Şimdi Ara

Monster Pusat Notebook Soğutucu Testi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yakın zaman önce aldığım Monster Pusat Notebook Soğutucusu ile çeşitli testler yaptım ve sizlerle olabildiğince detaylı şekilde paylaşmaya çalışacağım.

Öncelikle daha önce piyasada çok beğenilen ve kullanılan 4 farklı soğutucu kullanmış biri olarak en memnun kaldığım ürün bu oldu diyebilirim. Öncelikle ürün tasarımı ve kullanılan malzeme ile ilgili ilk önizlemelerimi aktarmak istiyorum.

Ürünün üst kısmı tamamen alüminyum panelden oluşmakta. Bir soğutucuda kesinlikle olması gereken bir özellik diye düşünüyorum çünkü daha önce kullandığım ürünlerin üst panel kısmı metal ızgara olarak tasarlanmıştı. Ha metal ha alüminyum ne farkı var diye sorarsanız çok farkı var diyebilirim. Monster soğutucuda üst panele dokunduğunuzda gayet soğuk olduğunu anlarsınız. Bu fan soğutmasına destek veren bir özellik ve ısıyı ızgarada hiçbir şekilde toplamıyor. Izgara ise piyasada bulunan ürünler gibi delikli değil kanal şeklinde tasarlanmış. Kanal tasarımı ise delikli ızgara tasarımlarına göre daha stabil ve etkili bir hava sirkülasyonu sağlıyor.

Ürün alt kısmı ise plastikten üretilmiş. Diğer kullandığım ürünlere nazaran daha kaliteli ve sağlam işçilikle hazırlanmış olduğunu resimden az çok anlayabilirsiniz. Zaten üründe yükseklik ayarı ve fan ayarı olmaması bence hiç sorun değil. Alırken bu özelliklerinin olmaması sizi üzmesin çünkü ayarlamaya sahip kullandığım tüm ürünler ya arızalandı ya da parçaları çok kolay şekilde kırıldı. Bu yüzden sabit bir ürün çok daha iyi diyebilirim.

Benim laptop modelim Abra A5 serisi ve ön kısmı laptop soğutucusunun en ön kısmı ile birebir şekilde yerleştirdiğimde gayet iyi verim aldığımı söyleyebilirim. Soğutucunun arka kısmında lazer ile işlenmiş Monster logosuda bence gayet hoş duruyor.

Üründe ki bir diğer güzel özellik ise 3 usb çıkışı ile mouse, klavye ya da harici depolamanızı soğutucu üzerinden kullanabilmeniz. Laptopunuzda bulunan 3 usb girişi size yetmiyorsa bu özelliği ayrıca bir fayda sağlayacaktır. Şimdi gelelim sıcaklık testlerine. Testten önce diğer kullandığım ürünler ile bir kıyaslama yapamayacağım çünkü aralarından sadece bir üründen verim aldım diyebilirim. O da 1 derecelik bir fark. Bu yüzden direk bu ürünün testini paylaşacağım.

Testleri soğutucu olmadan ve soğutucu ile bir gün arayla gerçekleştirdim.

Boşta testi:

Not: Arka planda Lightshot hariç hiçbir harici program çalışmamış değerler.

Soğutucusuz Test:

Soğutuculu Test:

1 saatlik test sonucunda bilgisayar açıldıktan 10 dakika sonra sıcaklık testine başladım. Soğutucusuz şekilde işlemci sıcaklığı 41-43 derece ve 1 saatlik kullanımda 40 derecenin altına hiç inmedi. Genel olarak 42 derece ve üzerinde çalıştı.

Soğutucu fanlarla ise bilgisayar açıldığı anda soğutucu aktif olarak çalışmaya başlamış şekilde 10 dakika sonra sıcaklık testine başladım. Soğutuculu şekilde işlemci sıcaklığı 37-40 derece ve 1 saatlik kullanımda 40 derece üstüne sadece bir kere çıktı bunun nedeni ise arka planda aniden çalışmaya başlayan antivirüs uygulamasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Farkettikten sonra hemen kapatıp teste devam ettiğimde görüldüğü üzere sıcaklık normal seviyelere indi.

Boşta Soğutucusuz Ve Soğutuculu Test Sonucu:

Bu çok süpriz oldu çünkü boşta sıcaklık 40-45 dereceler gayet normal bu yüzden soğutucunun pek bir etki edeceğine inanmıyordum ancak 3-4 derecelik bir düşüşü gördüğümde gerçekten şaşırdım. Bu da soğutucunun iyi bir şekilde görevini yerine getirdiğini gösterir sanırım.

Şimdi oyun oynarken gerçekleştirdiğim teste geçelim.

CS GO Orta Ayarlarda - FPS Sınırı Olmadan - Arka Planda Faceit AC, Tek Sekme Chrome, Steam Açık Şekilde Test Edilmiştir.

Soğutucusuz Test:

Not: 80 derece altına ani düşüşlerin nedeni alt tab yapıp sistemi kontrol etmemdir.

Soğutuculu Test:

Soğutuculu Ve Soğutucusuz CPU-GPU Oyun Test Sonucu:

Soğutucusuz şekilde işlemci genellikle 93-96 derece, ekran kartı ise 83-87 dereceler arasında çalışmış olarak görünüyor. İşlemci kısa süreli 99 dereceyi, ekran kartı ise 89 dereceyi görmüş.

Soğutuculu şekilde işlemci genellikle 86-89 derece, ekran kartı ise 76-80 dereceler arasında çalışmış olarak görünüyor. İşlemci kısa süreli 93, ekran kartı ise 82 dereceyi görmüş.

Soğutucu işlemci ve ekran kartına ortalama 5-7 derece arasında bir düşüş sağlamıştır. Bir laptop soğutucusuna göre gerçekten çok iyi rakamlar diyebiliriz.

Sonuç olarak fiyatı biraz ortalamanın üzerinde olsa da gerçekten fiyatını sonuna kadar hakeden bir ürün. Benim laptop soğutucu arayışıma son vermiş durumda. Daha öncede söylediğim gibi yok 6 kademeli hız ayarı yok yükseltici gerçekten bunlara gerek yok. Fan hızı gerçekten iyi ve sesi az. Sesinin az olması çok hoşuma gitti ve arkada müzik çalarsanız hiç gelmiyor bile. İşini fazlasıyla iyi yapıyor. Ben gerçekten çok memnun kaldım ve benim gibi laptop soğutucusu araştırması yapan biri var ise rahatlıkla önerebilirim. Umarım incelememi beğenmişsinizdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skalla -- 26 Haziran 2021; 23:33:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop Soğutucusu Tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.