Hocam kusura bakmayın ufak bir hastalık durumu oldu çok bakamadım. Hukuki yönden hakkınızı sağlıklı bir şekilde alabileceğinize inanmıyorsanız ki bunda haksız da sayılmazsınız, vergi konusunda da vicdanınız rahat edecekse ustaların sözüne güvenmeyi tercih edebilirsiniz tabii ki. Ben sadece ustanın sözünün bir bağlayıcılığı olmadığını söylemek istedim. |
Motor rektifiye sonrası fatura almalı mı? (4. sayfa)
-
-
İş ciddiye binince sözler unutuluyor maalesef, sonra 2500tl için ah vah etmeye değmez. Siz rezil olacağınıza para rezil olsun, kendinizi güvenceye alın diyorum bende.
Bir mal ya da hizmet karşılığı fatura alınır, iş emriyle bir şey ispat edemezsiniz. Kaşeyi bizim burda sokaktaki kırtasiyeci de yapıyor.
İmzalı iş emrini de alın elbet ama imzayı karalama yapabilir, imza sirküsündeki imzanın aynısı olup olmadığını bilemezsiniz.
Adınıza, şasi ve motor no yazan bir fatura olmalı diyorum. Hem satıncada bak burda faturası diyip 2.elde satarken herşey kayıtlı olmuş olur. Kaydı olan araç daha güven verir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Rica ederim. Salgın var sanırım, geçmiş olsun.
Benim emin olamadığım nokta şu: elimde fatura olsa ne olacak? Motorda benden kaynaklanmayan bir problem çıktı, ustaya gittim ve usta ya da rektifiyeci kendi payına düşeni üstlenmedi diyelim. Ne yapacağım? Tüketici hakem heyetine mi başvurmam gerekiyor yoksa dava mı açılıyor bu konuda çelişen cevaplar geldi. THH’ye başvuracaksam thh başvuruya ne kadar sürede yanıt verecek? Uzun süre sonraya tarih verebiliyorlar. Tarih verecekler, derdimizi anlatacağız, bilirkişi atanacak. Bilirkişi atama yetkileri var mı bilmiyorum ama eğer varsa karar çıkana kadar araç bozuk halde yatmak zorunda kalacak. Araçsız kalacağım.
Bu olaya THH değil de mahkemeler bakıyorsa bir sürü para verip avukat tutmam gerekiyor. Mahkemelerde kazansanız dahi karşı taraf sizin avukata ödediğiniz ücreti ödemiyor, o parayı her türlü ödüyorsunuz. Adliyeler de dolmuş durumda, geç tarihe mahkeme randevusu verilecek. Yine bilirkişi atanması, karar verilmesi derken geçen zamanda araba yine yatmak zorunda kalacak.
Davayı kazansam ne olacak? Enflasyon çok yüksek, ödediğim işçilik ücretinin yasal faizle bana ödenmesi kararı çıksa işçilik ücretleri kararın çıktığı tarihte en az ikiye katlanmış olacak. Motoru başkasına yaptırmaya kalktığımda yine kazandığım para yetersiz olacak. Ki zaten avukatın ücreti mahkeme ücreti falan derken davayı kazansam dahi elde edeceğim para sıfırlanmış olacak.
Her türlü anlamsız değil mi? Yani o 2500 lirayı verdiğimde hukuk tarafından korunmuyorum ki? Bu başlığı bu sebeple açtım. Böyle olmasa o parayı kesin veririm elbette. Ama pratikte hiçbir işe yaramayacaksa 2500 liramı çöpe atmak da istemem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 2 Ocak 2023; 18:28:2 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben şöyle düşündüm: Usta ve rektifiyeciye havale yapmayı önereceğim. Kabul ederlerse açıklama kısmına xxxx şasi no ve yyyy motor numaralı aracın motor işçilik ücreti gibi bir şey yazar gönderirim. Fatura olmasa da elimde en azından dekont olur. Satarken de dekontu gösteririm alıcıya. Kaşeli imzalı iş emri de olacak zaten. Yok ibanı kabul etmezlerse elden verir geçerim. Yukarıda yazdığımı da ele alarak yine de farklı düşünen varsa yazarsa çok memnun olurum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F43B8C5E5 -- 2 Ocak 2023; 21:52:55 >
Süreç üzerinden 7 ay geçmiş tecrübelerinizi ogrenmek isterim.Malum araclarimiz eski bir gun bizim de basimiza gelebilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X