Şimdi Ara

Monster Notebook BIOS Rehberi 'UEFI & Legacy' (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
568
Cevap
10
Favori
107.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben bu secure boot u bios ta bulamadım bir turlu security bılumunde sadece pasword girişleri var nerede bu secure boot yaa.resim koyamadım resim boyutları buyuk diyor donanım haber. model
    ms-16f3
  • quote:

Orijinalden alıntı: oysho

arkadaşlar ben bu secure boot u bios ta bulamadım bir turlu security bılumunde sadece pasword girişleri var nerede bu secure boot yaa.resim koyamadım resim boyutları buyuk diyor donanım haber. model
    ms-16f3

boot kısmında uefi modu aktifleştirip save diyorsunuz sonrasında da tekrar bios'a girince security kısmında görebilirsiniz. bu arada bios yüklemesi yaptıysanız rica etsem fn +yukarı ok ve aşşağı ok tuşu ile yada güç seçenekleri kısmından ekran parlaklığını kontrol edebilirmisiniz? değişiyormu diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: delidolu5

quote:

arkadaşlar ben bu secure boot u bios ta bulamadım bir turlu security bılumunde sadece pasword girişleri var nerede bu secure boot yaa.resim koyamadım resim boyutları buyuk diyor donanım haber. model
    ms-16f3

boot kısmında uefi modu aktifleştirip save diyorsunuz sonrasında da tekrar bios'a girince security kısmında görebilirsiniz. bu arada bios yüklemesi yaptıysanız rica etsem fn +yukarı ok ve aşşağı ok tuşu ile yada güç seçenekleri kısmından ekran parlaklığını kontrol edebilirmisiniz? değişiyormu diye.

ben uefi biosu henüz yukledım arkadaşım security boot geldi. dediğin gibi fn+yukarı asagı kombinasyonu ile ekran parlaklığı degısmıyor hatta uğraştım hiçbir sekilde ekran parlaklığı degışmiyor.

• quote:

ben uefi biosu henüz yukledım arkadaşım security boot geldi. dediğin gibi fn+yukarı asagı kombinasyonu ile ekran parlaklığı degısmıyor hatta uğraştım hiçbir sekilde ekran parlaklığı degışmiyor.

tamam, şuan bir problem var bios kaynaklı olduğunu düşünüyorum, bugün ömür bey ile görüştüm. yarın sorunun büyük ihtimal ile tüm ms-16f3 modellerinde olduğunu söyleyeceğim, yarın akşam yada akşama doğru tekrardan geri dönüş yaparım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omur@fokusshop.com

Arkadaşlar

MS-16F3 ve MS-1762 için UEFI boot destekli bioslar web sitemize konulmuştur.
    Yüklemelerinizi AFUDOS üzerinden yapacaksınız unutmayın. EFI üzerinden güncelleme yapmak isteyenlere ise ayrıca EFI destekli güncellemeyide koydum.

Not : MS modeller için yükleme adımları, makalenin ilk başındaki yazıya eklenmiştir. Lütfen yükleme adımlarını kontrol ediniz.

Selamlar.

Omur bey pazartesi laptopumu yolladim sali kargodan aldigim bilgiye gore sali gunu size ulasmis. W170ER modeli olu piksrl vardi ve ekran sag sol menteseleri oynuyordu. Laptopun arasinda not biraktim. Laptopum ne durumda nezaman gelir acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

tamam, şuan bir problem var bios kaynaklı olduğunu düşünüyorum, bugün ömür bey ile görüştüm. yarın sorunun büyük ihtimal ile tüm ms-16f3 modellerinde olduğunu söyleyeceğim, yarın akşam yada akşama doğru tekrardan geri dönüş yaparım.

arkadaşım ne oldu omur beyle gorusebildinmi ekran parlaklığı ayarını .ekranın parlaklığı yalan oldu hiçbir sekılde müdahale edemiyoruz

• quote:

quote:

quote:

arkadaşım ne oldu omur beyle gorusebildinmi ekran parlaklığı ayarını .ekranın parlaklığı yalan oldu hiçbir sekılde müdahale edemiyoruz

Sahsen ben omur beye ulasamiyorum olu pikselden laptopu pazartesi yolladim halen ulasamadim laptop ne durumda bilmiyorum 3 ocaga kadar gelir ins islemin cabuk bitecegini soylediklerinden projem laptopta kaldi :S

• bende 2. vizelerim ve stajlarım sebebi ile hiç ulaşamadım kendisine, sorunun genel birşey olduğundan habersiz olduğunu düşünüyorum, ama bir güncelleme daha gelecektir. eğer yarın açıksa kendileri ile görüşürüm. buradan da bir mesaj yollayayım ben kendisine.
  • quote:

Sn. oysho ve değerli arkadaşlar

MS serilerindeki son bios güncellemesinden itibaren göze çarpan ekran parlaklığı ayarlanamaması durumunu son kontrollerimizde farkettik. Durum hakkında en kısa zamanda çözümü sizlerle paylaşacağız.

Selamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omur@fokusshop.com

Sn. oysho ve değerli arkadaşlar

MS serilerindeki son bios güncellemesinden itibaren göze çarpan ekran parlaklığı ayarlanamaması durumunu son kontrollerimizde farkettik. Durum hakkında en kısa zamanda çözümü sizlerle paylaşacağız.

Selamlar.

Syn Ömür bey, birşey daha sormak istiyordum, ürünümüzde ekranı kapatmamızı sağlayan bir kısayol varmı?(SCM programında bu özellik vardı fakat mause hareket ettiğinde ekran tekrardan açılıyordu, galiba ekran zaman aşımını kullanıyordu,) download işlemi için ürünü ayarladığımda ışığın açık kalmasını istemiyorum, ayrıca windowstan kaynaklı güç yönetiminde her nekadar kapak kapatıldığında "hiç birşey yapma" seçeneği seçilmiş olsada ekran kapağını kapattığımda indirme işleminde aldığım hız neredeyse yerlerde sürünüyor, internet zaten kötüyse tamamen kesiliyor.

teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TabldotLife -- 29 Aralık 2012; 1:08:15 >

• Normalde Fn+F2 olmasi lazim ama yeni serilerde farkli ise bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bodycik

Normalde Fn+F2 olmasi lazim ama yeni serilerde farkli ise bilemiyorum.

fn +f2 tuşu ekranlar arası geçiş yapıyor sadece(projeksiyon fln bağlıysa) umarım bu fonksiyon vardır.
  • merhaba;
    ben de ölü piksel nedeniyle bilgisayarımı servise göndermiştim. Oradayken güncel bios sürümünü de yüklemelerini istemiştim. Bios güncellenmiş olarak geldi bilgisayarım. Ama şu anda touchpad'in aşağı/yukarı ve sağ/sol kaydırma fonksiyonları çalışmıyor. Legacy moddan UEFI'ye geçmek istedim ve bu başlığın ilk sayfasındaki her şeyi bence doğru yapmama rağmen bir türlü windows 7 kurulumunu gerçekleştiremedim. Kurulum için kullandığım DVD iso dosyasında EFI klasörü var ve gerekli dosyalar da içinde duruyor. Zaten orjinal MSDN sürümü olduğu için hiç dokunulmamış iso dosyasına. Ayrıca Cr**k vs de yapılmamış. Biostan Boot menüsünden UEFI'yi seçiyorum. Security menüsünden Secure boot "disable" yapıyorum. İlk boot aygıtını USB disk olarak ayarlıyorum kaydedip yeniden başlatıyorum yine Bios ekranı ile açılıyor. Kuruluma bir türlü geçemedim. Bu sıkıntıları nasıl aşabilirim acaba? Bilgisayarım Monster q61-ms 16f34.

• quote:

Orijinalden alıntı: JaCkBuiLt

merhaba;
    ben de ölü piksel nedeniyle bilgisayarımı servise göndermiştim. Oradayken güncel bios sürümünü de yüklemelerini istemiştim. Bios güncellenmiş olarak geldi bilgisayarım. Ama şu anda touchpad'in aşağı/yukarı ve sağ/sol kaydırma fonksiyonları çalışmıyor. Legacy moddan UEFI'ye geçmek istedim ve bu başlığın ilk sayfasındaki her şeyi bence doğru yapmama rağmen bir türlü windows 7 kurulumunu gerçekleştiremedim. Kurulum için kullandığım DVD iso dosyasında EFI klasörü var ve gerekli dosyalar da içinde duruyor. Zaten orjinal MSDN sürümü olduğu için hiç dokunulmamış iso dosyasına. Ayrıca Cr**k vs de yapılmamış. Biostan Boot menüsünden UEFI'yi seçiyorum. Security menüsünden Secure boot "disable" yapıyorum. İlk boot aygıtını USB disk olarak ayarlıyorum kaydedip yeniden başlatıyorum yine Bios ekranı ile açılıyor. Kuruluma bir türlü geçemedim. Bu sıkıntıları nasıl aşabilirim acaba? Bilgisayarım Monster q61-ms 16f34.

Laptopu nezaman yollamistiniz

• Bir hafta önce yollamıştım.
  • quote:

Bir hafta önce yollamıştım.

ms-16f3 modellerinin biosunda bir problem var bende uefi modda win 7 yükleyemeyince mecburen win 8e geçtim ama süper şimdi yaklaşık 10 sn gibi bilgisayarım hazır oluyor.
  • quote:

quote:

ms-16f3 modellerinin biosunda bir problem var bende uefi modda win 7 yükleyemeyince mecburen win 8e geçtim ama süper şimdi yaklaşık 10 sn gibi bilgisayarım hazır oluyor.

Peki Windows 8 ile bir sıkıntınız var mı? Yoksa orjinal Windows 8 Pro satın almıştım. Onu kurayım.
  • quote:

quote:

quote:

Peki Windows 8 ile bir sıkıntınız var mı? Yoksa orjinal Windows 8 Pro satın almıştım. Onu kurayım.

bir kaç günde alışıyorsunuz, kapat tuşunun yerini bilmiyorsanız ilk seferinizde biraz sıkıntı olabilir yoksa hiçbir eksiklik yok :D

• Tamam o zaman. Şimdi driver'leri indirip kuruluma başlayacağım.
  • Windows 8 sorunsuz kuruldu ancak touchpad kaydırma fonksiyonları çalışmıyor ve sitedeki tüm sürücüleri yüklememe rağmen aygıt yöneticisinde bilinmeyen aygıt diye bir donanım var. Bunun ne olduğunu bilmiyorum. Bu nedenle sürücü de araştıramıyorum. Ama Windows 8'in kapatma düğmesini o şekilde saklamalarını saymazsak çok güzel görünüyor. Hiç oyun testi yapmadım ama ilk izlenimlerim olumlu. Bir de Uefi bios ile 10 saniyede açılan işletim sistemi hayal gibi bir şeydi şimdiye kadar.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.