Şimdi Ara

Motor Tercihi ve Diğer Tercihlerde Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, 21 yaşındayım 1.80 boyum var 75 kiloyum. Uzun zamandır yaklaşık 1 senedir motor almayı düşünüyorum. Ve şu an bu düşüncem daha ciddi bir boyuta geldi, baya bir para biriktirdim. Öğrenciyim alacağım motoru genelde evden okula, okuldan eve gitmek için kullanacağım. Yaklaşık 6 km falan bir mesafe var. Bursa'da okuyorum İstanbul'da yaşıyorum. Sonradan tecrübe kazandıktan sonra gaza gelip deniz otobüsü ile motorla birlikte istanbul'a da geçebilirim uzun tatillerde.

Konuya gelecek olursam öncelikli planım A2 ehliyeti almak ve örneğin hondanın motor kurslarından birine katılmak. Bu durumdan sonra motor ekipmanları ve motoru alacağım. Motor ekipmanları için neler gerekli , hangi markalar tercih edilmeli ve benzeri püf noktaları siz tecrübeli kişiler benimle paylaşırsa çok sevinirim.

Bu durumun haricinde motorda yüksek hız gibi bir isteğim yok. Düşündüğüm modeller Honda Cbr125r ve Yamaha ybr125. Daha güçlü bir motoru kesinlikle düşünmüyorum. Aldığım motoru en az 2 sene kullanmak gibi bir niyetim var. Bunun yanında öğrenciyim masrafı az olmalı. Daha önce hiç motor tecrübem olmadı. Biraz korkum da var o yüzden. Bir kaç motor kullanan arkadaşım masraf yapma ybr125 al dedi. Motoru sıfır almayı düşünüyorum. Para konusunda ise her şey birlikte 10000 tl gibi bir param mevcut. Aile ek bir bütçe de getirebilir ancak fazla olacağını sanmıyorum. Yani aldım mı güvenliği olan, biraz güzel gözüken ve işimi görecek bir motor alıyorum. Yaklaşık 2 aydır youtubedan ve başka yerlerden motor kullanımı hakkında yolda nerede durulmalı nasıl gidilmeli gibi videolar izliyorum ama tabii ki bu tecrübe sayılmaz.

Önerilerinizi bekliyorum hangisini tercih etmeliyim. Hangisinin masrafı daha çok olur. Alternatif motor tavsiyeleri de olabilir. Her konuda yardımlarınıza açığım. Hatta motor kursu dışında yakınımda bulunan abilerim veya kardeşlerim öğrenme aşamsında yardım ederlerse de sevinirim.

Şimdiden ilginize teşekkürler.

• Öncelikle doğru yoldasın. Marka model seçimi en kolayı.kendine bir takvim belirle:
    - Vespa academy veya honda sürüş eğitimine katıl
    - Oturduğun yere yakın mümkün olan en ucuz sürücü kursuna yazıl ve A2 ehliyetini al
    - kask mont dizlik eldiven gibi ekipmanları bütçene göre ne çok pahalı ne de en ucuzu olsun, orta veya orta üzeri idealdir.
    - Eğitimlerden sonra ne tarz bir motor alacağın şekillenir, ybr125 gayet uygun bir seçim.
    Hadi kolay gelsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.