Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1.5 ay öncesine kadar 2005 model seat ibiza 1.4 referance modelini satın aldım. arabada bazen motor arıza lambası yanıp sönüyor bazende devamlı yanıyor bazende hiç yanmıyor kısacası kafasına göre takılıyor. Motor arıza lambası yanık kalsın ya da yanıp söndüğünde araba silkeleyerek çalışıyor ve gaz yemiyor ne kadar gaza köklesem araba bağırıyor ama gitmiyor. lpg filtrelerini değiştirmeye gittiğimde ölçümlerde 1 silindirinin ara ara çalışmadığını söylediler ve bir elektrik ustasının işi çözeceğini belirttiler. bende tuttum bulunduğum yörede işinde nam yapmış bir ustaya götürdüm aracım 2 gün kaldı. bana benzin enjektörlerinin ayarının aşırı lpg kullanımdan kaynaklı olarak kaçtığını belirtti. yaklaşık 250-300 km benzinde kullandıktan sonra çozüleceğini söyledi. bende yaklaşık 1 aydır arabaya benzinli olarak biniyorum. adamın dediği gibi motor arıza lambası kendiliğinden söndü silkeleme hırıltılı çalışma kesildi taaaa kii babam arabaya binip rolantide çalışan arabaya gaza fazla yükleninceye kadar şimdi yine ara ara yanıp sönüyor bazen devamlı yanıyor bazen hiç yanmıyor.
sorum şu olacak bu bir kronik sorun mu? yoksa benim arabaya mı özgü? çözümü var mı varsa nelerdir.