Şimdi Ara

Motor istiyorum lakin hayatımda bisiklet bile hiç sürmedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hayatım boyunca hiç trafiğe çıkmadım, hiç motora binmedim, hiç bisiklet bile sürmedim. Motor zaten araca göre daha tehlikeliyken böyle deneyimsiz olmam beni korkutuyor. Kaldı ki ailede falan da hiç arabası olan olmayınca kaskodur sigortadır böyle şeyler hakkında da hiç bilgim yok. Bu konulardaki bilgisizliğimden ötürü biraz çekingen davranıyorum. Bir yandan da istiyorum çünkü bir miktar param var ve herkes bilgisayar al konsol al derken bunlar bana çocuksu geliyor artık.
    Ehliyet kursuna gitmeyi ve bu süreçte bisiklet alıp onu öğrenmeyi düşünüyorum. Ehliyeti alana kadar yavaş yavaş öğrenip uzun yollara çıkar ve trafiği de öğrenirim, ehliyet elime gelince de artık motora başlarım diyorum. Sizce mümkün müdür halledilebilir mi? Bir de motor dışı masraflar ne kadar tutar bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 24 Eylül 2019; 10:44:15 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bisiklet Sürmeden Motor Sürmek: Mümkün mü?

Bisiklet sürmeyi bilmiyorsan ancak motor sürmek istiyorsan kafanda şu soru oluşabilir: "Bisiklet sürmeyi bilmeden motor sürebilir miyim?" Cevap evet, bisiklet sürmeden motor sürmek mümkündür.

Neden Bisiklet Sürmek Motor Sürmek için Gerekli Değildir?

Bisiklet sürmek ve motor sürmek farklı beceriler gerektirir. Bisiklet sürerken denge sağlamak için sürekli pedal çevirmen gerekirken, motor sürerken bu gerekli değildir. Motorlar, dengeyi otomatik olarak sağlar.

Bisiklet Süremeden Motor Sürmek için Öğrenme Süresi

Motor sürmeyi öğrenmek, bisiklet sürmeyi öğrenmekten daha uzun sürer. Bunun nedeni, motorların daha karmaşık araçlar olmasıdır. Motor sürüşü için gaz verme, frenleme, vites değiştirme gibi ek beceriler gerekir. Ortalama olarak, yeni başlayanların temel motor sürüş becerilerini öğrenmesi yaklaşık 20 ila 30 saat sürer.

Peki, Bisiklet Süren Kişiler Motor Sürmede Avantajlı mıdır?

Evet, bisiklet süren kişiler motor sürmeye geçerken bazı avantajlara sahip olabilirler. Bisiklet sürerken geliştirdikleri denge ve koordinasyon becerileri, motor sürmeyi daha kolay öğrenebilmelerine yardımcı olabilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bisiklet sürmeden motor sürmeye başlamayı düşünüyorsan, dikkat etmen gereken bazı noktalar vardır:

• Resmi bir motosiklet eğitimi al.
    • Güvenli bir ortamda, tecrübeli bir sürücünün gözetiminde pratik yap.
    • Her zaman uygun güvenlik ekipmanlarını kullan.
    • Motor sürmenin risklerini anladığından emin ol.

Sonuç

Bisiklet sürmeyi bilmeden motor sürmek mümkündür. Ancak, motor sürmeyi öğrenmek daha karmaşık bir süreçtir ve resmi eğitim ve çok sayıda pratik gerektirir. Bisiklet süren kişiler, motor sürmeyi daha kolay öğrenebilirler, ancak yine de uygun eğitimi almaları ve dikkatli olmaları önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arkadaşım şimdi dost acı söyler ve seni de korkutmak gibi olmasın ama bence alma.15 senedir bisiklet ve son 5 senedir de motosiklet kullanıcısı olarak söyleyeyim gerçekten trafikte kimse saygı göstermiyor,kimsenin tahammülü yok artık..
    motosiklet çok ciddi cesaret ve dikkat ister,hemen ehliyet alayım sürerim gibi değil maalesef her gün trafikte farklı şeylerle karşılaşyorsun.bunun için motosiklet kursları var illa ki motosiklet alacağım dersen önce kursa git sonra ehliyet sonra ekipman sonra da paran kalırsa vitessiz scooter ile başlayabilirsin.bol şanslar
  • zibidi gonzales kullanıcısına yanıt
    Hocam haklısınız ben de bunların farkındayım zaten bu sebeplerden ötürü çekiniyorum, ama tüm hayatımı da toplu taşımalarda geçirmek istemiyorum
    Sağlık bölümünde okuyorum ve bu konuda duyarlıyım yediğime içtiğime dikkat eder spor yaparım, bu yüzden bisiklet istiyorum ama her zaman her yere de bisiklet ile gidilmez gece vakti uzak yerlere falan motor sürerim diyorum. Sabırlı ve dikkatli biriyimdir motor alayım vın vın aralardam kaçayım şov yapayım kafasında değilim, sizce hiç mi oluru yok? Bu bisiklet motor sürenler kamera takın profesyonel giyinin rahatsız edilmezsiniz diyorlar ama bilgim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 25 Eylül 2019; 7:49:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafiği bilmeyen adam motor almasın. Sen bisiklet al.
    Ayrıca kamera takıp profesyonel giyinince ne değişiyor ki? Araba sıkıştırır, şeritte gitsen laf yersin belediye otobüsleri üzerine sürer.
    Trafikte taksilerden ve dolmuşlardan daha çok hevesle bisiklet alıp yola çıkanlardan ve elektrikli motorlardan çekiyorum. Tersten giderler, araba gibi şeride girerler, kararsız kullanırlar ve trafik lambalarında durmazlar.
  • bisiklet tecrüben yok, araç tecrübende yoksa. hiç bulaşma. trafik denen şey yaşanılarak öğrenilir. kötü yaşama
  • oquzdag O kullanıcısına yanıt
    Bu tecrübeyi nasıl öğreneceğim peki arabaya kalırsak 10 yıl kadar daha trafiğe çıkamıcaz
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Zaten öncelikle bisiklet almayı düşünüyorum bisiketle öğrenebilir miyim peki tecrübe elde edebilir miyim? Takip ettiğim motorcuların söylediğini söyledim ben hiç kamera takmadım kafama
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kara Komite

Bu tecrübeyi nasıl öğreneceğim peki arabaya kalırsak 10 yıl kadar daha trafiğe çıkamıcaz
    arabada en azından canına bişi olmadan öğreniyorsun. farkı bu. ben aktif bisiklet ve araç sürerken. motor aldım. ama 20 yıldır motor sürmemiştim. normal sürekli sürüyormuşum gibi rahat geldi motor. araçların tepkilerini vs. bildiğimden. Hattan motorsiklet bisikletten daha güvenli diyebilirim. Işıkları, sesi, frenleri, gidişi açısından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 26 Eylül 2019; 10:55:47 >
  • oquzdag O kullanıcısına yanıt
    Onun ben de farkındayım hocam onu sormadım, ben büyüdükçe araçların da fiyatı artıyor onu demek istedim. 7 senedir her gün toplu taşıma kullandım ben de sıkıldım artık sabah erken kalkar bisiklete biner giderim o bile daha cazip geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kara Komite -- 26 Eylül 2019; 10:56:30 >
  • Kara Komite kullanıcısına yanıt
    Bisiklet ile gidilebiliyorsa bim in sattığı elektrikli bisiklet tam sana göre :) Bende var 1senedir kullanıyorum. Minübüs parası amorti etti.

Zorlukları var tabi ama toplu taşıma eziyetinden kurtuldum. Benzinli motor daha iyi olabilirdi bu en fazla 25km hız yapıyor. Trafikte sıkıntı oluyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenbalx -- 26 Eylül 2019; 11:40:38 >
  • Kara Komite kullanıcısına yanıt
    2 Teker üstünde durmayı öğren gerisi kolay.
  • kenbalx K kullanıcısına yanıt
    Ben de öyle düşünüyorum hocam burada aldığım yorumlar sonrasında. Yazın almayı planlıyordum belki sonraki yaza ertelerim, ilk bisikletle başlamak gerekiyor
  • Kurallara uydugunuz surece , trafige alisana akdar normal araclar gibi seridinizi takip ettiginiz , aralardan sivismadiginiz ve gerekli guvenlik ekipmanlari aldiginiz surece sorun olmaz diye dusunuyorum. Motor olarakta 125 cclik baslangic icin ideal diye dusunuyorum. Motoru ve ehliyeti alinca hemen trafige cikmayin bos alanlar bulup bol bol dur kalk, viraji donme , vites atma , yokusta kalkma gibi seylere calisin ilk basta sokak ve cadde aralarinda turlayin yavas yavas alisirsiniz trafige sonucta kimse annesinin karninda surucu olarak dogmadi ehliyetini olan herkes bir zamanlar acemiydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafik tecrüben yok alma, bisiklet/araba sürmemişsin alma gibi saçma yorumlar aşırı komik geliyor bana. Sanki hepimiz bu tecrübeleri bilerek doğdunuz. Tecrübe dediğin şey yaşanılarak kazanılır ondan kaçarak değil. Kendi dediğin gibi kursa başlayıp veya kursa başlamadan önce bisiklete alışmanı tavsiye ederim. Motorcuları sıkıştıran taksiciler yok dolmuşçular falan bunlarla kafanı doldurmayacaksın. Ben de araç kullanıyorum dap daracık yolda yanıma motor giriyor, yol istiyor korna basıyor. 2 tekerin olmuş 4 tekerin olmuş farketmiyor anlayacağın, karşında ki öküz ise ne sürdüğünün önemi yok. Bisiklet ile başla, kursa git, kendine güzel bir ekipman diz kendine güvendiğin zamanda rahmetli Barkın hocamızın dediği gibi scooter ile başla. İzlemediysen videosunu aşağıya bıraktım.

Ayrıca diğer arkadaşlara söylüyorum. Gerek bu konu olsun gerek başka konu lütfen insanları yapmak istedikleri şeylerden soğutmayın. Yukarıda da dediğim gibi tecrübe dediğin şey yaşanılarak kazanılır kaçarak değil.
    https://www.youtube.com/watch?v=Hvunr0meJt0

• quote:

Orijinalden alıntı: Zibidi Gonzales

Arkadaşım şimdi dost acı söyler ve seni de korkutmak gibi olmasın ama bence alma.15 senedir bisiklet ve son 5 senedir de motosiklet kullanıcısı olarak söyleyeyim gerçekten trafikte kimse saygı göstermiyor,kimsenin tahammülü yok artık..
    motosiklet çok ciddi cesaret ve dikkat ister,hemen ehliyet alayım sürerim gibi değil maalesef her gün trafikte farklı şeylerle karşılaşyorsun.bunun için motosiklet kursları var illa ki motosiklet alacağım dersen önce kursa git sonra ehliyet sonra ekipman sonra da paran kalırsa vitessiz scooter ile başlayabilirsin.bol şanslar
    Çorlu'da da mı saygı göstermiyorlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Worcestershire

Çorlu'da da mı saygı göstermiyorlar?

Alıntıları Göster
    evet neden şaşırdınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kara Komite

Zaten öncelikle bisiklet almayı düşünüyorum bisiketle öğrenebilir miyim peki tecrübe elde edebilir miyim? Takip ettiğim motorcuların söylediğini söyledim ben hiç kamera takmadım kafama
    Öğrenirsin. Trafikte en önemlisi yolda gitmek değil öndeki aracın, arkadan gelenin ne yapabileceğini kestirmektir. En berbatı kararsız ve son anda karar veren sürücülerdir kaza böyle olur.
    Zamanla tecrübe ettikçe öğrenirsin.
    Bisiklete çocuklukta başladım sonra hep araba kullandım 2 sene önce motor aldım kullanamam diyordum ama bisiklet kullanan biri aslında motoru çok rahat kullanıyor.

Sen o kameralı, çantalı pulsarcı tiplere aldırma. Ancak ne kadar öğrensende küçüklük başlamış kuryeler gibi kullanılmıyor. Adamlar resmen motorla bütünleşmiş.

• kimse araç sürmesin demedi. otomobil yada, bisikletle başlasın dedik.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.