Şimdi Ara

Monster Notebook BIOS Rehberi 'UEFI & Legacy' (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
568
Cevap
10
Favori
107.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 8 ve Ubuntu üzerinde test ettim sağlıklı çalışıyor sadece tek bir sıkıntım var bios ve boot menüsüne giremiyorum .f2 ve f7 malesef işe yazamıyor dual boot le Ubuntu ve windows yaptım ancak arasında seçim yapamıyorum boot menüsüne ulaşamıyorum.Bios resetlemek için bir kısayol varsa beni bilgilendirirmisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hipnoa

Windows 8 ve Ubuntu üzerinde test ettim sağlıklı çalışıyor sadece tek bir sıkıntım var bios ve boot menüsüne giremiyorum .f2 ve f7 malesef işe yazamıyor dual boot le Ubuntu ve windows yaptım ancak arasında seçim yapamıyorum boot menüsüne ulaşamıyorum.Bios resetlemek için bir kısayol varsa beni bilgilendirirmisiniz

Sn. Hipnoa

UEFI boot sisteminde bu seçimi yapamazsınız. UEFI boot artık başlangıç olarak Windows boot Manager özelliği ile Windows'unuzu başlatacaktır.

Diğer hususta bios resetlemenize gerek yok. Bilgisayarınızı açar açmaz ekrana ışık gelmesi ile F2 tuşuna seri bir şekilde basarsanız, bios ekranına geçiş yapabilirsiniz.

Selamlar.

• İyi günler Ömür Bey,
    Bilgilendirmeniz için teşekkürler bende bu süreçte edindiğim tecrübeleri paylaşmak isterim.Bu boot sürecinde f2 ve f7 diyi kullanabilmek için bir yol buldum açılmakta olan bir bilgisayarda bu menülere hiç ulaşamadım Ancak yeniden başlatma işlemi sırasında bu menülere rahat bir şekilde ulaşabiliyorum.Bu boot sisteminde F7 yi kullanarak windows 8 ve Ubuntu arasında seçim yapabiliyor ve her iki işletim sistemini de kullanabiliyorum.Ubuntu göreceli olarak daha yavaş açılıyor.Ayrıca şletim sistemi boot önceliyi biosun boot ayarlarından rahatlıkla ayarlanabiliyor.Bu sistemde uefi bootla açılan işletim sistemlerinin bulunduğu her partition sanki ayrı bir sürücü imiş gibi biosta yerini almış .Windows 7 ile ilgili deneyimlerim daima olumsuz sonuçlan didiyebilirim.

Bu arada Ubuntu işletimsisteminde wireless sürücü tanımadı onun için de 3. parti bir driver kullanmak gerekti ama çalışıyor.
    Yanıp sönen Bluetooth ışığına hiç dikkat emedim .Bluetooth açılıp kapanıyor ve çalışıyor.Hotkey uygulamasının win 8 sürücüsünü clevo nun sitesinde arattığımda linklerin bulunduğunu ama dosyaların olmadığını fark ettim aeras sıra yokluyorum.Windows 8 in açılma hızı bu şekilde 8 saniye ile 12 saniye arasında değişiyor.Yeniden başlatma sürecinde ise 20 25 saniyede açılmakta.

Son bir bilgilendirme daha Windows 8 i yaptığı uyarılara ragmen security boot özelliği olmayan partition na rahat bir şekilde kurabildim.Bunun için disteki tüm partitionları sildikten sonra yeni partition oluşturmadan direk ileri diyerek yaptım.Kurulum sonrasında c birimini Bilgisayar yönetiminden küçültüm ve d birimini oluştururken diskin sonunda Ubuntu için 50 gblip yer ayırdım .Oraya da ubuntuyu kurdum.

Model:W251ESQ

Herkese İyi Günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipnoa -- 10 Aralık 2012; 14:47:04 >

• Arkadaşlar

MS-16F3 ve MS-1762 için UEFI boot destekli bioslar web sitemize konulmuştur.
    Yüklemelerinizi AFUDOS üzerinden yapacaksınız unutmayın. EFI üzerinden güncelleme yapmak isteyenlere ise ayrıca EFI destekli güncellemeyide koydum.

Not : MS modeller için yükleme adımları, makalenin ilk başındaki yazıya eklenmiştir. Lütfen yükleme adımlarını kontrol ediniz.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omur@fokusshop.com -- 17 Aralık 2012; 22:39:19 >

• ms 16f1 modelinin kodu var sürücüler/yüklemeler kısmında 16f3ün kodunu bulamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: omur@fokusshop.com

Arkadaşlar

Yüklemelerinizi AFUDOS üzerinden yapacaksınız unutmayın. EFI üzerinden güncelleme yapmak isteyenlere ise ayrıca EFI destekli güncellemeyide koydum.

Selamlar.

Ömür Bey iyi günler, benim 16f3 siparişim var ve daha teslim edilmedi, teslimden önce kurulumu yapılacak windowsun ( win 7 pro) dvd sini getirsem uefi destekli kurulumu sizin gerçekleştirmenizi rica etsem, mümkün müdür? cevabınız için şimdiden teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: RoyalSalute

ms 16f1 modelinin kodu var sürücüler/yüklemeler kısmında 16f3ün kodunu bulamadım

Sn. RoyalSalute

Listede yazıp yazmaması önemli değil, siz arama bölümüne MS-16F3 yazarsanız görebileceksiniz.

Selamlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3_virgul_14

quote:

Arkadaşlar

Selamlar.

Ömür Bey iyi günler, benim 16f3 siparişim var ve daha teslim edilmedi, teslimden önce kurulumu yapılacak windowsun ( win 7 pro) dvd sini getirsem uefi destekli kurulumu sizin gerçekleştirmenizi rica etsem, mümkün müdür? cevabınız için şimdiden teşekkürler

Sn. 3_virgul_14

Teslim gününüzde şirketimize gelerek bu talebinizi bana hatırlatırsanız memnuniyetle yardımcı olabiliriz.

Selamlar.

• slvrby
    14 Aralık 2012; 22:35:01
    UEFI yi aktif ettiğini ve win8 ile ubuntuyu beraber kurdugunu soylemıssın .. win8 ile ubuntu kurulmuyordu sanırım nasıl kurudgunu anlatabılırsen mutesekır olurum .

slvrby adlı arkadaşımızın bana mesajdan sorduğu soruyu buradan cevaplamak isterim.Öncelikle ubuntu ve windows 8 in aynı diske kurulmaması sorununun kaynağını incelememiz gerekiyor.Aslında bunun nedeni windows 8 in security boot gereksinimi bu gereksinim ortadan kalktığında sorun da ortadan kalkıyor.Security boot u açmadan windowsu usb disk yardımı ile kuruyoruz .Kurarken sadece dikkat etmemiz gereken şey yeni birim birim oluşturmadan direk windows 8 i kurmak ki burda hata vermiyor.Kurulum sonrasında yönetimsel araçlardan bigisayar yönetiminden diski küçülterek ubuntu için ayıracağımız alanı seçiyoruz.Ve ardından windows 8 i yeniden başlatırken boot menüsü kısayolunu kullanarak boot menüsüne ulaşıp oradan ubuntu yüklü flash belleğimizi kullanarak ayırdığımız boş olana ubuntuyu kuruyoruz.Geçiş yapmak için boot menüden yararlanabiliriz.
    Hızlı yazmak zorundayım yazım hataları için üzgünüm iyi günler

• quote:

quote:

ms 16f1 modelinin kodu var sürücüler/yüklemeler kısmında 16f3ün kodunu bulamadım

Sn. RoyalSalute

Listede yazıp yazmaması önemli değil, siz arama bölümüne MS-16F3 yazarsanız görebileceksiniz.

Selamlar.

teşekkür ederim pek bilgim yok bu konularda uefi boot için 1. sayfadaki clevo adımlarını izlemek yeterli olur mu ömür bey?

• quote:

Orijinalden alıntı: hipnoa

slvrby
    14 Aralık 2012; 22:35:01
    UEFI yi aktif ettiğini ve win8 ile ubuntuyu beraber kurdugunu soylemıssın .. win8 ile ubuntu kurulmuyordu sanırım nasıl kurudgunu anlatabılırsen mutesekır olurum .

slvrby adlı arkadaşımızın bana mesajdan sorduğu soruyu buradan cevaplamak isterim.Öncelikle ubuntu ve windows 8 in aynı diske kurulmaması sorununun kaynağını incelememiz gerekiyor.Aslında bunun nedeni windows 8 in security boot gereksinimi bu gereksinim ortadan kalktığında sorun da ortadan kalkıyor.Security boot u açmadan windowsu usb disk yardımı ile kuruyoruz .Kurarken sadece dikkat etmemiz gereken şey yeni birim birim oluşturmadan direk windows 8 i kurmak ki burda hata vermiyor.Kurulum sonrasında yönetimsel araçlardan bigisayar yönetiminden diski küçülterek ubuntu için ayıracağımız alanı seçiyoruz.Ve ardından windows 8 i yeniden başlatırken boot menüsü kısayolunu kullanarak boot menüsüne ulaşıp oradan ubuntu yüklü flash belleğimizi kullanarak ayırdığımız boş olana ubuntuyu kuruyoruz.Geçiş yapmak için boot menüden yararlanabiliriz.
    Hızlı yazmak zorundayım yazım hataları için üzgünüm iyi günler

Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için deneyip en yakın zamanda dönüş yapacağım :)

• p150hm öyle kaldı mı şimdi
  • ms-16f3 lerin sadece en altındaki linki çalışıyor diğerleri 404 verior...
  • quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

bende windows 8 pro var lisanslı.tüm driverları clevonun sitesinden indirip kurdum, şu ana kadar en küçük bir sorun yaşamadım.bilgisayarım w150er
  • quote:

ms-16f3 lerin sadece en altındaki linki çalışıyor diğerleri 404 verior...

Sn. RoyalSalute

Linklerdeki problem giderildi. Uyarınız için teşekkür ederim.

Selamlar.
  • quote:

quote:

ms-16f3 lerin sadece en altındaki linki çalışıyor diğerleri 404 verior...

Sn. RoyalSalute

Linklerdeki problem giderildi. Uyarınız için teşekkür ederim.

Selamlar.

ilginiz için teşekkürler benilk sayfadaki uefi rehberini okudum ms 16f lerde aynı yolu izlememiz yeterli mi acaba?
    EDİT:fazla alakam yok bu konularda bu hafta içinde kadıköye ekran kartımı almaya geleceğim teknik servisinizden rica etsem uefi ayarlarını yapabilirler mi acaba Ömür Bey?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyalSalute -- 16 Aralık 2012; 19:58:07 >

• p150hm dedim? sanırım eski bilgisayarlara destek yok

• quote:

ilginiz için teşekkürler benilk sayfadaki uefi rehberini okudum ms 16f lerde aynı yolu izlememiz yeterli mi acaba?
    EDİT:fazla alakam yok bu konularda bu hafta içinde kadıköye ekran kartımı almaya geleceğim teknik servisinizden rica etsem uefi ayarlarını yapabilirler mi acaba Ömür Bey?

ben moster yüklemeler sayfasındaki MS-16F3 yüklemeleri kısmındaki bios ile ilgili dosyalar kısmında ecflash.bat ve meset.exe dosyalarını bulamadım.
  • ömür bey yüklemeler sayfasındaki
    ms-16f3 için IF8.70U Sistem Bios (UEFI Boot Support) - AFUDOS UPDATE dosyasını indirdim
    flashbelleğimi bootable yaptıktan sonra zipten çıkardığım dosyaları klasör halinde flash belleğin anadizinine attım(klasörün adını kolay ulaşabilmek boot olarak değiştirdim.
    usbden boot ettikten sonra
    cd boot komutu verdim ve sonrasında afudos.exe calıştırdım
    afudos ilk ekran geldikten sonra
    afudos E16F3IF8.70U komutunu verdim.
    yükleme başarılı oldu tarzı uyarılar aldıktan sonra
    afudos /shutdown komutu ile bilgisayarı kapattım.
    power tuşuna bastıktan sonra bilgisayarın fanlar cd rom usb girisleri vs vs çalışmasına rağmen ekrana hiçbir görüntü gelip gitmiyor,
    normalde ms-16f3 modelinde delete tuşu bios, F11 tuşuda boot ekranı olmasına rağmen hiçbir şekilde görünürde birşeyler olmuyor,(f2 ve f7 kombinasyonlarıda denedim)
    ne yapmam gerekiyor , teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: delidolu5

ömür bey yüklemeler sayfasındaki
    ms-16f3 için IF8.70U Sistem Bios (UEFI Boot Support) - AFUDOS UPDATE dosyasını indirdim
    flashbelleğimi bootable yaptıktan sonra zipten çıkardığım dosyaları klasör halinde flash belleğin anadizinine attım(klasörün adını kolay ulaşabilmek boot olarak değiştirdim.
    usbden boot ettikten sonra
    cd boot komutu verdim ve sonrasında afudos.exe calıştırdım
    afudos ilk ekran geldikten sonra
    afudos E16F3IF8.70U komutunu verdim.
    yükleme başarılı oldu tarzı uyarılar aldıktan sonra
    afudos /shutdown komutu ile bilgisayarı kapattım.
    power tuşuna bastıktan sonra bilgisayarın fanlar cd rom usb girisleri vs vs çalışmasına rağmen ekrana hiçbir görüntü gelip gitmiyor,
    normalde ms-16f3 modelinde delete tuşu bios, F11 tuşuda boot ekranı olmasına rağmen hiçbir şekilde görünürde birşeyler olmuyor,(f2 ve f7 kombinasyonlarıda denedim)
    ne yapmam gerekiyor , teşekkürler.

Sn. delidolu5

MS modellerimizde yükleme yaparken sadece update.bat dosyasını çalıştıracaksınız. Yükleme adımları otomatik olarak karşınıza bu komutla gelecektir.

Güncelleme yapıldığı anda UEFI aktif hale geleceği için direk olarak F11 boot yada Delete tuşuyla biosa giriş yazıları ekranınızda görünmez. Ancak siz kendiniz bu tuşlara basarak boot yada bios ekranına giriş yapabilirsiniz.

Selamlar.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.