Şimdi Ara

Monster Notebook BIOS Rehberi 'UEFI & Legacy' (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
568
Cevap
10
Favori
107.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sakata Gintoki

ayarlar o şekildeyken windows 8 yüklü ama yinede reset atınca biosa dönüyor ancak eski haline döndürünce masaüstü açılıyor
    yine ayarları resimdeki gibi yaparsam dvd yi görmüyor, usbyi görüyor ama format işlemi başlamıyor tekrar biosa dönüyor

Sn. Sakata Gintoki

Siz daha önceden Windows 8 işletim sistemini UEFI özelliği kapalıyken kurduysanız ve elle sonradan UEFI açıyorsanız doğal olarak sisteminiz açılmayacaktır. Çünkü ilk sefer Non-UEFI de kurulmuş sisteminiz.
    Eğer UEFI özelliği ile açılmasını istiyorsanız cihazınızı UEFI mod açık iken işletim sisteminizi yeniden kurmalısınız.

UEFI mod açık iken F7 tuşuyla Boot ekranı hemen gelmesi gerekmekte. Monster logosu çıkmadan F7 tuşuna basarsanız o boot menüsü karşınıza çıkacaktır. Çıkan menüde optik sürücünüzü seçmeniz gerekiyor yada USB cihazınızı. Eğer her halükarda başlamıyorsa kulladığınız işletim sisteminin DVD imajında EFI dosyaları yoktur. Ancak normal olarak deneme sürümlerinde bu dosyaları bulmamız mümkündür. İnternetten 30 günlük deneme sürümü indirerek kurulumu tekrar deneyiniz.

Saygılarımla,

• ms16f34 laptobumda uefi moodda formata baslama sorunu bende yasadım hiçbirsekilde formata usb den yada cd den baslayamamıstım. hemde 5-6 tane farklı win8 denememe ragmen olmamıstı. hepsinin içinde efi dosyaları da mevcuttu. hadi biri bozuk olsun hepsimi bozuktu. sorunu flash diskdi takıp bios tan baslangıs ayarını flash diske alıp formata baslayıp format basladıktan sonra ilk kendiliginden kapanısta flah diski cıkar ve biostan windows boot manager i seç bu sekılde oldu. flash dıskı cıkarmassan 7/24 format atmaya devam edersin. kolay gelsin..
  • uefi'li win 8 kurulumu illa usb den olacak yani başka bir ihtimali yok demi ?
  • Ömür Bey kolay gelsin, ben Windows 8'e geçiyorum ve hazır geçmişken BIOS, EC Firmware'i falanda güncelleştirmek istiyorum, aynı zamanda UEFI desteğini kullanmakta isterim. Şuan Windows 7'de aldığımdan beri sadece Turbo Fan güncelleştirmesini yaptım, BIOS update etmedim hiç.

Windows 8'e geçtiğimde aşağıda driver listesinde çıkanlardan hangilerini kurmalıyım BIOS update için? Ve Windows 7'de Turbo Fan için güncelleştirme yapmıştım Windows 8 için ayrıca yapmam gerekir mi?

Kalın fontla yazdıklarımın farkları neler veya benim hangilerini kurmam gerekir onu da açıklayabilirseniz sevinirim, çünkü hepsi BIOS dosyası sanırım hepsini kurup bozmak istemem bilgisayarı.

Ayrıca renkli olarak yazdığım EC dosyalarının ikisini de kurmam gerekir mi onu da öğrenmek istiyorum mümkünse.

IF8.70U Sistem Bios (UEFI Boot Support) - EFI BOOT UPDATE
    IF8.70U Sistem Bios (UEFI Boot Support) - AFUDOS UPDATE
    EFI BOOT FILE

16F3.500 TURBO FAN EDITION - EC Firmware (Win8)
    EG61.502 EC Firmware (Win 8)

İlginiz için teşekkür ederim şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi busterr -- 13 Temmuz 2013; 15:55:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: busterr

Ömür Bey kolay gelsin, ben Windows 8'e geçiyorum ve hazır geçmişken BIOS, EC Firmware'i falanda güncelleştirmek istiyorum, aynı zamanda UEFI desteğini kullanmakta isterim. Şuan Windows 7'de aldığımdan beri sadece Turbo Fan güncelleştirmesini yaptım, BIOS update etmedim hiç.

Windows 8'e geçtiğimde aşağıda driver listesinde çıkanlardan hangilerini kurmalıyım BIOS update için? Ve Windows 7'de Turbo Fan için güncelleştirme yapmıştım Windows 8 için ayrıca yapmam gerekir mi?

Kalın fontla yazdıklarımın farkları neler veya benim hangilerini kurmam gerekir onu da açıklayabilirseniz sevinirim, çünkü hepsi BIOS dosyası sanırım hepsini kurup bozmak istemem bilgisayarı.

Ayrıca renkli olarak yazdığım EC dosyalarının ikisini de kurmam gerekir mi onu da öğrenmek istiyorum mümkünse.

IF8.70U Sistem Bios (UEFI Boot Support) - EFI BOOT UPDATE
    IF8.70U Sistem Bios (UEFI Boot Support) - AFUDOS UPDATE
    EFI BOOT FILE

16F3.500 TURBO FAN EDITION - EC Firmware (Win8)
    EG61.502 EC Firmware (Win 8)

İlginiz için teşekkür ederim şimdiden

Sn. busterr,

Aynı soruyu mail yoluyla sorduğunuz için ordan cevap vermiştim.

IF8.70U Sistem Bios (UEFI Boot Support) - EFI BOOT UPDATE (yani AFUDOS stili olmayan EFI DOS komutunda kullanılan bir bios yükleme methodudur.)
    IF8.70U Sistem Bios (UEFI Boot Support) - AFUDOS UPDATE (yani klasik MS-DOS komut sisteminde kullanılan bios yükleme methodudur.)

16F3.500 TURBO FAN EDITION - EC Firmware (Win8) ( V5.00 EC sürümleri bazı kullanıcılarımızın talepleri üzerinde MS-1762 modelindeki turbo fan özelliğinin MS-16F3 ler kullanılmasını sağlayan EC sürümdür. FN+F7 tuşu ile aktif hale gelmektedir. Windows 8 uyumludur.)
    EG61.502 EC Firmware (Win 8) ( v5.00 TUrbo Fan özelliği olmayan en son EC sürümdür. Windows 8 desteklidir.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omur@fokusshop.com -- 16 Temmuz 2013; 9:46:42 >

• monster w150erq modeli için yeni bios çıkmış indirmek istediğim bir site ye yönlendiriyor fakat öyle kalıyor dosyaları indiremiyoruz bir çözüm yolu yokmudur acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem650

monster w150erq modeli için yeni bios çıkmış indirmek istediğim bir site ye yönlendiriyor fakat öyle kalıyor dosyaları indiremiyoruz bir çözüm yolu yokmudur acaba.

Sn. cem650

Kullandığınız bios ve ec sürümü nedir acaba?
    Şu anda W150ER ve W170ER lerin güncel bios sürümleri 1.02.16 BIOS ve 1.02.09 EC 'dir. Şayet versiyonlar aynı ise herhangi bir güncelleştirme yapmanıza gerek yoktur.

Saygılarımla,

• quote:

Orijinalden alıntı: omur@fokusshop.com

quote:

monster w150erq modeli için yeni bios çıkmış indirmek istediğim bir site ye yönlendiriyor fakat öyle kalıyor dosyaları indiremiyoruz bir çözüm yolu yokmudur acaba.

Sn. cem650

Kullandığınız bios ve ec sürümü nedir acaba?
    Şu anda W150ER ve W170ER lerin güncel bios sürümleri 1.02.16 BIOS ve 1.02.09 EC 'dir. Şayet versiyonlar aynı ise herhangi bir güncelleştirme yapmanıza gerek yoktur.

Saygılarımla,

bendeki 14 ve 8 verdiğiniz linkten tıklayınca anlamsız bir site geliyor siz verdiğiniz linklere tıklayıp girermisiniz karşınıza ne çıkıyor acaba download sayfası indirme linki varmı bir bakarmısınız.

• quote:

bendeki 14 ve 8 verdiğiniz linkten tıklayınca anlamsız bir site geliyor siz verdiğiniz linklere tıklayıp girermisiniz karşınıza ne çıkıyor acaba download sayfası indirme linki varmı bir bakarmısınız.

Sn. cem650

Uyarınız için öncelikle teşekkür ederim. Bende ilgili birime bu arızayı ilettim şimdi. Şu anda domain gerekli FTP'ye yönlenmediği için bu hatayı alıyorsunuz. Bu geçici bir durumdur. Lütfen gün içerisinde denemeye devam ediniz.
    Anlayışınız için teşekkür ediyorum.

Saygılarımla,
  • omur@fokusshop.com kullanıcısına yanıt
    Ömür bey kolay gelsin,

benim bir sorunum var yapmam gereken hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

w350et model kullanıyorum yaklaşık bir 10 gün önce aldım, bazen oyun olsun bazende video izlerken birden bire laptop da ses gidiyor ve baştan başlatmadan yada uyku moduna alıp geri dönmeden düzelmiyor. Tüm sürücer güncel nasıl çözebilirim bu sorunu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ergulb -- 19 Temmuz 2013; 12:26:40 >
  • ÖMÜRBEY MRB.
    bende şöyle bir sorunum var kullandığım ürün Q63MS16F39 modeli dahili mikrofonda görüşme yapamıyorum sesimi karşı tarafa iletmek için harici mikrofon taktığımda görüşme yapa biliyorum daha önceden böyle bir sorunum yoktu nasıl çöze bilirim.
    ilginiz için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ergulb

Ömür bey kolay gelsin,

benim bir sorunum var yapmam gereken hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

w350et model kullanıyorum yaklaşık bir 10 gün önce aldım, bazen oyun olsun bazende video izlerken birden bire laptop da ses gidiyor ve baştan başlatmadan yada uyku moduna alıp geri dönmeden düzelmiyor. Tüm sürücer güncel nasıl çözebilirim bu sorunu?

Sn. ergulb

Öncelikle konu dışı bir soru sordunuz. Durumu netleştirmek adına size cevabımdan sonra forum içerisinde özel mesajla bana cevap verirseniz bu konuyu bozmamış oluruz.

Daha önceden böyle bir arıza almadığımız için size net bir tespit yapamıyorum. Bu sorun cihazı ilk aldığınız dan beri varmıydı?
    Sisteminizi geri yükleme yaparak sorunu çözmeyi denediniz mi?
    Ses'in gittiği anda başlat çubuğundaki ses simgesi üzerinde çarpı uyarı işareti var mı?

Saygılarımla,

• quote:

Orijinalden alıntı: avatar751

ÖMÜRBEY MRB.
    bende şöyle bir sorunum var kullandığım ürün Q63MS16F39 modeli dahili mikrofonda görüşme yapamıyorum sesimi karşı tarafa iletmek için harici mikrofon taktığımda görüşme yapa biliyorum daha önceden böyle bir sorunum yoktu nasıl çöze bilirim.
    ilginiz için teşekkürler.

Sn. avatar751

Öncelikle konu dışı bir soru sordunuz. Durumu netleştirmek adına size cevabımdan sonra forum içerisinde özel mesajla bana cevap verirseniz bu konuyu bozmamış oluruz.

Aklıma tek gelen kayıt aygıtlarından dahili mikrofonun varsayılan aygıt olarak işaretlenmiş olmamasıdır.
    Diğer yandan kullandığınız konferans programının da sistem ses ayarlarını değiştirebileceğini unutmayın. Siz farkında olmadan farklı ayarlar uygulanmış olabilir. Lütfen tekrar kontrol edin.
     Monster Notebook BIOS Rehberi 'UEFI & Legacy'

• Merhaba omur bey

Bugun w350et model notebookumu teslim aldım. Ama freedosa cd/dvd ile format atamıyorum. Yazınızı okudum ve usbdos için ayarlamalarımı yaptım ama bios'u update etmem gerekiyormus. Hangı versıyona upgrade etmem lazım? Sitenizden modelimi bulamadım. Kurmak istediğim windows 8 ve x64..
    Ama dahaca bios ekranından öteye geçemedim. Mümkünse en kısa sürede destek bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MCDlycan -- 26 Temmuz 2013; 19:26:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MCDlycan

Merhaba omur bey

Bugun w350et model notebookumu teslim aldım. Ama freedosa cd/dvd ile format atamıyorum. Yazınızı okudum ve usbdos için ayarlamalarımı yaptım ama bios'u update etmem gerekiyormus. Hangı versıyona upgrade etmem lazım? Sitenizden modelimi bulamadım. Kurmak istediğim windows 8 ve x64..
    Ama dahaca bios ekranından öteye geçemedim. Mümkünse en kısa sürede destek bekliyorum..

Sn. MCDlycan

Gecikmeli mesajım için özür dilerim. Şu aralar üretimler deki yoğunluğumdan ötürü fazla forumla ilgilenemedim.

W350ET model cihazınızın UEFI desteğinin olup olmadığını anlamanız için Bios ve EC sürümlerini kontrol etmelisiniz. Bios ekranında BIOS ve EC sürümleri 1.02.xx olarak başlamalıdır.
    Öte yandan bios ekranında Boot sayfasında "OS Selection" sekmesini göreceksiniz. Orası Windows 8 olarak işaretli ve UEFI "enabled" olmalıdır.

Buraya kadar işlemlerimiz tam ise, Cihazınıza Windows 8 dvd'si (mümkünse orijinal EFI. dosyalarına sahip olan) veya USB flash disk'e gömülü bir aygıtı USB portuna takarak kuruluma başlayabilirsiniz.
    Karşınıza direkt olarak bios ekranı geliyorsa eğer takılan DVD yada USB aygıtını başlatamamışsınızdır. Bunun için boot menüye girmeniz gerekmekte.
    Power düğmesine bastıktan sonra F7 tuşuna seri bir şekilde basarak boot menü ekranını yakalayabilir ve UEFI: USB / UEFI: DVD aygıtınızı seçebilirsiniz.

Makalenin ilk mesajını dilerseniz tekrar okuyabilir burada yazılan tüm uygulamaların maddeler halinde açıklamasını görebilirsiniz.

Saygılarımla,

• quote:

Orijinalden alıntı: omur@fokusshop.com

quote:

Merhaba omur bey

Sn. MCDlycan

Gecikmeli mesajım için özür dilerim. Şu aralar üretimler deki yoğunluğumdan ötürü fazla forumla ilgilenemedim.

W350ET model cihazınızın UEFI desteğinin olup olmadığını anlamanız için Bios ve EC sürümlerini kontrol etmelisiniz. Bios ekranında BIOS ve EC sürümleri 1.02.xx olarak başlamalıdır.
    Öte yandan bios ekranında Boot sayfasında "OS Selection" sekmesini göreceksiniz. Orası Windows 8 olarak işaretli ve UEFI "enabled" olmalıdır.

Buraya kadar işlemlerimiz tam ise, Cihazınıza Windows 8 dvd'si (mümkünse orijinal EFI. dosyalarına sahip olan) veya USB flash disk'e gömülü bir aygıtı USB portuna takarak kuruluma başlayabilirsiniz.
    Karşınıza direkt olarak bios ekranı geliyorsa eğer takılan DVD yada USB aygıtını başlatamamışsınızdır. Bunun için boot menüye girmeniz gerekmekte.
    Power düğmesine bastıktan sonra F7 tuşuna seri bir şekilde basarak boot menü ekranını yakalayabilir ve UEFI: USB / UEFI: DVD aygıtınızı seçebilirsiniz.

Makalenin ilk mesajını dilerseniz tekrar okuyabilir burada yazılan tüm uygulamaların maddeler halinde açıklamasını görebilirsiniz.

Saygılarımla,

öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. orjinal uefi dosyası ile yüklemelerim başarısızdı yinede. yaklaşık 6 dvd üzerinde denedim ve sonuç aynı oldu..
    farklı birden fazla yol denedim ve sonuca ulaşamadım.
    son seferinde iso dosyasını yazmak için windowsun bir uygulamasını kullandım ve format başarılı oldu. nero ile yazdığım iso dvdlerinde sıkıntı varmış..
    ilk sayfada yazdıklarınızı okudum ve gayet açıklayıcıydı. banada çok yardımcı oldu.

• quote:

öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. orjinal uefi dosyası ile yüklemelerim başarısızdı yinede. yaklaşık 6 dvd üzerinde denedim ve sonuç aynı oldu..
    farklı birden fazla yol denedim ve sonuca ulaşamadım.
    son seferinde iso dosyasını yazmak için windowsun bir uygulamasını kullandım ve format başarılı oldu. nero ile yazdığım iso dvdlerinde sıkıntı varmış..
    ilk sayfada yazdıklarınızı okudum ve gayet açıklayıcıydı. banada çok yardımcı oldu.

Sn. MCDlycan

Sorunu çözmenize sevindim.

Saygılarımla

• Sorun Çözüldü Teşekkür Ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SecurityOne -- 9 Ağustos 2013; 13:55:29 >
  • Hdd ye kurmaya calisincada disk denetliyisinin bios tan etkinlestirildiginden emin olun die bir hata veriyor tum modlardada dendim sata ide ahci bios sifirladim yine olamdi cok sinir oldum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Ömür bey
    Ben bilgisayarımda aynı anda hem uefi hem de srt kullanmaya çalışıyorum. İnternetten öğrendim ki bunu yapmak için ahci yerine raid'i seçmek gerekiyor. Ben de raid'i seçtikten sonra (ve uefi'yi) windows 8'i yüklemeye çalışıyorum, windows setup iki hard diski de görmüyor. ahci'ye dönersem tekrar görüyor. Ne yapmam gerekiyor, lütfen yardım edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.