilirmi bana yeni pc yollarken. siz önceki pc nin içindeki hdd yi takmıştınız. yeni cihaza. acaba ondan bundaki TPM çiple çakıştımı acaba. şifre vermedim hiç ben. Windows ilk gelen pc de şifre vermiştim. onunla devam ettim bunda. ama TPM de açmadı şifrem. birde bu cihazı akşamları eve götürüken zorlanıyorum şarz aletinden nerden temin ederim yedek. sizden nasıl alabilirim veya. çok kaba sök tak çıkar götür getirde aşırı sıkıntım var. teşekkürler...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ovmeygat

quote:

merhaba benim bir sorum olacak. şimdi ben uefi modda windows 8 kullanıyorum. ama bilgisayara win7 kurup performanslarını karşılaştırmak istiyorum. bu karşılaştırmayı windows 8 i silmeden yapmak istiyorum yani aynı bilgisayarda hem win8 hem de win7 olacak. ama diski ikiye bölüp diğerine win7 dvdsini boot yaparak kurmak istediğimde "bu disk GPT şeklindedir kurulum yapılamaz" gibi bi ibareyle karşılaştım. Win8 açıkken win7 yi yüklemeye çalıştığımda (win7 dvd sini boot yapmadan win8 üzeinden direk çalıştırarak) dosyalar yükleniyor ama kurulumun tamamlanması için yeniden başlatıldığı zaman bilgisayar donuyor. Bilgisayara reset attığım zaman kurulum tamamlanmadı yazısı çıkıyor. Bunun UEFI boot dan kaynaklandığını düşünüyorum, win8 i silmeden win7 yi nasıl kurabilirim? Unutmadan yazayım uefi modu devre dışı bırakıp win7 yi kurmaya çalışıyorum çünkü UEFI mod açıkken boot dvd si sağlıklı çalışmıyor. teşekkürler şimdiden

Sn. ovmeygat

Tek HDD'ye çift işletim sistemi kurulabilir. Ancak zaman zaman MBR ön bellekleme başlangıçta problemler verebilmektedir. Bu windows 8 için hem ön bellek türünün farklı olması hemde boyutsal olarak UEFI ye yatkın olması. Yani demek istediğim, iki sistemi aynı anda UEFI modunda bir diske kuramazsınız, ancak Legacy modunda yapabilmeniz mümkün. Ben ise çoğu kullanıcımıza özellikle linux kullanıcılarına sistemlerini eğer cihazlarında çift disk var ise ayrı disklere kurmalarıdır. Bu şekilde data kaybı olmadan yada karışmadan güvenle OS seçimini yapabileceklerdir. Forum içerisinde çeşitli makalelerde bunu yapabilmenin adımları paylaşılmıştır, göz gezdirebilirsiniz.

Saygılarımla,

evet yabancı forumları araştırıp yapamayacağımı görüp her şeyi sildim ve sadece windows 7 yükledim. ama performansı çok düşük geldi ben de windows 8 e geri döndüm. teşekkürler cevap için.

• Sn. Ömür bey, 17624 model bilgisayarımı bugün aldım win8 kurdum, bu uefi yi nasıl etkinleştirebilirim? legacy yi uefi yaptığım zaman direk biosa giriyor nasıl yaparım bilemedim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ssametalkis

Sn. Ömür bey, 17624 model bilgisayarımı bugün aldım win8 kurdum, bu uefi yi nasıl etkinleştirebilirim? legacy yi uefi yaptığım zaman direk biosa giriyor nasıl yaparım bilemedim..

arkadasım formattan once yapacaktın uefi bot ondan sonra win8 kuracaktın malesef uefi boot kullanman istiyorsan birinci sayfayı anlayarak okumalı ve tekrar format atmalısın iyi aksamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oysho

quote:

Sn. Ömür bey, 17624 model bilgisayarımı bugün aldım win8 kurdum, bu uefi yi nasıl etkinleştirebilirim? legacy yi uefi yaptığım zaman direk biosa giriyor nasıl yaparım bilemedim..

arkadasım formattan once yapacaktın uefi bot ondan sonra win8 kuracaktın malesef uefi boot kullanman istiyorsan birinci sayfayı anlayarak okumalı ve tekrar format atmalısın iyi aksamlar.

ancak uefi seçiliyken usb den boot ederek denedim olmadı. ayrıca ilk sayfada bios güncelleme anlatılıyor, benim biosum güncel zaten sadece windows yüklemeyi anlayamadım o da çok dağınık bi şekilde kafa karıştırıcı.
  • Ömür Bey, P150EM turbo fan için bios güncellemesi ne zaman gelecek? 1 haftaya geliyor demiştiniz. Ayrıca şu ekran kartı fanı 45 derecede çalışmaya başlayıp, 40 derecenin altında susuyor. Bu da aşırı gürültüye yol açıyor. Sizden ricam buna da bir güncelleme getirip 50 dereceye çıkarabilir misiniz?(bir çok arkadaş bu durumdan şikayetçi)
  • quote:

quote:

quote:

ancak uefi seçiliyken usb den boot ederek denedim olmadı. ayrıca ilk sayfada bios güncelleme anlatılıyor, benim biosum güncel zaten sadece windows yüklemeyi anlayamadım o da çok dağınık bi şekilde kafa karıştırıcı.

Öncelikle bilgisayarın hayırlı olsun.
    1. Usb'ni bootable yap ilk sayfada tarif edildiği gibi.
    2. Win8'i microsoft'tan indir.
    3. Program indirme işini bitirince sonda cd mi usb mi diye soracak sana. Orda usb'yi seç ve usb'ye windowsun yüklenmesini bekle.
    4. Usb hazır olunca biosu aç ve uefi moda geç.
    5. Pc yeniden başlayınca yanlış hatırlamıyorsam f11'e basman gerekecek. Bu şekilde boot ekranına geleceksin.
    6. Boot ekranında usb'yi seç ve devam et. Windows setup'ı başlayınca ilerle.
    7. Windowsun hangi diske kurulacağını sorduğunda nereye kuracaksan orayı yeniden biçimlendirmen gerekecek. (Bende öyle olmuştu.
    Bu işlemler sonucu uefili windows 8'in hazır. Orjinal key varsa tabi bu adımlar. Korsan kurmak istiyorsanız nasıl yaparsınız bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: YoYoxP

quote:

quote:

quote:

3. Program indirme işini bitirince sonda cd mi usb mi diye soracak sana. Orda usb'yi seç ve usb'ye windowsun yüklenmesini bekle.
    5. Pc yeniden başlayınca yanlış hatırlamıyorsam f11'e basman gerekecek. Bu şekilde boot ekranına geleceksin.
    7. Windowsun hangi diske kurulacağını sorduğunda nereye kuracaksan orayı yeniden biçimlendirmen gerekecek. (Bende öyle olmuştu.
    Bu işlemler sonucu uefili windows 8'in hazır. Orjinal key varsa tabi bu adımlar. Korsan kurmak istiyorsanız nasıl yaparsınız bilmiyorum.

kendi kendime yaptım dediğiniz gibi yalnız sata modu raid di bende onu ahci yapmadığım için olmamıştı sanırım..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YoYoxP

quote:

quote:

quote:

kendi kendime yaptım dediğiniz gibi yalnız sata modu raid di bende onu ahci yapmadığım için olmamıştı sanırım..

Evet onun ahci olması lazım sıkıntı ondan olmuştur. :)

• quote:

Sn. ssametalkis

Konunun ilk konusunda maddeler halinde MS ve Clevo modellerimiz için açıklama yapmıştım. Lütfen tekrar gözden geçiriniz.

Saygılarımla,
  • quote:

Orijinalden alıntı: sengunbjk

Ömür Bey, P150EM turbo fan için bios güncellemesi ne zaman gelecek? 1 haftaya geliyor demiştiniz. Ayrıca şu ekran kartı fanı 45 derecede çalışmaya başlayıp, 40 derecenin altında susuyor. Bu da aşırı gürültüye yol açıyor. Sizden ricam buna da bir güncelleme getirip 50 dereceye çıkarabilir misiniz?(bir çok arkadaş bu durumdan şikayetçi)

Sn. sengunbjk

Yani EC Firmware yazılımlar web sitemiz üzerinden paylaşmıştı. Ancak son kontrolde aktif olmadığını gördüğüm için gerekli link güncelleştirmelerini yaptım. Bu konudaki uyarınız için teşekkür ederim.

Diğer sorunuz için şu anda yapabilecek herhangi bir güncelleştirmemiz olmayacaktır. Fan çalışma süreleri bahsettiğiniz seviyede normal olarak gözlemlenmiştir. Bu konuda herhangi bir değişiklik şu an için yapılmayacaktır.

Anlayışınız için teşekkür ederim.

• benimde 2 sorum olcaktı.
    1-intel smart response için hdd ve ssd yeri ms-1762 kasada nasıl olmalı. yer değişikliği falan gerek mi.
    2-bilgisayarı dün kuzene aldırdımda daha elime geçmedi biosuna bakamadm o yüzden. win8 için gerekli olan bios ve ec ile mi gelio bunu öğrencektim.

• quote:

quote:

Sn. metall82

Diğer sorunuzda;

Saygılarımla,

ömür bey yazmıştım fakat cvp vermediniz. altta tekrar ekledim önceki msjımı... cvp bekliyorum teşekkürler..

ömür bey. hotkey çalışıyor evet. onda sorun yok. aktif durumda. fn+f8 f9 tuşları çalışıyor fakat işlev yok. parlaklıkta. sorun devam ediyor. silip tekrar kurdum. hot keyi sonuç aynı. MS modeller nedemek bilmiyorum ec ihtiyacı demişiniz onuda anlayamadım :D ben bios güncellmeyeceğimmi yani. zaten bios bilinmiyor gözüküyor sürümdede değişik harfler var yani bilinmiyor gibi. pc özelliği sanırım böyle.

TPM ye gelince ben bios la ilgili bir şey sanmıştım sanırım alakası yokmuş. dosya şifrelemeyle pek işim olmaz sanırım. fakat Windows şifresi uyuşmadı yani girdim olmadı. acaba şundan olabilirmi bana yeni pc yollarken. siz önceki pc nin içindeki hdd yi takmıştınız. yeni cihaza. acaba ondan bundaki TPM çiple çakıştımı acaba. şifre vermedim hiç ben. Windows ilk gelen pc de şifre vermiştim. onunla devam ettim bunda. ama TPM de açmadı şifrem. birde bu cihazı akşamları eve götürüken zorlanıyorum şarz aletinden nerden temin ederim yedek. sizden nasıl alabilirim veya. çok kaba sök tak çıkar götür getirde aşırı sıkıntım var. teşekkürler...

• evet bu şarj aleti meselesini ben de merak ediyorum. Yedek şarj aleti olarak 180 watt'lık kullanmasak ne olur? Evde başka marka laptopun daha küçükş aynı voltaj (daha düşük amperli) ve aynı switch boyuna sahip adaptörüyle de çalıştığını keşfettim (ama kullanmıyorum). Bu adaptörle performans istemeyen durumlarda (oyun oynamıyorken, internette gezinirken yada film izlerken) kullanmanın ne gibi sakıncaları olabilir?
  • ömür bey ms 1762 modellerinde dokunmatik fonksiyon tuşları (medya, turbo fan, kamera hariç) çalışmıyor bu sorunu nasıl çözebiliriz acaba?

• quote:

ömür bey ms 1762 modellerinde dokunmatik fonksiyon tuşları (medya, turbo fan, kamera hariç) çalışmıyor bu sorunu nasıl çözebiliriz acaba?

Sn. ssametalkis

Muhtemel EC Firmware versiyonunuz 5.02 olduğu ve siz windows 7 kullandığınız için bu şekilde problemle karşılaşıyorsunuz. Önceki mesajlarımda EC versiyonuna göre windows sürümünüzü update yada down yapmanız gerekmektesiniz.

Eğer windows 7 kullanıyorsanız web sitemiz üzerinden EC 4.xx sürümü
    Eğer windows 8 kullanıyorsanız web sitemiz üzerinden EC 5.xx sürümü kullanmanız gerekmektedir.

Saygılarımla,

• quote:

Orijinalden alıntı: kcellat

evet bu şarj aleti meselesini ben de merak ediyorum. Yedek şarj aleti olarak 180 watt'lık kullanmasak ne olur? Evde başka marka laptopun daha küçükş aynı voltaj (daha düşük amperli) ve aynı switch boyuna sahip adaptörüyle de çalıştığını keşfettim (ama kullanmıyorum). Bu adaptörle performans istemeyen durumlarda (oyun oynamıyorken, internette gezinirken yada film izlerken) kullanmanın ne gibi sakıncaları olabilir?

Sn. kcellat

Normal adaptörden daha düşük güç üreten adaptör kullanımı, cihazınız için yetersiz kaynak sağlayacağından normal kullanıma tekabül eden 5.00 amperi geçmesi gerekmektedir. Örnek olarak standart 19V 4.74 amper seviyesinde bir adaptör kullanımı bile yetersiz kalacaktır. Yetersiz voltaj için batarya kullanımı devreye gireceğinden anlık akım sürkilesi cihazınıza zarar verebilecektir.

Kısacası normal adaptörünün harcinde daha düşük amper üreten adaptörler kullanmanızı kesinlike önermiyoruz.

Saygılarımlai,

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.