Şimdi Ara

Monster Notebook BIOS Rehberi 'UEFI & Legacy' (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
568
Cevap
10
Favori
107.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ömür Bey ben güncelleştirmeleri doğru bir şekilde yaptım. Ancak UEFI moduna geçirdiğimde bilgisayar açılmak yerine bios ekranında takılı kalıyor. Ancak legacy'den aççınca bir sorun çıkmıyor. Ayrıca arkadaşların da söylediği gibi fn + parlaklık çalışmıyor.

İşletim sistemim Win7 model 16F34. Teşekkürler.

edit: Her nasıl olduysa Fn+ Parlaklık ayarı çalışır görünmeye başladı. Ancak çalışmıyor tabii ki sadece ayarlıyor gibi görünüyorum ama bir değişiklik olmuyor ekranda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baykus_reyis -- 11 Nisan 2013; 15:39:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: baykus_reyis

Ömür Bey ben güncelleştirmeleri doğru bir şekilde yaptım. Ancak UEFI moduna geçirdiğimde bilgisayar açılmak yerine bios ekranında takılı kalıyor. Ancak legacy'den aççınca bir sorun çıkmıyor. Ayrıca arkadaşların da söylediği gibi fn + parlaklık çalışmıyor.

İşletim sistemim Win7 model 16F34. Teşekkürler

bende ms-16f34 sahibiyim uefi modda win8 kullanıyorum uefi modda win7 kurabilen cıkmadı şimdiyedek benim bildigim. eger sen basarırsan ilk olacaksın :)
  • Hocam vallahi biosu güncelledim artık geri dönüşü yok bunun. Ben parlaklık ayarını çok kullanan biriyim bir çözüm gelmesi zorunlu yani. Benden kaynaklanan bir hata olmadığına eminim.
  • quote:

Hocam vallahi biosu güncelledim artık geri dönüşü yok bunun. Ben parlaklık ayarını çok kullanan biriyim bir çözüm gelmesi zorunlu yani. Benden kaynaklanan bir hata olmadığına eminim.

Sn. baykus_reyis

Daha önceden de bu tarz problemlere değinen arkadaşlara bu konunun önceki mesajlarında bilgiler vermiştim. Ama sizin için bir kez daha tekrarlıyorum.

MS barebone modellerinde 2 farklı Embedded Controller var.

Embedded Controller yazilimları, kullanılan işletim sistemine göre farklılık göstermektedir MS modellerinde. Şöyle ki; Son sürüm bios (UEFI) ve EC 5.xx kullanan bir cihaz windows 7 kullanımında bir takım Hotkey tuşlarını kullanamayacak/tutarsız kullanacaktır. Mesela Windows7 ile gelen S-Bar programı tutarsız bir şekilde çalışmakta ve ekran parlaklığını ayarlayamamaktadır, hatta FN+ ? herhangi bir tuş kombinasyonları malesef çalışmamaktadır. Kullanacağınız işletim sistemine göre;

Windows 7 kullanıcıları için S-Bar kullanımı zorunlu olacağından EC sürümü 4.xx olarak ayarlanmıştır.
    Windows 8 kullanıcıları için SCM kullanımı zorunlu olacağından EC sürümü 5.xx olarak ayarlanmıştır.

Unutmayın; MS modellerde notebook üretimleri, windows 7 standartına göre ayarlanmıştır. Bu demektir ki EC sürümleriniz 4.xx standart versiyondur.
    Eğer win8 kullanacaksanız, Lütfen cihazınızın bios menüsünden EC Firmware sürümünüzün 5.xx olduğundan emin olunuz.

Saygılarımla,

• quote:

Ömür Bey MS 16F34üm var.nvidia 670m ve i7 3630QM işlemcim var. Path Of Exile diye bir oyun var gerçi adı önemli değil ancak diğer oyunların genelinde de CPU kullanımı %99 sıcaklık ise 97 derece civarında görünüyor ve asla düşmüyor bu sıcaklık. Hele FPS değerleri daha fena. Oyuna ilk başladığımda 60ta olan FPS değeri bir anda bir fan gürültüsü ardından 97-98 derecelere çıkan sıcaklık ile 15-20ye düşüyor. Yani anladığım kadarıyla bu fan olayında bir sorun var. FPS değerini takip ettim çünkü ne zaman sıcaklık 90 lara çıkıyor fan sesi başlıyor fps de öyle düşüyor. Kendini soğutamıyor mu nedir anlayamadım ki...

Yapmam gereken nedir acaba? Size mi kargolamalıyım laptopu ya da İzmir'de var mı şubeniz gidip gösterebileceğim?

Bir de buna ek olarak oyun oynarken laptop kendi kendine alt tab yapıyor. Yani diğer programa geçiyor kendiliğinden. Bu sorun da bu aralar çıktı 3-4 gündür. Virüs taraması yaptım ancak herhangi bir şey bulunamadı. Gerçi hoş olsa bulabilir miydi onu da bilmiyorum

Bu da değerler:
     Monster Notebook BIOS Rehberi 'UEFI & Legacy'

Sn. baykus_reyis

Normal olarak aldığınız değer bu oyun özelliklerini bilmesem bile fazla sıcaklık seviyesidir. Oyunlarda ve performans gerektirdiği uygulamalarda cihazlar duruma göre CPU ve GPU yu %100 seviyelerine çekeceklerdir. Bu olası aşikar duruma göre soğutumun tam sağlanır olduğuna emin olmanız gerekmektedir. Cihazın soğutumuna engel fiziki ortam ve hava sıcaklığı önemli etkenlerdir. Ayrıca sürekli çalışan fan için gerekli cihaz bakımlarını ve temizliğini yapmanız gerekmektedir.

Bir önceki bios sorunuyla beraber cihazınızın kontrolü için ve gerekli bios düzenlemesi için cihazınızı servisimize bekliyoruz. Aras Kargo ile ücretsiz İstanbul FOKUS BiLGİSAYAR SAN. TİC. LTD. ŞTİ adresine gönderebilirsiniz. Ortalama 1-3 iş günü içerisinde gerekli kontrolleri biter bitmez tarafınıza hızlı bir şekilde göndereceğimizi bilmenizi isteriz.

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omur@fokusshop.com -- 12 Nisan 2013; 10:36:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nm1

Load setup defaults yaptım şimdi os select e giriyor ama others da kilitlendi ne yapmam lazım?

Sn. Nm1

Sata Modu "AHCI"
    OS Select bölümü "Windows 8" seçilmelidir.
    Alt tarafta UEFI Boot sekmesi kendiliğinden açılıp bunu "enabled" yapmanız gerekmektedir.

Bununle beraber sisteminiz UEFI geçisi yapar. USB disk yada secure boot kapalı halde optik sürücünüzden windows 8 kurulumu yapabilirsiniz.

Saygılarımla,
  • Ömür Bey bakın saygısızlık yapmak istemem ancak belli bir seviyesi var herkesin bu forumda bunu anlayabilecek kadar en azından. Tabii ki de dediğiniz gibi s-bar ve 4.x.x.x kullanıyorum benim sorum şu: Sorun benden mi yoksa bu hazırladığınız güncelleme de mi?

Yaptığım tek şey rehberde yazdığınız gibi önce BİOS'u ardından da EC sürümünü güncellemek oldu. Şöyle ki; Son sürüm bios (UEFI)iS-Bar ve 4.x.x.x EC kullanıyorum ancak ne Fn+ parlaklık ayarını ne de UEFI seçeneğini kullanamıyorum(UEFI seçeniğinde biosta kalıyor ancak legacye alınca açılıyor). Benimki sadece bir öneri: Yapmanız gereken(eğer gerçekten olabiliyorsa) Win7 Son sürüm bios (UEFI), S-Bar ve 4.x.x.x EC sürümü kullanılan bir MS 16F34'ü güncellemeler adımından itibaren videoya çekip bizimle paylaşıp bu yayınladığınız sürümlerin gerçekten çalışabildiğini ayrıca parlaklık ayarlamasında bir sorun olmadığını bunun yanında UEFI seçeneğinin kullanılabildiğini yani hatanın bizde olduğunu göstermenizdir.

Daha önceden de bu tarz problemlere değinip bu konunun önceki mesajlarında bilgiler vermiştim.Win7'deki Bios ve EC güncellemesinin getirisini tam olarak bilmesem de götürüsünü aşşağıda tekrar sıralıyorum:

1) Bilgisayar asla UEFI modunda açılmıyor. Kaydedip reset attıktan sonra(F4) tekrar biosa giriyor. Sadece legacy modunda açılıyor.
    2) S-Bar kullansanız da kullanmasanız da parlaklık aynı derecede kalıyor.
    3) Parlaklık ayarınızı arttırıp azaltamıorsunuz(Fn+ yukarı tuşu). Açıkçası başka bir şekilde de yapılmıyor.

Not: Oyuna tekrar girip denedim (formattan sonra ve sadece intelin kendi sitesinden aldığım ve nvidia'nın orjinal sitesinden aldığım güncellemeler yüklendi) ancak hiçbir değişiklik yok. Sorun fanlarda bence. Takip ettim çünkü önce GPU kullanımı ardından GPU sıcaklığı artıyor ondan sonra da fps düşüyor.

Açıkçası ben uğraşmaktan sıkıldım servise yolluyorum laptopu. Kolay gelsin. İçine not bırakacağım ancak buraya da yazayım. Son sürüm Bios ve EC/Fan güncellemelerini yaparsanız sevinirim. Yani tam çalışabilir durumda (Fn Fonksiyonları kastettiğim) ve UEFI modunda açılabilecek durumda geri kargolarsanız sevinirim. Tabii bu problemin temelini de öğrenirsem mutlu olurum. Teşekkürler.

Saygılarımla.

• Ömür Bey, daha önce belirttiğim ekran kartından gelen ses dolayısı ile laptopu, perşembe günü kargoyla size ulaştırdım. Sorunun çözümü hakkında herhangi bir gelişme var mı, ne zaman geri gönderilir acaba?
  • quote:

Ömür Bey bakın saygısızlık yapmak istemem ancak belli bir seviyesi var herkesin bu forumda bunu anlayabilecek kadar en azından. Tabii ki de dediğiniz gibi s-bar ve 4.x.x.x kullanıyorum benim sorum şu: Sorun benden mi yoksa bu hazırladığınız güncelleme de mi?

Yaptığım tek şey rehberde yazdığınız gibi önce BİOS'u ardından da EC sürümünü güncellemek oldu. Şöyle ki; Son sürüm bios (UEFI)iS-Bar ve 4.x.x.x EC kullanıyorum ancak ne Fn+ parlaklık ayarını ne de UEFI seçeneğini kullanamıyorum(UEFI seçeniğinde biosta kalıyor ancak legacye alınca açılıyor). Benimki sadece bir öneri: Yapmanız gereken(eğer gerçekten olabiliyorsa) Win7 Son sürüm bios (UEFI), S-Bar ve 4.x.x.x EC sürümü kullanılan bir MS 16F34'ü güncellemeler adımından itibaren videoya çekip bizimle paylaşıp bu yayınladığınız sürümlerin gerçekten çalışabildiğini ayrıca parlaklık ayarlamasında bir sorun olmadığını bunun yanında UEFI seçeneğinin kullanılabildiğini yani hatanın bizde olduğunu göstermenizdir.

Daha önceden de bu tarz problemlere değinip bu konunun önceki mesajlarında bilgiler vermiştim.Win7'deki Bios ve EC güncellemesinin getirisini tam olarak bilmesem de götürüsünü aşşağıda tekrar sıralıyorum:

1) Bilgisayar asla UEFI modunda açılmıyor. Kaydedip reset attıktan sonra(F4) tekrar biosa giriyor. Sadece legacy modunda açılıyor.
    3) Parlaklık ayarınızı arttırıp azaltamıorsunuz(Fn+ yukarı tuşu). Açıkçası başka bir şekilde de yapılmıyor.

Not: Oyuna tekrar girip denedim (formattan sonra ve sadece intelin kendi sitesinden aldığım ve nvidia'nın orjinal sitesinden aldığım güncellemeler yüklendi) ancak hiçbir değişiklik yok. Sorun fanlarda bence. Takip ettim çünkü önce GPU kullanımı ardından GPU sıcaklığı artıyor ondan sonra da fps düşüyor.

Açıkçası ben uğraşmaktan sıkıldım servise yolluyorum laptopu. Kolay gelsin. İçine not bırakacağım ancak buraya da yazayım. Son sürüm Bios ve EC/Fan güncellemelerini yaparsanız sevinirim. Yani tam çalışabilir durumda (Fn Fonksiyonları kastettiğim) ve UEFI modunda açılabilecek durumda geri kargolarsanız sevinirim. Tabii bu problemin temelini de öğrenirsem mutlu olurum. Teşekkürler.

Saygılarımla.

Sn. baykus_reis

Sanırım bir önceki mesajımda size yeteri kadar açık olamadım. Öncelikle cihazlarda kullanılan iki türde bios yazılımı olduğunu size söylemeliyim. Sistem bios ve bunu kontrol eden de bir Embedded Controller bios. Embedded Contoller (EC) klavye kontrolü ve bios tablolarını birebir senkronlayan ve aynı anda işleme tutan yazılımdır. İki bios türünün birbiriyle aynı senkronda olması gerekir. Birbirleriyle olan senkronlarınıda aynı zamanda işletim sistemi ile tamamlamaları gerekir.

----------------------------------------------------------------------------

MS model cihazlarda Windows 7 için sabit sistem bios ve EC Firmware sürümü olan;
    30M Bios (win7)
    4.xx EC (win7)

Windows 8 çıkması ile birlikte yenilenen sistem bios ve EC firmware sürümü olan;
    70U Bios (win8) UEFI desteği
    5.xx EC (win8)

Sizin burada hatanız yok. Ancak kullanılan bios ve işletim sistemi cihazın kullanımını farklılaştırmaktadır. Söyleki windows 7 kullanırken cihazınıza windows 8 için bios güncellemişsiniz. Bu durumda cihazınıza windows 8 kursaydınız FN tuşlarıyla olan hatayı almayacaktınız. Kısacası bu tarz farklılaştırmalar üretici firmaların önergeleri doğrultusunda yeni nesil işletim sistemlerinin yaygınlığın artırmak ve yeni jenerasyonu sistemlerine dahil ettirmeleri için yaptırdıkları bir durumdur.

Bu farklılıkları görmezden gelip farklı bios ve işletim sistemleri ile yine cihazınızı kullanabilirsiniz, ancak bununla beraber yukarıda saydığım bazı kısıtlamalar karşınıza çıkacaktır. Bu kısıtlamaları bir çok kullanıcı görmezden gelebilir bir kısmıda durumu irdeleyebilir. Ancak sizden ricamız kullandığınız işletim sistemine göre uygun bios ve EC sürümü kullanmanız olacaktır.

Ayrıca UEFI desteği ile windows 8 kurulumu yapabilirsiniz. UEFI desteği ile windows 7 için orjinal windows 7 Ultimate, Pro. sürümlerini ve içinde EFI sistem barındıran dosya sistemleri ile olan sürümlerini içine koyarak kurulumu sağlayabilirsiniz. Unutmayın Boot mode değiştirildiğinde işletim sistemini tekrar kurmak zorundasınız.

Diğer yandan burada benim herhangi bir durumu ispatlamak için video çekmeye ihtiyacım olmadığı gibi forumun rutin akışını bozmadan insanların birbiriyle bilgi alışverişi yaparak durumu kendi başlarına çözmelerine biz sadece anahtar bilgileri vererek yardımcı olabiliriz. Bu konuda gerekli anlayışı göstereceğinize inanıyoruz.

Cihazınız ile alakalı gerekli işlemleride cihazınız servisimize geldiği zaman hızlı bir şekilde bitirip tarafınıza tekrar kargolayacağız.

Saygılarımla,

• quote:

Orijinalden alıntı: sengunbjk

Ömür Bey, daha önce belirttiğim ekran kartından gelen ses dolayısı ile laptopu, perşembe günü kargoyla size ulaştırdım. Sorunun çözümü hakkında herhangi bir gelişme var mı, ne zaman geri gönderilir acaba?

Sn. sengunbjk

Cihazınız servisimize ulaştı, ve herhangi bir olumsuz probleme rastlanılmaması ile birlikte test süreci biter bitmez tarafınıza kargolayacağını size hatırlamak isterim.

Saygılarımla,
  • quote:

Orijinalden alıntı: omur@fokusshop.com

quote:

Ömür Bey, daha önce belirttiğim ekran kartından gelen ses dolayısı ile laptopu, perşembe günü kargoyla size ulaştırdım. Sorunun çözümü hakkında herhangi bir gelişme var mı, ne zaman geri gönderilir acaba?

Sn. sengunbjk

Cihazınız servisimize ulaştı, ve herhangi bir olumsuz probleme rastlanılmaması ile birlikte test süreci biter bitmez tarafınıza kargolayacağını size hatırlamak isterim.

Saygılarımla,

Çıkan sesi fark ettiniz mi? O sesin nedeni ne olabilir?

• quote:

quote:

Ömür Bey bakın saygısızlık yapmak istemem ancak belli bir seviyesi var herkesin bu forumda bunu anlayabilecek kadar en azından. Tabii ki de dediğiniz gibi s-bar ve 4.x.x.x kullanıyorum benim sorum şu: Sorun benden mi yoksa bu hazırladığınız güncelleme de mi?

Saygılarımla.

Sn. baykus_reis

Sanırım bir önceki mesajımda size yeteri kadar açık olamadım. Öncelikle cihazlarda kullanılan iki türde bios yazılımı olduğunu size söylemeliyim. Sistem bios ve bunu kontrol eden de bir Embedded Controller bios. Embedded Contoller (EC) klavye kontrolü ve bios tablolarını birebir senkronlayan ve aynı anda işleme tutan yazılımdır. İki bios türünün birbiriyle aynı senkronda olması gerekir. Birbirleriyle olan senkronlarınıda aynı zamanda işletim sistemi ile tamamlamaları gerekir.

MS model cihazlarda Windows 7 için sabit sistem bios ve EC Firmware sürümü olan;
    30M Bios (win7)
    4.xx EC (win7)

Windows 8 çıkması ile birlikte yenilenen sistem bios ve EC firmware sürümü olan;
    70U Bios (win8) UEFI desteği
    5.xx EC (win8)

Sizin burada hatanız yok. Ancak kullanılan bios ve işletim sistemi cihazın kullanımını farklılaştırmaktadır. Söyleki windows 7 kullanırken cihazınıza windows 8 için bios güncellemişsiniz. Bu durumda cihazınıza windows 8 kursaydınız FN tuşlarıyla olan hatayı almayacaktınız. Kısacası bu tarz farklılaştırmalar üretici firmaların önergeleri doğrultusunda yeni nesil işletim sistemlerinin yaygınlığın artırmak ve yeni jenerasyonu sistemlerine dahil ettirmeleri için yaptırdıkları bir durumdur.

Bu farklılıkları görmezden gelip farklı bios ve işletim sistemleri ile yine cihazınızı kullanabilirsiniz, ancak bununla beraber yukarıda saydığım bazı kısıtlamalar karşınıza çıkacaktır. Bu kısıtlamaları bir çok kullanıcı görmezden gelebilir bir kısmıda durumu irdeleyebilir. Ancak sizden ricamız kullandığınız işletim sistemine göre uygun bios ve EC sürümü kullanmanız olacaktır.

Ayrıca UEFI desteği ile windows 8 kurulumu yapabilirsiniz. UEFI desteği ile windows 7 için orjinal windows 7 Ultimate, Pro. sürümlerini ve içinde EFI sistem barındıran dosya sistemleri ile olan sürümlerini içine koyarak kurulumu sağlayabilirsiniz. Unutmayın Boot mode değiştirildiğinde işletim sistemini tekrar kurmak zorundasınız.

Diğer yandan burada benim herhangi bir durumu ispatlamak için video çekmeye ihtiyacım olmadığı gibi forumun rutin akışını bozmadan insanların birbiriyle bilgi alışverişi yaparak durumu kendi başlarına çözmelerine biz sadece anahtar bilgileri vererek yardımcı olabiliriz. Bu konuda gerekli anlayışı göstereceğinize inanıyoruz.

Cihazınız ile alakalı gerekli işlemleride cihazınız servisimize geldiği zaman hızlı bir şekilde bitirip tarafınıza tekrar kargolayacağız.

Saygılarımla,

arayıp ulaştınız zaten çok teşekkürler. hızlı cevap ve kargo icin ayrıca da teknik servisin bu kadar hızlı calismasindan dolayi da tesekkur ederim. yalniz telefonda sormayi unuttum gpu sicaklik ve kullaniminin bu kadar yuksek olmasinin sebebini bulabhldiniz mi? tesekkurler tekrar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

arayıp ulaştınız zaten çok teşekkürler. hızlı cevap ve kargo icin ayrıca da teknik servisin bu kadar hızlı calismasindan dolayi da tesekkur ederim. yalniz telefonda sormayi unuttum gpu sicaklik ve kullaniminin bu kadar yuksek olmasinin sebebini bulabhldiniz mi? tesekkurler tekrar

Sn. baykus_reyis

Sebebi resimde görülmektedir.

Saygılarımla,

• quote:

Çıkan sesi fark ettiniz mi? O sesin nedeni ne olabilir?

Sn. sengunbjk

Çıkan ses TDP çıkışının VGA karta elektrik vermesiyle almış olduğu elektronik sestir. Bu durum herhangi bir tutarsızlıktan kaynaklanmamaktadır, içiniz rahat olsun.

Saygılarımla,
  • quote:

quote:

Sn. baykus_reyis

Sebebi resimde görülmektedir.

Saygılarımla,

Ömür Bey çok çok teşekkür ederim kargom az önce elime ulaştı. Sıcaklık değeri düzelmiş teşekkür ederim

UEFI seçeneğini göremedim orada tekrar Win7 mi yüklemem gerekiyor acaba BIOS'ta UEFI modunu görebilmem için teşekkür ederim.

• arkadaşlar bios ları nerden indiricez bulamıyorum? yeni aldım laptopu. win8 kurulu cihazda. p370em anakart. birde TPM securty platform var bunu kuramıyorum password istiyor. 3 gündür çözemedim. fokusu aradım. teknik servis dönmedi. olmadı yarın ömür beyi arayacağım. bilgisi olan varsa yardım bekliyorum.
  • quote:

Ömür Bey çok çok teşekkür ederim kargom az önce elime ulaştı. Sıcaklık değeri düzelmiş teşekkür ederim

UEFI seçeneğini göremedim orada tekrar Win7 mi yüklemem gerekiyor acaba BIOS'ta UEFI modunu görebilmem için teşekkür ederim.

Sn. baykus_reis

Cihazınızı Win7 Bios ve 4.xx EC ye geri çevirdim. Eğer windows 8 kullanacaksanız cihazınızı o zaman bios güncellemesi yaparsınız. 2 bios arasındaki tek fark budur. Win8 kullanmayacaksanız herhangi bir güncelleştirmenize sebep yoktur.
    FN+ tuşlarınızda bu şekilde düzelmiştir. Kontrol etmeyi unutmayınız.

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omur@fokusshop.com -- 18 Nisan 2013; 9:26:09 >

• quote:

quote:

Sn. baykus_reis

Cihazınızı Win7 Bios ve 4.xx EC ye geri çevirdim. Eğer windows 8 kullanacaksanız cihazınızı o zaman bios güncellemesi yaparsınız. 2 bios arasındaki tek fark budur. Win8 kullanmayacaksanız herhangi bir güncelleştirmenize sebep yoktur.
    FN+ tuşlarınızda bu şekilde düzelmiştir. Kontrol etmeyi unutmayınız.

Saygılarımla,

ömür bey beni hatırlarsanı geçen lerde aldığım pc ekran kartı fanı oturmadığından oyunlarda açılınca ekran gidiyordu. notebooku size yollamıştım yenisiyle değişmiştiniz. ati crossfireli makine. ben Ahmet Balıkesir den. notebook gayet iyi sıkıntım yok. fakat fn tuşu ile ekran parlaklığını ayarlayamıyorum azalıp düşmüyor. ekran kartı ayarlarındanda denedim güç seçeneklerindende denedim. değişmiyor azlsada çoğalsada parlaklık sabit. herhangi bir bios vs... değişmedim.. ne yapmam gerek. bios güncelleme mi yapmam gerek. birde sürekli pc açıldığında TPM diye securty platform insatall çıkıyor yükleyemiyorum. password istiyor o passı nerden bulurum. veya verebilirmisiniz. reset vs... aida64 den bakınca bios bilinmiyor gözüküyor versiyonu... win8 64bit kuruluydu cihazda sizden aldığım hali. yardımcı olursanız sevinirim... teşekkürler...

• Ömür Bey ilk mesajda Ms modellerde EG62.502 güncel sürümdür demişsiniz ama Monsterın sitesinde EG62.502 göremedim ben.

Şu anki BIOS'um güncel mi?

E1762IF8.70U
    1762EG61 ver5.02
  • quote:

merhaba benim bir sorum olacak. şimdi ben uefi modda windows 8 kullanıyorum. ama bilgisayara win7 kurup performanslarını karşılaştırmak istiyorum. bu karşılaştırmayı windows 8 i silmeden yapmak istiyorum yani aynı bilgisayarda hem win8 hem de win7 olacak. ama diski ikiye bölüp diğerine win7 dvdsini boot yaparak kurmak istediğimde "bu disk GPT şeklindedir kurulum yapılamaz" gibi bi ibareyle karşılaştım. Win8 açıkken win7 yi yüklemeye çalıştığımda (win7 dvd sini boot yapmadan win8 üzeinden direk çalıştırarak) dosyalar yükleniyor ama kurulumun tamamlanması için yeniden başlatıldığı zaman bilgisayar donuyor. Bilgisayara reset attığım zaman kurulum tamamlanmadı yazısı çıkıyor. Bunun UEFI boot dan kaynaklandığını düşünüyorum, win8 i silmeden win7 yi nasıl kurabilirim? Unutmadan yazayım uefi modu devre dışı bırakıp win7 yi kurmaya çalışıyorum çünkü UEFI mod açıkken boot dvd si sağlıklı çalışmıyor. teşekkürler şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ovmeygat -- 21 Nisan 2013; 16:17:57 >

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.