Şimdi Ara

Monster Notebook BIOS Rehberi 'UEFI & Legacy' (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
568
Cevap
10
Favori
107.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TabldotLife

quote:

Orijinalden alıntı: omur@fokusshop.com

quote:

Orijinalden alıntı: delidolu5

ömür bey merhaba,
    cumartesi günü ürümü kargolamıştım(ms-16f3-aydın.a) bugünkü sınav yoğunluğum sebebi ile sizi arayamadım, cihazım size ulaştımı?(sizin ile görüştüğümü ve ec yazılımının yüklenmesi sırasında problem olduğunu belirten bir not bırakmıştım)
    teşekkürler.

Sn. delidolu5

Cihazınız servisimize geldi ve aynı gün içerisinde işleme alındı, ardından kargolandı. Şu anda ürününüz size dönüş yolundadır.

Selamlar.

Çok teşekkürler Ömür Bey,
    bu final sınavları zamanında mutlu ettiniz beni
    hayırlı akşamlar :)

Alıntıları Göster
    Konu ile ilgisi olmayan mesajlar silinmiş olup fake üyelik ile ilgili şikayetiniz için incelemeler tarafımızdan yapılacaktır arkadaşlar. Lütfen konu ile ilgisiz veya konuyu kural dışı tartışma ortamına yönlendirecek mesajlar göndermekten kaçınınız. Teşekkürler.

İyi forumlar.

• EC güncellemesi sırasında arızalanan bilgisayarım tamir edilmiş olarak bugün geri geldi. Ekran parlaklığını ayarlayabiliyorum, SCM kullnarak Wifi ve bluetooth açıp kapatabiliyorum ve ışığında da bir anormallik yok. Touchpad'in yazılımı üzerinden kaydırma fonksiyonlarını aktifleştirdim ve o sorun da çözülmüş. Ancak Biosda boot bölümünde "numlock" açık olarak ayarlamama rağmen bilgisayar açıldığında numlock yine de açık olmuyor. Parola ekranına parola yazarken numlock tuşuna basmak zorunda kalıyorum. Bu problem düzeltilmemiş mi acaba yoksa farklı bir şey mi yapmam gerekiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaCkBuiLt

EC güncellemesi sırasında arızalanan bilgisayarım tamir edilmiş olarak bugün geri geldi. Ekran parlaklığını ayarlayabiliyorum, SCM kullnarak Wifi ve bluetooth açıp kapatabiliyorum ve ışığında da bir anormallik yok. Touchpad'in yazılımı üzerinden kaydırma fonksiyonlarını aktifleştirdim ve o sorun da çözülmüş. Ancak Biosda boot bölümünde "numlock" açık olarak ayarlamama rağmen bilgisayar açıldığında numlock yine de açık olmuyor. Parola ekranına parola yazarken numlock tuşuna basmak zorunda kalıyorum. Bu problem düzeltilmemiş mi acaba yoksa farklı bir şey mi yapmam gerekiyor?

benim numlockta problem yok. regeditteki ayarları daha önce değiştirdiysen düzeltmen gerekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TabldotLife -- 10 Ocak 2013; 17:41:01 >
  • quote:

EC güncellemesi sırasında arızalanan bilgisayarım tamir edilmiş olarak bugün geri geldi. Ekran parlaklığını ayarlayabiliyorum, SCM kullnarak Wifi ve bluetooth açıp kapatabiliyorum ve ışığında da bir anormallik yok. Touchpad'in yazılımı üzerinden kaydırma fonksiyonlarını aktifleştirdim ve o sorun da çözülmüş. Ancak Biosda boot bölümünde "numlock" açık olarak ayarlamama rağmen bilgisayar açıldığında numlock yine de açık olmuyor. Parola ekranına parola yazarken numlock tuşuna basmak zorunda kalıyorum. Bu problem düzeltilmemiş mi acaba yoksa farklı bir şey mi yapmam gerekiyor?

Sn. JaCkBuiLt

Embedded Controller güncelleştirmesi ile Numlock On/Off State çalışabilmektedir. Bilgisayar açılışında şifre tanımladıysanız ve rakamlardan oluşturduysanız bunu numlock üzerinde açık bir şekilde çalıştırabilmeniz gerekiyor. Eğer windows üzerinde numlock problemi yaşıyorsanız regedit ayarlarınızı kontrol etmenizde yarar var.

Selamlar ve iyi forumlar.

• quote:

Sn. JaCkBuiLt

Embedded Controller güncelleştirmesi ile Numlock On/Off State çalışabilmektedir. Bilgisayar açılışında şifre tanımladıysanız ve rakamlardan oluşturduysanız bunu numlock üzerinde açık bir şekilde çalıştırabilmeniz gerekiyor. Eğer windows üzerinde numlock problemi yaşıyorsanız regedit ayarlarınızı kontrol etmenizde yarar var.

Aynen söylediğiniz gibi bilgisayar açılışına şifre tanımladım ve rakamlardan oluşturdum. Bios ayarlarında numlock açık olarak ayarladım. Ama parola ekranında numlock tuşuna basmadan numpad'i kullanamıyorum. Sonra sizin isteğiniz üzerine bios'u default ayarlara döndürdüm. UEFI bios'un mantığına alışmamış olduğum için tekrar windows'u açılabilir hale getirmek için bir dizi bios ayarı yaptım tekrardan ve numlock'u yine on olarak ayarladım. Yine de sorunum düzelmedi. Regedit üzerinden HKEY_CURRENT_USER/Control Panel/Keyboard altındaki "InitialKeyboardIndicators" 'un değerinin 2 olduğunu gördüm. Yani Bios ayarlarında da benim bildiğim kadarıyla bir sorun yok. Tekrar bilgisayarımı başlattıktan sonra sorunun halen devam ettiğini gördüm.

Ayrıca her açılışta olmasa da bazen bilgisayar açılırken Wifi ve Bluetooth kapalı olmasına rağmen (Bilgisayar zaten bu ayarlar kapalı olarak seçiliyken kaptalımasına rağmen) Wifi ya da Bluetooth lambalarından biri yanıyor (Ben ikisinin birden yandığını görmedim). Bir süre yanık kalıyor. Sistem tamamen açılınca sistem tepsisindeki tüm programlar yüklendikten sonra o ışığın geri söndüğünü görüyorum. Eğer tahminlerim doğruysa bunu bilgisayar açıkken wifi ya da buletooth dan herhangi birini en az bir kez kullanmışsam ve daha sonra bunu geri kapatmışsam bu durum oluyor gibi. Bu durumla da ilgili bir görüşünüz var mı acaba?

Edit: Yukarıda yazdığım registry ayarının dışında bir tane daha buldum. [HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Keyboard] Bunun altında "InitialKeyboardIndicators" diye bir anahtar var. Bunun değeri 2 değildi. Onu 2 ile değiştirince numlock sorunum düzeldi. Diğer sorum halen günceldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCkBuiLt -- 12 Ocak 2013; 11:40:40 >

• quote:

Aynen söylediğiniz gibi bilgisayar açılışına şifre tanımladım ve rakamlardan oluşturdum. Bios ayarlarında numlock açık olarak ayarladım. Ama parola ekranında numlock tuşuna basmadan numpad'i kullanamıyorum. Sonra sizin isteğiniz üzerine bios'u default ayarlara döndürdüm. UEFI bios'un mantığına alışmamış olduğum için tekrar windows'u açılabilir hale getirmek için bir dizi bios ayarı yaptım tekrardan ve numlock'u yine on olarak ayarladım. Yine de sorunum düzelmedi. Regedit üzerinden HKEY_CURRENT_USER/Control Panel/Keyboard altındaki "InitialKeyboardIndicators" 'un değerinin 2 olduğunu gördüm. Yani Bios ayarlarında da benim bildiğim kadarıyla bir sorun yok. Tekrar bilgisayarımı başlattıktan sonra sorunun halen devam ettiğini gördüm.

Ayrıca her açılışta olmasa da bazen bilgisayar açılırken Wifi ve Bluetooth kapalı olmasına rağmen (Bilgisayar zaten bu ayarlar kapalı olarak seçiliyken kaptalımasına rağmen) Wifi ya da Bluetooth lambalarından biri yanıyor (Ben ikisinin birden yandığını görmedim). Bir süre yanık kalıyor. Sistem tamamen açılınca sistem tepsisindeki tüm programlar yüklendikten sonra o ışığın geri söndüğünü görüyorum. Eğer tahminlerim doğruysa bunu bilgisayar açıkken wifi ya da buletooth dan herhangi birini en az bir kez kullanmışsam ve daha sonra bunu geri kapatmışsam bu durum oluyor gibi. Bu durumla da ilgili bir görüşünüz var mı acaba?

Edit: Yukarıda yazdığım registry ayarının dışında bir tane daha buldum. [HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Keyboard] Bunun altında "InitialKeyboardIndicators" diye bir anahtar var. Bunun değeri 2 değildi. Onu 2 ile değiştirince numlock sorunum düzeldi. Diğer sorum halen günceldir.

Sn. JaCkBuiLt

Öncelikle Numlock State durumu kontrol altına almanıza sevindim

Cihazınızın başlama "boot" esnasındaki WiFi ve Bluetooth ışıkları hakkında ki bildiriminiz için olası ihtimalleri burada varsayımsal olarak yazıyorum. Cihazınız başlama "boot" esnasında donanıma bağlı cihazlara sinyal göndermektedir. Aygıtların Açık/Kapalı durumları ise sistem kontrol programı aktif olduktan sonra belirlenmektedir. Bu sebepten ötürü sistem kontrol programını (SCM) tekrar temiz kurulum yapmanızı öneriyorum. Bu kurulumu yaparken ilk etapta programı kaldırmanız esnasında, program kontrolündeki tüm aygıtları (Wifi, Bluetooth, Web kamerası vb.) kapatmanız gerekmektedir.

Olası diğer ihtimalleri ise mesai saatlerimizi içerisinde kontrol edeceğiz.

• quote:

Sn. JaCkBuiLt

Öncelikle Numlock State durumu kontrol altına almanıza sevindim

Cihazınızın başlama "boot" esnasındaki WiFi ve Bluetooth ışıkları hakkında ki bildiriminiz için olası ihtimalleri burada varsayımsal olarak yazıyorum. Cihazınız başlama "boot" esnasında donanıma bağlı cihazlara sinyal göndermektedir. Aygıtların Açık/Kapalı durumları ise sistem kontrol programı aktif olduktan sonra belirlenmektedir. Bu sebepten ötürü sistem kontrol programını (SCM) tekrar temiz kurulum yapmanızı öneriyorum. Bu kurulumu yaparken ilk etapta programı kaldırmanız esnasında, program kontrolündeki tüm aygıtları (Wifi, Bluetooth, Web kamerası vb.) kapatmanız gerekmektedir.

Olası diğer ihtimalleri ise mesai saatlerimizi içerisinde kontrol edeceğiz.

SCM kurulumunu belirttiğiniz şekilde yaptığımdan eminim. Ama tekrar deneyeceğim. Ancak mesai saatleriniz içerisindeki görüşmelerinizin sonuçlarını da ayrıca beklemekteyim. Teşekkür ederim.

• SCM'yi kaldırdım ve baştan temiz bir kurulum yaptım. Bu sefer sorun boyut değiştirdi. Şöyle ki:
    1) Bilgisayarımın Wifi ve Buletooth'u kapalıyken bilgisayarımı yeniden başlatıyorum.
    2) Bilgisayar açılırken ışıklarda bir sıkıntı yok.
    3) Sonra Wifi'yi açmak için FN+F8 tuşlarına basıyorum. Wifi açılıyor. Buraya kadar sorun yok. Ancak birkaç saniye sonra kendi kendine Bluetooth lambası yanmaya başlıyor. Ama bluetooth çalışmıyor. Bluetooth için gerekli tuşlara basmadığım halde ışık yanıyor.
    4) Wifi'yi kapatmak için tekrar Fn+F8 yapıyorum ekranda Wifi kapalı işareti görünüyor, Wifi lambası sönüyor ama Bluetooth lambası halen yanmaya devam ediyor.
    5) Ben FN+F9 yaparak Bluetooth'u kapatmak istiyorum ama ilk basışımda kapalı olan bluetooth açılıyor ve ışık halen yanmaya devam ediyor. Ancak ikinci kez FN + F9'a basınca bluetooth kapanıyor ve ışık sönüyor.

Bu olaylar sadece bilgisayar açıldıktan sonraki ilk denememde oluyor. Bu işlemleri bir kez yaptıktan sonra hem tuşlar hem de ışıklar sorunsuz çalışıyor.

Sorun SCM ile ilgili olabilir gibi görünüyor. Ama anlayamadım. Bu ara işletim sistemim, sürücülerim ve .Net Framework serisinin tamamı güncel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCkBuiLt -- 13 Ocak 2013; 15:33:08 >

• quote:

SCM'yi kaldırdım ve baştan temiz bir kurulum yaptım. Bu sefer sorun boyut değiştirdi. Şöyle ki:
    1) Bilgisayarımın Wifi ve Buletooth'u kapalıyken bilgisayarımı yeniden başlatıyorum.
    2) Bilgisayar açılırken ışıklarda bir sıkıntı yok.
    3) Sonra Wifi'yi açmak için FN+F8 tuşlarına basıyorum. Wifi açılıyor. Buraya kadar sorun yok.
    4) Wifi'yi kapatmak için tekrar Fn+F8 yapıyorum ekranda Wifi kapalı işareti görünüyor, Wifi lambası sönüyor ama Bluetooth lambası yanıyor. Ama bluetooth çalışmıyor. Bluetooth için gerekli tuşlara basmadığım halde ışık yanıyor.
    5) Ben FN+F9 yaparak Bluetooth'u kapatmak istiyorum ama ilk basışımda kapalı olan bluetooth açılıyor ve ışık halen yanmaya devam ediyor. Ancak ikinci kez FN + F9'a basınca bluetooth kapanıyor ve ışık sönüyor.

Bu olaylar sadece bilgisayar açıldıktan sonraki ilk denememde oluyor. Bu işlemleri bir kez yaptıktan sonra hem tuşlar hem de ışıklar sorunsuz çalışıyor.

Sorun SCM ile ilgili olabilir gibi görünüyor. Ama anlayamadım. Bu ara işletim sistemim, sürücülerim ve .Net Framework serisinin tamamı güncel.

Sn. JaCkBuiLt;

Bahsetmiş olduğunuz duruma göre FN tuşlarıyla vermiş olduğunuz komutlar sistem kontrol programında sadece ilk açılıştaki dakika için geçerli sanırsam. Bundan sonraki komutlarınızı programın algıladığını görüyorum. Muhtemel yazılım buna sebep veriyor olabilir.

Önceki mesajımda da belirttiğim gibi gerekli kontrolü hafta başı mesai içinde deneyeceğim.

• Durum ilk açılış dakikasında geçerli değil. Uzun bir süre bilgisayarı kullanımış olsam bile ilk denememde gerçekleşiyor bunlar. Bu arada alıntı yaptığınız mesajımda sorunun nasıl gerçekleştiğini belirtirken bir hata yapmışım. O mesajımı düzelterek tam olarak nasıl gerçekleştiğini açıkladım.

Edit: Ekleme yapıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCkBuiLt -- 13 Ocak 2013; 15:35:30 >
  • omur bey bende ssd arıza sorunu nedeniyle servisinize gonderdigin laptobumda ozellık yazı yazarak belirtmeme ragmen son ec surumunu yuklememişssiniz. sistemde halihazırda harddiske kurulu win7 oldugundanmı acaba son ec surumunu yuklemediniz
    merak ettim. birde monster sitesinde son ec surumun yanına win8 notu düşmüşsünüz win 7 kullananlar eufi bootu unutsunlarmı yoksa bununla ilgili yeni bir ec sürümü yayınlanacakmı? cok olduk biliyoruz ilginiz ve desteginiz için cok teşekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oysho -- 15 Ocak 2013; 21:43:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oysho

omur bey bende ssd arıza sorunu nedeniyle servisinize gonderdigin laptobumda ozellık yazı yazarak belirtmeme ragmen son ec surumunu yuklememişssiniz. sistemde halihazırda harddiske kurulu win7 oldugundanmı acaba son ec surumunu yuklemediniz
    merak ettim. birde monster sitesinde son ec surumun yanına win8 notu düşmüşsünüz win 7 kullananlar eufi bootu unutsunlarmı yoksa bununla ilgili yeni bir ec sürümü yayınlanacakmı? cok olduk biliyoruz ilginiz ve desteginiz için cok teşekkurler.

Sn. Oysho;

MS barebone modellerinde 2 farklı Embedded Controller var.

Embedded Controller yazilimları, kullanılan işletim sistemine göre farklılık göstermektedir MS modellerinde. Şöyle ki; Son sürüm bios (UEFI) ve EC 5.xx kullanan bir cihaz windows 7 kullanımında bir takım Hotkey tuşlarını kullanamayacak/tutarsız kullanacaktır. Mesela Windows7 ile gelen S-Bar programı tutarsız bir şekilde çalışmakta ve ekran parlaklığını ayarlayamamaktadır, hatta FN+ ? herhangi bir tuş kombinasyonları malesef çalışmamaktadır. Kullanacağınız işletim sistemine göre;

Windows 7 kullanıcıları için S-Bar kullanımı zorunlu olacağından EC sürümü 4.xx olarak ayarlanmıştır.
    Windows 8 kullanıcıları için SCM kullanımı zorunlu olacağından EC sürümü 5.xx olarak ayarlanmıştır.

Unutmayın; MS modellerde notebook üretimleri, windows 7 standartına göre ayarlanmıştır. Bu demektir ki EC sürümleriniz 4.xx standart versiyondur.

Bu durum sadece MS barebone serilerinde gerçekleşmektedir. CLEVO barebone serilerinde Son EC ve Bios yazılımı her iki işletim sisteminde de kullanılabilir.

• Ömür Bey yukarıda belirttiğim Wifi ışığı ve Bluetooth ışığı problemi hakkında bir gelişme oldu mu acaba?
  • quote:

Ömür Bey yukarıda belirttiğim Wifi ışığı ve Bluetooth ışığı problemi hakkında bir gelişme oldu mu acaba?

Sn. JaCkBuiLt;

Belirtmiş olduğunuz SCM kontrolünü showroom ürünlerimizde gerekte üretim esnasında benzer cihazlara uyguladım. Cihaz ilk başladıktan sonra Led durum sinyalleri yansa da SCM aktif olduktan sonra bu durum stabil hale dönüşmektedir. Açma ve kapanışları normal olarak görünüyor.

Selamlar ve iyi forumlar dilerim.
  • quote:

quote:

omur bey bende ssd arıza sorunu nedeniyle servisinize gonderdigin laptobumda ozellık yazı yazarak belirtmeme ragmen son ec surumunu yuklememişssiniz. sistemde halihazırda harddiske kurulu win7 oldugundanmı acaba son ec surumunu yuklemediniz

Sn. Oysho;

MS barebone modellerinde 2 farklı Embedded Controller var.

Embedded Controller yazilimları, kullanılan işletim sistemine göre farklılık göstermektedir MS modellerinde. Şöyle ki; Son sürüm bios (UEFI) ve EC 5.xx kullanan bir cihaz windows 7 kullanımında bir takım Hotkey tuşlarını kullanamayacak/tutarsız kullanacaktır. Mesela Windows7 ile gelen S-Bar programı tutarsız bir şekilde çalışmakta ve ekran parlaklığını ayarlayamamaktadır, hatta FN+ ? herhangi bir tuş kombinasyonları malesef çalışmamaktadır. Kullanacağınız işletim sistemine göre;

Windows 7 kullanıcıları için S-Bar kullanımı zorunlu olacağından EC sürümü 4.xx olarak ayarlanmıştır.
    Windows 8 kullanıcıları için SCM kullanımı zorunlu olacağından EC sürümü 5.xx olarak ayarlanmıştır.

Unutmayın; MS modellerde notebook üretimleri, windows 7 standartına göre ayarlanmıştır. Bu demektir ki EC sürümleriniz 4.xx standart versiyondur.

Bu durum sadece MS barebone serilerinde gerçekleşmektedir. CLEVO barebone serilerinde Son EC ve Bios yazılımı her iki işletim sisteminde de kullanılabilir.

o zaman su durumda yeni bios ama eski ec sürümü kullanıyorum demektir cunku win8 kullanırken yenı biosu atmıstım. şimdi bana ne önerirsiniz eski biosamı doneyim. birde forumda uefi bootla win7 kurulum yapılamadıgını arkadaslar belirttiler yeni uefi bios la win kurulumu yapan yok gordugum kadarıyla. bu sorunu nasıl asacagız bılmıyorum sımdı win7 kuruluma gececegım yeniden eufi bootla bakalım sorun cıkacakmı

• quote:

o zaman su durumda yeni bios ama eski ec sürümü kullanıyorum demektir cunku win8 kullanırken yenı biosu atmıstım. şimdi bana ne önerirsiniz eski biosamı doneyim. birde forumda uefi bootla win7 kurulum yapılamadıgını arkadaslar belirttiler yeni uefi bios la win kurulumu yapan yok gordugum kadarıyla. bu sorunu nasıl asacagız bılmıyorum sımdı win7 kuruluma gececegım yeniden eufi bootla bakalım sorun cıkacakmı

Sn. oysho;

Bios değişikliğine gerek yok. Değişiklik eğer win8 kullanacaksanız EC sürümünde gerçekleşebilir. Mevcut UEFI destekli bios ile Legacy modda win7 kurabilirsiniz dilerseniz

• quote:

quote:

Sn. oysho;

Bios değişikliğine gerek yok. Değişiklik eğer win8 kullanacaksanız EC sürümünde gerçekleşebilir. Mevcut UEFI destekli bios ile Legacy modda win7 kurabilirsiniz dilerseniz

legacy modda win7 kurdum ekran parlaklıgının ayarlaması calısmıyor. + win8 de oldugu gibi aygıt yonetisinde bilinmeyen aygıt yeniden cıktı bununla ilgili verdiginiz driver işe yaramıyor win 8 oldugu için galiba. daha baska neler cıkar bilmiyorum.
    kullandıkca gorecegız. boyle devam ederse win8 kurmaya mecbur kalacaz. teşekkurler

• Uefi kullanicilarinda win7 yuklemek sorun oldugunu okuyorm acaba bu sorun sadece msi kasalar icinmi yoksa clevoda da sorun yaratirmi uefi bot ile kullanmak istesek ? Win7 ye gecmeyi dusunuyorum cevaplarsaniz sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • P150EM hakkında pek bilgim yok ama bildiğim kadarıyla clevo kasa olması lazım. Ömür Bey'in yukarıdaki mesajında clevo kasalarda UEFI bios ile birlikte ister Win7 nin de Win8'in de sorunsuz çalıştığı belirtilmiş.
  • quote:

P150EM hakkında pek bilgim yok ama bildiğim kadarıyla clevo kasa olması lazım. Ömür Bey'in yukarıdaki mesajında clevo kasalarda UEFI bios ile birlikte ister Win7 nin de Win8'in de sorunsuz çalıştığı belirtilmiş.

Tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.