Şimdi Ara

motor bembeyaz duman atıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
27.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sizlerin tecrübesine gerçekten çok ihtiyacım var. 2001 model 1.6 b kasa bir vectra sahibiyim. Dün akşam bir benzincide antifiriz ölçtürmek istedim çocuk ölçtü tamam abi bir problem yok dedi birde yağına bakayım dedi . Gerek olmadığını 2000 km önce değiştiğini söyledim olsun ben yinede bakayım dedi. Bana tipik bir müşteri memnuniyeti gelmişti ama yağ çubuğunda hiç yağ yoktu. Neyse yağ koyduk biraz gaz verdik pistonlar yağlansın diye bembeyaz bir duman göz gözü görmüyor . Millet bir yerler yanıyor sanmış. Bu sabah yine çalıştırdım ama ne duman püfür püfür. Hayır arabamda en ufak yağ yakmayla ilgili problemim yoktu 4 lt yağ nereye gitti. Hadi onu geçtim şimdi bu bembeyaz duman ne. Birde baktım altına sağına soluna damlayan yağda yok. Yanlız boğazın orda yağlanma var. Ne yapmam yada neyden kaynaklanmış olabileceği husunda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. Ceptede bir lira yokki servise götüreyim . Şimdi yatıyor evin önünde.Ankarada nerde yaptırabileceğim hususunda güvenilir bir adres verirseniz çok sevinirim.

• ankarada bir sürü opel servisi var. senin motorunda oldukça yaygıın. yani neredeyse her opel özel servisi 1.6 ecotec motor konusunda uzman sayılır. özel servisi götür baktır. teşhis için para almazlar. yok para isterlerse veya güvendiğin bir yer bulamazsan benim ustam var. opel turna da. şaşmaz da. istersen onla görüş. ama dediğim gibi bu işten her opel servisi anlar.

görünüm kötü ihtimali doğruluyor. motor yağ yakıyor gibi görünüyor. ama görmeden bişey söylemek olmaz. sen herhangi bir opel servisine özel veya yetkili servise git yardımcı olurlar kanımca.

yağsız da binme arabana. sürekli kontrol et yağ çubuğunu. durum daha da berbat olmasın.

ayrıca aracının kaç km de?

aşırı yıpranmaya sebep olacak bi kullanıma maruz mu?

geçmiş olsun...
  • Araç 101 binde . bende anlamadım nasıl oldu. Alt taraftanda bir sızma falan yok. Nasıl yaktı 4 lt yağı durup dururken anlamak zor. Contamı yaktım acep. Piston segman takımı :175 conta :84 Subap :120 hani parça parası olarak baksan çok değil ama bir açtılarmı motora nikah kıyıyor bu usta milleti. büyük ihtimal atacam kamyona adanaya götürecem.
  • bir aracın hiçbir belirti vermeden 4 lt yağı kısa sürede bitirmesi mümkün değil..tek ihtimal karter tapa contasından veya karterdeki bir delikten yağ boşaltması..eğer üst yağ kapağından yağ atsaydı(ki 4 lt yağı bu yolla atması da mümkün değil) tüm motor bloğu dıştan yağ ile kaplanırdı..

aracın beyaz duman atması yağ yaktığına işaret değildir..yağ yakan araç mavimsi duman atar ve dumana elinizi tuttuğunuzda eliniz yağlanır..

bence yapmanız gereken en doğru hareket eksik yağı tamamlayıp her 100 km de bir yağ çubuğundan seviye kontrolü yaparak aracı denemenizdir..
  • türbülans iyi hoşta karterden atma yok atsa 2 günde hiçmi sızmaz aşağıya yağ.motorun muhtelif hiç bir yerinde yağlanma yok.dellenip çıkacam.yanlız boğaz kısmında yağlanma var o dikkatimi çekti. segman segman üstüne bittiyse daha bittim ben.aldık motoru elimize. olmazsa bir sıfırlattırayım ben şu motoru .
  • isterseniz motoru rektifiyeye de sokabilirsiniz bu sizin tercihiniz ama 100 bin km deki ecotec motorun normal kullanımda rektifiyeye ihtiyaç duymaması gerekir..ben motorun daha önceki kullanım koşullarını bilmediğimden genel bir yorum yazdım..sonuçta motora yapılması gereken kompresyon testidir..bu test sonucunda motorun yağ yaktığı belirlenirse bir takım işlemler yapılması kaçınılmazdır..ama durduk yere de motor açılmaz...
  • Conta yakmış olmalısınız. silindir alt kapak contası da deniyor yağ ve su birbirine karışmışmı baktınızmı çünkü belirtilen semptomlarda bembeyaz duman atma oluyor fanınız yada kilima fanınızı bir kontrol edin acaba farkına varmadan hararet yaptınızmı
  • banada conta yaktım gibi geliyor ama hiç hararet yaptırmadımki motora.motorsuyu biraz kararmış gibi duruyor. olmazsa açtıracaz motoru ama kim açacak kim toplayacak. Vallahi dert.
  • bence pistonların biri çalışmıyor olabilirde bizim araçdada yapmıştı
  • quote:

Orjinalden alıntı: ata orkun

Conta yakmış olmalısınız. silindir alt kapak contası da deniyor yağ ve su birbirine karışmışmı baktınızmı çünkü belirtilen semptomlarda bembeyaz duman atma oluyor fanınız yada kilima fanınızı bir kontrol edin acaba farkına varmadan hararet yaptınızmı

banada bu durum var gibi geldi , radyatör suyuna bir bakın bulamaç gibi olmuşsa yağ karışıyor olabilir.Beyaz duman su buharına işarettir yanan yağ gri renkte olur ve berbat kokar.Turbulans arkadaşa katılıyorum 4 litr yağ öyle kıosa zamanda yanıp bitmez bunlar aracın soğutma sistemine karışıyor olmalı.Radyötördeki suyu boşaltın durum açığa çıkar ama asla çalıştırmayın .Sadece kontrol amaçlı boşaltınnız.Renginden , kokusundan , kıvamından yağ karışmışsa anlaşılır.
  • biraz önce çalıştırdım arabayı boşta biraz gaz verdim arkadan baya bir sıvı geldi. su atıyor tahminim.egzostun içi baya sıvılandı. birde gaza basınca motor kısmından nasıl tarif edeyim fffffff fffffffff diye ses yapıyor her gaza dokunuşta.
  • hepinize çok teşekkür ediyorum ben eksik bilgi sahibi olmamdan dolayı sizleri yanlış bilgilendirmişim bundan dolayıda özür dilerim. Araba 1 lt yağ eksiltmiş bizde ekleyinde 4 lt yağı oldumu sana fazladan 3 lt yağ hala şaka gibi değilmi. 2600 km de eksilen 1 lt yağ söz konusu şimdi . 3. silindirde komprasyon biraz zayıf çıktı ölçtürdüm onun haricinde şu anda bir problem gözükmüyor. Artık bundan sonra ne kadar yağ eksilttiğini tam ölçüp ona göre bir rota izleyeceğim. Herkese çok teşekkür ederim zaman ayırdığınız ve kafa yorduğunuz için.
  • SAkın Özgürcan otoya götürmeyinde kime götürüseniz götürün adam lar şu eksik şunu değiştirdik değip hiçbir şey yapmadan bi sürü para alıyorlar
  • aynen de üst kapak contası yanmıştır.
  • seragbaba S kullanıcısına yanıt
  • beyaz dumanla ilgili burada bilgi paylaşılmış umarım yardımcı olur http://otomobilimm.blogspot.com/search?q=beyaz+duman
  • Herkese slm arkadaşlar

Benim 2010 Fiat Bravo aracım var 3 ay önce komşum emanet aldı ve ankaraya giderken Bolu'da motoru yaktı maalesef oradan aracı Düzce'de bir serviste yaptırdı 3 hafta sonra araç geldi ilk başta sorun yoktu siyah duman atıyordu oda geçer dedi usta bende memlekete gittim geldim araçla ama gidip gelişim 13 litre yağ yakma ma sebep oldu aracı geri gönderdim usta motorda sıkıntı yok diyor yağ pompasina baktır diyor ama istanbuldaki ustalar pompayla alakası yok diyor motorda sıkıntı var ben ne yapacağımı şaşırdım arabadan soğudum bu halde kimseye satamam bana biri yardımcı olabilirmi acaba🙄😥😥🙄🙄

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese slm arkadaşlar

Benim 2010 Fiat Bravo aracım var 3 ay önce komşum emanet aldı ve ankaraya giderken Bolu'da motoru yaktı maalesef oradan aracı Düzce'de bir serviste yaptırdı 3 hafta sonra araç geldi ilk başta sorun yoktu siyah duman atıyordu oda geçer dedi usta bende memlekete gittim geldim araçla ama gidip gelişim 13 litre yağ yakma ma sebep oldu aracı geri gönderdim usta motorda sıkıntı yok diyor yağ pompasina baktır diyor ama istanbuldaki ustalar pompayla alakası yok diyor motorda sıkıntı var ben ne yapacağımı şaşırdım arabadan soğudum bu halde kimseye satamam bana biri yardımcı olabilirmi acaba🙄😥😥🙄🙄

• Herkese slm arkadaşlar

• Herkese slm arkadaşlar

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.