Şimdi Ara

Monster Notebook BIOS Rehberi 'UEFI & Legacy' (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
568
Cevap
10
Favori
107.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yalnız bu bilgisayarları masaüstü gibi düşünmemek lazım. Masaüstü gibi serin çalışması çok mümkün olmayabilir. Ben yük altında iken fan sesinin normal çalışmaya göre daha fazla olduğunu duyabiliyorum. Ama deli gibi de çalışmıyor. Yani insanı çileden çıkaracak bir fan sesi duymuyoum. Bu donanımdaki bir diz üstü bilgisayarın daha serin çalıştığına da pek rastlamadım.
  • Ömür Bey;
    UEFI modda win8 kurarken harddiskimizn hepsine format atmak zorunda mıyız?
    Yani C ve D var diyelim. D yide silmeli miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: delidolu5

Fakat şöyle birşey var fn+f1 turbo modu açtığımda fan daha hızlı çalışmıyor.(piriz takılı netfwork yüklü ve vga oc programıda var) turbo fan modu açık görünüyor ama fanda hız artışı vs vs yok.

Sn. delidolu5 ve değerli arkadaşlar

Geçtiğimiz haftadan bugüne kadarki iş yoğunluğum sebebiyle konuya karşı uzak kaldım bunun için kusura bakmayın lütfen. FN+1 tuşu bilgisayarınızın VGA O/C programı vasıtasıyla işlemci ve ekran kartı hız aşırtma değerini açmaktadır. MSI brand ve barebone modellerde bu hız aşırtma seviyesi %5 civarındadır. Turbo FAN ise, sistem bios'u belirli sıcaklık seviyelerine geldiği zaman bu özelliği aktif etmektedir. Bu durumda da herhangi bir TurboFAN açma/kapama özelliği tuş olarak MS-16F3 barebone modellerine konulmamıştır. Neticesinde %5 lik seviye elbette değiştirilebilir bir seviyedir ancak, MSI brand ve tüm barebone serilerinde bu seviye default olarak ayarlanmıştır. Gerekli değişim çarpanları bios özelliklerinde gizlidir ve kullanıcıların erişmeleri engellenmiştir.

Bu özellik için önümüzdeki günlerde size bilgi vereceğimizi bilmenizi isterim.

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omur@fokusshop.com -- 19 Şubat 2013; 21:45:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: amaat

Ömür Bey;
    UEFI modda win8 kurarken harddiskimizn hepsine format atmak zorunda mıyız?
    Yani C ve D var diyelim. D yide silmeli miyiz?

Sn. amaat

Sadece istediğiniz bölüme format atmanız yeterlidir.
  • Sn. Monster Kullanıcıları

Clevo modellerimizde yeni UEFI sürüm bios güncelleştirmesi olacağını bilgisini vermek istiyorum sizlere. Muhtemel Pazartesi günü itibariyle yeni sürümleri Web sitemiz üzerinden yayınlamaya başlayacağız.

Bu yeni sürümlerde;

Intel IVY Bridge GPU VBIOS güncelleştirmesi (Sistemin bazen kart geçiş yapamaması problemi) (Tüm modeller ortak)
    BlueTooth Fix (Bluetooth kullanılmasa bile sistemde led ışığı yanması problemi) (W110ER W150ER W170ER W350ET)

ve diğer modellerde ki geri bildirimlerle bulunan bir çok hata düzeltilmiştir.

Not : Düzeltmeler hakkında kısa detaylar bilgilendirme amaçlıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omur@fokusshop.com -- 24 Şubat 2013; 1:00:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: omur@fokusshop.com

Sn. Monster Kullanıcıları

Clevo modellerimizde yeni UEFI sürüm bios güncelleştirmesi olacağını bilgisini vermek istiyorum sizlere. Muhtemel Pazartesi günü itibariyle yeni sürümleri Web sitemiz üzerinden yayınlamaya başlayacağız.

Bu yeni sürümlerde;

Intel VBIOS güncelleştirmesi (Sistemin bazen kart geçiş yapamaması problemi)
    BlueTooth Fix (Bluetooth kullanılmasa bile sistemde led ışığı yanması problemi)

ve geri bildirimlerle bulunan bir çok hata düzeltilmiştir.

Merhabalar,

Ben şuan imzamdaki laptopu uefi aktif windows 8 yüklü olarak kullanıyorum. Windows 7'ye dönmeyi düşünüyorum. Biosta herhangi bir işlem yapmama gerek var mı acaba? Clevo kasalarda 64 bit windows7'de de uefi olduğunu yazmışlardı daha önceki sayfalarda. Peki biosta select os kısmı şuan windows 8 olarak ayarlı. Onu others mı yapayım yoksa windows 8 mi seçili kalsın? Çünkü others yaptığımız vakit uefi enabled seçeneği çıkmıyor.

Bu arada ben tam windows 7'ye dönmek üzereyken yeni bios sürümünün çıkacak olması kafamı karıştırdı şimdi. Acaba yeni bios sürümünde fan ayarlarıyla ilgili bir şey yapıldı mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

Merhabalar,

Ben şuan imzamdaki laptopu uefi aktif windows 8 yüklü olarak kullanıyorum. Windows 7'ye dönmeyi düşünüyorum. Biosta herhangi bir işlem yapmama gerek var mı acaba? Clevo kasalarda 64 bit windows7'de de uefi olduğunu yazmışlardı daha önceki sayfalarda. Peki biosta select os kısmı şuan windows 8 olarak ayarlı. Onu others mı yapayım yoksa windows 8 mi seçili kalsın? Çünkü others yaptığımız vakit uefi enabled seçeneği çıkmıyor.

Bu arada ben tam windows 7'ye dönmek üzereyken yeni bios sürümünün çıkacak olması kafamı karıştırdı şimdi. Acaba yeni bios sürümünde fan ayarlarıyla ilgili bir şey yapıldı mı ?

Sn. metallurgy,

UEFI sistemi açık kalması için "Others" seçeneği Windows 8 olarak seçilmelidir.

Vermiş olduğum güncelleştirme detayları Clevo tarafındaki yaklaşık 7 model içindir. Her model için olabildiğince ortak hatalar düzeltilmiştir. Tüm modellerdeki ortak düzeltmeler ise "CPU micro code" ve IVY bridge CPU lardaki HD4000 GPU için anakart VBIOS yazılımıdır. Öte yandan "CPU Fan Table" yani sizin bahsettiğiniz cihazlardaki fan ayarları zaten stabil değerlerdedir.

Ayrıntılı olarak;

W110ER : nVIDIA control panel kapanması
    Intel IVY Bridge GPU VBIOS güncelleştirmesi
    BT Led Problemi

W150ER : Intel IVY Bridge GPU VBIOS güncelleştirmesi
    BT Led Problemi

W170ER : Intel IVY Bridge GPU VBIOS güncelleştirmesi
    BT Led Problemi

W350ET: Intel IVY Bridge GPU VBIOS güncelleştirmesi
    BT Led Problemi
    Boot RT PXE LAN ROM güncelleştirmesi
    e-SATA tanımlama problemi

P150EM : Intel IVY Bridge GPU VBIOS güncelleştirmesi
    Boot PXE LAN ROM Legacy güncelleştirmesi, UEFI PXE LAN ekleme

P170EM : Intel IVY Bridge GPU VBIOS güncelleştirmesi
    FN+F7 Legacy mod düzeltmesi

P370EM : eDP firmware güncelleştirmesi
    Quadro K5000 VGA desteği

güncelleştirmeleri eklenmiş ve hatalar düzeltilmiştir.

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omur@fokusshop.com -- 24 Şubat 2013; 9:43:21 >

• Teşekkür ederim.
  • quote:

Ayrıntılı olarak;

W110ER : nVIDIA control panel kapanması
    Intel IVY Bridge GPU VBIOS güncelleştirmesi
    BT Led Problemi

W150ER : Intel IVY Bridge GPU VBIOS güncelleştirmesi
    BT Led Problemi

W170ER : Intel IVY Bridge GPU VBIOS güncelleştirmesi
    BT Led Problemi

W350ET: Intel IVY Bridge GPU VBIOS güncelleştirmesi
    BT Led Problemi
    Boot RT PXE LAN ROM güncelleştirmesi
    e-SATA tanımlama problemi

P150EM : Intel IVY Bridge GPU VBIOS güncelleştirmesi

P170EM : Intel IVY Bridge GPU VBIOS güncelleştirmesi
    FN+F7 Legacy mod düzeltmesi

P370EM : eDP firmware güncelleştirmesi
    Quadro K5000 VGA desteği

güncelleştirmeleri eklenmiş ve hatalar düzeltilmiştir.

Saygılarımla,

Omur Bey, yeni bioslar bu hafta yayinlanir mi? pc'ye format atacagim da bari yeni biosu yukleyip uefi aktif edip formati atayim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metallurgy -- 26 Şubat 2013; 0:19:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şuan siteye bakınca çıktığını gördüm. Sanırsam yeni bios bu : 1.02.16 Sistem Bios (25.02.2013)

Peki ec firmware güncellemesi var mı yoksa sadece biosu mu güncelleyeceğiz ? Bir de yukarıda bluetooth kapalı iken ışığının yanma sorununun çözüldüğünü yazmışsınız ama belirttiğiniz modeller içerisinde p150em yok. Aslında bu sorun p150em modellerinde de bulunuyor.
  • w251 için bios güncelleme desteği sunacak mısınız acaba?
  • quote:

Şuan siteye bakınca çıktığını gördüm. Sanırsam yeni bios bu : 1.02.16 Sistem Bios (25.02.2013)

Peki ec firmware güncellemesi var mı yoksa sadece biosu mu güncelleyeceğiz ? Bir de yukarıda bluetooth kapalı iken ışığının yanma sorununun çözüldüğünü yazmışsınız ama belirttiğiniz modeller içerisinde p150em yok. Aslında bu sorun p150em modellerinde de bulunuyor.

Sn. metallurgy,

P150EM lerdeki BT led durumu ayrı bir problemdir. Zaten bahsi geçen modellerde BT durumu cihazda legacy modda iken herhangi bir combo wi-fi takılmaması durumunda oluşan hatadır. P15x ve P17x da karşılaştığımız durum ise Clevo tarafından onaylanmış ve sistem UEFI modunda iken karşılaşılan bir durumdur. Bu konuda biraz onlarla birlikte çalışıp işi geliştirme çabası içerisindeyiz. Olabildiğince olaylardan sizi haberdar edeceğiz.

Edit : Sizin modeliniz için herhangi EC Firmware güncelleştirmesi yoktur. Sadece Bios değişikliği yapılmıştır.

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omur@fokusshop.com -- 26 Şubat 2013; 23:27:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OzaNazY

w251 için bios güncelleme desteği sunacak mısınız acaba?

Sn. OzaNazY,

Tüm modellerimizin güncel bioslarını bu hafta web sitemizde yayınlamayı hedefliyoruz.

Saygılarımla,
  • Yeni biosu kurdum. Bilgisayarıma format atıp windows 8 kurmak istedim. Yalnız uefi enabled yaptığım vakit bir türlü bilgisayar flash belleği görmedi. Aslında biosta uefi olarak boot sekmesinde uefi sandisk flash bellek olarak görünüyordu ama bir türlü usb den kurulum ekranı gelmedi direk windows açılıyordu. ( usb2.0-usb3.0 girişlerini tek tek denedim ) Ama ne zaman biostan uefi kapatsam bilgisayar direk flash belleği görüp kuruluma geçti. Ben de sinirlendim gittim windows 7 kurdum. Neyse bir süre böyle kullanayım ileri de uefi + windows 8 tekrar dönerim.
  • quote:

Yeni biosu kurdum. Bilgisayarıma format atıp windows 8 kurmak istedim. Yalnız uefi enabled yaptığım vakit bir türlü bilgisayar flash belleği görmedi. Aslında biosta uefi olarak boot sekmesinde uefi sandisk flash bellek olarak görünüyordu ama bir türlü usb den kurulum ekranı gelmedi direk windows açılıyordu. ( usb2.0-usb3.0 girişlerini tek tek denedim ) Ama ne zaman biostan uefi kapatsam bilgisayar direk flash belleği görüp kuruluma geçti. Ben de sinirlendim gittim windows 7 kurdum. Neyse bir süre böyle kullanayım ileri de uefi + windows 8 tekrar dönerim.

Sn. metallurgy,

Windows 8 DvD ile cihazınızda security boot'u kapatıp kurulum yapmayı dener misiniz

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omur@fokusshop.com -- 27 Şubat 2013; 23:32:28 >

• quote:

quote:

Yeni biosu kurdum. Bilgisayarıma format atıp windows 8 kurmak istedim. Yalnız uefi enabled yaptığım vakit bir türlü bilgisayar flash belleği görmedi. Aslında biosta uefi olarak boot sekmesinde uefi sandisk flash bellek olarak görünüyordu ama bir türlü usb den kurulum ekranı gelmedi direk windows açılıyordu. ( usb2.0-usb3.0 girişlerini tek tek denedim ) Ama ne zaman biostan uefi kapatsam bilgisayar direk flash belleği görüp kuruluma geçti. Ben de sinirlendim gittim windows 7 kurdum. Neyse bir süre böyle kullanayım ileri de uefi + windows 8 tekrar dönerim.

Sn. metallurgy,

Windows 8 DvD ile cihazınızda security boot'u kapatıp kurulum yapmayı dener misiniz

Saygılarımla,

İlk sayfada sadece usb ile çalıştığı yazıyordu o yüzden dvd denemedim hiç.keşke deneseydim. Ayrıca security boot'u kapatmak da aklıma gelmedi.

Şuan windowsa tüm kurulumlarımı gerçekleştirdim tüm gün onla uğraştım neredeyse :). o yüzden 1-2 ay sonra deneyebilirim. İlginiz için teşekkür ederim.

• quote:

quote:

quote:

Sn. metallurgy,

Saygılarımla,

İlk sayfada sadece usb ile çalıştığı yazıyordu o yüzden dvd denemedim hiç.keşke deneseydim. Ayrıca security boot'u kapatmak da aklıma gelmedi.

Şuan windowsa tüm kurulumlarımı gerçekleştirdim tüm gün onla uğraştım neredeyse :). o yüzden 1-2 ay sonra deneyebilirim. İlginiz için teşekkür ederim.

Aynen bende driver uyuşmazlığı yüzünden win 7'ye döndüm, sinir oldum. Biraz daha donanım markaları windows 8 desteği vermeye başlarsa o zaman win 8 kurmayı düşünüyorum. İnsan gün boyu driver program vs. kurduktan sonra tekrar işletim sistemi kurmaya üşeniyor. Bu arada merakla monster'ın sitede tüm cihazlar için driver ve güncel bios versiyonlarını yayınlamasını bekliyoruz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sn. metallurgy,

Saygılarımla,

Aynen bende driver uyuşmazlığı yüzünden win 7'ye döndüm, sinir oldum. Biraz daha donanım markaları windows 8 desteği vermeye başlarsa o zaman win 8 kurmayı düşünüyorum. İnsan gün boyu driver program vs. kurduktan sonra tekrar işletim sistemi kurmaya üşeniyor. Bu arada merakla monster'ın sitede tüm cihazlar için driver ve güncel bios versiyonlarını yayınlamasını bekliyoruz.

Benim de win7'ye dönmemde ki bir diğer sebep driver uyuşmazlığı idi. Sizin laptop modelinizi bilmiyorum ama p150em için gerekli driverlar aslında sitede mevcut. Fakat 2 sefer win8 kurup temiz bir kurulum yapmaya çalışsam da win7'deki gibi sorunsuz bir bilgisayara sahip olamadım. ( 2 farklı windows 8 ve yeni eski tüm driverları denedim. Denediğim windows 8'in biri microsoftun sitesinden 90 günlük deneme sürümüydü. )

p150em - uefi-win8'de yaşadığım ilginç sorular. ( bu sorunlar bana özel olabilir. Çünkü sorduğum bazı arkadaşlar kendilerinde böyle bir şey olmadığını söylerken bazıları ise benimle aynı problemlere sahip )

1- Bluetooth ışığı sürekli yanık kalıyor. ( Ömür Bey konu ile ilgilendiğini söyledi. Clevo'nun da bu sorundan haberi varmış. ) Bana elbette bir zararı yok fakat benim yine de içime sinmedi bu durum.

2- Hotkey(control center) programı hiç stabil çalışmıyor. Bütün sürümlerini denedim. Stabilden kastım şu. Mesela bilgisayar açılıyor masaüstü ekrana geliyor. Klavye ışığını kapatmak için gerekli tuş kombinasyonunu yaptığım vakit program tabiri caiz ise sapıtmaya başlıyor ve not responding hatası verip windows tarafından sonlandırılıyor. Programın açılma süreci uzun sürüyor yani. Ne zaman ki bir 5 dk filan bekler hotkey programına hiç dokunmazsam o zaman sağlıklı çalışıyor. Veya ne bileyim programı açar hızlıca performans modu-güç modu gibi seçenekler arasında geçiş yaparsam yine program donuyor ve hata verip kapanıyor. Ama gelgelim windows 7'de hotkey program yağ gibi akıyor. Bilgisayar açılır açılmaz program direk açılıyor ve control centera girip ister klavye ışığına girin isterseniz güç modu ile uğraşın program hiç hata filan vermiyor.

Son olarak win7 driver dvd'sinin rahatlığı da bir başka oluyor. Takıyorum dvd'yi hızlıca tüm driverları tek kalemde kuruyorum hiç bir sıkıntı olmuyor :) Eğer yeni satılan win8-p150em laptop modellerinin yanında win8 driver dvd'si de veriliyorsa o dvd'nin bir kopyasına talibim buradan :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metallurgy -- 1 Mart 2013; 0:31:38 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sn. metallurgy,

Saygılarımla,

Benim de win7'ye dönmemde ki bir diğer sebep driver uyuşmazlığı idi. Sizin laptop modelinizi bilmiyorum ama p150em için gerekli driverlar aslında sitede mevcut. Fakat 2 sefer win8 kurup temiz bir kurulum yapmaya çalışsam da win7'deki gibi sorunsuz bir bilgisayara sahip olamadım. ( 2 farklı windows 8 ve yeni eski tüm driverları denedim. Denediğim windows 8'in biri microsoftun sitesinden 90 günlük deneme sürümüydü. )

p150em - uefi-win8'de yaşadığım ilginç sorular. ( bu sorunlar bana özel olabilir. Çünkü sorduğum bazı arkadaşlar kendilerinde böyle bir şey olmadığını söylerken bazıları ise benimle aynı problemlere sahip )

1- Bluetooth ışığı sürekli yanık kalıyor. ( Ömür Bey konu ile ilgilendiğini söyledi. Clevo'nun da bu sorundan haberi varmış. ) Bana elbette bir zararı yok fakat benim yine de içime sinmedi bu durum.

2- Hotkey(control center) programı hiç stabil çalışmıyor. Bütün sürümlerini denedim. Stabilden kastım şu. Mesela bilgisayar açılıyor masaüstü ekrana geliyor. Klavye ışığını kapatmak için gerekli tuş kombinasyonunu yaptığım vakit program tabiri caiz ise sapıtmaya başlıyor ve not responding hatası verip windows tarafından sonlandırılıyor. Programın açılma süreci uzun sürüyor yani. Ne zaman ki bir 5 dk filan bekler hotkey programına hiç dokunmazsam o zaman sağlıklı çalışıyor. Veya ne bileyim programı açar hızlıca performans modu-güç modu gibi seçenekler arasında geçiş yaparsam yine program donuyor ve hata verip kapanıyor. Ama gelgelim windows 7'de hotkey program yağ gibi akıyor. Bilgisayar açılır açılmaz program direk açılıyor ve control centera girip ister klavye ışığına girin isterseniz güç modu ile uğraşın program hiç hata filan vermiyor.

3- Sağdaki kulaklık-mic vs girişlerin bulunduğu yerde içeriden ara sıra kırmızı ışık yanıyor. Bazen sönüyor bazen yanıyor bu kırmızı ışık nereden geliyor anlamadım. 2 gündür win7 kullanıyorum dikkat ediyorum henüz yanmadı o ışık daha. Ya uefi ile ilgili ya da win8 ile ilgiliydi herhalde.

Son olarak win7 driver dvd'sinin rahatlığı da bir başka oluyor. Takıyorum dvd'yi hızlıca tüm driverları tek kalemde kuruyorum hiç bir sıkıntı olmuyor :) Eğer yeni satılan win8-p150em laptop modellerinin yanında win8 driver dvd'si de veriliyorsa o dvd'nin bir kopyasına talibim buradan :)

Aynen bende bu driver sorunundan müzdariptim. hiçbiri optimize olmadı, özellikle anakart üzerindeki ürünler wireless bluetooth vs. 8 driverları çıktığı ilk gün ilk işim 8'e geçmek olacak sabırsızlıkla bekliyoruz

• quote:

Aynen bende bu driver sorunundan müzdariptim. hiçbiri optimize olmadı, özellikle anakart üzerindeki ürünler wireless bluetooth vs. 8 driverları çıktığı ilk gün ilk işim 8'e geçmek olacak sabırsızlıkla bekliyoruz

Yanlış anlamadıysam siz hiç win 8 driverı kurmamışsınız. Dolayısı ile siz de bir takım sorunların olması normal. Monster'in sitede sizin modele ait win8 driverları yok ama clevonun sitesinde var. Oradan driverları indirebilirsiniz.

Aşağıdaki linke girip w25xESQ olan modeli seçip driver kısmını all yaptıktan sonra win8 driverlarını görebilirsiniz.

http://www.clevo.com.tw/en/e-services/download.asp

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.