Şimdi Ara

Monster Notebook BIOS Rehberi 'UEFI & Legacy' (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
568
Cevap
10
Favori
107.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: frkn3d

p150hm dedim? sanırım eski bilgisayarlara destek yok

Sn. frkn3d

P15xHM ve P17xHM modellerde UEFI desteği malesef bulunmamaktadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RoyalSalute

Fazla alakam yok bu konularda bu hafta içinde kadıköye ekran kartımı almaya geleceğim teknik servisinizden rica etsem uefi ayarlarını yapabilirler mi acaba Ömür Bey?

Sn. RoyalSalute

Servisimize gelmeniz durumunda ilgili arkadaşlara durumu dile getirebilirsiniz ve bios güncelleştirmesini isteyebilirsiniz.

Selamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omur@fokusshop.com

quote:

Orijinalden alıntı: delidolu5

ömür bey yüklemeler sayfasındaki
    ms-16f3 için IF8.70U Sistem Bios (UEFI Boot Support) - AFUDOS UPDATE dosyasını indirdim
    flashbelleğimi bootable yaptıktan sonra zipten çıkardığım dosyaları klasör halinde flash belleğin anadizinine attım(klasörün adını kolay ulaşabilmek boot olarak değiştirdim.
    usbden boot ettikten sonra
    cd boot komutu verdim ve sonrasında afudos.exe calıştırdım
    afudos ilk ekran geldikten sonra
    afudos E16F3IF8.70U komutunu verdim.
    yükleme başarılı oldu tarzı uyarılar aldıktan sonra
    afudos /shutdown komutu ile bilgisayarı kapattım.
    power tuşuna bastıktan sonra bilgisayarın fanlar cd rom usb girisleri vs vs çalışmasına rağmen ekrana hiçbir görüntü gelip gitmiyor,
    normalde ms-16f3 modelinde delete tuşu bios, F11 tuşuda boot ekranı olmasına rağmen hiçbir şekilde görünürde birşeyler olmuyor,(f2 ve f7 kombinasyonlarıda denedim)
    ne yapmam gerekiyor , teşekkürler.

Sn. delidolu5

MS modellerimizde yükleme yaparken sadece update.bat dosyasını çalıştıracaksınız. Yükleme adımları otomatik olarak karşınıza bu komutla gelecektir.

Güncelleme yapıldığı anda UEFI aktif hale geleceği için direk olarak F11 boot yada Delete tuşuyla biosa giriş yazıları ekranınızda görünmez. Ancak siz kendiniz bu tuşlara basarak boot yada bios ekranına giriş yapabilirsiniz.

Selamlar.

peki ömür bey şuan bilgisayarımı başlattığımda bilgisayar ekranı hiç tepki vermiyor,normalmidir? değilse ne yapmam gerekiyor?
    bu arada power tuşuna bastıktan sonra f11 ve del tuşu ve ekran tepki vermiyor. ürünü servisinize mi yollamam gerek?

Monster Notebook BIOS Rehberi 'UEFI & Legacy'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TabldotLife -- 18 Aralık 2012; 6:11:17 >

• quote:

peki ömür bey şuan bilgisayarımı başlattığımda bilgisayar ekranı hiç tepki vermiyor,normalmidir? değilse ne yapmam gerekiyor?
    bu arada power tuşuna bastıktan sonra f11 ve del tuşu ve ekran tepki vermiyor. ürünü servisinize mi yollamam gerek?

Sn. delidolu5

Sanırım bugün telefonda sizinle görüştüm bu problemden ötürü. Cihazı servisimize göndererek gerekli kontrollerin yapılmasını sağlayabilirsiniz.

Selamlar.

• quote:

quote:

Sn. delidolu5

Sanırım bugün telefonda sizinle görüştüm bu problemden ötürü. Cihazı servisimize göndererek gerekli kontrollerin yapılmasını sağlayabilirsiniz.

Selamlar.

evet, bugün sizin ile görüştükten sonra ürünü istanbul fokus bilgisayar olarak yolladım, sevindirici haberlerinizi bekliyorum :)

• quote:

Neden P150HM serisinde bu özellik çalışmıyor? Ya da hiç bu modellerde bu özelliği çalıştırabilmek için uğraştınız mı?
  • ömür bey sizinle görüşmüştük laptopu pazartesi günü yolluyacagım haftasonu lazım oldugundan. Laptopum w170er modeli ekranın oldugu kısımdaki çerçevesinin sol ve sag tarafındaki kısımla cıktı bastırıyorum tık ediyor sonra gene cıkıyor , 2 tanede ölü piksel var. yolladıgımda windows7 için UEFI boot yapabilirmisiniz.
  • quote:

evet, bugün sizin ile görüştükten sonra ürünü istanbul fokus bilgisayar olarak yolladım, sevindirici haberlerinizi bekliyorum :)

Sn. delidolu5

Yaptığımız yükleme önergelerini kullanmadığınız için muhtemel uygunsuz bir güncelleme yapmışsınız. Bu sebepten ötürü yazmış olduğunuz bios hatalı bir yazım olmuş.
    Ancak sevindirici haber ise cihaz bios'unu elle (dışarıda) yazabildik.

Size doğru biosu yazarken ki ekran görüntüsünü gönderiyorum.

Selamlar.

• quote:

quote:

Sn. delidolu5

Yaptığımız yükleme önergelerini kullanmadığınız için muhtemel uygunsuz bir güncelleme yapmışsınız. Bu sebepten ötürü yazmış olduğunuz bios hatalı bir yazım olmuş.
    Ancak sevindirici haber ise cihaz bios'unu elle (dışarıda) yazabildik.

Size doğru biosu yazarken ki ekran görüntüsünü gönderiyorum.

Selamlar.

boşuna yıllardır satınalabilmek için monster kampanyalarını takip etmiyorum( üni 4. sınıfım ve lise yıllarımdan beri monster markasını takip ediyorum) monster firması ve çalışanları bir numara benden kaynaklı bir problem olmasına ve garanti dışı bir işlem olmasına rağmen benden herhangi bir ücret talep edilmedi..
    Teşekkürler Ömür bey,
    Teşekkürler Monster.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TabldotLife -- 22 Aralık 2012; 23:34:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ömür bey !!! sorularım ve sorunlarım var.
    size dun telefonla cok uğraşmama rağmen ulaşmak mumkun olmadı.

ms-16f34 modelli laptobum yenı geldı format atana kadar akla karayı sectık. 2 gun uğraştıktan sonra ssd ile normal harddıskın yerini degıstırerek format atmayı becerebildik. ılk sorum dısklerın yerlerının degısmesı sıkıntı cıkartırmı bana.
    2 sorunum:biostan AHCI moda alıp formata başladığımızda ssd yi sectıgımızde bu dıske format atılamaz yada bios ayar yapın gibi farklı farklı sorunlarla karşılaştık. işin ilginç tarafı ssd bıraktık
    normal harddıske bile format atamadık. nedense format başlıyor başlangıç dosyalarını v.s yukleyıp sistem yenıden başlatılması gerektıgınde hersey otomatik basa donuyor yani Windows tekrar
    okyukleme yapmaya başlıyor. biosa yaptığımız boot sıralamaları f-10 la kayıt etmemize boot sırası kendılıgınden degısıyor .
    akabinde zor da olsa win8 kurduk sisteme. ANCAK HALEN 3-4 kapanıp açılmada bir kere laptop açılma sorunu yasıyor.A disk ready arızası veriyor. tekrar kapatıp açtığımızda açılıyor. bir kac günde bir laptonun biosundan boot sıralamaları degısıyor buda açılışta sorun yapıyor anladığım kadarıyla.
    sırf bu yüzden format atmamdan korkuma uefı boota gecemıyorum. bios Alimallah tamamen göçer. bana tavsiyeniz nedir daha once format sorunu yasayan bır arkadaş fokus gıttı orda bis atılmış sorunu duzelmıstı bu konuda ne yapsam bilmiyorum kararsızım.

konu hakında yardımcı olursanınz cok sevınecegım fokua yakın olsan çoktan gelmıstım ama bursadayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: oysho

ömür bey !!! sorularım ve sorunlarım var.

ms-16f34 modelli laptobum yenı geldı format atana kadar akla karayı sectık. 2 gun uğraştıktan sonra ssd ile normal harddıskın yerini degıstırerek format atmayı becerebildik. ılk sorum dısklerın yerlerının degısmesı sıkıntı cıkartırmı bana.
    2 sorunum:biostan AHCI moda alıp formata başladığımızda ssd yi sectıgımızde bu dıske format atılamaz yada bios ayar yapın gibi farklı farklı sorunlarla karşılaştık. işin ilginç tarafı ssd bıraktık
    normal harddıske bile format atamadık. nedense format başlıyor başlangıç dosyalarını v.s yukleyıp sistem yenıden başlatılması gerektıgınde hersey otomatik basa donuyor yani Windows tekrar
    okyukleme yapmaya başlıyor. biosa yaptığımız boot sıralamaları f-10 la kayıt etmemize boot sırası kendılıgınden degısıyor .
    akabinde zor da olsa win8 kurduk sisteme. ANCAK HALEN 3-4 kapanıp açılmada bir kere laptop açılma sorunu yasıyor.A disk ready arızası veriyor. tekrar kapatıp açtığımızda açılıyor. bir kac günde bir laptonun biosundan boot sıralamaları degısıyor buda açılışta sorun yapıyor anladığım kadarıyla.
    sırf bu yüzden format atmamdan korkuma uefı boota gecemıyorum. bios Alimallah tamamen göçer. bana tavsiyeniz nedir daha once format sorunu yasayan bır arkadaş fokus gıttı orda bis atılmış sorunu duzelmıstı bu konuda ne yapsam bilmiyorum kararsızım.

konu hakında yardımcı olursanınz cok sevınecegım fokua yakın olsan çoktan gelmıstım ama bursadayım.

konunun ehli değilim atma format atmaya calıstıgınız orjinal cd mi ? format atmaya calıstıgınız cd hatalı olabilir. ve bu bilgisayarlara xp kurmayı deniyorsanız onlarıda kuramazsınız .

• quote:

Orijinalden alıntı: ßaßeL

quote:

konunun ehli değilim atma format atmaya calıstıgınız orjinal cd mi ? format atmaya calıstıgınız cd hatalı olabilir. ve bu bilgisayarlara xp kurmayı deniyorsanız onlarıda kuramazsınız .

farklı 6 adet win7 denedim 2 tanesi orijinal denediğim win 8 cd de orjindir. nihayetinde formatı attığım cd orjin değildir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ßaßeL

quote:

farklı 6 adet win7 denedim 2 tanesi orijinal denediğim win 8 cd de orjindir. nihayetinde formatı attığım cd orjin değildir.

1. partionda ssd olacak 2. parionda hdd ve bıostan ACHI modta olacak bunlar dısında bilgim yok bilgisayarınız ilk geldiğinde linüx acıldımı

• partionlar yer degıstırıp durdu habire.. lınux u açmayı bile denemedim hjiç direk fıormata gectim
  • quote:

partionlar yer degıstırıp durdu habire.. lınux u açmayı bile denemedim hjiç direk fıormata gectim

uefi modda formatlar bootable edilmiş usb aracılığı ile atılıyor ve win7 64bit(eğer uefi dosyaları içinde değilse eklenmiş) ve win8 ürünleri çalışır ayrıca win7 yükleyecekseniz biostan secure boot seçeneğini kaldırmanız gerekiyor, ben bilgisayarımın uefi yüklerken biosunu çökertmiştim ve ömür beye yolladım sağolsun garanti dışı olmasına rağmen ücret talep etmeden onarımını gerçekleştirdi ve şuan ürün bana doğru yolda , bu arada bu konuları uzun uzun telefonda konuştuk. bu şekilde yaparsanız sorun yaşamayacaksınız.
    umarım yardımcı olabilmişimdir.
    hayırlı akşamlar.
    bu arada ekleme yapıyorum üründe 2 sata girişi var biri sata2 digeri sata3 ssdnin sata3 girişinde olması alacağınız hızı arttıracaktır(ssd 6gb/sn,sata3 6gb/sn, sata2 3gb/sn )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TabldotLife -- 23 Aralık 2012; 2:50:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

partionlar yer degıstırıp durdu habire.. lınux u açmayı bile denemedim hjiç direk fıormata gectim

uefi modda formatlar bootable edilmiş usb aracılığı ile atılıyor ve win7 64bit(eğer uefi dosyaları içinde değilse eklenmiş) ve win8 ürünleri çalışır ayrıca win7 yükleyecekseniz biostan secure boot seçeneğini kaldırmanız gerekiyor, ben bilgisayarımın uefi yüklerken biosunu çökertmiştim ve ömür beye yolladım sağolsun garanti dışı olmasına rağmen ücret talep etmeden onarımını gerçekleştirdi ve şuan ürün bana doğru yolda , bu arada bu konuları uzun uzun telefonda konuştuk. bu şekilde yaparsanız sorun yaşamayacaksınız.
    umarım yardımcı olabilmişimdir.
    hayırlı akşamlar.
    bu arada ekleme yapıyorum üründe 2 sata girişi var biri sata2 digeri sata3 ssdnin sata3 girişinde olması alacağınız hızı arttıracaktır(ssd 6gb/sn,sata3 6gb/sn, sata2 3gb/sn )

ozaman hangisi sata2 hangisi sata3 ms-16f3 modelli laptobumda ssd dw romun altındaydı bende yer degıstırerek hardiski buraya Aldım eger dediğiniz gibiyse büyük bir performans sorunum var demektir.
    win8 kurulu su laptopda ve win8 ssd ye 7.8 puan vermiş. ömür beyde cevap vermediki olaya cozum bulayım bu arada bu secure boot nerde biosta yaa ben niye bulamadım.

• quote:

ozaman hangisi sata2 hangisi sata3 ms-16f3 modelli laptobumda ssd dw romun altındaydı bende yer degıstırerek hardiski buraya Aldım eger dediğiniz gibiyse büyük bir performans sorunum var demektir.
    win8 kurulu su laptopda ve win8 ssd ye 7.8 puan vermiş. ömür beyde cevap vermediki olaya cozum bulayım bu arada bu secure boot nerde biosta yaa ben niye bulamadım.

size ilk geliş şekli doğruydu, şuan ssdnizden tam performans alamıyorsunuz(ben win 7 altında 7.9 puan alıyorum sata 2 deyken 7.6 alıyordum). bios security kısmı altında secure boot control enabled olacak diğeri standart kalacak. direk ilk posttaki ömür beyin yazılarını ayrıntılı olarak okuduğunuzda olayı iyice kavrayabilirsiniz.

bu arada ömür bey gerçekten çok yoğun tek başına tüm bios yükünü çekiyor ve diğer sorunlarda var., Allah yardımcısı olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TabldotLife -- 23 Aralık 2012; 22:51:15 >

• ''(MS-16F3 ve MS-1762 MODELLER İÇİN BIOS YÜKLEME ADIMLARI)

Not : Öncelikle sitemizden indirdiğiniz (www.monsternotebook.com.tr 'deki uygun modelli bios) BIOS klasörünü .zip yada .rar dan çıkarıp daha önceden oluşturmuş olduğunuz USB Bootable sürücünüze KLASÖR halinde atmanız gerekiyor

1. Adaptörün takılı olduğundan emin olun.
    2. Monster logosunu gördükten sonra F11 tuşuyla boot seçeneğinden USB Boot diskinizi seçin ve Bootable flash sürücünüze attığınız bios klasöründeki UPDATE.BAT çalıştırın. (Bitince bilgisayar kendini yeniden başlatacak) Hepsi bu kadar.''

Monster MS-16F3 kullanıyorum ve Windows 7'de bu UEFI moda geçmek için bunları yapmam yeterli olacak mıdır ? Yani format vs yapmam gerekecek mi bilgisayarımın içindeki bilgiler oyunlar gidecek mi ona göre yapmayı düşünüyorumda bilgisi olan biri açıklık getirirse sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: busterr

''(MS-16F3 ve MS-1762 MODELLER İÇİN BIOS YÜKLEME ADIMLARI)

Not : Öncelikle sitemizden indirdiğiniz (www.monsternotebook.com.tr 'deki uygun modelli bios) BIOS klasörünü .zip yada .rar dan çıkarıp daha önceden oluşturmuş olduğunuz USB Bootable sürücünüze KLASÖR halinde atmanız gerekiyor

1. Adaptörün takılı olduğundan emin olun.
    2. Monster logosunu gördükten sonra F11 tuşuyla boot seçeneğinden USB Boot diskinizi seçin ve Bootable flash sürücünüze attığınız bios klasöründeki UPDATE.BAT çalıştırın. (Bitince bilgisayar kendini yeniden başlatacak) Hepsi bu kadar.''

Monster MS-16F3 kullanıyorum ve Windows 7'de bu UEFI moda geçmek için bunları yapmam yeterli olacak mıdır ? Yani format vs yapmam gerekecek mi bilgisayarımın içindeki bilgiler oyunlar gidecek mi ona göre yapmayı düşünüyorumda bilgisi olan biri açıklık getirirse sevinirim

bu işlemler bilgisayarınızın uefi destekli biosa sahip olmasını sağlar, fakat uefi kullanacaksanız sisteminize bootable bir usbden win8 sürümleri yada win 7 x64 bit ürünlerinden birini(win7 ürünlerinde uefi dosyaları yoksa eklenmesi gerekiyor sonradan) formatlamanız gerekir.
    bu işlemleri yaptıktan sonra bilgisayar açılır açılmaz del tuşu ile biosa girip uefi modu kapatarak eski sisteminizi kullanabilirsiniz. ama bu şekilde sadece yeni bios kullanabilirsiniz. uefi kullanamassınız, ileride uefi kullanmak isterseniz tekrardan biostan uefi aktifleştirerek formatınızı atabilir ve uefi aktif hale getirebilirsiniz.
    uefi aktifleştirmek - kapatmak için ömür beyin ilk mesajının alt kısımlarını inceleyebilirsiniz.

• subat teslimatlı siparişim vardı benım bu guncell biosla mı gönderilcek acaba?
    teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.