Şimdi Ara

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (947. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18.952
Cevap
212
Favori
1.905.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 944945946947948
Sayfaya Git
Git
sonraki

...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...

(En Son Oy Tarihi: 9.2.2025)
Giriş

Teşekkürler. Sıcak bölgede yaşadığımdan Motul den yana kullanacağım seçimimi.

05.02.25 editi:

Aracın orijinal kullandığı yağ markasının speklerini buldum. Karşılaştırma yaptığımda en yakın , hatta neredeyse aynısı olan liqui moly 1850 aldım ve kullandım.

Vites geçişlerinde filan , sanzumanda zaten sorunum yoktu ama içerisinde ki yağı değiştirerek uzun ömürlü yapma amacı ile değiştirdim. 3 litre değiştirdik. Daha sonra 3 litre daha değiştirecem.

1 haftadır kullanıyorum sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oky33 -- 5 Şubat 2025; 20:48:44 >
  • Ordan Geçenbay kullanıcısına yanıt

turboda arıza varsa geciktirmeden halletmek lazım. ambele riski olabiliyor.

• IVANGUARDI kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: wolkien

2014 model hyundai ix35 1.6GDI motor. km 220binde LPGli. yag eksiltme var. yeni koyacagim yag biraz kaliteli bir sey olsun istiyorum. herhangi bir onerisi olan varsa memnun olurum

tesekkurler, siz henuz cevap vermeden bakima gittim. daha onceki bakimda 5-30 koymustum, agustos gibi yag isigi yanacak kadar eksilmisti, yine yag isigi yaninca bakim zamanina da az kaldigi icin hemen gideyim dedim. yag eksiltiyorsa 5w-40 koyalim dediler. kisaca "en ucuzu olmasin" deyince elf moligraf koydular. yalniz islem bitince fiyat 1600 dediler. yag filtresi, polen filtresi vs de vardi onlari ayri tutuyorum. internetten bakinca 700-800e bile var. bunu soyleyince yagin sahte olmasindan bahsedildi, ona bir lafim yok ama her yerde 800-900 civari hepsi de sahte mi oluyor? evet bir de yag degisimi icin iscilik ucreti almiyor ama bunu daicine koyarsak 1600 yag fiyati olarak baan biraz pahali geldi (daha iyisini veya ucuzunu bildigim/buldugum bir durum yok, helal olsun mesele o degil) internetteki neredeyse bu ucuz olan butun yaglar mi sahte? normalde orijinal bir yagin kar marji nedir?

• wolkien kullanıcısına yanıt

Onlineyedekparça'dan bakabilirsiniz yağ fiyatına orjinal uygun fiyat'a alabileceğiniz bir büyük toptancıdır oradan kıyaslarsınız.

• FMY denen yağ iyi değil, her yağ bakımında servisten çıkıp 2000-3000km sonra yağ bozuldu, yağ seviyesi arttı uyarısı alıyordum, Ford ilk başta garantiden değişim yapıyordu, sonra kullanıcı hatası demeye başladılar, yağ ile patates kızarttığımı düşündüler herhalde. Sorun da yok, Mobil 3000 Formula serisine geçtim, sorun direkt düzeldi. FMY servislerin direttiği tamamen zorla satılan bir ürün kısaca, yetkili servis bağınız yoksa alınacak bir marka değil. Castrol'ün de piyasada orijinali yok gibi bir şey.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Castrol 'un orijinali için Castrol 'un kendi sitesi üzerinden yönlendirdiği satıcıdan orjinali alabilirsin.

https://www.castrol.com/tr_tr/turkey/home/where-to-buy.html

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stellantis grubu 2023 şubat ayı öncesi dv5 kodlu 1.5 dizel motorlardaki kronik eksantrik zinciri kırma probleminden dolayı 0w30 yağ kullanmayı bırakıp 5w30 stellantis FPW9.55535/03 onaylı yağa geçmiş. güncel şartname bu şekilde arkadaşlar bilginize.

bu yeni bir gelişme değil ancak bilgisi olmayanların haberi olması için yazdım. kitapçığa bakıp eski şartnamede yağ koymayın.

bu arada stellantisin bu şartnamesi ile psa b71 2297 arasında fark var mı acaba, bilgili arkadaşlar bakabilirse sevinirim. çünkü bu onaya sahip tek yağ şu an ülkemizde mobil 1 esp formula p. o da biraz tuzlu bir yağ.

total 5w30 htc işimizi görürse onu almak daha mantıklı gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 8 Ocak 2025; 8:52:52 >
  • echomaniac E kullanıcısına yanıt

Doğru yağ olarak bunu öneriyorlar. Rn17 onaylı olduğu için özellikle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motul 10w40 6100 ile 4100 arasındaki fark nedir

• Arkadaşlar maxi scooter için hangi yağı tavsiye edersiniz? 0-30,5-30,10-40. Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşıyorum. Yarı sentetik mi tam sentetik mi olmalı. 250 cc Yamaha xmax için ne iyi gelir. Motul, liqui moly favorim ama Yamaha genelde yamalube kullanıyor servislerinde.

• SïmônAdebïsï kullanıcısına yanıt

10W-40 API SG veya üstü ya da JASO SA veya MB Standartında yağ kullanmanızı önermiş marka farketmez.Sentetik konusuna gelirsek onunla ilgili bilgi de yok ama Tam sentetik iyidir. https://www.motul.com/tr-TR/products/15200?product=MOTUL+5100+10W-40+4T bu yarı sentetik. Bu daha pahalı tam sentetik https://www.motul.com/tr-TR/products/16500?product=MOTUL+7100+10W-40+4T önemli olan başladıgınız yağdan devam etmek. 2. Attıgım Ester yapılı daha pahalı olan tam sentetik ürün daha iyi ama sahtelerine dikkat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 20 Ocak 2025; 5:34:12 >

• merhaba iyi günler. 2015 model 160b km deki dizel corolla aracıma 0w-30 mobil1 esp yağ kullanıyorum. fiyat olarak şu an shell yağa göre 400-500tl civarı daha yüksek bir fiyatta. Yağdan memnunum fakat shell yağda çok övülüyor 0w-30 helix ultra ect ye geçiş yapsam ne gibi faydası olur mantıklı olur mu? kağıt üzerinde verileri yakın gibi fakat gerek teknik gerek uygulama anlamında 2 yağ arasında hangisi hangi alanlarda öne çıkar acaba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin1496 -- 20 Ocak 2025; 21:15:16 >
  • yasin1496 Y kullanıcısına yanıt

İki yağ'da Türkiye de dolum yapılıyor fark olmaz kullandıgınız yağ teknik şartnameleri karşılıyorsa yağ değişikligi önermem. Kullanılan yağ'a adapte oluyor motor parçaları sürekli yağ değiştirmek iyi birşey değil.

mobil1 in özellikle 1lt olan halini alıyorum fransa/belçika üretimi olarak geliyor. Shell için genelde koruma/yakıt anlamında övgü olduğu için merak etmiştim çok bir fark olmayacak hatta motor alıştığı için ters tepki verecekse devam edeyim mobilden

• yasin1496 Y kullanıcısına yanıt

Aynı yağdan devam edin farklı marka farklı özellikte yağ koyunca motor'a 1 Bakım zaten o yağın yeni motor'a alışma süresi oluyor eski yağ markasının piston ve duvarlardaki oluşturdugu yağ filmi tabakasının yerine yeni koyulan yağ markasının özellikleri tabakası adapte olmaya çalışıyor. Mobil 1 de Shell'de çok iyi markalar durduk yere motorun alıştıgı yağ'ı değiştimeye gerek yok faydadan çok zarar getirir.

hocam bununla alakalı bir çalışma var mı okuyabileceğimiz?

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• RN17 onaylı yağ bulmak neden bu kadar zor. Hiç bir satıcıda stok yok gözüküyor. Bulabilen var mı acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt
    www.jstor.org
    JSTOR: Access Check
    https://www.jstor.org/stable/44729088

Deniz Motorları ile ilgili var otomobiller ile ilgili bir araştırma yok ama baktıgınızda aynı mantık çerçevesinde ama kapasite durumundan dolayı otomobil motorları üstündeki etkisinin düşük oldugu ve alışma sürecinin daha hızlı olduğu düşünüldügü için otomobiller ile ilgili bir araştırma yok

• intikam91 kullanıcısına yanıt

Lubex ve Lukoil'de var. Lubex bayisi oilmarkt. Lukoil'in kendi online satış kanalı var. Liqiui Moly isterseniz'de onlineyedekparça ve Bayisi akyol petrol'de vardı en son

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 22 Ocak 2025; 18:4:17 >
  • 
Sayfa: önceki 944945946947948
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.