Şimdi Ara

MOTOR ÜFLEMEYE BAŞLAMIŞ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
2
Favori
38.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ya da "arabayı ben aldım satıcı motora kalın yağ ve yağ katkısı koymuş motor çok iyi durumda diye aldık 1 hafta kullanamadan aracı rektefiyeciye çektik" diye bi mesaj gelirse "amaann kalın yağ koy millete kakala" diye tavsiyelerde bulunan çok samimi ve dürüst arkadaşlar ne düşünür acaba?

milletin aklı fikri birbirine geçirmekte
  • yav herkes motor bitmiş ölmüş gitmiş diye atıp tutuyor. Böylelerini ben hindi gibi göryorum, ancak kabarır ama fıs... Her motor üfleme yapar. ben öyle araçlar gördüm ki motor bitmiş dediler 200bin km yol yapıyor ondan sonra. Yalnız satarken karşıdaki kişnin motordan anlaması lazım böyle şeylere kulak asmaması lazım. Ölücü diye tabir edilenler peşine düşebilir. Ya da galeriler ama motor bitmiş falan değil...
  • Motor üflemesine bağlı etrafımda sorun yaşayan birisini görmedim şu ana kadar, yanma odasına aşırı yağ sızıntısı olacak bir segman sorunuda görmedim ? yani 1000 km de 3-4 lt yağ tüketen bir araç? Araç hava üfleyinceye kadar bunun alameti olan diğer faktörlere de bakmak gerek, araç her şeyden önce ciddi çekiş kaybı yaşar.
  • 1 konuda 2 hort.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

quote:

Orjinalden alıntı: ihg70

Şu "motorun üflemesi" gibi tabirler bana çok komik geliyor. Ne demek motor üflüyor ya?? Yok mu bunun bir teknik açıklması.

94 yılında Ankarada yedeksubayken bir ford tauns vardı. Arkadaşla beraber ortaklaşa kullanıyorduk. Bir gün arkadaş yolda kaldı ve arabayı çalıştıramadı. Gittik usta çağırdık. Usta baktı baktı birşeyler yaptı ve sonra "Bunun kömürü bitmiş" dedi. Arkadaşın gözleri iri iri açıldı. Beni aldı bi gülme, nerdeyse krize gireceğim. "Usta bu araba kömürle değil benzinle çalışıyor" dedik. Lokomotif mi lan bu? Neyse durumu izah etti de anladık.

Ama kömür normalde de kömür bunun teknik bi açıklaması yok ki kömür diye stılıyo zaten

ama nedir ne işe yarar anlamış değilim

Gece gece hiç güleceğim yoktu

• konu 2006 yılından 2009 yılına, oradanda 2014 yılına gelmiş buna hort denmez artık olsa olsa yaşayan ölülerin dönüşü olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xbagci kullanıcısına yanıt
    takasa ver. ben dün 222000 kmdeki aracımı takasa verdim.
  • konu zombi beyler.
  • kakala diyen adama kakalamış arabayı :))
  • beyler genelde motorlar kendi genlerine çekerler alman malları genelde üflemez ve yağ yakmaz yakma ve üfleme ile motor yıpranmaya başlamış demektir.bununda önüne geçemezler ama kolay kolay da motor yemezler 1 milyon km de araba sattığımı bilirim
    normal bir şekilde yani düzenli bir şekilde yağ yakan arabalar toyota gibi italya malı tofaş lar bu konuda sl ler ve x ler meşhurdu genelde daha sağlıklıdırlar niye motorları uzun ömürlü olurlar sekmanlar gömlek içinde sıkı çalışmadıkları için belli bir miktarı gömlek üzerinde bırakarak onuda yakma odasından egsozt la atılmasına vesile olarak daha az kazınma yla ömrünü uzatırlar motorun yani korkulacak bir durum yok ne olur yağdan yağa 1 lt yağ eksiltir onuda yağ değişimine getir
    yani cinsi böyle diyelim
    biz tır larda 60 bin km lik yağ kullanırdık ve yağdan yağa sürekli 3 litre yağ eklerdik bazı modeller de bazılarıda üflediğinden itibaren önüne geçilmez yağ yakmayı devamlı artırır işte o zaman korkulmalı benzinli üsten eksantrik li arabaların üst kapağını açınca bir miktar hava üflemesi ve hafif yağ sıçratması normaldir asıl korkulması gereken yağ yakmayı fazlalaştırarak yağ yakan araç tır ve sıcakken gaza basınca anormal hava üfleyen motor ölü motor derler ha o zaman da hafif bir masrafla yırtarım dersen galericilerin yaptığı gibi bir usta bir takım sekman bir conta kapağı falan elletme 5 lt yağ bir tkm buji filitre arabasına göre 500 liraya uyduruktan bir bakım arabanı sat alan düşünsün dersen ki çoğu öyle yapıyor yada alıcıya söyle arkadaş ben bir segman parası düşeyim şansa belki 200 km daha yol yapar

• Konu sahibi satmis mi bari arabayi
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.