Şimdi Ara

motora giren kediler nasıl engellenir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
59
Cevap
0
Favori
27.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam yazdığımı okursanız, konuyu başka yerlere çekmek gibi bir derdim olmadığını görürsünüz. Ayrıca ben size yardımcı olmak, konuyu başka yerlere çekmek isteyenleri de önlemek istedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeArAnGeL

Nasıl beceriyorlar bilmiyorum. Bizim kedi aracın içinden motora geçmenin yolunu bulmuştu. Gaz pedalının oradan motora geçiyordu. (o zamanlar araç fiat albea idi) Yani kedi gerçekten meraklı hayvan ama soğuklarda teker üstüne ya da motora giriyorlar doğrudur. Hem ısınmak için hemde köpeklerden korunmak için. Yapacak bir şey yok. Girsinler. Asla araca zarar vermezler burada katlinin fermanını vermeye çalışanlar olmasın.
    Yapmanız gereken sadece sabahları arabayı çalıştırmadan önce 20-30 saniye oyalanmak. Zaten iyi şöför arabaya binmeden önce etrafında dolaşır tekerlekleri kontrol eder. Bu kedinin eğer uyuyorsa uyanmasında faydalıdır. Arabaya binince de kontağı çevirmeden gösterge ışıklarının sönmesini beklersiniz. Sonra marşa basarsınız kedi varsa uzaklaşır. Tabi bunların hiçbirini de yapmaya bilirsiniz. Vebali boynunuza...

Şahinlerin üretildiği zamanlarda anlatırlardı dalga geçmek amacıyla. Yabancı ülkelerde araba üretirken içine fare koyuyorlarmış sabaha fare ölürse araç testten geçiyormuş. Şahinlerin içine de kedi koyuyorlarmış sabaha dışarı çıkamazsa Şahin testi geçiyormuş. Anlaşılan Albeada da pek bişey değişmemiş

• quote:

Orijinalden alıntı: iade

quote:

Orijinalden alıntı: DeArAnGeL

Nasıl beceriyorlar bilmiyorum. Bizim kedi aracın içinden motora geçmenin yolunu bulmuştu. Gaz pedalının oradan motora geçiyordu. (o zamanlar araç fiat albea idi) Yani kedi gerçekten meraklı hayvan ama soğuklarda teker üstüne ya da motora giriyorlar doğrudur. Hem ısınmak için hemde köpeklerden korunmak için. Yapacak bir şey yok. Girsinler. Asla araca zarar vermezler burada katlinin fermanını vermeye çalışanlar olmasın.
    Yapmanız gereken sadece sabahları arabayı çalıştırmadan önce 20-30 saniye oyalanmak. Zaten iyi şöför arabaya binmeden önce etrafında dolaşır tekerlekleri kontrol eder. Bu kedinin eğer uyuyorsa uyanmasında faydalıdır. Arabaya binince de kontağı çevirmeden gösterge ışıklarının sönmesini beklersiniz. Sonra marşa basarsınız kedi varsa uzaklaşır. Tabi bunların hiçbirini de yapmaya bilirsiniz. Vebali boynunuza...

Şahinlerin üretildiği zamanlarda anlatırlardı dalga geçmek amacıyla. Yabancı ülkelerde araba üretirken içine fare koyuyorlarmış sabaha fare ölürse araç testten geçiyormuş. Şahinlerin içine de kedi koyuyorlarmış sabaha dışarı çıkamazsa Şahin testi geçiyormuş. Anlaşılan Albeada da pek bişey değişmemiş

Alıntıları Göster
    Kedi girmeyen motora fare girer :)

Kedilerin arabalarımızla bilmediğimiz ilişkileri var, tamam da kayış kemirdiklerini pek bilmezdim. Bu hayvanlar acaba bir farenin peşinde olmasınlar. Park yerine yakın mazgal falan varsa fare de olabilir.

Bizim arabaya da sarmışardı bir ara. Her sabah motor kapağını açıp bakıyordum, elim alışmıştı.

• DeArAnGeL kullanıcısına yanıt
    yanlış anlamışım kusursa bakma
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

yanlış anlamışım kusursa bakma
    geçen ay bir yavru kedi sıcak motorun üzerinde ölmüş gece boyunca motorun üstnde kalmış sabah arabanın içi leş kokuyordu.

kaputu açıp bakmak en garantisi
  • predator93 kullanıcısına yanıt
    ben girmesin diye ne yapabiliriz diye soruyorum
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    komşunun kedileri onlar hep yakınlarda zaten habire çoğalıyolar, bi kere şikayet ettim bizim arabayada giriyo dedi
  • quote:

komşunun kedileri onlar hep yakınlarda zaten habire çoğalıyolar, bi kere şikayet ettim bizim arabayada giriyo dedi
    Belki kartel muhafazası taktırmak çözüm olabilir ama ne derece olur, onu bilemem.

Kayış kemirme işine gelince; kayış ve kabloları kediler değil fareler kemirir. Çünkü, motora genellikle yavru ve annesi tarafından reddedilmiş terk edilmiş kediler girer. Bunların dişleri de kayış koparacak kadar henüz güçlü değildir. Ama fareler !!!, Allah korusun... Bir keresinde fren hidrolik kutusuna bağlı elektrik kablosunu kemirip koparmışlardı önceki arabamda...
  • ABABA2307 kullanıcısına yanıt
    kartel muhafaza var ama çözüm degil , kayışı ufacık dişlese bile döndükçe büyüyor, aksesuar kayışı zaten incecik basit birşey.
  • quote:

kartel muhafaza var ama çözüm degil , kayışı ufacık dişlese bile döndükçe büyüyor, aksesuar kayışı zaten incecik basit birşey.
    Benim aracın kayışını koparmışlardı ve çekici çağırmak zorunda kaldım.Crysamed Bigit Kedi ürünü var.Araca ondan sıkarsanız gelmiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: talkie77

Benim aracın kayışını koparmışlardı ve çekici çağırmak zorunda kaldım.Crysamed Bigit Kedi ürünü var.Araca ondan sıkarsanız gelmiyorlar.

Alıntıları Göster
    Naftalin işe yarayabilir.
  • quote:

Alıntıları Göster
    kediyi bilmem de bizim arabaya geçen hafta lağım faresi girmiş. garajda ucu açık lavabo deliği vardı, ordan girmiş adi hayvan. sinyal kablosunu komple kemirmiş, sinyal hızlı atmaya başlayınca fark ettim. yetmemiş, silecek suyu hortumunu da kemirmiş. araba megane 1 olduğundan bi hortum için teker-körük-yan kaporta komple söküldü

haa birde garajdaki bahçe eldiveninin tek eşini motorun içine sokmuş. o da sıcaktan yanmış içeride. deliği tıkadım da kurtuldum,durduk yere iş açtı hayvan başımıza

• quote:

sağolun bi araştırayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Krone

Naftalin işe yarayabilir.

evet en basit çözüm bencede
  • Benim arabanin da kaput ve tavanina yatiyolar hemde yikattigim gun
  • başka bir fikri olan varmı
  • Bu nasi bi konu ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carvajal

Bu nasi bi konu ya

kardesim kedilerin motora girip zarar görmemeleri ve motordaki bazı parcalara zarar vermemesi icin ne yapabiliriz diyoruz, bir fikrin varsa yaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk343458

quote:

Orijinalden alıntı: Carvajal

Bu nasi bi konu ya

kardesim kedilerin motora girip zarar görmemeleri ve motordaki bazı parcalara zarar vermemesi icin ne yapabiliriz diyoruz, bir fikrin varsa yaz

Kopek bagla arabaya ne diyeyim
  • Şehirlerde insanlar her yeri kapladığı için hayvancağızlara yer kalmıyor korunma iç güdüsüyle arabaların altına saklanıyor ama kedileri uzaklaştır hayvanlara zarar gelirse vicdan azabı çekersin hocam.Hayvanlarında sığınma korunma iç güdüs var mesela biz evimiz yakınındaysak ve birisi bizi arkadamızdan kovalasa hemen apartmana geri kaçarız kedilerde öyle hemen araba altlarına giriyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.