Şimdi Ara

Monster Notebook BIOS Rehberi 'UEFI & Legacy' (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
568
Cevap
10
Favori
107.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rdvngvn

benimde 2 sorum olcaktı.
    1-intel smart response için hdd ve ssd yeri ms-1762 kasada nasıl olmalı. yer değişikliği falan gerek mi.
    2-bilgisayarı dün kuzene aldırdımda daha elime geçmedi biosuna bakamadm o yüzden. win8 için gerekli olan bios ve ec ile mi gelio bunu öğrencektim.

Sn. rdvngvn

Sorularınıza maddeler halinde cevaplayacak olursam,

1. SRT teknolojisi için disklerinizin sıralamasında herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek yoktur.
    2. Cihazların son kullanıcıya teslimleri sırasında windows 8 için gerekli bios ve EC yazılımı atılmaktadır. Bu bios yazılımı ile gerekli UEFI destekli windows kurulumu ve/veya SRT desteğinde windows kurabilirsiniz.

Saygılarımla,

• quote:

Orijinalden alıntı: metall82

quote:

Orijinalden alıntı: omur@fokusshop.com

quote:

ömür bey beni hatırlarsanı geçen lerde aldığım pc ekran kartı fanı oturmadığından oyunlarda açılınca ekran gidiyordu. notebooku size yollamıştım yenisiyle değişmiştiniz. ati crossfireli makine. ben Ahmet Balıkesir den. notebook gayet iyi sıkıntım yok. fakat fn tuşu ile ekran parlaklığını ayarlayamıyorum azalıp düşmüyor. ekran kartı ayarlarındanda denedim güç seçeneklerindende denedim. değişmiyor azlsada çoğalsada parlaklık sabit. herhangi bir bios vs... değişmedim.. ne yapmam gerek. bios güncelleme mi yapmam gerek. birde sürekli pc açıldığında TPM diye securty platform insatall çıkıyor yükleyemiyorum. password istiyor o passı nerden bulurum. veya verebilirmisiniz. reset vs... aida64 den bakınca bios bilinmiyor gözüküyor versiyonu... win8 64bit kuruluydu cihazda sizden aldığım hali. yardımcı olursanız sevinirim... teşekkürler...

Sn. metall82

Öncelikle gecikmeli mesajım için özür dilerim

Sizin cihazınız P370EM modeliydi hatırladığım kadarıyla, ve FN+F8 ve F9 tuşlarıyla bu ayarlamalar yapılıyor. Öncelikle sizin cihazınızda MS modelleri gibi bir bios güncelleştirmesine gerek yok. MS modellerimizdeki durum, farklı windows sürümlerine göre gerekli bios ve ec ihtiyacından kaynaklıydı. Probleminize gelince, size cihazınızın yenisini vermiş ve gerekli tüm kontrollerini kendim bizzat yapmıştım. Sizden kontrol etmenizi istediğim arka planda Hotkey programının çalışıp çalışmadığıdır. Kapalıysa yada önünde çarpı simgesi var ise programı kapatıp tekrar açmanız gerekmektedir.

Diğer sorunuzda;
    TPM security cihazınızın M/B (anakart) 'a bağlı bir mikro çiptir. Bu sistemin temel mantığı cihazı güvenli olarak dosya kilitleme ve şifrelemesidir. Tabi ki bu şifreleme olayı mikro çipe yazıldığından ayrı bir güvenliğe sahip olduğunu anlayabiliriz. Burada siz herhangi bir şifreleme yapmadıysanız windows başlangıcına koyduğunuz şifre var ise TPM de ilk aşamadı onu kayıt eder.
    TPM korumasını istemiyorsanız Bios üzerinden sistemi kapatabilirsiniz.

Saygılarımla,

ömür bey yazmıştım fakat cvp vermediniz. altta tekrar ekledim önceki msjımı... cvp bekliyorum teşekkürler..

ömür bey. hotkey çalışıyor evet. onda sorun yok. aktif durumda. fn+f8 f9 tuşları çalışıyor fakat işlev yok. parlaklıkta. sorun devam ediyor. silip tekrar kurdum. hot keyi sonuç aynı. MS modeller nedemek bilmiyorum ec ihtiyacı demişiniz onuda anlayamadım :D ben bios güncellmeyeceğimmi yani. zaten bios bilinmiyor gözüküyor sürümdede değişik harfler var yani bilinmiyor gibi. pc özelliği sanırım böyle.

TPM ye gelince ben bios la ilgili bir şey sanmıştım sanırım alakası yokmuş. dosya şifrelemeyle pek işim olmaz sanırım. fakat Windows şifresi uyuşmadı yani girdim olmadı. acaba şundan olabilirmi bana yeni pc yollarken. siz önceki pc nin içindeki hdd yi takmıştınız. yeni cihaza. acaba ondan bundaki TPM çiple çakıştımı acaba. şifre vermedim hiç ben. Windows ilk gelen pc de şifre vermiştim. onunla devam ettim bunda. ama TPM de açmadı şifrem. birde bu cihazı akşamları eve götürüken zorlanıyorum şarz aletinden nerden temin ederim yedek. sizden nasıl alabilirim veya. çok kaba sök tak çıkar götür getirde aşırı sıkıntım var. teşekkürler...

Sn. metall82

TPM ve Fonksiyon tuşlarınız için gerekli bir güncelleştirme yapmanıza gerek yok öncelikle. (yani bios ve ec güncelleştirmesinden bahsediyorum)

Bana PM den telefonunuzu yazarsanız size mesai saatlerinde geri dönüş yapabilirim.

Saygılarımla,

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ssametalkis

ömür bey ms 1762 modellerinde dokunmatik fonksiyon tuşları (medya, turbo fan, kamera hariç) çalışmıyor bu sorunu nasıl çözebiliriz acaba?

Sn. ssametalkis

Muhtemel EC Firmware versiyonunuz 5.02 olduğu ve siz windows 7 kullandığınız için bu şekilde problemle karşılaşıyorsunuz. Önceki mesajlarımda EC versiyonuna göre windows sürümünüzü update yada down yapmanız gerekmektesiniz.

Eğer windows 7 kullanıyorsanız web sitemiz üzerinden EC 4.xx sürümü
    Eğer windows 8 kullanıyorsanız web sitemiz üzerinden EC 5.xx sürümü kullanmanız gerekmektedir.

Saygılarımla,

Ömür bey ben windows 8 de EC 4.xx sürümünü kullanıyorum ama herangi bi proplemim yok 5.xx de ne gibi düzeltmeler var ?

• ömür bey kolay gelsin
    size bir şey danışmak istiyorum geçen sizinle telefon ile görüştük Q63 MS 16F39 modeli
    iki gündür şöyle bir sıkıntı yaşıyorum. eve iki tane kablosuz bilgisayar var modeme bağlanan birinde bağlantıda problem yok monster da ise bağlantı var iken sınırlı bağlantı diyor veya bir şey demiyor kablosuz ağ bağlantı saatin oradaki seviye sıfıra iniyor nete giremiyorum bağlan dediğimde ise bu ağa bağlanamadı ikazı alıyorum bu sadece benim evdeki modemde değil komşuların gördüğü modeme de bağlanamıyor aynı hatayı veriyor ben sorun gidericiyi açtığımda kablosuz ağ bağdaştırıcınız sıfırlanıyor yazıp bağlantı üzerinde çarpı işareti göründükten sonra tekrardan ağ geliyor ve internete giriyorum. bu sıkıntı neden kaynaklana bilir. işletim sistemim win 8 pro lisanslı çakma değil.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ömür bey beni hatırlarsanı geçen lerde aldığım pc ekran kartı fanı oturmadığından oyunlarda açılınca ekran gidiyordu. notebooku size yollamıştım yenisiyle değişmiştiniz. ati crossfireli makine. ben Ahmet Balıkesir den. notebook gayet iyi sıkıntım yok. fakat fn tuşu ile ekran parlaklığını ayarlayamıyorum azalıp düşmüyor. ekran kartı ayarlarındanda denedim güç seçeneklerindende denedim. değişmiyor azlsada çoğalsada parlaklık sabit. herhangi bir bios vs... değişmedim.. ne yapmam gerek. bios güncelleme mi yapmam gerek. birde sürekli pc açıldığında TPM diye securty platform insatall çıkıyor yükleyemiyorum. password istiyor o passı nerden bulurum. veya verebilirmisiniz. reset vs... aida64 den bakınca bios bilinmiyor gözüküyor versiyonu... win8 64bit kuruluydu cihazda sizden aldığım hali. yardımcı olursanız sevinirim... teşekkürler...

Sn. metall82

Öncelikle gecikmeli mesajım için özür dilerim

Sizin cihazınız P370EM modeliydi hatırladığım kadarıyla, ve FN+F8 ve F9 tuşlarıyla bu ayarlamalar yapılıyor. Öncelikle sizin cihazınızda MS modelleri gibi bir bios güncelleştirmesine gerek yok. MS modellerimizdeki durum, farklı windows sürümlerine göre gerekli bios ve ec ihtiyacından kaynaklıydı. Probleminize gelince, size cihazınızın yenisini vermiş ve gerekli tüm kontrollerini kendim bizzat yapmıştım. Sizden kontrol etmenizi istediğim arka planda Hotkey programının çalışıp çalışmadığıdır. Kapalıysa yada önünde çarpı simgesi var ise programı kapatıp tekrar açmanız gerekmektedir.

Diğer sorunuzda;
    TPM security cihazınızın M/B (anakart) 'a bağlı bir mikro çiptir. Bu sistemin temel mantığı cihazı güvenli olarak dosya kilitleme ve şifrelemesidir. Tabi ki bu şifreleme olayı mikro çipe yazıldığından ayrı bir güvenliğe sahip olduğunu anlayabiliriz. Burada siz herhangi bir şifreleme yapmadıysanız windows başlangıcına koyduğunuz şifre var ise TPM de ilk aşamadı onu kayıt eder.
    TPM korumasını istemiyorsanız Bios üzerinden sistemi kapatabilirsiniz.

Saygılarımla,

ömür bey yazmıştım fakat cvp vermediniz. altta tekrar ekledim önceki msjımı... cvp bekliyorum teşekkürler..

ömür bey. hotkey çalışıyor evet. onda sorun yok. aktif durumda. fn+f8 f9 tuşları çalışıyor fakat işlev yok. parlaklıkta. sorun devam ediyor. silip tekrar kurdum. hot keyi sonuç aynı. MS modeller nedemek bilmiyorum ec ihtiyacı demişiniz onuda anlayamadım :D ben bios güncellmeyeceğimmi yani. zaten bios bilinmiyor gözüküyor sürümdede değişik harfler var yani bilinmiyor gibi. pc özelliği sanırım böyle.

TPM ye gelince ben bios la ilgili bir şey sanmıştım sanırım alakası yokmuş. dosya şifrelemeyle pek işim olmaz sanırım. fakat Windows şifresi uyuşmadı yani girdim olmadı. acaba şundan olabilirmi bana yeni pc yollarken. siz önceki pc nin içindeki hdd yi takmıştınız. yeni cihaza. acaba ondan bundaki TPM çiple çakıştımı acaba. şifre vermedim hiç ben. Windows ilk gelen pc de şifre vermiştim. onunla devam ettim bunda. ama TPM de açmadı şifrem. birde bu cihazı akşamları eve götürüken zorlanıyorum şarz aletinden nerden temin ederim yedek. sizden nasıl alabilirim veya. çok kaba sök tak çıkar götür getirde aşırı sıkıntım var. teşekkürler...

Sn. metall82

TPM ve Fonksiyon tuşlarınız için gerekli bir güncelleştirme yapmanıza gerek yok öncelikle. (yani bios ve ec güncelleştirmesinden bahsediyorum)

Bana PM den telefonunuzu yazarsanız size mesai saatlerinde geri dönüş yapabilirim.

Saygılarımla,

PM

• quote:

Orijinalden alıntı: avatar751

ömür bey kolay gelsin
    size bir şey danışmak istiyorum geçen sizinle telefon ile görüştük Q63 MS 16F39 modeli
    iki gündür şöyle bir sıkıntı yaşıyorum. eve iki tane kablosuz bilgisayar var modeme bağlanan birinde bağlantıda problem yok monster da ise bağlantı var iken sınırlı bağlantı diyor veya bir şey demiyor kablosuz ağ bağlantı saatin oradaki seviye sıfıra iniyor nete giremiyorum bağlan dediğimde ise bu ağa bağlanamadı ikazı alıyorum bu sadece benim evdeki modemde değil komşuların gördüğü modeme de bağlanamıyor aynı hatayı veriyor ben sorun gidericiyi açtığımda kablosuz ağ bağdaştırıcınız sıfırlanıyor yazıp bağlantı üzerinde çarpı işareti göründükten sonra tekrardan ağ geliyor ve internete giriyorum. bu sıkıntı neden kaynaklana bilir. işletim sistemim win 8 pro lisanslı çakma değil.

aynı sorun bendede var

• quote:

ömür bey kolay gelsin

Sn. avatar751, ve bidinnak

MS-16FX ve MS-1762X modellerimizde N2230 model Wifi + BT Combo modelleri kullanılmaktadır. Bunu problem olarak algılamayalım öncelikle. Modemler ve wifi aygıtları arasındaki protokol uyuşmazlıkları zaman zaman sınırlı bağlantı hataları vermektedir.

Çözüm olarak;

1.Modem ayarlarınızı fabrikasyon olarak WPA ve WPA2 protokollerine çekiniz.
    2.Hata almaya devam etmeniz durumunda dilerseniz cihazlarınızdaki bu wifi aygıtlarını servisimizde değiştirebiliriz.

Yorum ve değerlendirmeyi size bırakıyorum.

Saygılarımla,

• quote:

Orijinalden alıntı: bidinnak

Ömür bey ben windows 8 de EC 4.xx sürümünü kullanıyorum ama herangi bi proplemim yok 5.xx de ne gibi düzeltmeler var ?

Sn. bidinnak

Windows 8 kullanıyorsanız eğer sizden EC 5.xx sürümü kullanmanızı öneriyoruz.
    Bu sürümde öncelikli olarak windows 8 için geçerli sayılan System control manager programı düzgün çalışacağı için Wifi ve BT açma kapama tuşlarınızın düzeltilmesi yapılmıştır. Ayrıca burada tam olarak listeleyemeyeceğim ancak önceki mesajlarda dile getirdiğim bir takim basit hatalar tamamen windows 8 uyarlaması için düzeltilmiştir.

Tekrarlıyorum windows 7 kullanıcılarının bu güncellemeyi yapmasına gerek yoktur.

Saygılarımla,

• quote:

quote:

ömür bey ms 1762 modellerinde dokunmatik fonksiyon tuşları (medya, turbo fan, kamera hariç) çalışmıyor bu sorunu nasıl çözebiliriz acaba?

Sn. ssametalkis

Muhtemel EC Firmware versiyonunuz 5.02 olduğu ve siz windows 7 kullandığınız için bu şekilde problemle karşılaşıyorsunuz. Önceki mesajlarımda EC versiyonuna göre windows sürümünüzü update yada down yapmanız gerekmektesiniz.

Eğer windows 7 kullanıyorsanız web sitemiz üzerinden EC 4.xx sürümü
    Eğer windows 8 kullanıyorsanız web sitemiz üzerinden EC 5.xx sürümü kullanmanız gerekmektedir.

Saygılarımla,

Ömür Bey, Windows 8 Pro kullanıyorum ve EC ve BIOS sürümüde aşağıdaki resimde. Sorunu nasıl çözebilirim acaba? Ve bazen bilgisayarı açarken donup kalıyo kapatım açtığımda açılıyo bunun sebebi ne olabilir acaba? teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssametalkis -- 2 Mayıs 2013; 0:51:06 >

• quote:

Ve bazen bilgisayarı açarken donup kalıyo kapatım açtığımda açılıyo bunun sebebi ne olabilir acaba?

Aynı sıkıntı bende var bir haftadır.. Format atmayı düşündüm ama üşendim bi çözümü falan olsa iyi olur
  • quote:

quote:

ömür bey kolay gelsin

Sn. avatar751, ve bidinnak

MS-16FX ve MS-1762X modellerimizde N2230 model Wifi + BT Combo modelleri kullanılmaktadır. Bunu problem olarak algılamayalım öncelikle. Modemler ve wifi aygıtları arasındaki protokol uyuşmazlıkları zaman zaman sınırlı bağlantı hataları vermektedir.

Çözüm olarak;

1.Modem ayarlarınızı fabrikasyon olarak WPA ve WPA2 protokollerine çekiniz.
    2.Hata almaya devam etmeniz durumunda dilerseniz cihazlarınızdaki bu wifi aygıtlarını servisimizde değiştirebiliriz.

Yorum ve değerlendirmeyi size bırakıyorum.

Saygılarımla,

Sn. Ömür Bey.

1-Modemin ayarları zaten dediğiniz gibi onda bir sıkıntı yok.
    2-Size makinayı gönderip bana geri dönmesi en az 15 gün sürecek çünkü İstanbul'da ikamet etmiyorum, bu şekilde kullanmayı düşünüyorum ama bu olay beni çok rahatsız etmeye başlarsa ve sıklaşırsa o zaman size gönderir wifi aygıtını değiştirişiniz.
    İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avatar751 -- 2 Mayıs 2013; 14:18:36 >

• Iyi gunler Omur bey, ben bilgisayarima bakim yaptirmak ve tek 8 gb olan ram e bi 8 daha eklemek istiyorum.
    1600 mhz 8 gb ram ben eylul ayinda aldigimda 100 liraydi su an 150 lira gorunuyo sitede, dolar o zaman da bu seviyedeydi diye hatirliyorum, bu fiyat artisi hakkinda bi bilginiz varsa paylasirsaniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ömür Bey, Windows 8 Pro kullanıyorum ve EC ve BIOS sürümüde aşağıdaki resimde. Sorunu nasıl çözebilirim acaba? Ve bazen bilgisayarı açarken donup kalıyo kapatım açtığımda açılıyo bunun sebebi ne olabilir acaba? teşekkür ederim.

Sn. ssametalkis

Bu version bios ve ec ile dokunmatik tuşlarınızın normal çalışması gerekmektedir. Peki dokunmatik ve FN tuşlarınızın kısayolları için cihazınızda S-Bar mı yoksa System Control Manager programı mı yüklü?

• quote:

Orijinalden alıntı: blacknorther

Iyi gunler Omur bey, ben bilgisayarima bakim yaptirmak ve tek 8 gb olan ram e bi 8 daha eklemek istiyorum.
    1600 mhz 8 gb ram ben eylul ayinda aldigimda 100 liraydi su an 150 lira gorunuyo sitede, dolar o zaman da bu seviyedeydi diye hatirliyorum, bu fiyat artisi hakkinda bi bilginiz varsa paylasirsaniz sevinirim.

Sn. blacknorther

Fiyatlar ve siparişler hakkında detaylı bilgilendirme için firmamızı 0(216)449 49 30 aramanız gerekmektedir. Anlayışınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla,
  • Merhaba ben w150 er kullanıyorum sitenizde son güncel bios versiyonu buldum ve kurdum herhangibir değişiklilik görmedim fakat benim derdim var derdimde şudurki

yazı yazarken küçük ve ya büyük harf yapmak istediğimde bir an yazı yazan imleç atlama yapıyor ve bir bakmışım başka yere yazmışım bu capslock on of yazısı çıkıyor ondan olduğunu düşünüyorum bu sorunu nasıl aşarım.

birde yeni bios ne gibi artılar kattı bize bilgi verirmisiniz.
  • merhaba ömür bey. msi barebone 17" kasa ürünümü 1 ayı geçik bir süredir sorunsuz kullanıyorum ancak daha 1 saat önce bir problemle karşılaştım ve rapor etmek istiyorum

sistemim lisanslı windows 8 pro ve bios sürümüm bir kaç sayfa önce belirttiğim konudaki gibi güncel UEFI olarak kullanıyorum. pc nin açılış hızı yavaş olsada asıl problemim bu değil.

windows üzerinde SCM adlı yazılım kurulu. ve diğer bütün dokunmatik fonksiyon tuşları sorunsuz çalışırken bluetooth tuşuna tıklanıldığında ne yapılırsa yapılsın Kırmızı bir şekilde yanar vaziyette kalıyor. tek çözüm pc restart yapmak. bu olayın sebebini merak ediyorum. iyi çalışmalar.
  • quote:

quote:

Sn. ssametalkis

Bu version bios ve ec ile dokunmatik tuşlarınızın normal çalışması gerekmektedir. Peki dokunmatik ve FN tuşlarınızın kısayolları için cihazınızda S-Bar mı yoksa System Control Manager programı mı yüklü?

Evet cevap System Control Managermiş. Bilgisayarım alıp windowsu kurdum, cd den driverlarını kurdum ekran kartı driverını güncelledim, başka bişe yapmadım. Bakamıyorum şuan ama Sanırım cd nin içinde s-bar var. Aslında sorunun cevabını Kavil verdi , siteden SCM kurdum işe yaradı. Şuan tek derdim ilk açtığımda windowsun donen halkası donup kalıyor basılı tutup kapatıyorum sonra tekrar açıyorum açılıyor. Dikkatimi açma tuşundaki turuncu ışık çekti, turuncu ışık erken yanıyor ve hdd ışığı yanık kalıyor belki sizin için bi anlamı vardır

• ömür bey ve diğer arkadaşlara bir sorum olcaktı. ms-1726 bilgisayar elime ulaştı. fakat almış olduğum 4gb gtx675mx 256bit ekran kartıydı fakat bilgisayarda 2gb olan modelini koymuşlar. ömür bey ve diğer arkadaşlar, bu tarz bir problemle karşılaşan oldumu? kadıköye gittiğimde 4gb ile değiştiriyorlar dimi?

• quote:

ömür bey ve diğer arkadaşlara bir sorum olcaktı. ms-1726 bilgisayar elime ulaştı. fakat almış olduğum 4gb gtx675mx 256bit ekran kartıydı fakat bilgisayarda 2gb olan modelini koymuşlar. ömür bey ve diğer arkadaşlar, bu tarz bir problemle karşılaşan oldumu? kadıköye gittiğimde 4gb ile değiştiriyorlar dimi?

dostum ms kasalarda 4 gb ları 2, 3 gb ları 1.5 gb olarak veriyorlar. Bende de şuan 2 gb 675mx var ve herkesde öyle. Ben çok istedim ama yapabileceğimiz bişey yok msi böyle gönderiyor dediler hatta benim ilk siparişimde 3 gb 670mx yazıyodu. Dedim o zaman 3 gb 670mx istiyorum onuda veremeyiz dediler..
  • quote:

quote:

ömür bey ve diğer arkadaşlara bir sorum olcaktı. ms-1726 bilgisayar elime ulaştı. fakat almış olduğum 4gb gtx675mx 256bit ekran kartıydı fakat bilgisayarda 2gb olan modelini koymuşlar. ömür bey ve diğer arkadaşlar, bu tarz bir problemle karşılaşan oldumu? kadıköye gittiğimde 4gb ile değiştiriyorlar dimi?

dostum ms kasalarda 4 gb ları 2, 3 gb ları 1.5 gb olarak veriyorlar. Bende de şuan 2 gb 675mx var ve herkesde öyle. Ben çok istedim ama yapabileceğimiz bişey yok msi böyle gönderiyor dediler hatta benim ilk siparişimde 3 gb 670mx yazıyodu. Dedim o zaman 3 gb 670mx istiyorum onuda veremeyiz dediler..

özelleştir yaparak almıştım, parasını bi güzel aldılar ama olur mu böyle. yok mu şimdi bunun bi çözümü

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.