Şimdi Ara

MOTOR ÜFLEMEYE BAŞLAMIŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
2
Favori
38.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün arabamı satacaktım, araç (200.000 de) alacak olanla birlikte bi ustaya gösterdik, adam dedi ki "motor üflemeye başlamış" dedim ben o ne ki?
    dedi artık bu motor ne kadar gider bir allah bilir. Ben de motor çalışırken yağ kapağını açtım elimi koydum biraz hava geliyor. Tabi adam da arabayı almaktan vaz geçti Ben artık bu arabayı satmak için ne gibi bir taktik izleyeyim. (ayrıca motor çalışırken hiç hava gelmemesi mi lazım , Motorun ne kadar ömrü olduğu kesin bilinebilir mi?) Ben bu arabayı artık nasıl satarım???

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motor Üflemeye Başlamış: Ne Yapmalısınız?

Motorunuzun üflemesi, ciddi bir sorunun işareti olabilir ve göz ardı edilmemelidir. İşte motorunuz üflemeye başlamışsa bilmeniz gerekenler:

Üfleyen Motor Ne Kadar Gider?

Üfleyen bir motorun onarım maliyeti, hasarın ciddiyetine bağlı olarak değişebilir. Küçük sızıntılar nispeten ucuz bir şekilde onarılabilirken, daha ciddi hasarlar önemli masraflar gerektirebilir.

Broadway Motor Üflemesi

Broadway Motor, motor üfleme onarımı konusunda uzmanlaşmış bir servistir. Deneyimli teknisyenleri ve son teknoloji ekipmanlarıyla, motorunuzdaki üflemeyi hızlı ve verimli bir şekilde teşhis edip onarabilirler.

Motorda Üfleme Masrafı

Motorda üfleme masrafını etkileyen faktörler arasında hasarın yeri, ciddiyet derecesi ve tercih ettiğiniz tamirhane bulunur. Broadway Motor gibi itibarlı bir servisten fiyat teklifi alarak yaklaşık maliyet konusunda bilgi edinebilirsiniz.

Üfleyen Bir Motorla Ne Yapmalısınız?

Motorunuz üflemeye başladıysa, aşağıdaki adımları uygulamanız önerilir:

• Aracınızı güvenli bir yere çekin ve motoru kapatın.
    • Yardım için güvenilir bir tamirhaneye başvurun.
    • Sorunu açıkça anlatın ve onarım seçeneklerini görüşün.
    • Tamirhane, motorunuzdaki üflemeyi onarmak ve aracınızı tekrar çalışma durumuna getirmek için gerekli adımları atacaktır.

Motorunuzun üflemesi, görmezden gelinemeyecek ciddi bir sorundur. Sorunu erken tespit edip onarırsanız, daha büyük hasarları ve maliyetleri önleyebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Motor maalesef miadını doldurmuşa benziyor...kapaktan yağ da sıçratıyor muydu?açıkken yani...
  • yok hayır öyle yağ sıçratma falan yok, aslında ben motorda bi problem de hissetmiyorum ama üflüyo işte
  • markası ney aracının
  • ben 3 4 sene önce broadway i satarken aynı sorunla karşılaştım , ama arabam çok temiz olduğu için alan kişi kafasına takmadı , yüksek fiyat çekmiş olmama rağmen aldı inşallah sizde aynı şekilde birine satarsınız ...
  • 93 model corsa 1,2
  • quote:

Orjinalden alıntı: guide

ben 3 4 sene önce broadway i satarken aynı sorunla karşılaştım , ama arabam çok temiz olduğu için alan kişi kafasına takmadı , yüksek fiyat çekmiş olmama rağmen aldı inşallah sizde aynı şekilde birine satarsınız ...

broadwayin motorunu taş çatlasın 1000ytl ye yaptırırsın ama arabadan arabaya fark var broadwayi satarken zorlanmamış olman normal arkadaşın arabası ne bilmiyoruz eğer motoru masraf çıkartcak bi arabaysa başına bela almıştır bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 93 corsa yı satman o kadar kolay degil . ancak bir ogrenciye veya alt gelir düzeyindeki ailelere satabilirsin belki
    motor konusuna gelince motor bitmiş anlıyacagın .
  • İşin gerçekten zor...
  • ben 6.200 istiyodum (çelik jant, merkezi kilit, otomatik ön camlar, spoyler, farlarda kaş, marşpiyer midir nedir işte ondan falan renk de siyah aslında araba cici duruyo) eniyisi bidahaki müşteriye durumdan habersizmiş gibi yapıp motorcu bakınca da allah alah iyi ozaman 5.200 ver arıza çıkarsa yaptırsın demek herhalde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: xbagci

yok hayır öyle yağ sıçratma falan yok, aslında ben motorda bi problem de hissetmiyorum ama üflüyo işte

eğer üstten egzantirikli ise zaten üfler normalde motor ama aşırı bi üfleme varsa en azından bi segman attırmalısın

bi süre daha idare eder seni
  • Ne kadar yapıyolar, bi sanayiye gidip fiyat alsana.... Ona göre satarsın. Hatta ucuza çözebiliyorlarsa yaptırır satarsın...
  • gittte bir motor silk all... 15-20 gün idare eder seni yada satmadan önce koyacan
  • Şu "motorun üflemesi" gibi tabirler bana çok komik geliyor. Ne demek motor üflüyor ya?? Yok mu bunun bir teknik açıklması.

94 yılında Ankarada yedeksubayken bir ford tauns vardı. Arkadaşla beraber ortaklaşa kullanıyorduk. Bir gün arkadaş yolda kaldı ve arabayı çalıştıramadı. Gittik usta çağırdık. Usta baktı baktı birşeyler yaptı ve sonra "Bunun kömürü bitmiş" dedi. Arkadaşın gözleri iri iri açıldı. Beni aldı bi gülme, nerdeyse krize gireceğim. "Usta bu araba kömürle değil benzinle çalışıyor" dedik. Lokomotif mi lan bu? Neyse durumu izah etti de anladık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihg70 -- 14 Nisan 2006; 20:29:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ihg70

Şu "motorun üflemesi" gibi tabirler bana çok komik geliyor. Ne demek motor üflüyor ya?? Yok mu bunun bir teknik açıklması.

94 yılında Ankarada yedeksubayken bir ford tauns vardı. Arkadaşla beraber ortaklaşa kullanıyorduk. Bir gün arkadaş yolda kaldı ve arabayı çalıştıramadı. Gittik usta çağırdık. Usta baktı baktı birşeyler yaptı ve sonra "Bunun kömürü bitmiş" dedi. Arkadaşın gözleri iri iri açıldı. Beni aldı bi gülme, nerdeyse krize gireceğim. "Usta bu araba kömürle değil benzinle çalışıyor" dedik. Lokomotif mi lan bu? Neyse durumu izah etti de anladık.

Ama kömür normalde de kömür bunun teknik bi açıklaması yok ki kömür diye stılıyo zaten

ama nedir ne işe yarar anlamış değilim

• kömür nedir ya? şu elektrik motorlarında fırçalar olur onun gibi bişeymi araçta bulunanda.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lord

kömür nedir ya? şu elektrik motorlarında fırçalar olur onun gibi bişeymi araçta bulunanda.

Distrübütör (akım dağıtıcısı) içindeki parçalardan biri. Voltaj dağıtım makarası da olur. Bujilere yüksek voltajlı akım basan düzeneğin bir parçası. Kısacası "Kömür" .
  • quote:

Şu "motorun üflemesi" gibi tabirler bana çok komik geliyor. Ne demek motor üflüyor ya?? Yok mu bunun bir teknik açıklması.

• Usta ne deseydi kömür yerine CO2 falan mı bekliyodun?
    quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SabitSalınım -- 14 Nisan 2006; 21:33:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: SabitSalınım

Usta ne deseydi kömür yerine CO2 falan mı bekliyodun?
    quote:

Ustayla ilgili bir sorun yok. Onun konuşması ve kullandığı kelime normal. Zaten bize neyin ne olduğunu izah etmişti.
    Sorun bizim bilgisizliğimiz ve sektördeki terminolojiye uzak olmamızdı.
    Elektronik mühendisi olduğumuzu bilseydi "ateşleme sistemindeki parçalardan biri arızaya sebep olmuş, değişmesi lazım" felan diyebilirdi belki.
    Şimdinin marka servislerde çalışan ustaları aldıkları eğitimle daha uygun bir dille konuşup izah edebiliyorlar GEREKTİĞİNDE.

Ayrıca CO2 demesini beklemiyorduk. Çünkü kömür CO2 diye adlandırılmaz. O karbon-di-oksiti simgeler, kömürle ilgisi yok.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.