Şimdi Ara

Monster Notebook BIOS Rehberi 'UEFI & Legacy' (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
568
Cevap
10
Favori
107.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: JaCkBuiLt

Windows 8 sorunsuz kuruldu ancak touchpad kaydırma fonksiyonları çalışmıyor ve sitedeki tüm sürücüleri yüklememe rağmen aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıt diye bir donanım var. Bunun ne olduğunu bilmiyorum. Bu nedenle sürücü de araştıramıyorum. Ama Windows 8'in kapatma düğmesini o şekilde saklamalarını saymazsak çok güzel görünüyor. Hiç oyun testi yapmadım ama ilk izlenimlerim olumlu. Bir de Uefi bios ile 10 saniyede açılan işletim sistemi hayal gibi bir şeydi şimdiye kadar.

Normal bios ssd ile bende win7 yaklasik 11 snde aciliyor. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ßaßeL

hocam normal biosda zaten kafadan 12-13 sn geçiyor 2 monster logosu bi bigfoot boot agent fln :D(bende de vertex 4 varda 24 snde açılıyordu) rüya olmasın o :P bu arada o normal msi de olan bizde girişi olmayan birşey onu devre dışı bırakın aygıt yöneticisinden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TabldotLife -- 30 Aralık 2012; 18:03:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: delidolu5

quote:

hocam normal biosda zaten kafadan 12-13 sn geçiyor 2 monster logosu bi bigfoot boot agent fln :D(bende de vertex 4 varda 24 snde açılıyordu) rüya olmasın o :P bu arada o normal msi de olan bizde girişi olmayan birşey onu devre dışı bırakın aygıt yöneticisinden.

delidolu5 haklı bence. Ben de Windows 7 sistem üzerinde test ettim bilgisayarımı ama 10 saniye kadar sadece biosun okunması sürüyordu. Bilgisayarın toplam açılş süresi 25 saniye kadar sürüyordu. Norton Internet security 2013 kurulu olmasına rağmen bu kadar sürüyordu. Aynı sitem şimdi 10 saniyede açılıyor. 10 saniyede bilgisayar açılışını UEFI haricinde yakalamanız mümkün değil.

• quote:

quote:

quote:

delidolu5 haklı bence. Ben de Windows 7 sistem üzerinde test ettim bilgisayarımı ama 10 saniye kadar sadece biosun okunması sürüyordu. Bilgisayarın toplam açılş süresi 25 saniye kadar sürüyordu. Norton Internet security 2013 kurulu olmasına rağmen bu kadar sürüyordu. Aynı sitem şimdi 10 saniyede açılıyor. 10 saniyede bilgisayar açılışını UEFI haricinde yakalamanız mümkün değil.

11 civari hatirliyorum sizin sistemlerinizde ssdli dimi? Eger oyleyse suan supheye dustum laptop servisten gelsin hemen test edicem :))

• yeni biosu attım su afudoslu olanı gercı ıkısı arasında ne fark var onuda anlamış deılım ama bu yenı bıostan sonra aygıt yonetıcısınde bilinmeyen bir aygıt cıktı. akabinde 5-6 kere mavi ekran hatası aldım
    aygıt ismi olarak *KB9XRADIOBTN bu ısım çıkıyor nette bıraz araştırdım msı forumda bıos ve ecs guncellemesı gıbı tarzında bırseyler çıkıyor ustune ustluk uefi bıosla ms-16f3 serılerınde akran parlaklalıgının ayarlanamamasıda cabası anlayacağınız yenı bios sorunlarla geldi konuya hakim arkadaşlardan yardım bekliyorum. bilinmeyen aygıtı hiçbir sekilde yükleyemedim vendor ve device kodları ile de internetten aygıt bilgilerine ulaşamadım.

ACPI\VEN_KB9X&DEV_RADIOBTN
    ACPI\KB9XRADIOBTN
    *KB9XRADIOBTN

aygıt bilgileri bunlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oysho

yeni biosu attım su afudoslu olanı gercı ıkısı arasında ne fark var onuda anlamış deılım ama bu yenı bıostan sonra aygıt yonetıcısınde bilinmeyen bir aygıt cıktı. akabinde 5-6 kere mavi ekran hatası aldım
    aygıt ismi olarak *KB9XRADIOBTN bu ısım çıkıyor nette bıraz araştırdım msı forumda bıos ve ecs guncellemesı gıbı tarzında bırseyler çıkıyor ustune ustluk uefi bıosla ms-16f3 serılerınde akran parlaklalıgının ayarlanamamasıda cabası anlayacağınız yenı bios sorunlarla geldi konuya hakim arkadaşlardan yardım bekliyorum. bilinmeyen aygıtı hiçbir sekilde yükleyemedim vendor ve device kodları ile de internetten aygıt bilgilerine ulaşamadım.

ACPI\KB9XRADIOBTN
    *KB9XRADIOBTN

o normalde msı anakartta olan ama bizde soketi-çıkışı-girişi her neyse olmayan birşey onu devre dışı bırakın bios sürümümüz güncellenecek, ve benim şuan farkettiğim sıkıntılar uefi modda win7 kurulmaması- her iki modda ekran ışığı ve num lockun biostan otomatik olarak açılma ayarının olmaması.

• quote:

Orijinalden alıntı: hellmare

quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

quote:

Orijinalden alıntı: omur@fokusshop.com

FSP adaptörleri bizde showroomda ki demo ürünlerimizde kullanıyoruz. Bahsi geçen çınlama sesini de sizin için test ederim gün içerisinde.

Selamlar.

Ömür Bey,

Arkadaşların anlatmak istediği adaptörden gelen sesi videoya aldım. Bana çok normal geliyor bu ses bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

Videoda anlatmak istediğim olay şu :

Sistem yük altındayken yani oyun sırasında veya youtubeden video izlerken veya işlemciyi yoran bir program açıkken adaptörden kulakla duyulacak hiç bir ses çıkmıyor. Yani adaptör laptopun yanında dursa bile herhangi bir ses duymuyorsunuz.

Ama sistem yük altında değilken yani internette bir forumda gezerken veya bilgisayardan bir pdf sayfası okurken adaptörden videoda duyacağınız gibi bir ses gelmekte. Bu sesi duymak için illa adaptöre kulak dayamaya gerek kalmıyor. Eğer ortam sessizse bu ses çok rahat duyuluyor.

Forumda adaptör sorunu diye açılan konuda da bu sorundan bahsetmişlerdi.

Fakat bu bir sorun veya problem değil bence. Çünkü bu laptopların adaptörlerini diğer laptop adaptörleriyle kıyaslamamak lazım. Neredeyse 2-3 kat fark var. Sistemin harcadığı güç daha fazla. Başlı başına ekran kartlarımız bile 75/100 watt güç harcamakta. Neredeyse diğer laptopların toplam harcadığı güce eşit bu.
    Dolayısıyla sistem boşta iken adaptör prizden çektiği gücü olduğu gibi bilgisayara vermiyor. Dolayısıyla bu durumda adaptör bir miktar ses yapıyor. Masaüstü bilgisayarlarda da psunun verimliliği düşükse mesela sistem 100 watt harcıyorsa psu 400-500 watt güç çeker prizden ve dolayısıyla aradaki enerji farkı ısı olarak ortaya çıkar. Burada da aynı olayın ses olarak ortaya çıktığını düşünüyorum.

Videoda göreceğiniz gibi youtube'dan video açtığım vakit 0 ses. Ama videoyu kapattığım vakit bahsedilen ses çıkmakta.

TEKRARDAN SÖYLEMEK İSTİYORUM. BANA GÖRE BU BİR NE SORUN NE PROBLEM... GAYET NORMAL.

Kardeş öncelikle açıklaman için teşekkürler. Bende yıllardır elektronik ile iç içeyim ve bu ses eskiden renkli ve siyah-beyaz televizyonların içerisinden de gelirdi. (Diğer birçok besleme devresi de aynı davranır tabi)
    Sesin kaynağı da tv'lerde yüksek gerilim trafosu idi. Dışında reçine direnci kalkınca titreşimden dolayı Ses düzeyi 20.000 hz'in altına düştüğü zaman kulakla duyulabilir hale geliyor. Yoksa o ses zaten daha yüksek frekanslarda var ama insanın duyabilme eşiğinin üzerinde olduğu için haliyle duyamıyoruz. Benzer durum adaptörler içinde geçerli olmalı. Benim Ömür Bey'e sorum zaten arızalı olduğu durumu değil sadece içsel bir gevşeklik sorunu olduğu ihtimali?
    Saygılar...

Bunun adaptörün içindeki blok kondansatöreden kaynaklanan zararsız bir durum olduğunu söyleyebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: hipnoa

quote:

quote:

quote:

FSP adaptörleri bizde showroomda ki demo ürünlerimizde kullanıyoruz. Bahsi geçen çınlama sesini de sizin için test ederim gün içerisinde.

Selamlar.

Ömür Bey,

Arkadaşların anlatmak istediği adaptörden gelen sesi videoya aldım. Bana çok normal geliyor bu ses bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

Sistem yük altındayken yani oyun sırasında veya youtubeden video izlerken veya işlemciyi yoran bir program açıkken adaptörden kulakla duyulacak hiç bir ses çıkmıyor. Yani adaptör laptopun yanında dursa bile herhangi bir ses duymuyorsunuz.

Ama sistem yük altında değilken yani internette bir forumda gezerken veya bilgisayardan bir pdf sayfası okurken adaptörden videoda duyacağınız gibi bir ses gelmekte. Bu sesi duymak için illa adaptöre kulak dayamaya gerek kalmıyor. Eğer ortam sessizse bu ses çok rahat duyuluyor.

Fakat bu bir sorun veya problem değil bence. Çünkü bu laptopların adaptörlerini diğer laptop adaptörleriyle kıyaslamamak lazım. Neredeyse 2-3 kat fark var. Sistemin harcadığı güç daha fazla. Başlı başına ekran kartlarımız bile 75/100 watt güç harcamakta. Neredeyse diğer laptopların toplam harcadığı güce eşit bu.
    Dolayısıyla sistem boşta iken adaptör prizden çektiği gücü olduğu gibi bilgisayara vermiyor. Dolayısıyla bu durumda adaptör bir miktar ses yapıyor. Masaüstü bilgisayarlarda da psunun verimliliği düşükse mesela sistem 100 watt harcıyorsa psu 400-500 watt güç çeker prizden ve dolayısıyla aradaki enerji farkı ısı olarak ortaya çıkar. Burada da aynı olayın ses olarak ortaya çıktığını düşünüyorum.

Videoda göreceğiniz gibi youtube'dan video açtığım vakit 0 ses. Ama videoyu kapattığım vakit bahsedilen ses çıkmakta.

TEKRARDAN SÖYLEMEK İSTİYORUM. BANA GÖRE BU BİR NE SORUN NE PROBLEM... GAYET NORMAL.

Kardeş öncelikle açıklaman için teşekkürler. Bende yıllardır elektronik ile iç içeyim ve bu ses eskiden renkli ve siyah-beyaz televizyonların içerisinden de gelirdi. (Diğer birçok besleme devresi de aynı davranır tabi)
    Sesin kaynağı da tv'lerde yüksek gerilim trafosu idi. Dışında reçine direnci kalkınca titreşimden dolayı Ses düzeyi 20.000 hz'in altına düştüğü zaman kulakla duyulabilir hale geliyor. Yoksa o ses zaten daha yüksek frekanslarda var ama insanın duyabilme eşiğinin üzerinde olduğu için haliyle duyamıyoruz. Benzer durum adaptörler içinde geçerli olmalı. Benim Ömür Bey'e sorum zaten arızalı olduğu durumu değil sadece içsel bir gevşeklik sorunu olduğu ihtimali?
    Saygılar...

Bunun adaptörün içindeki blok kondansatöreden kaynaklanan zararsız bir durum olduğunu söyleyebilirim

Sizde de mi ayni ses var ? Bence de zararsiz ama gece o ses cok kotu. Cok rahat duyuluyor isterseniz adaptoru olabilecek en uzak yere koyun yine de ses geliyor ara sira.

• quote:

11 civari hatirliyorum sizin sistemlerinizde ssdli dimi? Eger oyleyse suan supheye dustum laptop servisten gelsin hemen test edicem :))

Evet ssd li. Belki hiçbir sürücü kurulu değilken kısa sürebilir açılış ama 11 saniyede ancak bios ekranı geçiyordu.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oysho

yeni biosu attım su afudoslu olanı gercı ıkısı arasında ne fark var onuda anlamış deılım ama bu yenı bıostan sonra aygıt yonetıcısınde bilinmeyen bir aygıt cıktı. akabinde 5-6 kere mavi ekran hatası aldım

ACPI\KB9XRADIOBTN
    *KB9XRADIOBTN

o normalde msı anakartta olan ama bizde soketi-çıkışı-girişi her neyse olmayan birşey onu devre dışı bırakın bios sürümümüz güncellenecek, ve benim şuan farkettiğim sıkıntılar uefi modda win7 kurulmaması- her iki modda ekran ışığı ve num lockun biostan otomatik olarak açılma ayarının olmaması.

Aslında ben Ömür Bey'e mesaj gönderip durumu sordum ama Ömür Bey nedense Windows 7 ile ilgili sorunlarımızı görmezden gelmek istiyor. Makalede yazdım diyip geçiştiriyor. Benim yaşadığım sorunlar şöyle:
    1) Windows 7 64 bit ne kadar uğraştıysam da kurulmadı
    2) Fn+F8'e ilk basışımda Intel Proset/kablosuz Wifi halen devre dışı. Açmak için Intel proset / kablosuz wifi bağlantı yardımcı programını kullanın diye hata veriyor. Wifi lambası titreşerek yanıyor ve birkaç saniye sonra sönüyor. Birkaç saniye arayla ancak iki yada üçüncü bsışımda WiFi açılıyor. Ama tekrar aynı şeyi yaptığımda kapanmıyor. Işığı da hemen sönüp geri yanıyor. Sadece Sistem Control Manager (SCM) üzerinden kapattığımda kapanıyor ve ışığı sönüyor. Bu sürücü ile ilgil de olabilir bios ile de ilgili olabilir ama önceki bios sürümünde sorunsuzdu.

Bu da Aldığım hata ekranının görüntüsü:

Monster Notebook BIOS Rehberi 'UEFI & Legacy'

3) Touchpad aşağı/yukarı ve sağ/sol kaydrma fonksiyonları çalışmıyor. Ancak Multitouch fonksiyonları çalışıyor. Ömür Bey bu konuda hiç geri bildirim almadıklarını söylüyor. Nedense metallurgy ve benim bildirimlerim sayılmıyor sanırım. Ancak hafta içi kontrol edeceğini söyledi Ömür Bey.
    4) Bios ekranında açlışta numlock açık olarak ayarlasam bile bilgisayar açıldığında numlock kapalı oluyor.
    5) Ekran parlaklığı ayarlanmıyor.
    6) Aygıt yöneticisine yukarıda sizin de belirttiğiniz gibi "Bilinmeyen Aygıt " diye bir donanım peyda oldu. "Eğer bu bizim bilgisayarımızda olmayan bir donanım ise neden Windows 8 görüyor da Windows 7 görmüyordu." diye bir soru geliyor aklıma.
    Arkadaşlar lütfen söylediğim hataları siz de kontrol edin. Eğer aynı hataları siz de almıyorsanız hangi sürücüleri kurdunuz ve bios ayarlarını nasıl ayarladınız öğrenmek isterim. Eğer hata bende değilse Ömür Bey'e sesimizi duyurmamız lazım.

Edit: Multitouch çalışmıyor yazmıştım kontrol ettiğimde çalıştığını gördüm ve değişiklik yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCkBuiLt -- 31 Aralık 2012; 14:12:07 >

• quote:

quote:

Evet ssd li. Belki hiçbir sürücü kurulu değilken kısa sürebilir açılış ama 11 saniyede ancak bios ekranı geçiyordu.

simdi laptopum geldi ve hemen test ettim :) power tusuna bastıgım anda biosun gecmesi 8 sn suruyor sonra windows kısmıda 10 sn civarı surdu. yaklasık olarak 18 snde acıldı. win7 kurulu yeni bios sorunsuzsa bende kurmayı deniyeceğim faydalı gibi gözüküyor

• Yeni Bios UEFI modda iken Windows 7 kurulmuyor. Zaten yukarıdaki mesajda sıkıntıları yazdım. Yeni Biosu yükleyen arkadaşların da yorumlarını bekliyoruz şimdi. Onlarda da aynı sorunları yaşıyorlarsa yeni ve sorunsuz bios çıkana kadar sizin de kurmanızı önermem.
  • quote:

Aslında ben Ömür Bey'e mesaj gönderip durumu sordum ama Ömür Bey nedense Windows 7 ile ilgili sorunlarımızı görmezden gelmek istiyor. Makalede yazdım diyip geçiştiriyor. Benim yaşadığım sorunlar şöyle:
    1) Windows 7 64 bit ne kadar uğraştıysam da kurulmadı
    2) Fn+F8'e ilk basışımda Intel Proset/kablosuz Wifi halen devre dışı. Açmak için Intel proset / kablosuz wifi bağlantı yardımcı programını kullanın diye hata veriyor. Wifi lambası titreşerek yanıyor ve birkaç saniye sonra sönüyor. Birkaç saniye arayla ancak iki yada üçüncü bsışımda WiFi açılıyor. Ama tekrar aynı şeyi yaptığımda kapanmıyor. Işığı da hemen sönüp geri yanıyor. Sadece Sistem Control Manager (SCM) üzerinden kapattığımda kapanıyor ve ışığı sönüyor. Bu sürücü ile ilgil de olabilir bios ile de ilgili olabilir ama önceki bios sürümünde sorunsuzdu.

Bu da Aldığım hata ekranının görüntüsü:

Monster Notebook BIOS Rehberi 'UEFI & Legacy'

3) Touchpad aşağı/yukarı ve sağ/sol kaydrma fonksiyonları çalışmıyor. Ancak Multitouch fonksiyonları çalışıyor. Ömür Bey bu konuda hiç geri bildirim almadıklarını söylüyor. Nedense metallurgy ve benim bildirimlerim sayılmıyor sanırım. Ancak hafta içi kontrol edeceğini söyledi Ömür Bey.
    4) Bios ekranında açlışta numlock açık olarak ayarlasam bile bilgisayar açıldığında numlock kapalı oluyor.
    5) Ekran parlaklığı ayarlanmıyor.
    6) Aygıt yöneticisine yukarıda sizin de belirttiğiniz gibi "Bilinmeyen Aygıt " diye bir donanım peyda oldu. "Eğer bu bizim bilgisayarımızda olmayan bir donanım ise neden Windows 8 görüyor da Windows 7 görmüyordu." diye bir soru geliyor aklıma.
    Arkadaşlar lütfen söylediğim hataları siz de kontrol edin. Eğer aynı hataları siz de almıyorsanız hangi sürücüleri kurdunuz ve bios ayarlarını nasıl ayarladınız öğrenmek isterim. Eğer hata bende değilse Ömür Bey'e sesimizi duyurmamız lazım.

Edit: Multitouch çalışmıyor yazmıştım kontrol ettiğimde çalıştığını gördüm ve değişiklik yaptım.

o aygıt yöneticisindeki şey win 7 de de vardı, wireless sürücünüzü mümkünse intelin sitesinden indirin(fn+f8de ben hiç problem yaşamıyorum) touch pad bendede aynı,

• Ömür Bey ile görüştüm. Kendisi sorunun SCM yazılımında olduğunu söyledi. Onu kaldırıp S-Bar'ı kurarsam sorunun düzeleceğini söyledi. Ben de aynen uygulayınca sıkıntı kalmadı. Diğer Numlock, ekran parlaklığı ve Touchpad sorunları 1 - 2 hafta içinde yayınlanması beklenen bios ile düzeltilebileceği söylendi. Şimdilik beklemedeyiz.
  • Bir konuda yardım almak istiyorum .W251ESQ modeini kullanmaktayım .UEFI boot ile windows 8 i yükleyebiliyorum .Ancak windows 7 sürümündesorun yaşıyorum .Elimdeki hiçbir windows 7 sürümünü yükleyemiyorum .En son Microsoft un sitesinden Windws 7Enterprise i yükledim .Elimdeki windows kalıplarında sorun wardır diye ancak aynı hatayı aldım .Aldığım hata:
    DVD veya USB de kurulum yapmayı denediğimde her koşulda Windows logosu ve Startin Windows yazan ekranda bilgisayar tekpi vermiyor hiçbir işlem yapmıyor öylece kalıyor iyi çalışmalar şimdiden teşekkürler
  • Siz iyi ilerlemişsiniz. Ben Windows 7 yükleme denemelerimde o kadar da ilerleyemedim. Bios Ekranını dahi geçemedim. Ömür Bey'in söylediğine göre -ki bana da çok mantıklı geldi- dpğru sürümü denemiyor olabilirmişiz. Mesela Windows 7 Ultimate 7200 sürümü değil de 7201 denesek olabilirmiş. Ama hangi sürümü denememiz gerektiği konusunda bir kesinlik yok. Artık kim yüklemeyi başarırsa o kişi hangi sürümünü yükleyebildiyse bize belirtmesi lazım ki biz de öğrenelim.
  • Ben windows 7 yi yüklemeyi başardım şöyle ki önce windows 8i yükledim ardından d ye windows 7 nin içeriğini yükledim windows 8 üzerinde windows 7 enterprise ı yüklemeyi denedim işe yaradı starting windows yazısında ekran sabitlendi kurulum devam etti birkaç kez bilgisayar açılıp kapandı bilgisayarın donup donmadığını hard disk lambası ile takip etmeye çalıştım windows 7 yi kurdum ancak ekran da windows starting yazısı ve simgesi sabit kalıyor.Yani yüklemeyi tamamladım kısa sürede açılıyor ancak ekranı göremiyorum .Şimdi windows 7 imajı üzerine clevo driverlarını ve service pack 1 i entegre edip tekrar kurulum yapacağım bidahaki sefere muhtemelen sorunun çözülmüş olacağını düşünüyorum
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Selamlar.

Ömür Bey,

Saygılar...

Sizde de mi ayni ses var ? Bence de zararsiz ama gece o ses cok kotu. Cok rahat duyuluyor isterseniz adaptoru olabilecek en uzak yere koyun yine de ses geliyor ara sira.

Bende ses yok eski notebook adaptörümde bu ses vardı ordan biliyorum .4-5 sene kullandıktan sonra yüksek voltaj yemişti .Blok kondansatör şişmişti çalışmıyordu.Blok kondansatörü değiştirerek tamir ettim sonradan farkettim ses te gitmişti

• quote:

Ben windows 7 yi yüklemeyi başardım şöyle ki önce windows 8i yükledim ardından d ye windows 7 nin içeriğini yükledim windows 8 üzerinde windows 7 enterprise ı yüklemeyi denedim işe yaradı starting windows yazısında ekran sabitlendi kurulum devam etti birkaç kez bilgisayar açılıp kapandı bilgisayarın donup donmadığını hard disk lambası ile takip etmeye çalıştım windows 7 yi kurdum ancak ekran da windows starting yazısı ve simgesi sabit kalıyor.Yani yüklemeyi tamamladım kısa sürede açılıyor ancak ekranı göremiyorum .Şimdi windows 7 imajı üzerine clevo driverlarını ve service pack 1 i entegre edip tekrar kurulum yapacağım bidahaki sefere muhtemelen sorunun çözülmüş olacağını düşünüyorum

Sonuçlarınızı bekliyoruz.

• Sn. Kullanıcılarımız ve değerli arkadaşlar

IF8.70 son sistem bios güncelleştirmesi sonrası kullanıcılarımızdan geri bildirimler almıştık. Bu konuda olabildiğince sizlere yakın olarak ve kendimi sizin yerinize koyarak sorularınıza cevap vermeye çalıştım. Olabildiğince herkese ortak cevaplar vererek yardımcı oldum. Bahsi geçen bios yazılımının hatalı olduğu durumları testler esnasında gözümüzden kaçan ayrıntıları fark etmeniz ve tarafımıza bildirimleriniz için sizlere teşekkür ederim. Yeni yıl arifesi sebebi yeni sürümün yayınlanması gecikmiş oluğu için sizlerden özür dilerim ve anlayışınız için minnettar olduğumu ayrıca belirtmek isterim.

Önemli bilgi : Bu hatalara sebep veren, Bios Embedded Controller yazılımında değişiklik yapılmıştır. Gerekli EC (Embedded Controller) yazılımı web sitemiz üzerinden indirilebilir.

Gerekli EC güncelleştirmesinin ardından;

SCM (System Control Manager) kullanımı zorunlu hale gelmiştir. S-Bar kullananların web sitemiz üzerindeki SCM uygulamasını kullanmaları gerekmektedir.
    Bu sebeple WiFi deki açma kapama fonksiyon düzensizliği ortadan kalkmıştır.
    Touchpad track fonksiyonu artık yazılım üzerinden açıp kapanılabilir hale gelmiştir.
    FN + yukarı/aşağı tuşu ile ayarlanamayan ekran parlaklığı problemi düzeltilmiştir.
    Aygıt yöneticisinde ki bilinmeyen aygıt ID si değiştirilmiştir ve web sitemiz üzerinden eklenen ekstra yazılımla driver kurulabilir hale gelmiştir. (RadioSwitch)
    Numlock On/Off state ayarlanabilir hale gelmiştir.

Makalenin ilk mesajına EC güncelleştirmesi bilgisi eklenmiştir.

Selamlar ve iyi forumlar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omur@fokusshop.com -- 4 Ocak 2013; 12:25:19 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.