Şimdi Ara

Monster Notebook BIOS Rehberi 'UEFI & Legacy' (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
568
Cevap
10
Favori
107.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cem650

Merhaba ben w150 er kullanıyorum sitenizde son güncel bios versiyonu buldum ve kurdum herhangibir değişiklilik görmedim fakat benim derdim var derdimde şudurki

yazı yazarken küçük ve ya büyük harf yapmak istediğimde bir an yazı yazan imleç atlama yapıyor ve bir bakmışım başka yere yazmışım bu capslock on of yazısı çıkıyor ondan olduğunu düşünüyorum bu sorunu nasıl aşarım.

birde yeni bios ne gibi artılar kattı bize bilgi verirmisiniz.

Sn. cem650

Bios güncellemeleri önceki mesajlarımda ki listede yer alıyor. Ayrıca bios güncelleştirmelerinin etkileri gözle görünür bir şekilde beklenemez. Bios yazılımı yeni sürümüyle eski hataların düzeltilmesi giderilmesi iyileştirilmesi gibi ufak çapta uygulamalardır. Yada yeni kart desteği yeni ram vb. bir çok müdahalede bios destekleri cihazlara eklenir. Buda güncelleştirmeyle bizim tarafımızdan sağlanır.

Yazı yazarken kullandığınız büyük küçük harf değişikliği için CAPSLOCK açma kapama yerine Shift tuşu daha geçerli bir yöntemdir. Gerçi bahsettiğiniz bu durum bir arıza olmasa bile Shift kullanmayan kullanıcılar için ufak bir prüz denebilir.

Saygılarımla,

• quote:

Orijinalden alıntı: rdvngvn

ömür bey ve diğer arkadaşlara bir sorum olcaktı. ms-1726 bilgisayar elime ulaştı. fakat almış olduğum 4gb gtx675mx 256bit ekran kartıydı fakat bilgisayarda 2gb olan modelini koymuşlar. ömür bey ve diğer arkadaşlar, bu tarz bir problemle karşılaşan oldumu? kadıköye gittiğimde 4gb ile değiştiriyorlar dimi?

Sn. rdvngvn

MS modellerimizde MX kepler kartların kullandığı bellekler CLEVO serilerinden farklı (düşük) yapıdadır. Ancak fiyatlandırmanın da aynı şekilde olmadığını CLEVO serilerinden farklı (düşük) maliyetlerle olduğunu düşünüyorum. Konu satışa yönelik olduğu için sorunuzun cevabını firmamızı arayarak alabileceksiniz. Anlayışınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla,

• quote:

Orijinalden alıntı: Kavil

merhaba ömür bey. msi barebone 17" kasa ürünümü 1 ayı geçik bir süredir sorunsuz kullanıyorum ancak daha 1 saat önce bir problemle karşılaştım ve rapor etmek istiyorum

sistemim lisanslı windows 8 pro ve bios sürümüm bir kaç sayfa önce belirttiğim konudaki gibi güncel UEFI olarak kullanıyorum. pc nin açılış hızı yavaş olsada asıl problemim bu değil.

windows üzerinde SCM adlı yazılım kurulu. ve diğer bütün dokunmatik fonksiyon tuşları sorunsuz çalışırken bluetooth tuşuna tıklanıldığında ne yapılırsa yapılsın Kırmızı bir şekilde yanar vaziyette kalıyor. tek çözüm pc restart yapmak. bu olayın sebebini merak ediyorum. iyi çalışmalar.

Sn. Kavil

Biliyorsunuz ki SCM programı KBC/EC yazılımınız ile kontrol ediliyor. SCM burada Fonksiyonel değişikliklerin açılması ve kapanması için tek program olduğundan olası hata ve döngüler ara ara verebilir gerçeğini kabul etmemiz gerekiyor. Nedir bu hatalar ? Örneğin Sistem yoğunluğunda program geçici arıza ile size bunu hissettirmiştir, ama önemli olan bunu sürekli almamak. Anlayışınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla,

• Ömür Bey ve konunun uzmanı forum arkadaşlarım;
    turbo fan meselesi kapanalı çok oluyor biliyorum ama aklıma takılan bazı şeyleri sormak istedim (sistemim ms-16f34, win 8 pro -uefi bootlu)...
    Eski mesajlardan okuduğum kadarıyla Turbo fanı manuel olarak devreye sokabilmek için fn+f7 tuş kombinasyonunu kullanmamız gerekiyor ve bunun içinde 16F3.500 TURBO FAN EDITION - EC Firmware (Win8) yüklü olması gerekiyor. Bende fn+f7 kombinasyonu çalışmayınca BIOS'dan EC sürümünün 16F3EG61 502 olduğunu fark ettim. Şimdi eğer turbo fan edition EC yüklersem;

1. Tekrardan format atmak/sistem kurulumu yapmak zorunda kalır mıyım?
    2. Bu sürümün FN+F7 ile turbo fan açma/kapamadan başka avantajı var mıdır? ya da bu sürüme geçip pişman olanlar var mı?
    3. Hadi olmadı, beğenmedik, eski sürüme (502) geçebilir miyiz?

Monster Notebook BIOS Rehberi 'UEFI & Legacy'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kcellat -- 6 Mayıs 2013; 4:53:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kcellat

Ömür Bey ve konunun uzmanı forum arkadaşlarım;
    turbo fan meselesi kapanalı çok oluyor biliyorum ama aklıma takılan bazı şeyleri sormak istedim (sistemim ms-16f34, win 8 pro -uefi bootlu)...
    Eski mesajlardan okuduğum kadarıyla Turbo fanı manuel olarak devreye sokabilmek için fn+f7 tuş kombinasyonunu kullanmamız gerekiyor ve bunun içinde 16F3.500 TURBO FAN EDITION - EC Firmware (Win8) yüklü olması gerekiyor. Bende fn+f7 kombinasyonu çalışmayınca BIOS'dan EC sürümünün 16F3EG61 502 olduğunu fark ettim. Şimdi eğer turbo fan edition EC yüklersem;

1. Tekrardan format atmak/sistem kurulumu yapmak zorunda kalır mıyım?
    2. Bu sürümün FN+F7 ile turbo fan açma/kapamadan başka avantajı var mıdır? ya da bu sürüme geçip pişman olanlar var mı?
    3. Hadi olmadı, beğenmedik, eski sürüme (502) geçebilir miyiz?

Sn. kcellat

1. EC yüklendikten sonra format'a gerek yoktur.
    2. FN+7 zaten MS-1762 deki dokunmatik panel özelliğini MS-16F3 de aktif hale getirmektedir. Önceki mesajları kontrol ederek deneyimlerini paylaşanları var ise görebilirsiniz.
    3. Memnun kalmamanız halinde eski sürüme dilerseniz tekrar geçiş yapabilirsiniz.

Saygılarımla,

• turbo fan edition EC sürümüne sorunsuz geçtim. Benim gibi yüklemeyi düşünen arkadaşlara fikir vermesi açısından gözlemlerimi yazmak istiyorum.

Öncelikle EC 502 versionunda fan sesini normal kullanımda hiç duymuyordum. Crysis oynarken de sıcaklık arttıkça yavaş yavaş artıyordu ve hiçbir zaman çok şiddetlenmiyordu yada ben çok fark etmiyordum.
    Crysis 3 sıcaklık seviyeleri ortalama 80-90 aralığında, maksimum 90-95 aralığındaydı. (laptopun altında en ucuzundan birde soğutucu çalışıyor)

Turbo fan edition EC yükledikten sonra;

(turbo fanı fn f7 ile devreye sokmadan) normal kullanımda fan sesi duyulur olmaya başladı (ama rahatsız edici değil sadece varlığını hissettiriyor). Crysis oynarken daha erken hızlandığını fark edebiliyorum. Sıcaklık seviyelerinde ise fan standart olarak daha hızlı döndüğü için 10 derecelik bir düşüş var. 90'ları pek görmüyorum yani. Daha evvel de dediğim gibi bu değerler turbo fanı devreye sokmadan aldığım değerler, görüldüğü üzere zaten turbo fanı devreye sokmaya gerek kalmıyor. Zaten turbo fanı açınca uzay mekiği gibi bir ses çıkıyor ki akıllara zarar, o yüzden zorunlu kalmadıkça açmayı pek düşünmüyorum.

Özetle, oyun oynamayan kullanıcılar için 502 EC sürümü fanı daha düşük devirlerde çok sessiz çalıştırdığı için tercih edilebilecek bir sürüm iken,
    oyun gibi çok yüksek performans gerektiren kullanıcılar için cihazı çok daha serin tutmayı amaç edinmiş turbo fan edition EC'yi tavsiye ediyorum.

• Merhaba Ömür Bey,
    UEFI Windows 8 Pro yüklü MS-17624 model laptobumu
    açtığımda genelde windows dönen halkası geldiğinde donup kalıyor.
    Donup kaldığında hdd ışığı yanık kalıyor. Basılı tutup kapatıp tekrar açtığımda açılıyor. Sorunla ilgili bir fikriniz varmı
    acaba? Birde D sürücüsüne win7 kurmak istersem uefi de sorun çıkarmı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: omur@fokusshop.com

quote:

Orijinalden alıntı: metall82

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: metall82

ömür bey beni hatırlarsanı geçen lerde aldığım pc ekran kartı fanı oturmadığından oyunlarda açılınca ekran gidiyordu. notebooku size yollamıştım yenisiyle değişmiştiniz. ati crossfireli makine. ben Ahmet Balıkesir den. notebook gayet iyi sıkıntım yok. fakat fn tuşu ile ekran parlaklığını ayarlayamıyorum azalıp düşmüyor. ekran kartı ayarlarındanda denedim güç seçeneklerindende denedim. değişmiyor azlsada çoğalsada parlaklık sabit. herhangi bir bios vs... değişmedim.. ne yapmam gerek. bios güncelleme mi yapmam gerek. birde sürekli pc açıldığında TPM diye securty platform insatall çıkıyor yükleyemiyorum. password istiyor o passı nerden bulurum. veya verebilirmisiniz. reset vs... aida64 den bakınca bios bilinmiyor gözüküyor versiyonu... win8 64bit kuruluydu cihazda sizden aldığım hali. yardımcı olursanız sevinirim... teşekkürler...

Sn. metall82

Öncelikle gecikmeli mesajım için özür dilerim

Sizin cihazınız P370EM modeliydi hatırladığım kadarıyla, ve FN+F8 ve F9 tuşlarıyla bu ayarlamalar yapılıyor. Öncelikle sizin cihazınızda MS modelleri gibi bir bios güncelleştirmesine gerek yok. MS modellerimizdeki durum, farklı windows sürümlerine göre gerekli bios ve ec ihtiyacından kaynaklıydı. Probleminize gelince, size cihazınızın yenisini vermiş ve gerekli tüm kontrollerini kendim bizzat yapmıştım. Sizden kontrol etmenizi istediğim arka planda Hotkey programının çalışıp çalışmadığıdır. Kapalıysa yada önünde çarpı simgesi var ise programı kapatıp tekrar açmanız gerekmektedir.

Diğer sorunuzda;
    TPM security cihazınızın M/B (anakart) 'a bağlı bir mikro çiptir. Bu sistemin temel mantığı cihazı güvenli olarak dosya kilitleme ve şifrelemesidir. Tabi ki bu şifreleme olayı mikro çipe yazıldığından ayrı bir güvenliğe sahip olduğunu anlayabiliriz. Burada siz herhangi bir şifreleme yapmadıysanız windows başlangıcına koyduğunuz şifre var ise TPM de ilk aşamadı onu kayıt eder.
    TPM korumasını istemiyorsanız Bios üzerinden sistemi kapatabilirsiniz.

Saygılarımla,

ömür bey yazmıştım fakat cvp vermediniz. altta tekrar ekledim önceki msjımı... cvp bekliyorum teşekkürler..

ömür bey. hotkey çalışıyor evet. onda sorun yok. aktif durumda. fn+f8 f9 tuşları çalışıyor fakat işlev yok. parlaklıkta. sorun devam ediyor. silip tekrar kurdum. hot keyi sonuç aynı. MS modeller nedemek bilmiyorum ec ihtiyacı demişiniz onuda anlayamadım :D ben bios güncellmeyeceğimmi yani. zaten bios bilinmiyor gözüküyor sürümdede değişik harfler var yani bilinmiyor gibi. pc özelliği sanırım böyle.

TPM ye gelince ben bios la ilgili bir şey sanmıştım sanırım alakası yokmuş. dosya şifrelemeyle pek işim olmaz sanırım. fakat Windows şifresi uyuşmadı yani girdim olmadı. acaba şundan olabilirmi bana yeni pc yollarken. siz önceki pc nin içindeki hdd yi takmıştınız. yeni cihaza. acaba ondan bundaki TPM çiple çakıştımı acaba. şifre vermedim hiç ben. Windows ilk gelen pc de şifre vermiştim. onunla devam ettim bunda. ama TPM de açmadı şifrem. birde bu cihazı akşamları eve götürüken zorlanıyorum şarz aletinden nerden temin ederim yedek. sizden nasıl alabilirim veya. çok kaba sök tak çıkar götür getirde aşırı sıkıntım var. teşekkürler...

Sn. metall82

TPM ve Fonksiyon tuşlarınız için gerekli bir güncelleştirme yapmanıza gerek yok öncelikle. (yani bios ve ec güncelleştirmesinden bahsediyorum)

Bana PM den telefonunuzu yazarsanız size mesai saatlerinde geri dönüş yapabilirim.

Saygılarımla,

ah be ömür bey 1 haftadır ulaşamadım sizde aramadınız. firmayada defalarca numaramı bıraktım. ulaşamadım size. sorunum devam ediyor.

• Ömur bey bilgisayarim acilmiyor mavi ekran aliyorum. Biostada ssd gozukmuyor sanirsam yerinden cikmis olabilir mi? Format ekraninda da gozukmuyor. Repair dedigimde disk korulami gibisinden uyarilar cikiyor. Uefi yi sectigimde kurulum ekrani gelmiyor surekli biosa giriyor. Napabilirim sizce sorun ne olabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ömür bey ortalarda yoksunuz bi yardımcı olun lütfen. Windowsu tekrar HDD ye kurdum.SSD yi hiç bir şekilde görmüyor.HDD ile yerini değiştirdim yine olmadı. CMD'den chkdsk dediğimdede görmüyor.Bozulmuş mudur sizce siz ne önerirsiniz? Servise gönderecem çünkü başka çare kalmadı.Çıkardım taktım olmadı.HDD nin yerine taktım olmadı.Yer değiştirdim olmadı. Sabah bilgisayarı açtığımda mavi ekran geldi.Nedir bu anlamadım gitti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bidinnak

Ömür bey ortalarda yoksunuz bi yardımcı olun lütfen. Windowsu tekrar HDD ye kurdum.SSD yi hiç bir şekilde görmüyor.HDD ile yerini değiştirdim yine olmadı. CMD'den chkdsk dediğimdede görmüyor.Bozulmuş mudur sizce siz ne önerirsiniz? Servise gönderecem çünkü başka çare kalmadı.Çıkardım taktım olmadı.HDD nin yerine taktım olmadı.Yer değiştirdim olmadı. Sabah bilgisayarı açtığımda mavi ekran geldi.Nedir bu anlamadım gitti.

Sn. bidinnak

Şirket içerisindeki yoğun çalışmamdan ötürü forum içerisine geçtiğimiz hafta pek fazla uğrayamadım. Gecikmeli mesajım için kusura bakmayın. Sorunuza gelince; olası disk problemi için cihazınızı servisimize göndermeniz sizin için daha doğru olacaktır.

Saygılarımla,

• quote:

Ömür bey ortalarda yoksunuz bi yardımcı olun lütfen. Windowsu tekrar HDD ye kurdum.SSD yi hiç bir şekilde görmüyor.HDD ile yerini değiştirdim yine olmadı. CMD'den chkdsk dediğimdede görmüyor.Bozulmuş mudur sizce siz ne önerirsiniz? Servise gönderecem çünkü başka çare kalmadı.Çıkardım taktım olmadı.HDD nin yerine taktım olmadı.Yer değiştirdim olmadı. Sabah bilgisayarı açtığımda mavi ekran geldi.Nedir bu anlamadım gitti.

BIOS'u yeniden yükleyince düzelir büyük ihtimal o SSD görünmeme, bendede olmuştu

• quote:

quote:

Sn. bidinnak

Şirket içerisindeki yoğun çalışmamdan ötürü forum içerisine geçtiğimiz hafta pek fazla uğrayamadım. Gecikmeli mesajım için kusura bakmayın. Sorunuza gelince; olası disk problemi için cihazınızı servisimize göndermeniz sizin için daha doğru olacaktır.

Saygılarımla,

Cihazı servise yolladım cumartesi günü saat 11 de teslim alınmış.Haber bekliyorum yada 1-2 gün sonra ararım bilgi almak için.

• quote:

Orijinalden alıntı: busterr

quote:

BIOS'u yeniden yükleyince düzelir büyük ihtimal o SSD görünmeme, bendede olmuştu

Hocam SSD sorun verdiğinde benim BIOS ve EC sürümü eskiydi zaten.Bende biostan kaynaklanıyosa diye hepsini güncelledim ama nafile. Servise yolladım zaten bakalım ne çıkacak.

• Ömür bey W350ET cihazını 27.05 tarihinde teslim aldım bir kaç sorum olacak
    https://store.donanimhaber.com/a8/59/98/a85998c5ebf0ff2bd7479c699b47c2c7.jpg

bios bu şekilde ayarlanınca direk UEFI boot mu kullanmış mı oluyorum gerçi bu seçenekleri yaptıktan sonra windows açılmıyor
    galiba usbden format atmak gerekiyor ama onu da yapamıyorum çünkü bu işlemleri yaptıktan sonra pc yi tekrar başlatınca
    direk biosa giriyor usbdeki windows kurulumunu görmüyor ama ayarları eski haline getirip usbden başlatırsam görüyor
    umarım derdimi anlatabilmişimdir

• quote:

Orijinalden alıntı: Sakata Gintoki

Ömür bey W350ET cihazını 27.05 tarihinde teslim aldım bir kaç sorum olacak

bios bu şekilde ayarlanınca direk UEFI boot mu kullanmış mı oluyorum gerçi bu seçenekleri yaptıktan sonra windows açılmıyor
    galiba usbden format atmak gerekiyor ama onu da yapamıyorum çünkü bu işlemleri yaptıktan sonra pc yi tekrar başlatınca
    direk biosa giriyor usbdeki windows kurulumunu görmüyor ama ayarları eski haline getirip usbden başlatırsam görüyor

Hocam buyu ihtimal Efi dosyalarin yok onlari indirip kurulum dosyalarina atman gerekiyor

• quote:

quote:

Hocam buyu ihtimal Efi dosyalarin yok onlari indirip kurulum dosyalarina atman gerekiyor

Hocam kurulunm dosyalarına atman gerekiyor derken pek bişe anlmadım biraz daha yardımcı olabilirsen sevinirim

• quote:

Sn. Sakata Gintoki

Resimde anlaşıldığı gibi cihazınız, Windows 8 için UEFI özelliği açık haldedir. Bu sebeple eğer cihazınızda bir işletim sistemi yok ise doğal olarak Bios ekranına geri dönüş yapacaktır. Cihazınıza Windows 8 işletim sistemini USB içinden yada Windows 8 kurulum DVD'nizi takarak kurulum yapabilirsiniz.
    Kuruluma başlamak için bilgisayarınızın açma düğmesine basar basmaz F7 tuşuyla Boot sıralama seçeneğine gelmemiz gerekiyor. Çıkan ekrandan USB takılıysa USB, eğer DVD kullanıyorsanız optik sürücüyü menüden seçmeniz gerekiyor.

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omur@fokusshop.com -- 29 Mayıs 2013; 17:20:15 >

• quote:

quote:

Sn. Sakata Gintoki

Resimde anlaşıldığı gibi cihazınız, Windows 8 için UEFI özelliği açık haldedir. Bu sebeple eğer cihazınızda bir işletim sistemi yok ise doğal olarak Bios ekranına geri dönüş yapacaktır. Cihazınıza Windows 8 işletim sistemini USB içinden yada Windows 8 kurulum DVD'nizi takarak kurulum yapabilirsiniz.
    Kuruluma başlamak için bilgisayarınızın açma düğmesine basar basmaz F7 tuşuyla Boot sıralama seçeneğine gelmemiz gerekiyor. Çıkan ekrandan USB takılıysa USB, eğer DVD kullanıyorsanız optik sürücüyü menüden seçmeniz gerekiyor.

Saygılarımla,

ayarlar o şekildeyken windows 8 yüklü ama yinede reset atınca biosa dönüyor ancak eski haline döndürünce masaüstü açılıyor
    yine ayarları resimdeki gibi yaparsam dvd yi görmüyor, usbyi görüyor ama format işlemi başlamıyor tekrar biosa dönüyor

• quote:

quote:

quote:

Sn. Sakata Gintoki

Saygılarımla,

ayarlar o şekildeyken windows 8 yüklü ama yinede reset atınca biosa dönüyor ancak eski haline döndürünce masaüstü açılıyor
    yine ayarları resimdeki gibi yaparsam dvd yi görmüyor, usbyi görüyor ama format işlemi başlamıyor tekrar biosa dönüyor

Hocam windows 8 kurulum dosyalarinda efi klasorunun icinde hangi dosyalar var. Monsterin sitesinde driverler bolumunde EFI BOOT FILE indirip icindekileri windows kurulum dosyalarindaki EFI klasorunun icine atmaniz gerekiyor diye biliyorum

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.