Şimdi Ara

motor ısınınca isli su ve duman

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
3.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar arabamda su veya yağ eksiltmesi yok.çalışması performansı iyi.soğukken de bir problem yok ama motor sıcaklığı 90na gelince çok yoğun olmasa da gaza basınca artan beyaz duman ve egzosta isli su birinkitisi var.motor sıcaklığı düşükken yok.son susturucunun girişi çürümüştü kaynak yapıldı usta bir süre devam eder ama değiştirmemiz lazım dedi. egzos çürüğü böyle bir seye neden olabilir mi.2 ustaya gösterdim 2si de egzostaki suya bakarak buhar diyo soğutma suyum tamamen kırmızı antifiriz ben renginde bi farklılık göremedim.hararet 90nı geçmiyor.
    arabamın contası yanık mıdır.conta yanık olsa kaç kmde su eksilitir
    arabam yağ mı yakıyor.yağ yakıyor olsa suya birseyler karışması lazım değilmi.yorumlarınız bekliyorum

• buarada arabam astra 1.4T.
  • Sağlıklı motorun egzozdan su damlatması iyi bir şeydir. Doğru anladıysam tabi.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    FORUMLARDAn okuduğum kadarıyla ilk çalışmada belli bir süre havaların soğuk olması kaydıyla su ve beyaz duman buharlaşma olduğu için normal sonrasında devam etmemesi lazım benimkinde tersi bir durum söz konusu motor ısısı 90na gelinceye kadar bişey yok sonrasında inceden incede duman ve su. korkumdan hergün su ve yağ kontrolü yapıyorum bir azalma yok
  • aynı durum benim araçtada var trafikte dikkat ettim tüm benzinli opellerde var bu su üreten araçlarımız var sanırım ^^

kabta su eksiltme yok yağda karışma yok normal sanırım
  • K0rkunc kullanıcısına yanıt
    sizde de mi motor sıcakken aynı durum var valla ben 20km yol gidiyorum günlük eve geldiğimde egzosta su ve duman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: makif60

sizde de mi motor sıcakken aynı durum var valla ben 20km yol gidiyorum günlük eve geldiğimde egzosta su ve duman.

Aynen hocam bütün opeller aynı sanırım
  • EN'GÜZEL ÖRNEĞİ VEREYİM..?.

evim bahçeli.?sigara içmek adına dışarı çıkıyorum ,eve girin'ce gözlük camı öyle buhar oluyor'ki görmüyorum.?

yani havalar çok soğuk.?.

araç 90 derce'yede gelse ekzoz'dan sıcak buhar çıkmak zorunda..biri artı diğeri eksi.+_= buhar.?.

araç ,yağ su eksiltmesi yapmıyorsa bir'şey yok demek, yani motor'da sorun yok demektir..

sevgiyle kalın..

efsanemühendis....zkz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: K0rkunc

quote:

Orijinalden alıntı: makif60

Aynen hocam bütün opeller aynı sanırım

sizdeki astra j mi?
  • Astra G
  • araçta yağ ve su eksiltmesi yoksa sorun yoktur bencede .Yanma olaylarında su çıkışı gözlemlenir normal bi durumdur. sıcaklık farkından dolayı gözüküyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dalcer -- 13 Şubat 2015; 15:04:35 >
  • dalcer D kullanıcısına yanıt
    arabamda günlük neredeyse bir çay bardağına yakın su attırıyorum.bunu günlük 20kmlik yol yapıp eve geldiğimde motor sıcakken rölantide gaza basarak yapıyorum ama yinede egzosta su kalıyor.günlük bu kadar su nerden geliyor anlamadım.egzosta su olduğu için motor ısınınca duman çıkmaya başlıoyr.yağda suda bir eksilme yok
  • makif60 M kullanıcısına yanıt
    ilginç konu hakkında çok bilgim olmadığı için net birşey söyleyemiyorum.
  • dalcer D kullanıcısına yanıt
    bugun egzozcuyla egzozu kontrol ettik son susturucyu salladık lokur lokur su sesi baya bi su var havalar ısınınca anca atarsın yada baya bi yol gitmen lazım dedi.araba değil baraj mübarek.duamanlı gezmelere devam.
    bu arada yorumlarınız için teşekkr ederm arkadslar
  • dumanın rengi ne .
    isli duman nedemek siyahmı .
    dumanın renginin mavi olması aracın yağ yakmasına tekabüldür. aracın yağ yaktığını şöyle de anlayabilirsiniz.aracınızı eğim olmayan bir yere parkedin motor soğuyana kadar min 2 saat beklemelisiniz yağ çubuğunu kontrol edin.yağ eksiltmişse yağ yakıyordur . veya karterde çatlak falan vardır.

edit: kış aylarında aracınız sizi yanıltıyorda olabilir.sonuçta her araç duman atıyor gözükebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SecondLieu -- 14 Şubat 2015; 23:02:30 >
  • duman beyaz yağ eksilmesi yok ama egzozta bolca su var.suyun içinde is parçaları.soğukken birsey yok egzoz ısınınca bu duman aslında buhar demek lazım bu kadar suyyu nasıl üretiyor anlmadım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.