Şimdi Ara

motor üstünün yağlanması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
22.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bi sorunum var.aracımın kaportasını açtığımda motorun üstünün ve kabloların vs kısacası heryerin yağ olduğunu gördüm nedendir acaba .Üşenmedim sildim temizledim pırıl pırıl yaptım 1 saat uğraştım bi yere gidip geldim (50 km yol gittim) kaputu gene açtım durum aynı gene heryer yağ içinde.

not:araçta yağ eksiltme yok (yağ ışığı veya herhangi bir arıza ışığı yanmıyor)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motorun Üstünde Yağ Olması

Motorun üstünde yağ var. Bu yaygın bir motorda yağ sızıntısı belirtisidir. Yağ, motorda bulunan motorun üstünde yağ. Hareketli parçaların düzgün çalışması için önemli bir yağlayıcı görevi görür. Motorun üstünde yağ olması, sızıntı veya conta arızası gibi çeşitli sorunlardan kaynaklanabilir.

Motorun üstünde yağ olmasının en yaygın nedenlerinden biri motor kapağının üstünde yağ sızıntısıdır. Bu sızıntı, motor kapağındaki contanın hasar görmesinden kaynaklanabilir. Sızıntı, motordan yağın sızmasına neden olarak motorda yağ kaybına ve performans sorunlarına yol açabilir.

Motorun üstünde yağ. da yağ filtresi contasının hasar görmesinden kaynaklanabilir. Bu conta hasar gördüğünde, yağ filtresi gevşer ve motordan yağ sızmasına izin verir. Bu sızıntı, zamanla önemli miktarda yağ kaybına yol açabilir.

Yağın nereden sızdığını belirlemek için motorun görsel bir incelemesini gerçekleştirmek önemlidir. Yağın kaynağını belirledikten sonra, sızıntıyı onarmak için uygun adımlar atılabilir. Bu adımlar, contayı değiştirmek veya sızıntının kaynağını onarmak gibi hususları içerebilir.

Motorun üstünde yağ olması sorunu yaşarsanız, sorunu daha da kötüleştirmemek için aracı kullanmaktan kaçınmanız önerilir. Aracı en kısa sürede bir tamirciye götürmek ve sızıntının kaynağını tespit edip onarmak önemlidir. Zamanında onarım, motor hasarını ve pahalı onarımları önlemeye yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bizim müdahale yapabildiğimiz kapakları (hidrolik vs.) kontrol ettiniz mi acaba? Kapaklar üzerindeki herhangi ufak bi açıklık bile hareket halinde oluşan vibrasyon nedeniyle etrafa dağılabilir. Ve bence en önemlisi en kısa zaman içinde servisten yardım almaktır diye düşünüyorum. Eğer gerçekten de o madde yağ ise yangına bile sebep olabilir(Allah korusun). En güzeli hemen servise gitmek...!!!!
  • motor üstündeki yağ kapagını bi kontrol edin derim yada motor çalışırken kaputu açıp gözlemleyin okadar bariz yağlanma mutlaka görülür bence

bu arada motor ve diğer fren ve hidrolik yağını kontrol etmekte ve takibe almakta fayda var.
  • arkadaşlar vediğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
    bugün servise gittim tanıdık bi servisti ama ben hiç gitmemiştim çok ilgilendiler ama açıkcası ne için gittim başıma ne geldi olayı oldu.şöyleki:
    gittim dedim böle böle motorun üstü yağlanıyo vs genel bi bakın ustalar saolsun herşeyiyle incelediler bilgisayara bağladılar motoru incelediler yağları incelediler yarım saat kadar uğraştılar aracımın motoru bitmiş artık yağ yakıomş segmanlar aşınmış iice motor yağ yaktığından egzosun üstünde bulunan oksijen sondası bozulmuş bu nedenle de araç ne kadar benzin göndereceğini bilmeden(yanlış oranlarda göndererek(fazla)) fazla benzin gönderiomş normalde yakması gerekenden 2 kat fazla yakıomş yani bunn içinde kompresör basıncı artıomş yağ çubuğunun ordan yağ fışkırtıo araç ta napsın :)
    başka bi sorunum daha vardı araç geç çalışıodu normal volvo servisine gitmiştim bundan önce (1.5 ay önce) bana ateşleme bobini bozk dediler ve 300 lira ateşleme bobini 400 lira da takması 700 lira masraf çıkarmıştı ve bu bktığı için volvo servis hiçbişey yapmamasına rağmen 50 ytl bakma parası almıştı açıkça söliim haram olsun o 50 lira.Saolsun bugün onada baktılar ve ateşlme bobininin hiçbir sorunu yokmuş sadece bujilerin değişmesi gerekiomş ve bujilerin 4 tanesi 40 liraymış .Vel hasılı kelam aracla bu kadar uğraştılar masraflarını çıkardık vs 2000 ytl segman atılması,220 lira oksijen sondası(normald 560 liraymış),40 lira bujiler,genel bakım(filtreler,balatalar vs) toplam 2500 lira fiyat çıkardılar.Bu kadar uğraşa ilgiye 5 krş para istemediler gerçekten Allah razı olsun ne diyim.sizinle paylaşmak istedim umarım başınızı ağrıtmamışımdır :D servisin adını adresini isteyenlere söleyebilirim kesinlikle pişman olmazsınız.

• dostum geçmiş olsun...dedikleri gibiyse masraf 2000 ytl iyi bence, yalnız segman kısmı biraz hassas bi konu umarın sorunsuz hallederler, neyseki sanayi de ustalarımız var işimiz servise kalsaydı canımızı bile alır bu servisler...bir kaç sene önce benzer bir şeyde benim başıma gelidi... o gün bugündür servise gitmem...
  • Servisin adını ve iletişim adreslerini yazın ki listemize ekleyelim. Bu ara, tümü için 2500ytl iyi fiyat.
  • sevgili adaşım ben usta değilim ancak miktar olarak benzer bir sorun yaşamıştım.geçen yıl volvomu alıp gelirken yolda yatak sarmştı.piston ,segman,kolburcu ,ana kol yatak,biyel kolu,triger seti,üstkapak conta ,vs ıvr zıvır .servise sordum isveçten iki haftada gelir demişlerdi.nasıl bir servis ki elinde conta takımını bulundurmuyor.engin otmotiv den hepsini getirttim ve adıyamanda reno kökenli bir usta motoru dizdi.malzeme + usta+yağ ıvır zıvır 2500 tl.bu fiyata koca motor sıfır oldu.servis motoru kaça indirip toplar .aklından geçirme.sonuç...tek kontakta canavar.serviste kontrolettirdim motor sıfır kadar temiz dediler.malzeme orjinal almak lazım ama ustalık ise sağlam bir renault kökenliden şaşma .volvo son yıllara kadar reno laguna motoru kullanmıştır,tek avuntum motorumun sıfır olması .umarım sende paranın karsılığını alırsın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Motor Yağ Kapağında Köpürme
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben hala yaptırmadım para sıkıntısı yüzünden ama bujileri,balataları ve lastikleri değştirdm. bnm aldığım fiyat yüksek ozmn çünkü sizin motor baya sıfır yapılmış bnm sadece segman atılcak ve oksijen sondası değişcek fiyat 2500 dediler.
  • arkadaş ankarada böyle servisler yok biz yandık bir iki servis var oda 2 defa gittikten sonra fiyatı kösmeye çalışıyor yok mu böyle ankarada da insan evladı bir usta turbo için gittim adam agzını 700 den açtı bide özel servis olacak arkadaş volvoda ustada bulmak zor serviste ankarada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre2000 -- 2 Haziran 2010; 23:57:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.