Şimdi Ara

Monster Nvidia gtx 960m SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle monster abra a7 v6.2 aldım şimdi bu üründe gtx960m var fakat oyunlarda düşük performans alıyorum basit oyunlarda bir de lol ,cs go gibi denemek için crysis2 indirdim 12 fps de kalıyor arkada optimus çalışıyormu diye program açtım fakat Nvidida GPU : İdle yazıyor aslında on yazması lazım fakat anlamıyorum sorunun sebebini driverları her şeyi kurdum. Ekran kartını ya hiç görmüyor ya da çok az bir kısmını kullanıyor emin değilim sorunu çözemiyorum arkadaşlar. Çözülmeyecek bir durumu varsa 15 gün içinde gidip ürünü değiştirmek istiyorum bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi ? . Normalde optimus test te Nvidia gpu : on yazıyor insanlarda ama bende idle
    Yaşayan veya bilen varsa yardımı dokunur çok teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nvidia ayarlarında oyun profillerinde ekran kartı seçimini istediğiniz oyuna göre değiştirebilirsniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tayff -- 7 Kasım 2015; 19:53:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tayff

Nvidia ayarlarında oyun profillerinde ekran kartı seçimini istediğiniz oyuna göre değiştirebilirsniz

Bu işlemleri yapıyorum fakat bir değişiklik yok ne yazık ki :/

• Müşteri hizmetlerini arayın telefon ile daha hızlı destek alırsınız en azından. şahsen bilgim yok.
  • Aynı sorun bende de vardı pil ayarlarına gir yüksek performansı tercih et büyük ihtimal pilin şuanda güç tasarrufu modundadir

• Driver güncel ise ondan kaynaklı monsterin sitesindeki driveri kurun bendede aynı sorun vardı eski driver ile düzeldi. Ekran kartı görünmediğinden intel ile açıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eg.

Arkadaşlar hepinize selam
    Öncelikle monster abra a7 v6.2 aldım şimdi bu üründe gtx960m var fakat oyunlarda düşük performans alıyorum basit oyunlarda bir de lol ,cs go gibi denemek için crysis2 indirdim 12 fps de kalıyor arkada optimus çalışıyormu diye program açtım fakat Nvidida GPU : İdle yazıyor aslında on yazması lazım fakat anlamıyorum sorunun sebebini driverları her şeyi kurdum. Ekran kartını ya hiç görmüyor ya da çok az bir kısmını kullanıyor emin değilim sorunu çözemiyorum arkadaşlar. Çözülmeyecek bir durumu varsa 15 gün içinde gidip ürünü değiştirmek istiyorum bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi ? . Normalde optimus test te Nvidia gpu : on yazıyor insanlarda ama bende idle
    Yaşayan veya bilen varsa yardımı dokunur çok teşekkürler

cihaz şarj da iken oyna

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gtx 965m vs Gtx 1050 Mobile
    8 yıl önce açıldı
    Gtx 960m vS Gtx 1050 mi
    8 yıl önce açıldı
    LENOVO GTX 1060 6GB LAPTOP
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sorunu hallettiniz mi ? Bende cihazi yeni aldim 960m var uzerinde gta 5 i toplamda 2-3 kere adam akilli oynayabildim 12-13 fps aliyorum haliyle oyun oynanmiyor kasmaktan. Denemedigim sey kalmadi suana kadar

• aynı model aynı sorun arkadaşın dediği gibi denemediğim şey kalmadı, teknik servis tam anlamıyla yetersiz inanın çözüm önerisi sunamıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: onemillion1

Sorunu hallettiniz mi ? Bende cihazi yeni aldim 960m var uzerinde gta 5 i toplamda 2-3 kere adam akilli oynayabildim 12-13 fps aliyorum haliyle oyun oynanmiyor kasmaktan. Denemedigim sey kalmadi suana kadar

Arkadaşım almıştı bilgisayarı , çok memnun. Monster Müşteri Hizmetleri'nin attığı mesajı aynen buraya kopyalıyorum.
    1- Notebook adaptörünüzün takılı olduğundan ve batarya üzerinden notebookunuzu çalıştırmadığınıza emin olun.
    2- Denetim Masası > Tüm Denetim Masası Öğeleri > Güç Seçenekleri > Yüksek Performans modunun aktif olduğundan emin olun.
    3- NVIDIA Denetim Masası > 3D Ayarlarının Yönetilmesi > Genel Ayarlar > Tercih Edilen Grafik İşlemci > Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi olarak seçili olduğundan emin olun.
    4- Genelde NVIDIA harici ekran kartını fazla yormayan bazı oyunlar ilk çalıştırıldıklarında oyun önce dahili Intel HD 4600 dahili ekran kartı üzerinden açılır. Bu da size oyunun aşırı kastığı ya da çok düşük FPS verdiği gibi bir izlenim yaratır. Buna göre oyun 3. maddede belirtilen ayarı yaptığınız halde hala dahili Intel HD 4600 dahili ekran kartı üzerinden açılıyorsa, oyunun masa üstündeki kısayolu üzerine sağ tıklatarak > Grafik işlemciyle çalıştır > Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi 'ni seçip direkt harici ekran kartınız üzerinden çalıştırmayı deneyebilirsiniz.
    5- Diğer bir yöntem de masaüstünde sağ tıklatarak > NVIDIA Denetim Masası > 3D Ayarlarının Yönetilmesi > Program Ayarları > Ekle > Oyun Kısayolu seçip > Seçilen Programı Ekle > Tercih Edilen Grafik İşlemci > Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi olarak seçmeniz ve oyunu tekrar çalıştırmanız olacaktır.
    6- Oyun yine de kasıyorsa ya da hala FPS düşük gözüküyorsa muhtemelen oyunun grafik ayarları çok yüksek ayarlara alındığı için ekran kartınız oyunu bu ayarlarda oynatamıyor olabilir.

En optimal oyun ayarları için; NVIDIA GeForce Experience'ı Aç diyerek Oyunlar sekmesi altından bilgisayarınızdaki yüklü oyunu bularak, oyunlar sekmesinde oyun gözükmüyor ise de Oyunları tara dedikten sonra listede göreceğiniz Oyunu Başlat diyerek en az bir kez çalıştırıp oyundan çıktıktan sonra tekrar NVIDIA GeForce Experience 'ı açıp Oyunlar sekmesinden Oyunu Optimize Et seçeneği ile oyunu bilgisayarınızın çalıştırabileceği en uygun ve optimal ayarlara getirerek tekrar açmayı deneyebilirsiniz.

7- Oyun oynarken, oyunun haricinde bilgisayarınızın o anki performansına olumsuz etki edebilecek başka bir uygulamanın arka planda çalışmadığına emin olun.

Bunun için Görev Yöneticisi > Performans sekmesinden CPU ve Bellek kullanımı bölümlerini kontrol edin gözle görülür aşırı bir yüklenme varsa arka planda açık olan gereksiz uygulamaları kapattıktan sonra oyuna tekrar girmeyi deneyin.

8- Ekran kartı sürücünüzün en son güncel versiyonunu kullandığınıza emin olun. En güncel ekran kartı sürücüsü için
    www.geforce.com
    Drivers | GeForce
    http://www.geforce.com/drivers
    linkinden ve
    NVIDIA
    GeForce Experience, Muhteşem PC Oyun Deneyimi Geçidiniz
    http://www.geforce.com/geforce-experience
    linkindeki GeForce Experience yazılımlarının temiz kurulum ile bilgisayarınıza kurduğunuza emin olun.
    9- Her zaman orijinal Windows 8.1 işletim sistemi ve Steam, Origin, Playstore veya Aral Game gibi oyun sağlayıcılarından edinmiş olduğunuz %100 orijinal oyunları bilgisayarınıza kurun. Oyunlarınızın ve işletim sisteminizin en güncel güncellemelerinin yapılmış olduğuna dikkat edin.
    10- Windows 7 ya da Windows 8.1 'den Windows 10 'a ücretsiz Windows 10 yükseltmesi yaptıysanız, mümkünse bu yükseltmeden elde edeceğiniz dönüştürülmüş Windows 10 lisans anahtarı ile birlikte Microsoft 'un resmi internet sitesinden indireceğiniz orijinal Windows 10 ISO dosyasını, Rufus ile USB flash belleğe yazarak UEFI modunda temiz ve direkt Windows 10 kurulumu yapın.
    11- Tüm bu işlemleri adım adım uyguladıktan sonra yine de probleminiz çözülmez ve oyunlarda sürekli takılmalar, FPS düşüklüğü, kilitlenme ya da mavi ekran dolayısıyla bilgisayarınızın reset atması gibi problemler ile karşılaşıyorsanız, yaşadığınız tüm bu tür sorunlarda ve teknik problemlerde problem oluştuğu anda mutlaka 444 26 04 numaralı müşteri destek hattımızdan bizimle iletişime geçmenizi rica ediyoruz.

• Ben 1 konuyu anlamadim yada biseyleri kacirdim kusura bakmayin sorun konusunu açan sizsiniz gordugum kadariyla simdi arkadasm bilgisayardan cok memnun demissiniz ? Konuyu arkadasiniz mi acti çözduyse nasil cozdu problemi acaba paylasır misiniz? Bu yazilanlari yapamayan birisinin forunda buluncağını pek sanmıyorum zaten.Akla gelen butun yontemleri denedim ancak benim problemim devam ediyordu biraz once teknik servise yolladi zaten 1 gunluk bilgisayarı bakalım nasıl bi süreç beni bekliyor.. Sorun cozulurse ogrenip sizlerle de paylasirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fruer.Frei -- 24 Kasım 2015; 17:26:46 >
  • bende v6.1 var gta 5 rahat kaldiriyor cs go lol tumvayarlar en yuksekte lolde 220 fps aliyorum @eg. yazdiklarini uygulayip ayni sonucu aliyorsan donanimda olabilir sorun servise yollamanda fayda var.

• quote:

Orijinalden alıntı: blackumbrella

bende v6.1 var gta 5 rahat kaldiriyor cs go lol tumvayarlar en yuksekte lolde 220 fps aliyorum @eg. yazdiklarini uygulayip ayni sonucu aliyorsan donanimda olabilir sorun servise yollamanda fayda var.

Zaten sorun çözüldü , buradaki sıralamayı oynadı arkadaş.

• quote:

Orijinalden alıntı: eg.

quote:

Orijinalden alıntı: blackumbrella

bende v6.1 var gta 5 rahat kaldiriyor cs go lol tumvayarlar en yuksekte lolde 220 fps aliyorum @eg. yazdiklarini uygulayip ayni sonucu aliyorsan donanimda olabilir sorun servise yollamanda fayda var.

Zaten sorun çözüldü , buradaki sıralamayı oynadı arkadaş.

Sorunu nasıl çözdünüz acaba?

Aynı sorun bende de var çünkü.
  • Ben bir türlü çözemedim sorunu. Diğer oyunlardı hiç bir sıkıntı günde şansıma 1 kere NVDİA yı görüyor oyunu kapatayım hemen açayım yine INTEL ile açmaya devam. NVIDA ile açmadan öncede oyunu 50 kere kapa aç yapıyorum. Yazdığınız bütün maddeleri harfiyen uygulanmış bir şekilde zaten hatta sıfırlayıp yeniden yapıyorum yine aynı sonuç. Bütün oyunlarım steam kaynaklı zaten oyunla ilgili bir problemde yok steam'dende kontrol ettim oyunun eksiği yok. Pc ile ilgili bir sıkıntıda yok win 8.1 kullanıyorum temiz kurulum yapıldı hala aynı sonucu almaktayım.
  • Control Center yüklemediyseniz ondan olabilir. Bir ara yanlışlıkla silmiştim. Oyunlarda yarı yarıya fps düşüşleri yaşadım. Tekrar yüklediğimde düzeldi. Monster'ın sitesinde Destek->Sürücüler kısmından indirebilirsiniz.
  • LEVISKUS L kullanıcısına yanıt
    Allah ım ya kaç yıllık pc progracısı ve eğitimcisiyim güç tasarrufunda unutmuşum pc yi silmediğim driver güncellemediğim sürücü kalmadı ya şu yorumu okuyana kadar kaç saat harcadım ya çıldırcam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.