98 model tempra motor diye tabir edilen Şahin S aracım var. Aldığımdan bu yana yaklaşık 25.000 km boyunca hiç sıkıntı çıkarmamıştı, taki fan müşürünün arızalanıp hararetin 130 a çıkmasına kadar. Allahtan farkettik te yanmaktan aracı kurtardım son anda. ne olduysa zaten ondan sonra oldu, aşırı yakmaya başladı, subaplardandır dediler subapları ayarladılar, ancak bu sefer başka bir sorun çıktı, araç ilk çalışmada ve motor ısınıncaya kadar geçen sürede gazdan ayağımı kaldırınca stop ediyor. ancak jikle ile gidebiliyorum. motor ısınınca da normal çalışmaya devam ediyor. birkaç ustaya götürdük güya kafalarına göre ayarladılar, rolanti ile ilgili ufak bi parça vardı birisi onu devre dışı bıraktı düzelir dedi, diğeri benzinle gaz karışıyor bujiler ıslanıyor dedi güya yaptı düzelir dedi. biri karbüratör revizyonu yaptı üzelir dedi. ama yapılanlar gibi benim paralarda hep boşa gitti denilebilir. parayı geçtim birinde Allah korusun yolda giderken stop edecek kaza yapacağım. bu arada bujiler buji kabloları falan yeni değişti. bildiğim bir problem yok.
Sorunu yarın tekrar sanayiye giderek çözümünü araştıracağım. ancak Sizin bildiğiniz BURSA7da bana yardımcı olabilecek bir sağlam ustanız varmıdır. veya başınıza böyle bi sorun geldimi.
Yardımcı olacak/olmayacak herkese teşekkür ederim.