Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Tyler Durden Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18.952
Cevap
212
Favori
1.905.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

(En Son Oy Tarihi: 9.2.2025)
Giriş
  • Gördüğüm kadarıyla aracınız 78 bin km.de ve Sivas ta ikamet ediyorsunuz.Bulunduğunuz şehir kışın çok ayaz olur.10/40 yerine 5/30 yağ kullanmanız sizin için daha iyi olacaktır.Fiyat olarakta bildiğim kadarıyla 10/40 dan biraz daha uygun olur ve soğuk çalıştırmada aracı 10/40 a göre daha iyi korur.
  • Aracım 2007 model ford connect 75 hp. aracımın garantisi bitti. bugüne kadar yetkili servis Mobil Delvac 10W-30 yarı sentetik yağ kullandı. Ben yağın iyi olduğunu biliyorum. Ancak alternatif olarak ne olabilir? Tam Sentetik yağ olabilir mi?
  • turbo var ise olabilir , yoksa 10w-40 veya 10w30 devam edebilirsiniz.
    quote:

Orjinalden alıntı: worldwar

Aracım 2007 model ford connect 75 hp. aracımın garantisi bitti. bugüne kadar yetkili servis Mobil Delvac 10W-30 yarı sentetik yağ kullandı. Ben yağın iyi olduğunu biliyorum. Ancak alternatif olarak ne olabilir? Tam Sentetik yağ olabilir mi?
  • Bende benzincide shell helix 10-40 w koydurdum sizce kötü mü yaptım.

71 ytl + Gillette fusion+köpük hediyesi
  • turbo var. ancak tam sentetik yağlar bildiğiniz gibi genelde 0 numara bu durum kafamı karıştırdı.
    quote:

Orjinalden alıntı: vezir

turbo var ise olabilir , yoksa 10w-40 veya 10w30 devam edebilirsiniz.
    quote:

Aracım 2007 model ford connect 75 hp. aracımın garantisi bitti. bugüne kadar yetkili servis Mobil Delvac 10W-30 yarı sentetik yağ kullandı. Ben yağın iyi olduğunu biliyorum. Ancak alternatif olarak ne olabilir? Tam Sentetik yağ olabilir mi?

• sayın vezir hocam,

dizel getz için kullanmak üzere castrol marka iki tane dizel yağ buldum

1.si yarı sentetik CASTROL MAGNATEC DIESEL 10W-40
    2.si tam sentetik CASTROL EDGE TURBO DIESEL 5W-40

yılda en fazla 10 bin km yol yapan ve marmara bölgesinde yaşadığımı göz önünde bulundurursak

sorularım
    1-siz bunlardan dizel getz için hangisini kullanmamı önerirsiniz
    2-bu saydığım yağların ikisi de uygunmudur
    3-bu saydıklarımdan hariç başka uygun bir castrol marka dizel yağ var mı kullanabileceğim

cevabınız için şimdiden teşekkürler...

• eğer turbo var ise tam sentetik ilk numarası 5w veya 0w ile başlayan olmalı. Ancak sizin araçta yarısentetik uzun süre kullnıldı ise 0w yerine 5 w ile başlayan yağ önerirrim.
    quote:

turbo var. ancak tam sentetik yağlar bildiğiniz gibi genelde 0 numara bu durum kafamı karıştırdı.
    quote:

turbo var ise olabilir , yoksa 10w-40 veya 10w30 devam edebilirsiniz.
    quote:

• turbolu aracınızın performası ve az yakıt tüketimi için 5W-40 tavsiye ederim. Bunu kullanmaya başlamadan önce eğer uzun süre yarı sentetik kullandıysanız ilk kullanımda biraz eksiltme yapması normaldir.
    1-5w40
    2-her iki yağ da uygundur ama birbirine göre yarı sentetik ve tam sentetik olma durumu vardır. Dolayıs ile yarı sentetik daha erken değiştirilmesi önerilir.
    3-0w ile başlayan da vardır ama marmara bölgesi için biraz fazla iddalı bir yağ olur. Genelde doğu anadolu ve iç anadolu hava şartlarına daha uygundur.

tam sentetik olayı genelde turbo beslemeli ve yüksek sıkıştırma oranlı araçlar için idealdir. sıkıştırma oranı yükseldikçe piston içi sızdırmazlık mükemmelleşir dolayısı ile ince yağ kulnılması gerekir. işin felsefesi budur.

Ancak tam sentetik kullımını uzun süre kullanmadan tam sentiğe geçiş olursa baı araçlarda kimyasal yönden partiküller çözünerek kılcal kanalları tıkayabilmektedirler. bu ndenle uzun kmler yapmış araçlarda birden tam sentetiğe geçişi önermiyorum. Aynen mideniz alışması gibi birden bazı ilginç arızalar olabilmekte.her şeyde alıştıra alıştıra geçiş yapılması işin gereğidir.
    quote:

Orjinalden alıntı: yuci

sayın vezir hocam,

dizel getz için kullanmak üzere castrol marka iki tane dizel yağ buldum

1.si yarı sentetik CASTROL MAGNATEC DIESEL 10W-40
    2.si tam sentetik CASTROL EDGE TURBO DIESEL 5W-40

yılda en fazla 10 bin km yol yapan ve marmara bölgesinde yaşadığımı göz önünde bulundurursak

sorularım
    1-siz bunlardan dizel getz için hangisini kullanmamı önerirsiniz
    2-bu saydığım yağların ikisi de uygunmudur
    3-bu saydıklarımdan hariç başka uygun bir castrol marka dizel yağ var mı kullanabileceğim

cevabınız için şimdiden teşekkürler...

• aracım 72000 km de şimdiye kadar hep yarı sentetik 10/30 ve 10/40 yağları kullanıldı(mobil1,castrol)
    şimdi benim pat diye tam sentetik yağ kullanmamam gerekiyor anladığım kadarıyla
    peki bu alıştıra alıştıra kullanmak olayı nasıl oluyor hocam
  • Ya arkadaşlar biz arabayı yeni aldık sayılır da, 20 bin bakımları yapılmış o sırada yağ felan da değişmiş tabi.. şuan araba 24bin kmde fakat yağ koyulalı yaklaşık bir sene olmuş.. Değiştirmek gerekir mi yağı?
  • yağ süresi bir yılı geçmişse değiştirmek gerekir ancak tam sentetik yağ ise belki yazı geçirmeniz mümkündür.
    quote:

Orjinalden alıntı: myd

Ya arkadaşlar biz arabayı yeni aldık sayılır da, 20 bin bakımları yapılmış o sırada yağ felan da değişmiş tabi.. şuan araba 24bin kmde fakat yağ koyulalı yaklaşık bir sene olmuş.. Değiştirmek gerekir mi yağı?
  • quote:

yağ süresi bir yılı geçmişse değiştirmek gerekir ancak tam sentetik yağ ise belki yazı geçirmeniz mümkündür.
    quote:

Ya arkadaşlar biz arabayı yeni aldık sayılır da, 20 bin bakımları yapılmış o sırada yağ felan da değişmiş tabi.. şuan araba 24bin kmde fakat yağ koyulalı yaklaşık bir sene olmuş.. Değiştirmek gerekir mi yağı?

Arabanın içinde ne tür yağ var nasıl anlaya bilirim
  • Bu kadar süre yarı sentetik kullandınız ve memnun iseniz bana kalırsa aynen devam edin derim. Alıştırma değimi için arka arkaya tam sentetik yağ koymadan önce bir kere lik bir 5w30 gibi bir yağ ile yumuşak geçiş yaparak denenmesi aracın tepkilerini görmek ve kmsi gelmeden değiştirmek olayını kasdediyorum. Tam sentetik yağ araçtan çıkınca inceleyin içinde partiküllervar mı , kalıntı veyya balçık gibi sümüksü yapılar varsa eski yağa dönün yoksa tekrar aynı tam sentetik 5w ile başalyan dar aralıklı 5w30 koyarsınız bu sefer kmsini daha uzun süre mesala 12500 km gibi sürersiniz yine incleme sonuçlar olumlu ise aynı şekilde kmsi tavsiye edilen noktaya gelinceye kadar devam edilir. Zaten bu arada araç sizin 100000 km devirir sonra bakarsınız yağ eksiltiyorsa yine 10w30 veya 10w40 dönüş yaparsınız, yok herşey normaltam sentetik devam edersiniz.
    quote:

Orjinalden alıntı: yuci

aracım 72000 km de şimdiye kadar hep yarı sentetik 10/30 ve 10/40 yağları kullanıldı(mobil1,castrol)
    şimdi benim pat diye tam sentetik yağ kullanmamam gerekiyor anladığım kadarıyla
    peki bu alıştıra alıştıra kullanmak olayı nasıl oluyor hocam

• herhnagi yağ bakımlarını işledikleri bir bakım klavuzu veya yağ etiketi yok mu ?
    eğer aldığınız söför titiz biriyse bakım yapıldığında verilen faturayı saklamıştır. Buna bakarak kaç numara yağ olduğunu söylerseniz tam sentik mi yarı sentetik mi anlaşılır.

bütün bu çabaya rağmen hiçbir resmi evrağa ulaşamazsanız , daha önce hangi serviste bakımının yapıldığını öğrenin.Burada aracın plakasını girince açılmış iş emrine ulaşarak size araca son bakımda hangi yağ konulmuş söyleyebilirler.

quote:

quote:

yağ süresi bir yılı geçmişse değiştirmek gerekir ancak tam sentetik yağ ise belki yazı geçirmeniz mümkündür.
    quote:

Arabanın içinde ne tür yağ var nasıl anlaya bilirim

• hocam biz en iyisi arabanın alışkanlığını bozmayalım
  • 25binde dizel getzim var. en son 1 sene önce yağ değişimi yapılmıştı. türü nedir bilmiyorum,bakımda değiştirilmişti.bakımdan bu yana tam 1 yıl oldu sanırım.
    bu yıl bakımına tonla para vermek istemiyorum. sadece yağını değiştirmek istiyorum. fakat,numarasını,özelliğini ve ne kadar olması gerektiğini bilmiyorum.ve tabi fiyatını da bilmiyorum..

teşekkürler.
  • Vezir Hocam, uzun süredir paylaşımlarınızı beğeniyle takip ediyorum. Benim aracım Hyundai i30 Dizel ve henüz 18.000'de. Ben de aracıma tam sentetik yağ koydurmayı düşünüyorum (yukarıda belirtilen CASTROL EDGE TURBO DIESEL 5W-40, Marmara Bölgesindeyim).
    Tam sentetiğe geçerken bahsettiğiniz sorunlar benim araçta da yaşanabilir mi acaba? Gerçi servisin ne yağ koyduğunu bilmiyorum ama tam sentetik kullandıklarını pek zannetmiyorum açıkçası. Zira servis filtre+yağ+işçilik hepsine 170-TL alıyor ve bahsettiğimiz tam sentetiklerin de 5 Litresi 150-TL civarında, buradan çıkarım yapıyorum yani.

Saygılar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xanadu03 -- 17 Haziran 2009; 20:14:27 >
  • aracınız daha sıfır sayılır bu nednele daha önce konulan yağın değişmesinin bir zararı olabileceğini bunu da izleyip tespit edebilecenizi sanmıyorum.Bu nedenle tam sentetik yağa geçilmesi doğru bir davranış olacaktır.Araç yeni olduğu için eksiltme yapmayacağını ummuyorum. Yaparsa ikinci sayısı daha yüksek olan bir seçenek şansı olan yağı denemek lazım.
    quote:

Orjinalden alıntı: xanadu03

Vezir Hocam, uzun süredir paylaşımlarınızı beğeniyle takip ediyorum. Benim aracım Hyundai i30 Dizel ve henüz 18.000'de. Ben de aracıma tam sentetik yağ koydurmayı düşünüyorum (yukarıda belirtilen CASTROL EDGE TURBO DIESEL 5W-40, Marmara Bölgesindeyim).
    Tam sentetiğe geçerken bahsettiğiniz sorunlar benim araçta da yaşanabilir mi acaba? Gerçi servisin ne yağ koyduğunu bilmiyorum ama tam sentetik kullandıklarını pek zannetmiyorum açıkçası. Zira servis filtre+yağ+işçilik hepsine 170-TL alıyor ve bahsettiğimiz tam sentetiklerin de 5 Litresi 150-TL civarında, buradan çıkarım yapıyorum yani.

Saygılar....

• vezir hocam;

93 doğan sl için hangi yağı önerirsiniz.

şimdiye kadar hep castrol 20w 50 lpg kullandım ancak yeni rektefiye yaptırdım.

benim sorum şu castrolün internet sitesinde aracım için 15w 40 yağ öneriliyor.

tamircim de 15w 40 koyalım diyor. rektefiye yapan usta ise 20w 50lpg ye devam et diyor.

Arabanın kitapçığında bişey yazmıyor.

bu durumda yazın 20w 50lpg kışın da 15w 40 yağ mı kullanayım?

sık sık yağ cinsini değiştirmek ne kadar doğru olur. yaşadığım yer izmir

kısacası kafam iyice karıştı üstelik 15w 40 ın lpg yazanı da yok.

rektefiye ettirdiğim aracım için önerilerinizi bekliyorum. saygılar.

bir de stp markasına ait yağ nereden bulabiliriz bilgisi olan arkadaş var mı çünkü sadece bir kere koymuştum ve şunu söyleyebilirim muazzam bir yağdı.
  • izmir için yaz kış 20w50 LPG devam edebilirsiniz. tamirciniz elinde bu yağdan olduğu içim istiyor olabilri. Yanlış değil ama ben olsam yağı değiştirmem ve rektifiyeciyi dinlerim. yazın sıcak bölgelerde antalya ,adana , izmir 50 numara yağ daha avantajlıdır yani 20w50 .

yağınızı sık sık değiştirmeyi ihmal etmeyin zaten ucuzdur ve bir tomar rektifiyeye para vermişsinizdir , yağı esirgememek gerekir.
    quote:

Orjinalden alıntı: player_x

vezir hocam;

93 doğan sl için hangi yağı önerirsiniz.

şimdiye kadar hep castrol 20w 50 lpg kullandım ancak yeni rektefiye yaptırdım.

benim sorum şu castrolün internet sitesinde aracım için 15w 40 yağ öneriliyor.

tamircim de 15w 40 koyalım diyor. rektefiye yapan usta ise 20w 50lpg ye devam et diyor.

Arabanın kitapçığında bişey yazmıyor.

bu durumda yazın 20w 50lpg kışın da 15w 40 yağ mı kullanayım?

sık sık yağ cinsini değiştirmek ne kadar doğru olur. yaşadığım yer izmir

kısacası kafam iyice karıştı üstelik 15w 40 ın lpg yazanı da yok.

rektefiye ettirdiğim aracım için önerilerinizi bekliyorum. saygılar.

bir de stp markasına ait yağ nereden bulabiliriz bilgisi olan arkadaş var mı çünkü sadece bir kere koymuştum ve şunu söyleyebilirim muazzam bir yağdı.

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.