Şimdi Ara

motora giren kediler nasıl engellenir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
0
Favori
26.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar ilginç gelebilir ama , motor bölümüne kedilerin girmesi engellenebilirmi,her sabah bakıyorum arabanın altı kedi dolu, otele çevirmişler arabayı , park yerimi degistirme şansım yok, bana güvenli gelmiyor bu sekilde idare etmek, bi fikri yada başında böyle bir sorunu olan varmı.

• quote:

Orijinalden alıntı: _mp_

gariban kediler bu soğukta sıcacık motorun yanında ısınıyorlar. antifiriz kokusundan rahatsız oluyorlarmış.
    cillop gibi yıkayıp cilaladığım siyah aracımın üstünde hep pati izleri oluyor, artık önemsemiyorum.

Alıntıları Göster
    Kedilerin motora giriş hakkı engellenemez
    quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Mfk

Bazen sıkışabiliyorlar içeride sonra arabanızdan pis kokular gelmeye başlıyor
    bi kampanya başlatmıştı birileri,

araca binmeden motor kaputuna vurun diye.

tabi bu kedi çıksın diye. Kayış vb. kemiriyorsa durum vahim. Hayati önem taşıyan bir şeyi kemirir de yolda koparsa Allah muhafaza...
    Yapay Zekanın Yanıtı

Motora Giren Kedileri Engelleme

Arabanızın motoruna giren kediler, hem hayvanlar için tehlikeli hem de aracınız için hasar oluşturabilecek bir sorundur. Motora kedi girmesini engellemek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

• Arabanızın Altını Kontrol Edin: Kediler genellikle motorunuzun sıcaklığından korunmak için arabanın altına saklanırlar. Park etmeden önce arabanızın altını kontrol edin ve varsa onları uzaklaştırın.

• Kedi Kovucular Kullanın: Motora kedi girmesini engellemek için özel olarak tasarlanmış kedi kovucular kullanabilirsiniz. Bu kovucular, kedilerin algılayabileceği ve hoşlanmadığı ultrasonik dalgalar yayar.

• Tel Örgü Takın: Arabanızın kaputuna veya motor bölmesine tel örgü takabilirsiniz. Bu, kedilerin motora girmesini fiziksel olarak engelleyecektir.

• Egzoz Borularını Kapatın: Kediler egzoz borularından motora girebilirler. Egzoz borularını kedi giremeyecek kadar ufak bir malzemeyle kapatabilirsiniz.

• Park Yeri Seçiminize Dikkat Edin: Mümkünse gölgeli ve ağaçlık alanlardan uzakta park edin. Kediler bu tür yerlerde saklanma eğilimindedir.

• Kaputu Açık Bırakmayın: Arabanızın kaputunu uzun süre açık bırakmayın. Kediler kaputun altına girip motora girebilirler.

Bu önlemleri alarak, arabanızın motoruna kedi girmesini büyük ölçüde engelleyebilirsiniz. Ancak, kedilerin çok kurnaz hayvanlar olduğunu ve her zaman bir yol bulabileceklerini unutmayın. Bu nedenle, aracınızı düzenli olarak kontrol etmek ve gerekirse ek önlemler almak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bir kaç yere naftalin tabletlerinden koy, kokusundan rahatsız oluyorlar. Benim aracın üzerine yatıyorlardı sileceklerin olduğu yere iki tablet koydum artık gelmiyorlar.
  • Suyu sevmez kediler cikarmak icin az su dokuver hemen kacarlar engelleyemezsin nede olsa usuyolar soguk havalarda ondan giriyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: degobar

Bir kaç yere naftalin tabletlerinden koy, kokusundan rahatsız oluyorlar. Benim aracın üzerine yatıyorlardı sileceklerin olduğu yere iki tablet koydum artık gelmiyorlar.

faydalı oluyorsa bi deniyim hocam üzerine çıkıyorlarda, motordaki kayışları kemiriyorlar, gecenlerde farkettim aksesuar kayışını kemirmisler, sanayiye zor yetiştim kopmadan
  • Bizim mahallenin kasabi kedilerle haşir neşir. Öyle bir kasap işi çözer size para bile verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tokatlanabilante

Bizim mahallenin kasabi kedilerle haşir neşir. Öyle bir kasap işi çözer size para bile verir.
    gariban kediler bu soğukta sıcacık motorun yanında ısınıyorlar. antifiriz kokusundan rahatsız oluyorlarmış.
    cillop gibi yıkayıp cilaladığım siyah aracımın üstünde hep pati izleri oluyor, artık önemsemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: _mp_

Alıntıları Göster

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    motora kedi girerse ne olur
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zapt-ı Na Mümkün

Alıntıları Göster
    Yeri geliyor seçimlerde trafoya giriyor ülkenin kaderini değiştiriyorlar.Bende kediler kolay lokma değil
  • Bazen sıkışabiliyorlar içeride sonra arabanızdan pis kokular gelmeye başlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Mfk -- 14 Kasım 2014; 9:34:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Mfk

Bazen sıkışabiliyorlar içeride sonra arabanızdan pis kokular gelmeye başlıyor

tabi bu kedi çıksın diye. Kayış vb. kemiriyorsa durum vahim. Hayati önem taşıyan bir şeyi kemirir de yolda koparsa Allah muhafaza...
  • çizikleri artık bende önemsemiyorum , ama motora girmesi güvenlik olarak sıkıntı oluyor onlar icinde , bizim içinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

bende ondan bahsediyorum ,meraklı hayvanlar kediler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zapt-ı Na Mümkün

bagaja girseler olurda ,motor işte kayışlar yakıt hortumları, frenler felan
  • hocam senin bir fikrin varmı bu konuda
  • Kaputa bol bol vurun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kami Kaze

Kaputa bol bol vurun
    Nasıl beceriyorlar bilmiyorum. Bizim kedi aracın içinden motora geçmenin yolunu bulmuştu. Gaz pedalının oradan motora geçiyordu. (o zamanlar araç fiat albea idi) Yani kedi gerçekten meraklı hayvan ama soğuklarda teker üstüne ya da motora giriyorlar doğrudur. Hem ısınmak için hemde köpeklerden korunmak için. Yapacak bir şey yok. Girsinler. Asla araca zarar vermezler burada katlinin fermanını vermeye çalışanlar olmasın.
    Yapmanız gereken sadece sabahları arabayı çalıştırmadan önce 20-30 saniye oyalanmak. Zaten iyi şöför arabaya binmeden önce etrafında dolaşır tekerlekleri kontrol eder. Bu kedinin eğer uyuyorsa uyanmasında faydalıdır. Arabaya binince de kontağı çevirmeden gösterge ışıklarının sönmesini beklersiniz. Sonra marşa basarsınız kedi varsa uzaklaşır. Tabi bunların hiçbirini de yapmaya bilirsiniz. Vebali boynunuza...

• quote:

Orijinalden alıntı: DeArAnGeL

Nasıl beceriyorlar bilmiyorum. Bizim kedi aracın içinden motora geçmenin yolunu bulmuştu. Gaz pedalının oradan motora geçiyordu. (o zamanlar araç fiat albea idi) Yani kedi gerçekten meraklı hayvan ama soğuklarda teker üstüne ya da motora giriyorlar doğrudur. Hem ısınmak için hemde köpeklerden korunmak için. Yapacak bir şey yok. Girsinler. Asla araca zarar vermezler burada katlinin fermanını vermeye çalışanlar olmasın.
    Yapmanız gereken sadece sabahları arabayı çalıştırmadan önce 20-30 saniye oyalanmak. Zaten iyi şöför arabaya binmeden önce etrafında dolaşır tekerlekleri kontrol eder. Bu kedinin eğer uyuyorsa uyanmasında faydalıdır. Arabaya binince de kontağı çevirmeden gösterge ışıklarının sönmesini beklersiniz. Sonra marşa basarsınız kedi varsa uzaklaşır. Tabi bunların hiçbirini de yapmaya bilirsiniz. Vebali boynunuza...

hocam yazdığımı okursanız kedilere düşmanlığım yok, konuyu başka yerlere çekmeyin, kayışları kemiriyorlar ufacık bir dişlese zaten kopuyor, zaten zarar görmemeleri içinde girmelerini engellemek lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: DeArAnGeL

hocam yazdığımı okursanız kedilere düşmanlığım yok, konuyu başka yerlere çekmeyin, kayışları kemiriyorlar ufacık bir dişlese zaten kopuyor, zaten zarar görmemeleri içinde girmelerini engellemek lazım

Alıntıları Göster
    sıcak motoru gören kedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: por favor

sıcak motoru gören kedi.

Alıntıları Göster
    daha kötüsü de olabilirdi

• quote:

Orijinalden alıntı: cancan_burak

Yeri geliyor seçimlerde trafoya giriyor ülkenin kaderini değiştiriyorlar.Bende kediler kolay lokma değil

kesinlikle kolay lokma değiller, çok hızlı çoğalıyorlar
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.