Şimdi Ara

Monster Notebook BIOS Rehberi 'UEFI & Legacy' (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
568
Cevap
10
Favori
107.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam koltuğun altına almayalım monster ı
  • quote:

Orijinalden alıntı: oysho

legacy modda win7 kurdum ekran parlaklıgının ayarlaması calısmıyor. + win8 de oldugu gibi aygıt yonetisinde bilinmeyen aygıt yeniden cıktı bununla ilgili verdiginiz driver işe yaramıyor win 8 oldugu için galiba. daha baska neler cıkar bilmiyorum.
    kullandıkca gorecegız. boyle devam ederse win8 kurmaya mecbur kalacaz. teşekkurler

Sn. oysho;

Eğer win7 de ekran parlaklığını kullanamıyorsanız EC sürümünüz 5.xx olduğu içindir. Bilinmeyen aygıt ise RadioSwitch ENE yazılımıdır ve sadece windows 8 üzerinde kurulabilir.

Unutmayın kullandığınız işletim sistemine göre EC sürümü ve program değiştirilmesi gerekiyor.

Win7 Bios (UEFI) son sürüm kullanabilir. EC sürüm 4.xx olmalı (FN+Fx tuşlarını kullanmak için S-Bar kullanımı zorunludur)
    Win8 Bios (UEFI) son sürüm kullanabilir. EC sürüm 5.xx olmalı (FN+Fx tuşlarını kullanmak için SCM kullanımı zorunludur)

• Arkadaşlar ben sanırım bir yerde hata yatptım. Tam olarak bizim update.bat ve ecall.bat dosyalarını iceren klasör adlarını yazabilirmisiniz.

Şuan windows yukleme ekranı geliyor ve mavi ekran hatası alıyorum

16F32

--

Bu arada UEFI işlemi yaptıktan sonra yeni bir windows mu kurmak gerekiyor. Mevcut Windows ile aldıgım hata normal mi. Bu arada windows 7

--

Yardım arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Google- -- 20 Ocak 2013; 11:26:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Google-

Arkadaşlar ben sanırım bir yerde hata yatptım. Tam olarak bizim update.bat ve ecall.bat dosyalarını iceren klasör adlarını yazabilirmisiniz.

16F32

--

Bu arada UEFI işlemi yaptıktan sonra yeni bir windows mu kurmak gerekiyor. Mevcut Windows ile aldıgım hata normal mi. Bu arada windows 7

--

Yardım arkadaşlar

Sn. -Google-

Yüklediğiniz Bios içerisinden AHCI ve RAID ayarını kontrol ediniz. GÜncel bios Sata mod ayarı RAID atamış olabilir.

Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omur@fokusshop.com -- 20 Ocak 2013; 11:48:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: omur@fokusshop.com

quote:

Arkadaşlar ben sanırım bir yerde hata yatptım. Tam olarak bizim update.bat ve ecall.bat dosyalarını iceren klasör adlarını yazabilirmisiniz.

16F32

--

--

Yardım arkadaşlar

Sn. -Google-

Yüklediğiniz Bios içerisinden AHCI ve RAID ayarını kontrol ediniz. GÜncel bios Sata mod ayarı RAID atamış olabilir.

Selamlar.

Teşekkürler Ömür bey sorun oymuş şuan düzeldi peki. 1-2 sorum daha olacak

1-Güncel bios'un bu ayar dışında dezavantaj yaratacak başka bir ayarı değiştirmiş olma şansı var mı.

2- Şuan Fn tuşu ile bluetooth ve wireless açıp katamıyorum. Sanırım farklı bir EC versiyonu yükledim. Modelim ms 16f3 bana yüklemem gereken dosyayı ve yükleme adımlarını söylerseniz sevinirim.

3- Ayrıca şuan hala Bigfoot agent boot menüsü çıkıyor yani sanki UEFI yi yaptıktan sonra birşey değişmemiş gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Google- -- 20 Ocak 2013; 16:01:14 >

• quote:

quote:

legacy modda win7 kurdum ekran parlaklıgının ayarlaması calısmıyor. + win8 de oldugu gibi aygıt yonetisinde bilinmeyen aygıt yeniden cıktı bununla ilgili verdiginiz driver işe yaramıyor win 8 oldugu için galiba. daha baska neler cıkar bilmiyorum.
    kullandıkca gorecegız. boyle devam ederse win8 kurmaya mecbur kalacaz. teşekkurler

Sn. oysho;

Eğer win7 de ekran parlaklığını kullanamıyorsanız EC sürümünüz 5.xx olduğu içindir. Bilinmeyen aygıt ise RadioSwitch ENE yazılımıdır ve sadece windows 8 üzerinde kurulabilir.

Unutmayın kullandığınız işletim sistemine göre EC sürümü ve program değiştirilmesi gerekiyor.

Win7 Bios (UEFI) son sürüm kullanabilir. EC sürüm 4.xx olmalı (FN+Fx tuşlarını kullanmak için S-Bar kullanımı zorunludur)
    Win8 Bios (UEFI) son sürüm kullanabilir. EC sürüm 5.xx olmalı (FN+Fx tuşlarını kullanmak için SCM kullanımı zorunludur)

omur bey ec surumunun 5x oldugunu belirtmissiniz bunla ilgili bios ekranını gosteren resmi sizlerle paylasıyorum. herseyi bastan anlatmak istiyorum cunku makınayı artık kırmak uzereyim.
    ssd sorunu nedeniyle servisinize gonderdigim laptobum ssd degıstırıldı diye tarafıma geri gonderildi win7 formatladım uefi bios yuklu ama ben son ec guncellemesini yapmadım. win7 de akran parlaklıgı ayarlaması calısmıyor
    hadi bu dert degil asıl sorunum sistemin cok sık olarak acılmaması. bazen acılıyor bazen acılmıyor siyah ekranda kalıyor 3 farklı win7 ile toplamda 4 kez format attım olmuyor olmuyor olmuyor. bazen acılısta sıkıntı yok ama bazende acılmıyor.
    monster ekranın gectıkten sonra siyah ekranla kalıyor. yine bazen windows baslatılıyor diyor oyle kalakalıyor. soyledıgım gıbı farklı cd lerle cok kez format attım hepsinde bendeki bütün win7 surumleridemi problemli.
    format atarken bile yeniden baslatmalarda sorun cıkıyor yaa sinir oldum.

• quote:

omur bey ec surumunun 5x oldugunu belirtmissiniz bunla ilgili bios ekranını gosteren resmi sizlerle paylasıyorum. herseyi bastan anlatmak istiyorum cunku makınayı artık kırmak uzereyim.
    ssd sorunu nedeniyle servisinize gonderdigim laptobum ssd degıstırıldı diye tarafıma geri gonderildi win7 formatladım uefi bios yuklu ama ben son ec guncellemesini yapmadım. win7 de akran parlaklıgı ayarlaması calısmıyor
    hadi bu dert degil asıl sorunum sistemin cok sık olarak acılmaması. bazen acılıyor bazen acılmıyor siyah ekranda kalıyor 3 farklı win7 ile toplamda 4 kez format attım olmuyor olmuyor olmuyor. bazen acılısta sıkıntı yok ama bazende acılmıyor.
    monster ekranın gectıkten sonra siyah ekranla kalıyor. yine bazen windows baslatılıyor diyor oyle kalakalıyor. soyledıgım gıbı farklı cd lerle cok kez format attım hepsinde bendeki bütün win7 surumleridemi problemli.

Sn. oysho;

Eğer Win7 kullanmak istiyorsanız EC sürümünü 4.xxde bırakarak S-Bar kullanmanız gerekmektedir. Bunun ile alakalı herhangi bir güncelleştirme yapmanıza gerek yoktur. Eğer Win8 kullanmak istiyorsanız EC sürümünüzü 5.xx'a güncellemeniz ve SCM kullanmanız gerekmektedir. Öte yandan problemi olduğunu düşündüğünüz solid diskiniz ile alakalı kurulumlarınızı yeniden kontrol etmenizi sizden rica ediyoruz. Windows kurulumlarındaki gerekli disk bölümlemeleriniz, kurulan işletim sisteminin ön belleğinin nerede depolandığını kontrol ederek sisteminizi "crack" ve "çeşitli modifiye" sürümleri katılmayan deneme sürümleri ile kurulumunu tekrarlayınız. Servis ortamında belirtmiş olduğunuz arızaya istinaden değişen solid diskinizin gerekli testleri, orjinal ve microsoft partneri olduğumuz paket ve lisansli deneme sürümleri ile testleri yapılmış ve hemen ardından tarafınıza bu şekilde teslim edilmiştir. Eğer solid diskinizde halen bir problem olduğunu düşünüyorsanız lütfen cihazınızı servisimize Aras Kargo ile ücretsiz olarak tekrar gönderiniz. Burada bahsetmiş olduğunuz problemleri servis ortamında görmeye çalışır ve size sorununuzun kaynağı hakkında gerekli bilgiyi verebiliriz. Hatta gerekirse tekrar solid diskinizi memnuniyetle değiştirebiliriz.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omur@fokusshop.com -- 20 Ocak 2013; 17:31:43 >

• quote:

quote:

Sn. oysho;

Eğer Win7 kullanmak istiyorsanız EC sürümünü 4.xxde bırakarak S-Bar kullanmanız gerekmektedir. Bunun ile alakalı herhangi bir güncelleştirme yapmanıza gerek yoktur. Eğer Win8 kullanmak istiyorsanız EC sürümünüzü 5.xx'a güncellemeniz ve SCM kullanmanız gerekmektedir. Öte yandan problemi olduğunu düşündüğünüz solid diskiniz ile alakalı kurulumlarınızı yeniden kontrol etmenizi sizden rica ediyoruz. Windows kurulumlarındaki gerekli disk bölümlemeleriniz, kurulan işletim sisteminin ön belleğinin nerede depolandığını kontrol ederek sisteminizi "crack" ve "çeşitli modifiye" sürümleri katılmayan deneme sürümleri ile kurulumunu tekrarlayınız. Servis ortamında belirtmiş olduğunuz arızaya istinaden değişen solid diskinizin gerekli testleri, orjinal ve microsoft partneri olduğumuz paket ve lisansli deneme sürümleri ile testleri yapılmış ve hemen ardından tarafınıza bu şekilde teslim edilmiştir. Eğer solid diskinizde halen bir problem olduğunu düşünüyorsanız lütfen cihazınızı servisimize Aras Kargo ile ücretsiz olarak tekrar gönderiniz. Burada bahsetmiş olduğunuz problemleri servis ortamında görmeye çalışır ve size sorununuzun kaynağı hakkında gerekli bilgiyi verebiliriz. Hatta gerekirse tekrar solid diskinizi memnuniyetle değiştirebiliriz.

Saygılarımla.

EC 4.xx dosyasını ms 16f3 için bulamadım. Sadece bir tane EC dosyası var download kısmında

• BIOS güncellemesinden sonra üstteki sorunlara özel şöyle bir sorunum var.

CPU Frekansı %100-110 larda seyrederken 10dk da bir %50 lere düşüyor 5-10 saniyeliğine. Ve bu oyun oynarken oluyor oyun bir anda takılmaya uğruyor haliyele. YAni kullanılmadığı için frekansı kısmış değil. Düşüyor sonra cıkıyor

Ve şuan fanlar bariz derecede az çalışıyor.

Fn+F1 ile Turbo Boost acıyorum 2sn sonra kapanıyor kendi kendine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Google- -- 22 Ocak 2013; 1:37:23 >
  • quote:

BIOS güncellemesinden sonra üstteki sorunlara özel şöyle bir sorunum var.

CPU Frekansı %100-110 larda seyrederken 10dk da bir %50 lere düşüyor 5-10 saniyeliğine. Ve bu oyun oynarken oluyor oyun bir anda takılmaya uğruyor haliyele. YAni kullanılmadığı için frekansı kısmış değil. Düşüyor sonra cıkıyor

bende problem olmamasına rağmen(oyunlarda takılma vs vs) fn+f1 bende de aynı durumda. ömür bey bi el atsanız şu durumada :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: delidolu5

quote:

bende problem olmamasına rağmen(oyunlarda takılma vs vs) fn+f1 bende de aynı durumda. ömür bey bi el atsanız şu durumada :)

Arkadaşlar,

Bios sürümü IF8.70U ve EC 5.xx sürümünü kullanan arkadaşlar SCM programı ile FN+F1 uygulamasını kullanabilirler.
    Bios sürümü IF8.30M ve EC 4.xx sürümünü kullanan arkadaşlar S-Bar programı ile FN+F1 uygulamasını kullanabilirler.

Ancak her 2 sürümde de VGA OverClock tool programınız kurulu ve arka planda açık olmalıdır. FN+F1 tuşunu kullanırken cihazınız aynı zamanda adaptörüne takılı olmalıdır.
    Testlerimiz sırasında herhangi bir tutarsızlık görülmemiştir. Denemelerinizi dikkatli ve kontrol ederek tekrarlayınız.

Saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omur@fokusshop.com -- 22 Ocak 2013; 11:06:22 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: delidolu5

quote:

Arkadaşlar,

Bios sürümü IF8.70U ve EC 5.xx sürümünü kullanan arkadaşlar SCM programı ile FN+F1 uygulamasını kullanabilirler.
    Bios sürümü IF8.30M ve EC 4.xx sürümünü kullanan arkadaşlar S-Bar programı ile FN+F1 uygulamasını kullanabilirler.

Ancak her 2 sürümde de VGA OverClock tool programınız kurulu ve arka planda açık olmalıdır. FN+F1 tuşunu kullanırken cihazınız aynı zamanda adaptörüne takılı olmalıdır.
    Testlerimiz sırasında herhangi bir tutarsızlık görülmemiştir. Denemelerinizi dikkatli ve kontrol ederek tekrarlayınız.

Saygılarımla.

Eski bios versiyonuna dönemiyorum. Herhangi bir güncelleme yapmak istediğimde "Error while getting flash information" gibi bir hata alıyorum.

• quote:

Eski bios versiyonuna dönemiyorum. Herhangi bir güncelleme yapmak istediğimde "Error while getting flash information" gibi bir hata alıyorum.

Sn. -Google-

IF8.70U sürümünden geriye dönüş maalesef yapılmamaktadır.

Saygılarımla.
  • quote:

quote:

Sn. -Google-

IF8.70U sürümünden geriye dönüş maalesef yapılmamaktadır.

Saygılarımla.

Peki eski EC versiyornuna geri dönüş yapsam sorunlarım düzelir mi.

Şuan FN + Blootooth çalışmamakta. Fanlar tam kapasite çalışmamakta. Sanırım bu yüzden 1-2dk da bir 10 saniyeliğine CPU frekansı arada 3.2 Ghz den 1Ghz a düşüyor.

• quote:

Arkadaşlar,

Saygılarımla.

her denememde adaptör takılı olmaz mı cihaza çok teşekkürler hiç aklıma gelmemişti sorunsuz çalışıyor.
    teşekkürler ömür bey, iyi günler.

• beyler bu UEFI bootla ssd diskli windows 7 ler kaç sn'de açılıyor acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofistike38 -- 23 Ocak 2013; 4:58:57 >
  • quote:

Şuan FN + Blootooth çalışmamakta. Fanlar tam kapasite çalışmamakta. Sanırım bu yüzden 1-2dk da bir 10 saniyeliğine CPU frekansı arada 3.2 Ghz den 1Ghz a düşüyor.

Sn. -Google-

EC sürümünü eski versiyona çekebilirsiniz. Resmi web sitemiz üzerinden gerekli yüklemeyi yapabilirsiniz.

Saygılarımla.
  • quote:

quote:

Sn. -Google-

EC sürümünü eski versiyona çekebilirsiniz. Resmi web sitemiz üzerinden gerekli yüklemeyi yapabilirsiniz.

Saygılarımla.

Sitenizde ms 16f3 modeline ait tek bir tane EC sürümü var o da 5.xx. Acaba 4.xx sürümünü nerden bulabilirim.

• VGA Overclock çalışan arkadaşlar Fn + F1 e bastıkları gibi fanlar bir anda hızlı mı çalışmaya başlıyor

Benim makina 30dk olmadan 80 dereceye cıkıyor oyun oynarken. Fanlardan da öyle çok ta bir ses gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Google- -- 23 Ocak 2013; 22:15:06 >
  • Sanırım 4.xx EC versiyonu siteye yeni eklendi ve ben şuan kurdum. Tüm bu sorunların yanında artık Ekran parlaklığını da ayarlayamıyorum. S-Bar ayarlıyormuşum gibi gösteriyor ama gerçekte birşey değişmiyor. Hatta ve hatta windowsun içinden güç seçeneklerinden değiştirsem bile ekran parlaklığı değişmiyor. Bilgisayarım şuan 10dk içinde 80 dereceyi görüyor. Sanırım teknik servis vakti geldi ilk haftasından

Update: Wireless ve Bluetooth u elimle bir kere aç kapa yaptıktan sonra şuan Fn tuşları ile çalışır hale geldi. Ama parlaklık ve fan ısınma sorunları devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Google- -- 23 Ocak 2013; 23:29:10 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.