Şimdi Ara

Monster Notebook BIOS Rehberi 'UEFI & Legacy' (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
568
Cevap
10
Favori
107.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: JaCkBuiLt

quote:

Orijinalden alıntı: hipnoa

Ben windows 7 yi yüklemeyi başardım şöyle ki önce windows 8i yükledim ardından d ye windows 7 nin içeriğini yükledim windows 8 üzerinde windows 7 enterprise ı yüklemeyi denedim işe yaradı starting windows yazısında ekran sabitlendi kurulum devam etti birkaç kez bilgisayar açılıp kapandı bilgisayarın donup donmadığını hard disk lambası ile takip etmeye çalıştım windows 7 yi kurdum ancak ekran da windows starting yazısı ve simgesi sabit kalıyor.Yani yüklemeyi tamamladım kısa sürede açılıyor ancak ekranı göremiyorum .Şimdi windows 7 imajı üzerine clevo driverlarını ve service pack 1 i entegre edip tekrar kurulum yapacağım bidahaki sefere muhtemelen sorunun çözülmüş olacağını düşünüyorum

Sonuçlarınızı bekliyoruz.

Deneme başarısız oldu malesef kuramadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Ben windows 7 yi yüklemeyi başardım şöyle ki önce windows 8i yükledim ardından d ye windows 7 nin içeriğini yükledim windows 8 üzerinde windows 7 enterprise ı yüklemeyi denedim işe yaradı starting windows yazısında ekran sabitlendi kurulum devam etti birkaç kez bilgisayar açılıp kapandı bilgisayarın donup donmadığını hard disk lambası ile takip etmeye çalıştım windows 7 yi kurdum ancak ekran da windows starting yazısı ve simgesi sabit kalıyor.Yani yüklemeyi tamamladım kısa sürede açılıyor ancak ekranı göremiyorum .Şimdi windows 7 imajı üzerine clevo driverlarını ve service pack 1 i entegre edip tekrar kurulum yapacağım bidahaki sefere muhtemelen sorunun çözülmüş olacağını düşünüyorum

Sonuçlarınızı bekliyoruz.

Deneme başarısız oldu malesef kuramadım.

cihazınızı zorlamayın, yakında yeni bios gelecektir, ondan sonra yüklemelerimizi rahatlıkla yaparız

• quote:

Orijinalden alıntı: omur@fokusshop.com

Sn. Kullanıcılarımız ve değerli arkadaşlar

IF8.70 son sistem bios güncelleştirmesi sonrası kullanıcılarımızdan geri bildirimler almıştık. Bu konuda olabildiğince sizlere yakın olarak ve kendimi sizin yerinize koyarak sorularınıza cevap vermeye çalıştım. Olabildiğince herkese ortak cevaplar vererek yardımcı oldum. Bahsi geçen bios yazılımının hatalı olduğu durumları testler esnasında gözümüzden kaçan ayrıntıları fark etmeniz ve tarafımıza bildirimleriniz için sizlere teşekkür ederim. Yeni yıl arifesi sebebi yeni sürümün yayınlanması gecikmiş oluğu için sizlerden özür dilerim ve anlayışınız için minnettar olduğumu ayrıca belirtmek isterim.

Önemli bilgi : Bu hatalara sebep veren, Bios Embedded Controller yazılımında değişiklik yapılmıştır. Gerekli EC (Embedded Controller) yazılımı web sitemiz üzerinden indirilebilir.

Gerekli EC güncelleştirmesinin ardından;

SCM (System Control Manager) kullanımı zorunlu hale gelmiştir. S-Bar kullananların web sitemiz üzerindeki SCM uygulamasını kullanmaları gerekmektedir.
    Bu sebeple WiFi deki açma kapama fonksiyon düzensizliği ortadan kalkmıştır.
    Touchpad track fonksiyonu artık yazılım üzerinden açıp kapanılabilir hale gelmiştir.
    FN + yukarı/aşağı tuşu ile ayarlanamayan ekran parlaklığı problemi düzeltilmiştir.
    Aygıt yöneticisinde ki bilinmeyen aygıt ID si değiştirilmiştir ve web sitemiz üzerinden eklenen ekstra yazılımla driver kurulabilir hale gelmiştir. (RadioSwitch)
    Numlock On/Off state ayarlanabilir hale gelmiştir.

Makalenin ilk mesajına EC güncelleştirmesi bilgisi eklenmiştir.

Selamlar ve iyi forumlar dilerim.

Sevindirici haberden ötürü teşekkür ederim. S-Bar'a çok alışmıştım aslında ama ne yapalım artık SCM ye de alışırız sanırım.

• quote:

Sn. Kullanıcılarımız ve değerli arkadaşlar

IF8.70 son sistem bios güncelleştirmesi sonrası kullanıcılarımızdan geri bildirimler almıştık. Bu konuda olabildiğince sizlere yakın olarak ve kendimi sizin yerinize koyarak sorularınıza cevap vermeye çalıştım. Olabildiğince herkese ortak cevaplar vererek yardımcı oldum. Bahsi geçen bios yazılımının hatalı olduğu durumları testler esnasında gözümüzden kaçan ayrıntıları fark etmeniz ve tarafımıza bildirimleriniz için sizlere teşekkür ederim. Yeni yıl arifesi sebebi yeni sürümün yayınlanması gecikmiş oluğu için sizlerden özür dilerim ve anlayışınız için minnettar olduğumu ayrıca belirtmek isterim.

Önemli bilgi : Bu hatalara sebep veren, Bios Embedded Controller yazılımında değişiklik yapılmıştır. Gerekli EC (Embedded Controller) yazılımı web sitemiz üzerinden indirilebilir.

Gerekli EC güncelleştirmesinin ardından;

SCM (System Control Manager) kullanımı zorunlu hale gelmiştir. S-Bar kullananların web sitemiz üzerindeki SCM uygulamasını kullanmaları gerekmektedir.
    Bu sebeple WiFi deki açma kapama fonksiyon düzensizliği ortadan kalkmıştır.
    Touchpad track fonksiyonu artık yazılım üzerinden açıp kapanılabilir hale gelmiştir.
    FN + yukarı/aşağı tuşu ile ayarlanamayan ekran parlaklığı problemi düzeltilmiştir.
    Aygıt yöneticisinde ki bilinmeyen aygıt ID si değiştirilmiştir ve web sitemiz üzerinden eklenen ekstra yazılımla driver kurulabilir hale gelmiştir. (RadioSwitch)
    Numlock On/Off state ayarlanabilir hale gelmiştir.

Makalenin ilk mesajına EC güncelleştirmesi bilgisi eklenmiştir.

quote:

Sevindirici haberden ötürü teşekkür ederim. S-Bar'a çok alışmıştım aslında ama ne yapalım artık SCM ye de alışırız sanırım.

teşekkürler ömür bey, peki ec güncellemesi yaptıktan sonra tekrardan işletim sistemi kurmamız gerekiyormu?

s-bar iyiydide scm de çok hoş.. mesela ekranı kapatabiliyoruz(mause oynayınca tekrar açılıyor ekran koruyucu ama yinede işe yarar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TabldotLife -- 5 Ocak 2013; 0:14:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: delidolu5

teşekkürler ömür bey, peki ec güncellemesi yaptıktan sonra tekrardan işletim sistemi kurmamız gerekiyormu?

s-bar iyiydide scm de çok hoş.. mesela ekranı kapatabiliyoruz(mause oynayınca tekrar açılıyor ekran koruyucu ama yinede işe yarar)

Sn. delidolu5

Hayır işletim sistemini tekrar kurmanıza gerek yoktur.

Selamlar.
  • quote:

quote:

Sn. delidolu5

Selamlar.

ömür bey, usb modu legacy aldıktan sonra ECALL.BAT dosyasını çalıştırdım, bazı yüklemeler yapıldı ve bilgisayarın elektirik ile bağlantısını kesin mesajından sonra fişi ve adaptörü çıkarttım, 1,5 2 dk geçtikten sonra pili ve fişi tekrardan taktım ama bilgsayarımda tepki yok,,
    şuan fiş takılı iken güç tuşuna basıyorum güç tuşu ışıkları yanıyor fakat fiş yokken pil dolu olmasına rağmen hiç tepki vermiyor, bios veya boot ekranına giremiyorum.
    yine ekranımın yada kapak arkasının ışığı yok ayrıca f11 ve dell tuşları işlev görmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TabldotLife -- 5 Ocak 2013; 1:11:43 >

• p150 windows8 touchpadin aşağı yukarı kaydırma fonksiyonu bende de çalışmıyor. aynı modele sahip arkadaşlar için durum nedir? Ben böyle kullanmaya alıştım genelde mouse kullandığım için dert etmiyorum ama yukarıda bir arkadaş daha aynı şeyi yazmış ve sanırsam ms modellere çıkan yeni biosda bu sorun çözülmüş.

Eğer benim sorunum bana özel değil ise bize de yeni bios çıksa fena olmaz. Ayrıca şu bt ışığının sürekli yanma olayına da bir çözüm getirilirse fena olmaz.
  • quote:

quote:

quote:

Sn. delidolu5

Selamlar.

ömür bey, usb modu legacy aldıktan sonra ECALL.BAT dosyasını çalıştırdım, bazı yüklemeler yapıldı ve bilgisayarın elektirik ile bağlantısını kesin mesajından sonra fişi ve adaptörü çıkarttım, 1,5 2 dk geçtikten sonra pili ve fişi tekrardan taktım ama bilgsayarımda tepki yok,,
    şuan fiş takılı iken güç tuşuna basıyorum güç tuşu ışıkları yanıyor fakat fiş yokken pil dolu olmasına rağmen hiç tepki vermiyor, bios veya boot ekranına giremiyorum.
    yine ekranımın yada kapak arkasının ışığı yok ayrıca f11 ve dell tuşları işlev görmüyor.

nasıl yani laptop acılmıyormu şimdi eyvah aga eger oyleyse ben tırstım. ben yüklemem o zaman kullanırım boyle

• quote:

Orijinalden alıntı: oysho

quote:

quote:

quote:

Sn. delidolu5

Selamlar.

nasıl yani laptop acılmıyormu şimdi eyvah aga eger oyleyse ben tırstım. ben yüklemem o zaman kullanırım boyle

evet, şuan cihaz açılmıyor, ama benim uefi biosum bir problemden dolayı dışarıdan elle yüklenmişti ondan kaynaklanıyorda olabilir, ömür bey denemiş ve bize anlatımını ayrıntılı bir şekilde yapmış. isterseniz yarınıda bekleyebilirsiniz ben kendisini arayacağım yarın.

• 17.3 LED Ekran (1920x1080)
    17.3" HD LED Ekran (1920 X 1080)
    17,3'' FULL HD LED Ekran (1920X1080)

bunlar arasındaki fark nedir 3 farklı model var fakat bunları görünce karasız kaldım bilgisi olan arkadaşlar açıklayabilir mi? teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowman-35

17.3 LED Ekran (1920x1080)
    17.3" HD LED Ekran (1920 X 1080)
    17,3'' FULL HD LED Ekran (1920X1080)

bunlar arasındaki fark nedir 3 farklı model var fakat bunları görünce karasız kaldım bilgisi olan arkadaşlar açıklayabilir mi? teşekkürler

1920x1080 çözünürlük bildiğim kadarı ile full HD çözünürlüktür?.. bir fark yok diye düşünüyorum.

• teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: metallurgy

p150 windows8 touchpadin aşağı yukarı kaydırma fonksiyonu bende de çalışmıyor. aynı modele sahip arkadaşlar için durum nedir? Ben böyle kullanmaya alıştım genelde mouse kullandığım için dert etmiyorum ama yukarıda bir arkadaş daha aynı şeyi yazmış ve sanırsam ms modellere çıkan yeni biosda bu sorun çözülmüş.

Eğer benim sorunum bana özel değil ise bize de yeni bios çıksa fena olmaz. Ayrıca şu bt ışığının sürekli yanma olayına da bir çözüm getirilirse fena olmaz.

Sn. Metallurgy

P150EM lerde Trackpad fonkisyonu normal olarak çalışmaktadır. Synaptic gelişmiş özelliklerden fonksiyon rahatlıkla açılıp kapatılmaktadır. Bluetooth ışığı için ise gerekli açıklamayı kullanıcılarımıza paylaşmıştım. Üreticimiz Clevo tarafından da onayı alınarak Windows 8 ortamında yazılımın bu aygıta sinyal zorunlu göndermesi sebebiyle ortaya çıkan bir bulgu olduğunu dile getirmiştim.

Selamlar.

• arkadaşlar merhaba,
    Az önce ben Ömür beyi aramadan kendisi beni aradı sağolsun, forumdan bir arkadaşımızında yaşadığım probleme benzer(aynı olmayan) başka bir problem yaşadığını bu nedenle cihazımızı görmek istedigini söyledi, EC güncelleştirmesinin test ve yüklemeleri zaten yapılmıştı(zaten ana sayfada resimler var) ama yinede şimdilik Ömür Bey EC yüklemememizi istiyor ve video anlatımı hazırlayacak.
    Teşekkürler.
    (Son durum: EC güncellemesi yapacak arkadaşlar Ömür beyin haberini ve video anlatımını beklesinler)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TabldotLife -- 5 Ocak 2013; 11:30:39 >
  • Sorun yaşayan diğer kişi benim arkadaşlar. Bilgisayarım Teknik servise doğru gitmek üzere kargoda bekliyor. Ömür Bey beni de aradı sorunun yükleme yapıldıktan sonra bilgisayarın adaptör ve bataryasını çıkardıktan sonra 1 dakikadan fazla bekletilmesinden kaynaklanıyor dedi. Güncelleme yapıldıktan sonra 30 saniye kadar bekledikten sonra bilgisayarın çalıştırılması gerektiğini belirtti. Bu şekilde yapılırsa sorun yaşanmayacağını söyledi. Bilgisayarlarımızın problemini çözüp pazartesi geri göndereceğini belirtti. Güncelleme yapacakların Ömür Bey'in videolu anlatımını beklemeleri yararlarına olacaktır.

Ömür Bey'e ilgi ve özverisinden dolayı teşekkür ederim.
  • quote:

sn.Ömür bey ilginizden dolayı teşekkür ederim. Ancak bir sorunum daha var w170er modeli laptop arkadasımdada aynısı var bizim sorunumuz aşagıdaki actıgım konu gibi . oyunlarda olsun ekran kartı gereken işlemlerde "Görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti" diye bir ibare cıkıyor ve kullandıgımız program oyun hata veriyor . ekran kartının her turlu driverini denedik formatladık ancak gene aynı sorun bunun donanımsal olarak sorun olma ihtimali varmıdır yada baska cözümleri

http://forum.donanimhaber.com/m_69797472/mpage_1/f_/key_//tm.htm

• quote:

Sorun yaşayan diğer kişi benim arkadaşlar. Bilgisayarım Teknik servise doğru gitmek üzere kargoda bekliyor. Ömür Bey beni de aradı sorunun yükleme yapıldıktan sonra bilgisayarın adaptör ve bataryasını çıkardıktan sonra 1 dakikadan fazla bekletilmesinden kaynaklanıyor dedi. Güncelleme yapıldıktan sonra 30 saniye kadar bekledikten sonra bilgisayarın çalıştırılması gerektiğini belirtti. Bu şekilde yapılırsa sorun yaşanmayacağını söyledi. Bilgisayarlarımızın problemini çözüp pazartesi geri göndereceğini belirtti. Güncelleme yapacakların Ömür Bey'in videolu anlatımını beklemeleri yararlarına olacaktır.

Ömür Bey'e ilgi ve özverisinden dolayı teşekkür ederim.

quote:

arkadaşlar merhaba,
    Az önce ben Ömür beyi aramadan kendisi beni aradı sağolsun, forumdan bir arkadaşımızında yaşadığım probleme benzer(aynı olmayan) başka bir problem yaşadığını bu nedenle cihazımızı görmek istedigini söyledi, EC güncelleştirmesinin test ve yüklemeleri zaten yapılmıştı(zaten ana sayfada resimler var) ama yinede şimdilik Ömür Bey EC yüklemememizi istiyor ve video anlatımı hazırlayacak.
    Teşekkürler.
    (Son durum: EC güncellemesi yapacak arkadaşlar Ömür beyin haberini ve video anlatımını beklesinler)

Arkadaşlar

MS serilerindeki KBC yani Embedded Controller EC güncelleştirmesi sırasında yaşanılan bazı yükleme problemlerini haber aldık. Yükleme sonrasında görüntü alamayan arkadaşlarımızın her ikisi de web sitemiz üzerindeki dosyaları kullanmışlardır. Yaptıkları bir kural hatası yoktur. Ancak bizim bile tahmin edemeyeceğimiz bu gibi durumların olabileceğinden her ihtimale karşı Web sitemiz üzerindeki dosyayı bugün tekrar yeniledim ve bir deneme video'su yayınladım.

Video'da yükleme talimatı oldukça basittir. Göz gezdirmenizde yarar var.

Video Link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omur@fokusshop.com -- 5 Ocak 2013; 15:04:44 >

• quote:

quote:

Sn. delidolu5

Selamlar.

ömür bey merhaba,
    cumartesi günü ürümü kargolamıştım(ms-16f3-aydın.a) bugünkü sınav yoğunluğum sebebi ile sizi arayamadım, cihazım size ulaştımı?(sizin ile görüştüğümü ve ec yazılımının yüklenmesi sırasında problem olduğunu belirten bir not bırakmıştım)
    teşekkürler.

• quote:

ömür bey merhaba,
    cumartesi günü ürümü kargolamıştım(ms-16f3-aydın.a) bugünkü sınav yoğunluğum sebebi ile sizi arayamadım, cihazım size ulaştımı?(sizin ile görüştüğümü ve ec yazılımının yüklenmesi sırasında problem olduğunu belirten bir not bırakmıştım)
    teşekkürler.

Sn. delidolu5

Cihazınız servisimize geldi ve aynı gün içerisinde işleme alındı, ardından kargolandı. Şu anda ürününüz size dönüş yolundadır.

Selamlar.

• quote:

quote:

ömür bey merhaba,
    teşekkürler.

Sn. delidolu5

Cihazınız servisimize geldi ve aynı gün içerisinde işleme alındı, ardından kargolandı. Şu anda ürününüz size dönüş yolundadır.

Selamlar.

Çok teşekkürler Ömür Bey,
    bu final sınavları zamanında mutlu ettiniz beni
    hayırlı akşamlar :)

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.