![]() Arada çok fark yok gibi, uzun vadede etkisi olabilir |
...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]... (944. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
...[ MOTOR YAĞI ile ilgili tüm paylaşımlar ]...
(En Son Oy Tarihi: 9.2.2025)
-
-
Renault Türkiye'ye durumu bildirin hocam. Mail atın. Aynı olay Opel'de başıma geldi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Renault Türkiye bu konuda birşey yapmıyor yağ seçimini tamamen servislere bırakmış durumdalar.
-
merhaba iyi akşamlar 140b km deki dizel 2015 corolla (acea c2 ve fabrika dolum 0w-30 belirtiyor kitapçığında) aracıma 0w-30 mobil1 esp kullanıyorum. yağı değiştirmeyi düşünüyorum aklımdaki modeller
mobil1 esp 0w-30 lv
motul eco clean 0w-30
liqui moly 0w-30
total ineo 0w-30
maliyet önemli olmamakla beraber bu yağların mevcut yağıma göre +- yönleri olur mu
-
Aracım 2012 1.4 HDI Nemo 155 bin km.
Hocam elimde 3 çeşit farklı markalardan kalma 5w30 yağlar var.
Yağ değişiminden önce bu yağları durulama yağı olarak kullansam, aracı rölantide 10 dak çalıştirsam ya da biraz turlasam mesela motora zararı olur mu?
Motul Eco ve LM nin yağları genel olarak viskosite olarak ince yapıdalar soguk bir şehirdeyseniz bu markalar daha iyi olur. LM koyabilirsiniz veya eski yağdan devam edin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 6 Ekim 2024; 2:36:24 > -
Aynı speklerde yağ ise bir şey olmaması gerekir, kötü senaryo köpük yapar ama 10dk rölantiden zarar gelmemesi lazım.
Ben yerinizde olsam bunu yapmak yerine herhangi bir shell istasyonundan shell motor flush alırım 120-140₺ bir şey olması lazım. Motor tam çalışma sıcaklığındayken motora ekleyip 10 dakika rölanti sonrası yağı boşaltıp normal bakımı yapardım. Karışım yağ ile temizlemekten daha iyi sonuç verecektir.
-25 civarlarını gören bir yerde yaşıyorum. Aslında mobil1 den gayet memnundum fakat sanki bu yeni seri bir miktar yağ eksiltiyor gibi geldi. LM için uygun olana sitesinden bakıp tds sini inceleyeyim. Teşekkür ederim
-
10.000 Km'de 1 Litreye kadar eksiltme normal ona çok takılmayın memnunsanız devam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 7 Ekim 2024; 6:0:1 > -
RN720 ile RN 17 arasındaki farklar oldukça az. Zaten artık teknoloji kabın dibini sıyırır hale geldi. Yeni teknoloji denilen ürünün bir önceki versiyonu ile arasındaki farklar ancak belli kullanıcılar için fark edilir düzeyde. AB'nin saçma sapan emisyon yasaları sebebi ile firmalar %1-2 gibi oranların bile iyileştirme yapsa ürünü piyasaya sürüyor.
Yağ onayından daha önemli ülkemizde özellikle de İstanbul gibi şehirlerde yaşayanlar için Renault bakım aralıkları çok yüksek. 20 bin km de bir bakıma giren araç 150 bin km üstünde sorunlar çıkarmaya meyilli hale gelir. Onaylardan daha çok bakım aralıklarını azaltmak örneğin 10-15 bin km aralığında gibi, eğer yoğun İstanbul trafiğinde ise 10 bin km gibi daha önemli.
-
Mobil yağda mobiloil harici orijinalliğinden şüphe etneyeceğimiz neresi var ? Sanayide iki kat fiyatlar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Frzrulman ve yağ çarşısından alışveriş yaptım sıkıntı yaşamadım. Ben shell almıştım. Rulmancım Kendi sitelerinde yetkili bayi olduklarına dair belge koymuşlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runo40 -- 12 Ekim 2024; 22:55:34 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
www.sikayetvar.com
Fz Rulman (n11.com) Sahte Ürün Geldihttps://www.sikayetvar.com/fz-rulman-n11com/fz-rulman-n11com-sahte-urun-geldiYağ işinde Dist. ve Bayilerden Şaşmamak lazım.
-
Güncel motorların tasarım kriteri düşük hacim yüksek sıkıştırma ve aşırı mekanik stres. Bu sebeple de üreticinin önerilerine dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yağ teknolojileri bu gereksinimlere göre guncellendigi halde Türkiye'deki araç kullanıcılarına eski ürünleri dayatmak ne kadar doğrudur? Sonuçta dünya para verip binbir zahmetle araba alıyoruz, hadi garantisi devam etsin diyerek yetkili servislere de dünya para veriyoruz o zaman firmalar da bizlere saygı duysun ve olması gereken doğru ürün neyse onu kullansın.
Selamlar,
Megane 2 2009 1.6 16v K4M motorlu 395.xxx e gelmek üzere olan aracım için (Benzin+Lpg) normalde Motul 6100 10w40 kullanıyordum. Bu sefer
LIQUI MOLY 10W40 Motor Yağı Molygen New Generation
Kullanmayı düşünüyorum.
Uygun mudur ? Farklı önerisi olan var mıdır ?
Yağ yakma duman atma yok.
Teşekkürler
-
Bence yüksek km de araçta yağ markası değiştirmek gereksiz olur. Yağ değişim periyotlarına dikkat etmek, lpg nin varlığında daha önemli. Mesela 10 binde değişiyorsanız 7-8 binde değişim yapabilirsiniz, gereksiz pahalı bir yağ almaktansa..
Liqui Moly Yağlar genel olarak daha ince yapıda bu yüzden yağ yakma sorunu yaratabilir ve Yüksek Km araçlarda mecbur kalınmadıkça yağ markası ve modeli değişikligi asla önermem içindeki katıklar ve sabunlar farklı olacağı için mevcut yağın oluşturdugu yüksek km'lerde yararlı kurum dedigimiz yağ kaçagını engelleyen kurumların çözünmesine yağ filtresi ve süzgecini tıkamasına sebep olabilir. Kullandıgınız yağ ile sorun yaşamıyorsanız aynı yağ'dan devam edin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 15 Ekim 2024; 12:15:34 > -
10 u buldurmamaya çalışıyorum. şu anda tam 8 e geldimdi yağ sipariş etmeden önce bakınıyordum. O zaman en olmadı Ümraniye Candan a gidip orada yaptırmak olacak. Teşekkürler (candan zaten motul kullanıyor)
-
sorundan ziyade fecbook grubunda daha sessiz çalışma yorumları geldi. Tabi benim az km az da değil. Altından yandan vs yağ kaçağı da kalmadı geçen lifte kaldırdık kupkuru maşallah çubukdaki yağ ı güzel durumda idi. Yorumlar için teşekkürler
-
Daha Sessiz olmasının Sebebi Türkiye Piyasasındaki yağların geneline göre aynı viskosite içinde daha ince ürünler olması motoru biraz daha sessiz hale getirebilir belki ama yanında riskleride getirir. Bakım aralıklarını daha erken'e çekin ama yağ markası ve modeli ile pek oynamayın derim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X