Şimdi Ara

MOTOR ÜFLEMEYE BAŞLAMIŞ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
2
Favori
38.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • RÖLANTİDE, YAĞ DOLDURMA KAPAĞINI AÇTIĞINDA, ÜFLEMEYEN MOTOR OLMAZ. "SIFIR KM" MOTOR BİLE ÜFLER... KAPAK AÇIKKEN GAZA BASINCA (3000 DEVİR), ÜFLEME KESİLİYORSA SORUN YOKTUR...
    BUNLAR, ALICININ ARACIN FİYATINI DÜŞÜRMEK İÇİN TANIDIĞI USTA İLE ANLAŞMASI NETİCESİ TAKTİK OLABİLİR...

ARACIN YAĞ EKSİLTİYOR MU? EKSİLTİYORSA KAÇ KM DE KAÇ LİTRE? EGZOSDAN BEYAZ DUMAN ATIYOR MU? CEVABIN HAYIRSA ARACINDA PROBLEM YOKTUR...

quote:

Orjinalden alıntı: xbagci

Dün arabamı satacaktım, araç (200.000 de) alacak olanla birlikte bi ustaya gösterdik, adam dedi ki "motor üflemeye başlamış" dedim ben o ne ki?
    dedi artık bu motor ne kadar gider bir allah bilir. Ben de motor çalışırken yağ kapağını açtım elimi koydum biraz hava geliyor. Tabi adam da arabayı almaktan vaz geçti Ben artık bu arabayı satmak için ne gibi bir taktik izleyeyim. (ayrıca motor çalışırken hiç hava gelmemesi mi lazım , Motorun ne kadar ömrü olduğu kesin bilinebilir mi?) Ben bu arabayı artık nasıl satarım???

• At bir duralup veya restore kurtarır seni probleminden.
  • Bazı arkadaşlar yine bilip bilmeden atıp tutmuşlar.Sıfır aracında motoru üfler.Motor üflüyo diye motor bitmiş tabiri gerçekten anlamsız ve bilgisizliktir.
  • Dürüstlük, dürüstlük, dürüstlük...

Kaybettiğimiz değerler....
  • Onu otomotiv firmalarına sormak lazım aslında boyalı arabayı 0 araba gibi satan vd vd. vd....

İlk kendim aldığım araba Restoreliymiş yağ değişiminde anlamıştık .....
    quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

Dürüstlük, dürüstlük, dürüstlük...

Kaybettiğimiz değerler....
  • Senin arabanın motoru nasıl üflüyor.Adamın almaya niyeti yokmuş.Alacak olsa adam gibi ustaya götürür.Hakiki ustada arabanın kompresyonunu ölçer zaten.Üflemeyle anlaşılmaz.

quote:

Dün arabamı satacaktım, araç (200.000 de) alacak olanla birlikte bi ustaya gösterdik, adam dedi ki "motor üflemeye başlamış" dedim ben o ne ki?
    dedi artık bu motor ne kadar gider bir allah bilir. Ben de motor çalışırken yağ kapağını açtım elimi koydum biraz hava geliyor. Tabi adam da arabayı almaktan vaz geçti Ben artık bu arabayı satmak için ne gibi bir taktik izleyeyim. (ayrıca motor çalışırken hiç hava gelmemesi mi lazım , Motorun ne kadar ömrü olduğu kesin bilinebilir mi?) Ben bu arabayı artık nasıl satarım???

• quote:

Orjinalden alıntı: whitedevil

arkadaş ben araba alıp satarım bakarlar bööle şeye motor sağlam mı diye egzos.a bakarlar siyah atıyomu felan
    kardeş senin yapacağın bi yağı değiştirmek şöyle yağcı anlar bileşimi
    kötü motorlar için olandan alacaksın bunu koydurmadan önce bir de
    yağ kesici diolar ondan al koy üfleme belli süre gider sen de kakalarsın arabanı gider

Kakalarsın ne demek yaa

Bi gün sana bi araba kakalarlar görürsün o zaman nası oluomuş...

Yazık yaa gerçekten yazık...

Bi şeyler neden hala ters gidio, biz neden yerimizde sayıyoruz, vs vs vs

Bu soruların cevabının ne olduunu bilioruz aslında...

• ÖNCELİKLE TÜKETİM DEĞERLERİN GAYET İYİ.
    AMA BİR YANLIŞIN VAR.
    6500 DEVİRDE 130 GÖRÜYORUM DERKEN 3. VİTESTE GÖRÜYORSUN HERHALDE.
    O ARABA 6500 DEVİRDE 5. VİTES 200 KM YAPAR...

YAĞ KONTROLÜ İÇİN,
    DÜZ BİR YERDE, SICAK MOTORUNU STOP ET VE EN AZ 10 DAK BEKLE. YAĞ ÇUBUĞUNDAN SEVİYESİNİ KONTROL ET. KM Nİ BİR YERE KAYDET.
    1000 KM SONRA TEKRAR AYNI KONTROLÜ YAP. EKSİLME OLUP OLMADIĞINI ANLARSIN...

quote:

Orjinalden alıntı: kadiragdas
    yağ kapağını açtım üflüyor! dışarıya yağ da atıyor!
    Ne yapmam Gerekiyor_?
    ama bir problem hissetmiyorum! ilk marşta çalışıyor
    86000km de 1996 model Uno SX (tek Nok. enjeksiyon)
    şehirdışı 6lt, şehir içi 9.5/10 lt tüketimi var
    6000-7000 deviri görüyor 6500d/d da 130km/h gördüm
    tekleme falan yapmiyor! ama 1500d/d nin altinda şöle bir sirkelenip kendine geliyor...

morunda bir problem olduğun u nasil anlarim_?
    aracimda problem varmı_?
    sirkelenip kendine gelmesi nin sebebi nedir_?
    şehiriçi şehirdışı yakit farkı normalmi_?

kompresyondan düşmüyor aracim bugün özellikle denedim çok dik bir rampa idi
    1. viteste bıraktı sabir 2000d/dak. indim_?

yağ eksilttiğini nasıl ölçebilirim_?

sirkelenip kendine gelmesi nin sebebi nedir_?

• yagi kapaktan atmasi kesinlikle bir gosterge degil cunku kulbutorler hareket ediyor ve kulbutorlere devamli yag basiliyor o kadar hizli harekette atmamasi mumkun degil.

Aracinin motor isteyip istemedigini de kesin olarak uflemeyle anlamak mumkun degil benim yag yakmayan R12 var ondada ufleme var.Esas kompresyon testiyle ortaya cikar.Bunun disinda bujilerin yaglanmasi da baska bir belirti olabilir.
  • üfleme püfleme olayını boşver yağ yakıyormu ona bak.

quote:

• motorun yağ seviyesini kontrol ederek anlayabilirsin.(seviye çubuğundan)
    seviyedeki düşme problem demektir.

yağın eskimiş olduğunu renginden ve yaptığı kmden anlayıp teşhis koyablirsin.
    sakın yağın vizkozitesini anlamak için parmaklarında sünmesini bekleme çünkü
    koymuş olunan yağın viskozitesi bilinmeden bu tespiti yapmak bazı durumlarda yanlış olur.

quote:

serkes1 saygilar

benim uno da 5.000 km. lik yağ var.
    şu anda 3000km. yaptim
    yanip yanmadiğini nasil anlarim
    yani motora "problemli" teşhisi koymak için göstergem ne olmalidir_?
  • aslında her motor belli ölçülerde (farkedilmeyecek kadar) yağ eksiltir.
    fakat iş gerçek anlamda eksiltmeye gelince
    buda subap lastiklerinde ve piston segmanlarında oluşmuş olan aşırı aşınma anlamına gelir. araç bu durumu, torkunu düşürerek vede açık mavi duman atarak gösterir.

daha öncede sorulduğu için diyorum; tam sentetik yağ mineral yağdan daha az oranda yağ eksiltir.
    quote:

yağ yakmasi yağı azaltma anlaminami geliyor_?
    yağın renginin yapisinin ve işevinin yerine getirmemesi gibi değişmesi anlamina_?
  • quote:

Orjinalden alıntı: roverci

RÖLANTİDE, YAĞ DOLDURMA KAPAĞINI AÇTIĞINDA, ÜFLEMEYEN MOTOR OLMAZ. "SIFIR KM" MOTOR BİLE ÜFLER... KAPAK AÇIKKEN GAZA BASINCA (3000 DEVİR), ÜFLEME KESİLİYORSA SORUN YOKTUR...
    BUNLAR, ALICININ ARACIN FİYATINI DÜŞÜRMEK İÇİN TANIDIĞI USTA İLE ANLAŞMASI NETİCESİ TAKTİK OLABİLİR...

ARACIN YAĞ EKSİLTİYOR MU? EKSİLTİYORSA KAÇ KM DE KAÇ LİTRE? EGZOSDAN BEYAZ DUMAN ATIYOR MU? CEVABIN HAYIRSA ARACINDA PROBLEM YOKTUR...

quote:

bende bu topicten sonra şüphelenip arabama baktım arabamda yağ eksiltme gibi bi sorun yok yalnız kapağı açtığımda üfleme var ama senin dediğin gibi gaza biraz dokunduğumda üfleme kesilio bi sorun varmıdır acaba?

• iyi günler kardeş bende 1992 tempra sxa var ustaya gittik adam baktı altına üstüne çalıştırdı gaza bastı bi hortum var hortumu açtı dedi bu araba dumanlıyor acama motor bitik motor üflüyor acaba segman la kurtarırmı yağ çıbığını açtımmı ordanda yağ geliyor yardım ederseniz sevinirim
  • Adam gibi bir usta bulacaksın ve KOMPRESYON TESTİ yaptıracaksın.Ancak bu test yapılarak sorun anlaşılır.Yoksa kafanda sürekli ACABA sorusu dolaşır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Adam gibi bir usta bulacaksın ve KOMPRESYON TESTİ yaptıracaksın.Ancak bu test yapılarak sorun anlaşılır.Yoksa kafanda sürekli ACABA sorusu dolaşır.

3sene oncesinin konusu... Saglam hort olmus
  • quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Adam gibi bir usta bulacaksın ve KOMPRESYON TESTİ yaptıracaksın.Ancak bu test yapılarak sorun anlaşılır.Yoksa kafanda sürekli ACABA sorusu dolaşır.

En son msj ı 40 ay önce yazılmış bir konuyu bulmak zor olmuyormu arkadaşım ?

Cidden merak ediyorum bu hort muhabbetini nasıl yaptıklarını?

Adamların işi gücü yok 1-2 sene öncesinden konumu beğeniyor nedir anlamadım yahu ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fantastic Light -- 1 Aralık 2009; 23:55:54 >
  • Bu nasıl iş bende anlamadım şimdi,benim bilgisayarda bu konu yeni olarak gözüküyordu

Bu arada 1 sene değil,tam 3.5 sene, hortta tam hort olmuş
  • 3.5 senelik konu adam aracını satmıştır herhalde
  • yok daha satamadım diye bir post gelirse şaşmayın
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.