Şimdi Ara

Monster Notebook BIOS Rehberi 'UEFI & Legacy' (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
568
Cevap
10
Favori
107.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: -Google-

Sanırım 4.xx EC versiyonu siteye yeni eklendi ve ben şuan kurdum. Tüm bu sorunların yanında artık Ekran parlaklığını da ayarlayamıyorum. S-Bar ayarlıyormuşum gibi gösteriyor ama gerçekte birşey değişmiyor. Hatta ve hatta windowsun içinden güç seçeneklerinden değiştirsem bile ekran parlaklığı değişmiyor. Bilgisayarım şuan 10dk içinde 80 dereceyi görüyor. Sanırım teknik servis vakti geldi ilk haftasından

Update: Wireless ve Bluetooth u elimle bir kere aç kapa yaptıktan sonra şuan Fn tuşları ile çalışır hale geldi. Ama parlaklık ve fan ısınma sorunları devam ediyor.

Sn. -Google-

Bir kaç arkadaşımız bu konuda gerekli arıza bildirimi yapmışlardı ve Ec 5.xx sürümü çıkardık ve bunu IF8.70U bios için uyarladık. Ama win8 üzerinde s-bar kullandığınızı var sayarsak. Windows8 de s-bar kullanımınız zaten mümkün olmuyor. Size önerimiz, IF8.70U bios ve EC 5.xx olarak bios ve ec nizi güncellemeniz. Bu durumda bilgisayarınızın ekran parlaklığı gibi sorunları olmayacaktır.

Sizin için durumu bir kez daha kullanmanız gereken bios ve ec sürümlerini yazıyorum.

Bios sürümü IF8.70U ve EC 5.xx sürümünü kullanan arkadaşlar (SCM) Sistem kontrol programı kullanımı zorunludur. (Win7 ve Win8)
    Bios sürümü IF8.30M ve EC 4.xx sürümünü kullanan arkadaşlar (S-Bar) programı kullanımı zorunludur. (Win7)

Dilerseniz cihazınızı servisimize de gönderip gerekli kontrollerinin yapılmasını sağlayabilirsiniz. En geç 1-3 iş günü içerisinde problemi var ise çözülmüş bir şekilde geri göndereceğimizi bilmenizi isteriz.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omur@fokusshop.com -- 24 Ocak 2013; 18:21:24 >

• SCM programına caps lock on/off bildirimide ekleseler güzel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omur@fokusshop.com

quote:

Sanırım 4.xx EC versiyonu siteye yeni eklendi ve ben şuan kurdum. Tüm bu sorunların yanında artık Ekran parlaklığını da ayarlayamıyorum. S-Bar ayarlıyormuşum gibi gösteriyor ama gerçekte birşey değişmiyor. Hatta ve hatta windowsun içinden güç seçeneklerinden değiştirsem bile ekran parlaklığı değişmiyor. Bilgisayarım şuan 10dk içinde 80 dereceyi görüyor. Sanırım teknik servis vakti geldi ilk haftasından

Update: Wireless ve Bluetooth u elimle bir kere aç kapa yaptıktan sonra şuan Fn tuşları ile çalışır hale geldi. Ama parlaklık ve fan ısınma sorunları devam ediyor.

Sn. -Google-

Bir kaç arkadaşımız bu konuda gerekli arıza bildirimi yapmışlardı ve Ec 5.xx sürümü çıkardık ve bunu IF8.70U bios için uyarladık. Ama win8 üzerinde s-bar kullandığınızı var sayarsak. Windows8 de s-bar kullanımınız zaten mümkün olmuyor. Size önerimiz, IF8.70U bios ve EC 5.xx olarak bios ve ec nizi güncellemeniz. Bu durumda bilgisayarınızın ekran parlaklığı gibi sorunları olmayacaktır.

Sizin için durumu bir kez daha kullanmanız gereken bios ve ec sürümlerini yazıyorum.

Bios sürümü IF8.70U ve EC 5.xx sürümünü kullanan arkadaşlar (SCM) Sistem kontrol programı kullanımı zorunludur. (Win7 ve Win8)
    Bios sürümü IF8.30M ve EC 4.xx sürümünü kullanan arkadaşlar (S-Bar) programı kullanımı zorunludur. (Win7)

Dilerseniz cihazınızı servisimize de gönderip gerekli kontrollerinin yapılmasını sağlayabilirsiniz. En geç 1-3 iş günü içerisinde problemi var ise çözülmüş bir şekilde geri göndereceğimizi bilmenizi isteriz.

Saygılarımla.

Şimdi durumum şöyle win7 kullanıyorum ve bios sürümünü IF8.70U olarak update etmiştim.

Sanırım bu durumda EC 5.xx kullanmam ve SCM yüklemem gerek. Bunu yaptığımı hatırlıyorum ve SCM'nin çalışmadığını hatırlıyorum tekrar deneyeceğim.

Update
    EC 5.xx kullanırsam herhangi bir program kullanmadan S-bar veya SCM ekran parlaklığını ayarlayabiliyorum. Eğer SCM yüklersem SCM hata veriyor. S bar yüklersem Sbar çalışıyor ama bluetooth wireless kontrol etmiyor.

EC 4.xx de bluetooh ve wireless çalıştığı halde ekran parlaklığı ayarlanmıyor.

Sanırım Bilgisayarın ilk geldiği gün kü gibi biosu IF8.30M ve EC 4.xx sürümüne geri almak ki bios sürümünü sanırım sizin tarafından ayarlanması gerekiyor. Bu da teknik servise gitmesi gerektiğini gerektiriyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Google- -- 24 Ocak 2013; 22:51:27 >

• quote:

VGA Overclock çalışan arkadaşlar Fn + F1 e bastıkları gibi fanlar bir anda hızlı mı çalışmaya başlıyor

Benim makina 30dk olmadan 80 dereceye cıkıyor oyun oynarken. Fanlardan da öyle çok ta bir ses gelmiyor.

hayır fan hep aynı seste çalışıyor bende :D
  • 3 ay önce bu MONSTER® Q61MS-16F32 aldım bilgisayar her açtığım bigfoot boot agent yazısı geliyor bunu nasıl kaldırabilirim?
  • Arkadaşlar uefi boot'u ayarladıktan sonra bilgisayara yeniden işletim sistemi kurmamız şart mı acaba? (Model:MS-17624) İlk mesajda yeniden kurmamız gerektiği belirtilmiş. Ama ben emin olmak için tekrardan sorayım dedim. Birde win8 kurarken flash disk kullanmamız şart mı? Bu soruları emin olmak için soruyorum önceden cevapları verilmiş olabilir ancak konunun hepsini okuyacak zamanım olmadığından okuyamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YoYoxP

Arkadaşlar uefi boot'u ayarladıktan sonra bilgisayara yeniden işletim sistemi kurmamız şart mı acaba? (Model:MS-17624) İlk mesajda yeniden kurmamız gerektiği belirtilmiş. Ama ben emin olmak için tekrardan sorayım dedim. Birde win8 kurarken flash disk kullanmamız şart mı? Bu soruları emin olmak için soruyorum önceden cevapları verilmiş olabilir ancak konunun hepsini okuyacak zamanım olmadığından okuyamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Sn. YoYoxP

"Legacy" sistemte kurulmuş bir windows 8 "UEFI" sisteme alındığı taktirde başlamayabilir. Bunun sebebi Güvenli boot "Security Boot" özelliği UEFI sistemde devreye girdiği için, o anlik diskinizin MBR ve EFI sektörleri aktif olmadığı sebebiyle başlamayacaktır. Bu sektörler EFI sistem altında Windows 8 kurulumunuz esnasında oluşturuldukları için önemlidir.

Kurulumda USB Flash disk kullanmak "Security Boot" Güvenli boot için önemlidir. Ancak Security boot'u devre dışı bırakırsanız Orjinal bir Windows 8 DVD ile bu kurulumu yapabilirsiniz.

Yorum ve değerlendirmeyi size bırakıyorum.

Saygılarımla,

• quote:

quote:

Arkadaşlar uefi boot'u ayarladıktan sonra bilgisayara yeniden işletim sistemi kurmamız şart mı acaba? (Model:MS-17624) İlk mesajda yeniden kurmamız gerektiği belirtilmiş. Ama ben emin olmak için tekrardan sorayım dedim. Birde win8 kurarken flash disk kullanmamız şart mı? Bu soruları emin olmak için soruyorum önceden cevapları verilmiş olabilir ancak konunun hepsini okuyacak zamanım olmadığından okuyamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Sn. YoYoxP

"Legacy" sistemte kurulmuş bir windows 8 "UEFI" sisteme alındığı taktirde başlamayabilir. Bunun sebebi Güvenli boot "Security Boot" özelliği UEFI sistemde devreye girdiği için, o anlik diskinizin MBR ve EFI sektörleri aktif olmadığı sebebiyle başlamayacaktır. Bu sektörler EFI sistem altında Windows 8 kurulumunuz esnasında oluşturuldukları için önemlidir.

Kurulumda USB Flash disk kullanmak "Security Boot" Güvenli boot için önemlidir. Ancak Security boot'u devre dışı bırakırsanız Orjinal bir Windows 8 DVD ile bu kurulumu yapabilirsiniz.

Yorum ve değerlendirmeyi size bırakıyorum.

Saygılarımla,

Elimde windows 8 formatı için kullanabileceğim uygun bir flash bellek yok. Bilgisayar henüz gelmedi 15 şubata kadar yollamanızı bekliyorum. Geldiğinde windows 8 kurmadan önce UEFI boot yapmak ve daha sonra windows 8 kurmak istiyorum. Elimde windows 8 dvd olarak mevcut. UEFI boot'u hallettikten sonra Security Boot'u nasıl devre dışı bırakacağımı ve dvd'den windows 8'i kurabileceğimi tarif edebilirmisiniz?

• benim merak ettiğim şeyse, windows logosu yerine gelen monster logosu yerine yeniden windows veya başka birşey yapabiliyor muyuz?
  • quote:

Elimde windows 8 formatı için kullanabileceğim uygun bir flash bellek yok. Bilgisayar henüz gelmedi 15 şubata kadar yollamanızı bekliyorum. Geldiğinde windows 8 kurmadan önce UEFI boot yapmak ve daha sonra windows 8 kurmak istiyorum. Elimde windows 8 dvd olarak mevcut. UEFI boot'u hallettikten sonra Security Boot'u nasıl devre dışı bırakacağımı ve dvd'den windows 8'i kurabileceğimi tarif edebilirmisiniz?

Sn. YoYoxP

Vermiş olduğunuz sipariş numaranızı omur.ersin@monsternotebook.com.tr adresine mail olarak gönderirseniz, UEFI güncel bios, cihazın üretimi ve montajı esnasında yüklenebilir.

Saygılarımla,

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: JaCkBuiLt

Ömür Bey yukarıda belirttiğim Wifi ışığı ve Bluetooth ışığı problemi hakkında bir gelişme oldu mu acaba?

Sn. JaCkBuiLt;

Belirtmiş olduğunuz SCM kontrolünü showroom ürünlerimizde gerekte üretim esnasında benzer cihazlara uyguladım. Cihaz ilk başladıktan sonra Led durum sinyalleri yansa da SCM aktif olduktan sonra bu durum stabil hale dönüşmektedir. Açma ve kapanışları normal olarak görünüyor.

Selamlar ve iyi forumlar dilerim.

Ömür Bey yukarıdaki mesajlarımda belirttiğim Buletooth ve Wifi ilk açma - kapatma sırasındaki hatalar halen geçerliliğini koruyor ve açıkçası pek fazla bu fonksiyonları kullanmasam bile kullanmak istediğimde bu sıkıntıları her seferinde yaşıyor olmam canımı sıkıyor. SCM aktif olduktan sonra durum stabilleşmiyor. Bilgisayarımı ilk açıldığından ve SCM aktif olduktan sonra mesela bir saat kadar kullanıp sonradan Wifi yada bluetooth'u açmak veya kapatmak istediğimde bu sorunu yaşıyorum. Hatta şimdi fark ettim Fn+F10 ile uçak modunu açıp kapattığımda da aynı sıkıntıları yaşıyorum. Bu duruma bir el atmanızı rica ediyorum. Yani bilgisayarım çalışıyor, belki bu problem bilgisayarımın genel çalışmasına etki etmiyor ama ortada açık bir problem varken bu şekilde de kullanmak canımı sıkıyor. Bir çözümü varsa bu sıkıntıyı çözmemize yardımcı olmanızı rica ediyorum.

• quote:

Ömür Bey yukarıdaki mesajlarımda belirttiğim Buletooth ve Wifi ilk açma - kapatma sırasındaki hatalar halen geçerliliğini koruyor ve açıkçası pek fazla bu fonksiyonları kullanmasam bile kullanmak istediğimde bu sıkıntıları her seferinde yaşıyor olmam canımı sıkıyor. SCM aktif olduktan sonra durum stabilleşmiyor. Bilgisayarımı ilk açıldığından ve SCM aktif olduktan sonra mesela bir saat kadar kullanıp sonradan Wifi yada bluetooth'u açmak veya kapatmak istediğimde bu sorunu yaşıyorum. Hatta şimdi fark ettim Fn+F10 ile uçak modunu açıp kapattığımda da aynı sıkıntıları yaşıyorum. Bu duruma bir el atmanızı rica ediyorum. Yani bilgisayarım çalışıyor, belki bu problem bilgisayarımın genel çalışmasına etki etmiyor ama ortada açık bir problem varken bu şekilde de kullanmak canımı sıkıyor. Bir çözümü varsa bu sıkıntıyı çözmemize yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Sn. JaCkBuiLt

Belirtmiş olduğunuz bu durum için herhangi bir tutarsızlık cihazlarımızda görülmemiştir. Gerek showroom teşhir ürünlerimiz gerekte güncelleştirmesi yapılmış herhangi bir cihaz bu durumu yaşamamakta, WiFi + BT tuşlarının herhangi bir tutarsızlığı görülmemektedir. Bu sorun, cihazınız servisimizde iken gözükmemesi sebebiyle daha sonradan açığa çıkmış basit bir yazılım problemi olabilir. Sonuç itibariyle yeni windows 8 güncelleştirmesiyle cihazlarımıza yüklenen bu yazılımlar artık hemen hemen tüm cihazlarımızda kullanılmaya başlanacaktır/yeni üretimlerde artık başlanılmıştır.

Sizin sorununuza benzer bir durumla karşılaşan bir kullanıcımız var ise şayet bu forumda bunu dile getirebilir/çözümünü paylaşabilir. Diğer yol ise bu kontrolün yapılması için servis ortamında cihazınızın ekspertizidir.

Saygılarımla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omur@fokusshop.com -- 10 Şubat 2013; 14:26:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kcellat

benim merak ettiğim şeyse, windows logosu yerine gelen monster logosu yerine yeniden windows veya başka birşey yapabiliyor muyuz?

Sn. kcellat

UEFI Boot açılışı ile görmediğiniz Windows Brand yerine Monster Brand, cihaz içerisindeki gömülü yazılım ile sağlanmaktadır. Ancak logonun Bios menüsünden yada Windows içerisinden değişikliği/yeni logo seçimi mümkün değildir.

Saygılarımla,
  • Arkadaşlar bluetooth ve/veya wifi'yi ilk açma esnasında yukarıdaki mesajlarımda belirttiğim gibi bir problem yaşayan kimse yok mu acaba? Eğer yoksa bilgisayarımı formatlayıp yeniden kurulum yapıp sorunun düzelip düzelmeyeceğini kontrol edeceğim. Eğer sorun başkasında da varsa genel bir problem olabilir diyerek teknik servisten yardım bekleyeceğim.
  • quote:

Arkadaşlar bluetooth ve/veya wifi'yi ilk açma esnasında yukarıdaki mesajlarımda belirttiğim gibi bir problem yaşayan kimse yok mu acaba? Eğer yoksa bilgisayarımı formatlayıp yeniden kurulum yapıp sorunun düzelip düzelmeyeceğini kontrol edeceğim. Eğer sorun başkasında da varsa genel bir problem olabilir diyerek teknik servisten yardım bekleyeceğim.

hayr öyle bir problemim yok, fakat şöyle birşey var fn+f1 turbo modu açtığımda fan daha hızlı çalışmıyor.(piriz takılı netfwork yüklü ve vga oc programıda var) turbo fan modu açık görünüyor ama fanda hız artışı vs vs yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: delidolu5
    hayr öyle bir problemim yok, fakat şöyle birşey var fn+f1 turbo modu açtığımda fan daha hızlı çalışmıyor.(piriz takılı netfwork yüklü ve vga oc programıda var) turbo fan modu açık görünüyor ama fanda hız artışı vs vs yok.

Bence Fn+F1 ile ilgili yanılıyorsunuz. Bu tuş kombinasyonu VGA OC programı yüklü iken ekran kartını otomatik olarak overclock eden yazılımı aktifleştiriyor. Bu sayade ekran kartınızdan daha yüksek performans alıyorsunuz. MS - 16F3 kasalarda turbo fan modu diye bir şey yok diye biliyorum. FN+F1 yapınca fanın daha hızlı dönmesi de bu nedenle gerçeleşmiyor. Fan sadece eğer gerekirse otomatik olarak daha hızlı dönmeye programlı. Aslında FN+F1 yaptığınızda bilgisayarınızı daha iyi soğutmazsınız. Aksine overclock nedeniyle daha fazla ısıtırsınız. Yanlışım varsa Ömür Bey lütfen düzeltsin.

Bluetooth ve Wifi ışıkları ile ilgili problemi ise düzeltmeye çalışacağım. Eğer olmazsa mecbur servise göndereceğim uygun bir zamanda.

• quote:

quote:

Bence Fn+F1 ile ilgili yanılıyorsunuz. Bu tuş kombinasyonu VGA OC programı yüklü iken ekran kartını otomatik olarak overclock eden yazılımı aktifleştiriyor. Bu sayade ekran kartınızdan daha yüksek performans alıyorsunuz. MS - 16F3 kasalarda turbo fan modu diye bir şey yok diye biliyorum. FN+F1 yapınca fanın daha hızlı dönmesi de bu nedenle gerçeleşmiyor. Fan sadece eğer gerekirse otomatik olarak daha hızlı dönmeye programlı. Aslında FN+F1 yaptığınızda bilgisayarınızı daha iyi soğutmazsınız. Aksine overclock nedeniyle daha fazla ısıtırsınız. Yanlışım varsa Ömür Bey lütfen düzeltsin.

Bluetooth ve Wifi ışıkları ile ilgili problemi ise düzeltmeye çalışacağım. Eğer olmazsa mecbur servise göndereceğim uygun bir zamanda.

ama bilgisayar çok aşırı ısınıyor şuan bende, mesela MoHW oyununu bilgisayar bacağımın üstündeyken oynayamıyorum, çok aşırı ısınıyor. oyun başlaıdktan sonraki 4-5. dakikalarda bacağım yanmaya başlıyor.

• quote:

ama bilgisayar çok aşırı ısınıyor şuan bende, mesela MoHW oyununu bilgisayar bacağımın üstündeyken oynayamıyorum, çok aşırı ısınıyor. oyun başlaıdktan sonraki 4-5. dakikalarda bacağım yanmaya başlıyor.

Şimdi aşırı ısındığını söylüyorsunuz da kaç derece oluyor? Mesela benim ekran kartı 95 dereceyi, işlemci de 89 dereceyi hiç geçmedi. Siz de HWmonitor gibi bir programla ısıları bir kontrol ederseniz daha tutarlı şeyler söyleyebiliriz.
  • Omer Bey sizden ricam W251ESQ modelinde Uefi boot ile kurulumu mümkün mü konu hakkında bilgi verirmisiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Şimdi aşırı ısındığını söylüyorsunuz da kaç derece oluyor? Mesela benim ekran kartı 95 dereceyi, işlemci de 89 dereceyi hiç geçmedi. Siz de HWmonitor gibi bir programla ısıları bir kontrol ederseniz daha tutarlı şeyler söyleyebiliriz.

siz kendiniz de söylüyorsunuz, 95 derece düşük bir sıcaklık değil, ve sıcaklık bu derecelerdeyken fanın daha hızlı çalıştığını göremedim ben.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.