Şimdi Ara

Motor Soğukken Şanzımandan Gelen Şıkırtı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
4.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Neye göre her türlü şanzuman inecek hemen sallıyorsunuz bilye hafiften ses yapabilir bu her araçta olan bişey debriyaja basınca kesiyorsa problem yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Matheas kullanıcısına yanıt
    pahalı olması sonucu değiştirmiyor. taşlanması gerekiyorsa taşlanır kurtarmıyorsa değişir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

Volant bozulan araba yürümez siz nerden uyduruyosunuz bunları volan dişlisi bozulduğu an debriyaja bassanda ses kesilmez volanla falan alakası yok

• Matheas kullanıcısına yanıt

tamam kardeşim hayırlı günler

Volkswagenlerde volant en sağlam parçalardandır zorlama olmadıkça konu sahibi baskı balata değişti demiş baskı balata değişirken o kontrol ediliyor zaten ayrıca bu kilometrede kolay kolay bozulmaz

• Ccestr kullanıcısına yanıt

ben hiçbir mesajımda bozulduğunu iddia etmedimki, herhalde durduk yere bozulmayacak. kullanıma göre taşlanması gerekebiliyor yani olay bu ayrıca ömrüsüz bir parça da değil kendisi. debriyaj seti değiştirilirken kontrol edilir yanık vuruk çıkık çatlak bir şey varsa taşlanır mevzu bundan ibaret. ilk mesajda volan kontrolü konusunda bir bilgi yok.

volan bozulsa araba yürümez demiş çok bilgili arkadaş, ne alaka 

vw kanalı en iyi ustalardandır bir çok volan videosu ve sebepleri var çeşit çeşit; https://www.youtube.com/c/TAM%C4%B0RHANE/search?query=volan

Volant arkadaşın bahsettiği sesi yapmaz onu demeye çalışıyorum ben benim eski aracımda yoğun trafikte volan dağıldı debriyaja basılsada ses devam ediyordu ezbere konuşmamak lazım yani

• Hocam söktür şu vites kutusunu da biz de ogrenelim bilya mi volant mi priz direk mi millet birbirine girdi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • babapars kullanıcısına yanıt

Bugün farklı ustaya gittim usta normal dedi motor soğukken tam yağ soğuk olduğu için ses yapar ısınınca keser dedi volan dişlisinide sordum problem yok dedi titreme ateşlemeden dolayı yapabilirmiş

• O olabilir, ben volanın da bir sebepten zarar görebileceğini ve o civarlarda bir malzeme değiştirirken kontrol edilmesi gerektiğini söylemeye çalışıyordum. 

• Aynı ses 2020de sifir aldığım Clio 4 te de var.

5 bin km civarinda farkettim o sesi. Belki kis oldugi icin soguktan ses artinca farketmisimdir.

Arac 13 bine geldi aynı ses devam.
    Sabah ilk çalıştırmada bi sıkırtı oluyor debriyaja basınca kesiliyor ısınınca ses yok.

Geçen sene 6 bin km de ilk bakıma götürdüğümde ustaya anlattım.
    Normal dedi. Illa sök dersen söker bakarız dedi.

Yok dedim kalsın. Neyi soktulerse bida düzen tutmuyor

• şanzımanı değiş düzelir. bu ses çıkmaya başladıktan 80 bin km sonra şanzıman dağılmıştı bende.

• yeni baslik acmadan burdan devem etmek istedim,,arac polo 1.0 MPI, 2017

sanziman kodu : QAD , sogukken sanziman kismindan tok tok tok diye ses geliyor,,debriyaja basinca yada vites kolunu 0,5- 1cm 1ci vitese dogru hareket ettirince ses kesiliyor,,,sicak motorda ses yok, vites gecisleri normal( sadece 1 vitese hafif takiliyor gibi ),,debriyaj plakasinda kacirma yok..cok kiside ayni sorunun oldugunu okudum ama cozum ile bilgiye ulasamadim,,,yag ve sanziman katkisi siparis ettim degisecegim,, , umudum yok ama denemekte fayda var,,bozuk bilyadan supheleniyorum ama sicakken nicin ses kesilsin bu mantigima yatmadi. dagilmis yada yagsiz kalmis bir bilyanin devamli ses yapmasi gerekmezmi . tecrubesi ve daha once yasamis olan arkadaslar varmi ?

ses videoda ki sesle hemen hemen ayni :

Tomáš Hochmuthyoutube
    Sound of engine MPI 3-cylinder
    https://www.youtube.com/watch?v=xzOxkGbhXIw&ab_channel=Tom%C3%A1%C5%A1Hochmuth

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dirimbox -- 8 Ekim 2022; 17:59:9 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.