Teşekkür ederim hocam yardımlarınız için. 0w30 a geçmenin bir manası olur mu hocam yoksa 5w30 dan devam mı etmeliym Ankara koşullarında sizce? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (946. sayfa)
...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...
(En Son Oy Tarihi: 2.12.2024)
-
-
Arkadaşlar merhaba 1.6 ecoboost için yetkili servis 5/30 mobil 1 ya da fmy 5/20 kullanıyor. Fiyat alayım dedim 12 model aracım için 7/8 bin arasında fiyat verdiler. Bursada akıncılar ford özel yetkili servisi buldum araştırırken , ellerinde fmy 5/20 ile aşağıdaki mobil super 3000 ile petronas yağı alternatif olduğunu 100-200 tl fark ile istersem bunlardan birini de kullanabiliriz dediler. Fmy hakkında pek iyi yorum da yok kötü yorum da yok . Daha önce i30 aracımda petronas kullanmıştım aracımda gözle görülür bi dirilik canlılık hissetmiştim psikolojik mi bilmem ama o günden sonra petronasa karşı bir sempatim var. İşin teknik veri kısmını ,değerlerinin hangisinin daha iyi olup olmadığını anlamam ama motor yağında. Sizin öneriniz ne olurdu petronas mı mobil super mi ?
www.epey.comJust a moment...https://www.epey.com/motor-yagi/karsilastir/689712-691203/mobil-super-3000-formula-f-5w-20-5-litre_petronas-syntium-5000-fr-5w-20-5-litremobil super
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 7 Kasım 2024; 10:34:58 >
-
2019 Clio IV 0.9 Tce 90 Beygir aracımın 60.000 bakımı için yağ alacağım. Çok araştırdım. Araştırdıkça karasız kaldım. Aracımın servis geçmişine baktığımda ilk 2 bakımında Elf evolution 900 sxr 5w40 kullanılmış. Ondan sonraki süreçte yağ seçimini önemsemedim ve sanayiideki parçacılara bıraktım. Elf 5w30 verdiler. Bende çok sorgulamadım. 5. Sene yani şu an araştırayım dediğimde bunları farkediyorum. Başka bir forum sitesinde servisin bakım geçmişinde 5w40 yazdığına bakmayın 5w30 kullanıyorlar aslında yazdığını gördüm. Sanayii de ki parçacı da 5w30 veriyoruz biz bu araca dedi.
Yağ üreticilerinin hepsi 5w40 öneriyor. İlk başta Shell helix ultra 5w40 a karar verdim. Fakat bulunduğum yerde bulamadım.
Liqui Moly ve Motul un da önerdiği yağı temin edemedim. Ayrıca Liqui moly için RN 0710 standartını karşılayan çok seçenek var. Karar veremedim. İnternetten de sipariş vermek istemedim.
Son olarak total in kendi sitesindeki yağ seçicinin önerdiği Elf 900 sxr 5w40 ı alacağım sanırım. Bulunduğum yerdeki sanayii de bu Elf yağı var. Ayrıca yaşadığım bölgede çok soğuk olmuyor. Eksi havalar çok nadir.
Sizlere danışmak istediğim 5w30 tan 5w40 a geçmek sorun teşkil eder mi ?
Memnun kalırsam bundan sonraki bakımlarda markayı değiştirebilirim ama 5w40 tan devam etmem uzun vadede sorun olur mu?
Bu araç tipi için motor yağı marka ve model önerilerinizi bekliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CorleoneFamily -- 1 Aralık 2024; 18:14:21 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Tüm Yabancı Data baseler aracınız için 0w-40 veya 5w-40 diyor
-
Hocam aynı araç bende de var.
Kullanacağın yağ Rn 710 5W40. Yağ markası sana kalmış.
Ben geçen bakımda Shel Helix H8 5w40 kullandım. Bu bakımda Lukoil aldım onu koycam.
Soğuk iklimde yaşasaydın 0w40 olabilirdi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cevabınız için teşekkür ederim. Bulunduğum bölge en fazla eksi 7 8 civarı olur genelde. O da nadir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CorleoneFamily -- 3 Aralık 2024; 11:7:54 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
5w-40 Uygun o zaman
-
Merhaba 2002 model ford ka 1.3 city benzinli 195bin km de araç için hangi yağı kullanmalıyım? Yardımcı olabilirmisiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eksiltme yoksa yabancı kaynaklarda 5w-30 kullanılması tavsiye ediliyor ciddi bir eksiltme varsa 10.000 Km ' de 1.5 Litre üstü gibi 5w-40 a geçilebilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X