Şimdi Ara

motora kedi girerse ne olur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
70
Cevap
1
Favori
31.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar geçende bir kaputu açıp bakayım dedim bir de ne göreyim 7-8 adet kedi ayağı izi o kadar belliydiki sanki una batırmış ayağınıda hayvan direk motor kapağına başmış gibi .bir şeydeğil motora ne kadar zarar verebirlir acaba.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motora Kedi Girerse: Ne Olur?

Motora Kedi Girmesi:

Motora kedi girmesi, araç sahipleri için endişe verici bir durumdur. Kaputa açılan boşluklardan veya hasarlı kablo deliklerinden girerek motor bölmesine girebilirler.

Kaputa Kedi Girmesi:

Kaputa kedi girmesi, motora girmesinden daha yaygındır. Kediler, kaputun sıcaklığı nedeniyle kış aylarında özellikle kaputa girmeye meyillidirler.

Motora Kedi Girerse Ne Olur:

Bir kedi motora girerse, aşağıdakiler gibi çeşitli sonuçlar ortaya çıkabilir:

• Motora Zarar: Kediler, motorun hareketli parçalarına zarar verebilir ve ciddi hasarlara neden olabilir.
    • Kaputta Kedi Ölmesi: Motor çalışırken, kedi kaput fanına sıkışabilir ve ölebilir.
    • Kedinin Yaralanması: Kedi, motorun sıcak parçalarıyla temas ederek ciddi şekilde yaralanabilir.
    • Motorda Kedi Ölmesi Kokusu: Kedi motorda ölürse, bu hoş olmayan bir kokuya neden olabilir ve aracınızın içine yayılabilir.

Kedi Motora Zarar Verir Mi?

Evet, kediler motora zarar verebilir. Motorun hareketli parçalarını çiğneyebilir, kabloları koparabilir ve soğutma sıvısı gibi sıvıları dökebilirler.

Arabanıza Kedi Girmesi Nasıl Önlenir:

Arabanıza kedi girmesini önlemek için aşağıdaki önlemleri alabilirsiniz:

• Kaputu daima kapalı tutun.
    • Kablo deliklerinde ve havalandırma açıklıklarında hasar olup olmadığını kontrol edin.
    • Aracınızı kedilerin sıklıkla bulunduğu yerlerden uzakta park edin.
    • Kaputun altına kedi kovucu sprey kullanın.

Bir kedi aracınıza girerse, motoru çalıştırmadan önce kaputu kontrol ederek kediyi mümkün olan en kısa sürede çıkarın. Kedinin yaralanıp yaralanmadığını kontrol edin ve gerekirse veterinere götürün.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bence bir zararı olmaz motor kapalı bir kutu sonuçta üstüne bassa ne olacak ki kedi :-) ama kablolara zarar vermiş olabilirler bir bakın derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: WeskaGan

bence bir zararı olmaz motor kapalı bir kutu sonuçta üstüne bassa ne olacak ki kedi :-) ama kablolara zarar vermiş olabilirler bir bakın derim
    içindeyken çalışmasından iyidir =) bence de kablolara falan baktırmak da fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meslekci

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    kaputu açıp bakmak lazım. sonuçta onun doğasına ait olmayan bir ortamda ve ölebilir. kediler motorların altına genelde kış aylarında sıcak olduğu için girerler. bazıları da orada son uykusuna dalar. aynen insan gibi yavaş yavaş uyuşur ve ölür.

kedi ayağını bastığı yerin birazdan 3000 devir dakika hızla dönecek bir mekanik aksam olup olmayacağını kestiremez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekorasyonankara -- 10 Mayıs 2011; 0:13:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meslekci

o yüzden ben aracı çalıştırmadan önce biraz kontrol ediyorum malum oda bir can...

Aynen. Her seferinde değil ama , bazen 2-3 gün kullanmıyorum aracı. O zman mutlaka bakarım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dekorasyonankara

kaputu açıp bakmak lazım. sonuçta onun doğasına ait olmayan bir ortamda ve ölebilir. kediler motorların altına genelde kış aylarında sıcak olduğu için girerler. bazıları da orada son uykusuna dalar. aynen insan gibi yavaş yavaş uyuşur ve ölür.

kedi ayağını bastığı yerin birazdan 3000 devir dakika hızla dönecek bir mekanik aksam olup olmayacağını kestiremez.

Alıntıları Göster
    Benim de başıma geldi. Gerçi kedi mi fare mi (Farelerin cirit attığı bir sokağa hiç park etmedim arabayı ama olabilir.) yaptı bilmiyorum. Bir gün motorun yağına suyuna bakmak için kaputu açtım bir de ne göreyim buji kablolarından biri kesik yemiş. O koruyucu kabuğu böyle jilet değmiş gibi olmuş. Oysa arabada bir tekleme falan da yoktu.

Hemen servise götürdüm. Adamlara gösterdim. Bir usta baktı. Sonra bir ustayı daha çağırdı. Abi bunu fare ısırmış dedi. Ana... Garanti ya da kasko bunu karşılamaz dediler. Malzemeden olsa kabloların sadece birine zarar gelmez, gelse de böyle kesilmiş gibi durmaz dediler. Fare mi falan diye gülerken abi başımıza geliyor böyle şeyler. Hemde de inanmayacağın kadar sık bir şekilde dediler. Deposuna fare kaçan dahi oluyormuş.

Buji kablosu öyle sık değiştirilen bir parça da değilmiş. O da araç yaşını alınca falan olurmuş.. Ben ise arabayı sıfır olarak 2010 Aralıkta aldım. Yine de değiştirmek isterseniz buji kabloları takım olarak değişir dediler. İşçilik artı malzeme 150 TL hesap çıkardılar. Usta da, "Abi kablonun iç kısmına bir şey olmamış, koruyucu parçası hasar görmüş," dedi. Bence şimdi masraf yapma sorun çıkarana kadar yola devam et dedi. Sorun çıksa da seni yolda bırakmaz en kötü tekletir arabayı dedi. Aldım siyah bantla sıkıca sardım kabloyu. Bir performans kaybı falan yok şimdilik. Aslında bu konuyu soracaktım forumun değerli üyelerine. Fotoğraf falan da çekmiştim ama işler yoğun olunca fırsatını bulamadım. Kafam da ağırmayınca unuttum gitti.

Aslı cevaba gelirsek, bence önce detaylıca motora bir göz at. Şüphelendiğin bir şey varsa da servise baktır. Bir kabloyu falan kemirmiş olabilir hayvancıklar. Tedbiri elden bırakmamak en iyisi.

Saygıl

• quote:

Orijinalden alıntı: Ozann

Benim de başıma geldi. Gerçi kedi mi fare mi (Farelerin cirit attığı bir sokağa hiç park etmedim arabayı ama olabilir.) yaptı bilmiyorum. Bir gün motorun yağına suyuna bakmak için kaputu açtım bir de ne göreyim buji kablolarından biri kesik yemiş. O koruyucu kabuğu böyle jilet değmiş gibi olmuş. Oysa arabada bir tekleme falan da yoktu.

Hemen servise götürdüm. Adamlara gösterdim. Bir usta baktı. Sonra bir ustayı daha çağırdı. Abi bunu fare ısırmış dedi. Ana... Garanti ya da kasko bunu karşılamaz dediler. Malzemeden olsa kabloların sadece birine zarar gelmez, gelse de böyle kesilmiş gibi durmaz dediler. Fare mi falan diye gülerken abi başımıza geliyor böyle şeyler. Hemde de inanmayacağın kadar sık bir şekilde dediler. Deposuna fare kaçan dahi oluyormuş.

Buji kablosu öyle sık değiştirilen bir parça da değilmiş. O da araç yaşını alınca falan olurmuş.. Ben ise arabayı sıfır olarak 2010 Aralıkta aldım. Yine de değiştirmek isterseniz buji kabloları takım olarak değişir dediler. İşçilik artı malzeme 150 TL hesap çıkardılar. Usta da, "Abi kablonun iç kısmına bir şey olmamış, koruyucu parçası hasar görmüş," dedi. Bence şimdi masraf yapma sorun çıkarana kadar yola devam et dedi. Sorun çıksa da seni yolda bırakmaz en kötü tekletir arabayı dedi. Aldım siyah bantla sıkıca sardım kabloyu. Bir performans kaybı falan yok şimdilik. Aslında bu konuyu soracaktım forumun değerli üyelerine. Fotoğraf falan da çekmiştim ama işler yoğun olunca fırsatını bulamadım. Kafam da ağırmayınca unuttum gitti.

Aslı cevaba gelirsek, bence önce detaylıca motora bir göz at. Şüphelendiğin bir şey varsa da servise baktır. Bir kabloyu falan kemirmiş olabilir hayvancıklar. Tedbiri elden bırakmamak en iyisi.

Saygıl

Alıntıları Göster
    meslekci,

seninle aynı duyguları paylaşıyorum ben kedileri çok severim.. tüm bu itinama rağmen ne yazık ki bir gün motor bölümüne bir kedi girmiş ve orada rahmetli olmuş.. kaputu açınca kediciği görüp çok üzüldüm.. sonuçta bu hayvan da bir can taşıyor..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Passat varken kedi kayışı koparmıştı ve rulman dağıtmıştı. Puntoylada aynı olay başıma geldi sadece şarj motorunun mili yamulmuştu allahtan o mil ayrı satılıyomuş yoksa komple motoru alacaktık. Bi yazda babam corollayı hiç kullanmamıştı arılar bütün yaz motora petekle bal yapmışlardı o bal lekesi hala daha temizlenmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sezgintr

Passat varken kedi kayışı koparmıştı ve rulman dağıtmıştı. Puntoylada aynı olay başıma geldi sadece şarj motorunun mili yamulmuştu allahtan o mil ayrı satılıyomuş yoksa komple motoru alacaktık. Bi yazda babam corollayı hiç kullanmamıştı arılar bütün yaz motora petekle bal yapmışlardı o bal lekesi hala daha temizlenmedi.

Selamlar...Benim ki en enteresanı herhalde
    Çalıştığım kurumun kapalı garajı var. İşyerime 2km. kadar uzakta evim. Yağmurlu havalarda arabayla gelirim hava güneş iken araç evin altında kalır. Yine bir sabah işe geldim arabayla garaja park ettim. Yukarı çıkmamla telefonumun çalması aynı oldu. Arayan garaj görevlisi arkadaş "Abi araban miyavlıyor" deyince önce şaka sandım. Sonra indim kaputu açtım ki her halinden çok korktuğu belli olan bir yavru kedi. İndirdik aşağı araçların arasında kayboldu gitti. Garaj görevlisi dedi ki. " Garajda kedi yok sen bunu dışardan getirdin" Ben de "Saçmalama o kedi motorun üstünde nasıl gelsin evden buraya" Gerçi kayışlar kapalı ama yine de ihtimal vermedim.
    Sonra akşam eve gittim bir de ne göreyim yanında arabanın motorunun üstünden çıkan yavru kedi gibi bir kedi ve yanında annesi gelip arabanın ön tarafında acıklı miyavlıyor. Annem dedi ki o kedinin bir yavrusu daha vardı herhalde arabanın kaputununun altından çıkan yavru kedi bu kedinin yavrusu idi.
    Ben de Hayret ettim. İlk defa böyle bir olay geldi başıma.
    Ertesi sabah aracı çalıştırmadan aklıma geldi kaputu açtım bir de ne göreyim. Diğer yavru da motorun üstünde durmuyormu. Sanki babasının tapulu malı imiş gibi zorla indirdim ordan. Ondan sonra arabanın yerini değiştim yine olmadı her sabah açıp kontrol ediyordum yavru kedi ile motor bölümünde köşe kapmaca oynuyorduk. Taktı benim arabaya etrafda 7-8 tane daha park eden komşu arabaları var ama o kedi onca araba içinde gelip benimkinin motoruna giriyor. Büyüdükçe de indirmesi zorlaşıyor sopa alıyorum yanıma sinirinden sopaya saldırıyor bir görseniz nasıl mücadele ediyor inmemek için. Aşağı yukarı 2-3 ay böyle devam etti. Gün geldi havanın güzel oluğu zamanlar sırf o yavru kedi yüzünden arabayı garaja bıraktım. Sonunda kedi büyüdü de artık manifolt'un ordan sığamaz oldu veya başka bir araba buldu kurtuldum

Şimdi etrafta yavru kedi görsem yine kontrol ediyorum ama şu ana kadar benzer bir olay daha yaşamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: müMKÜNsüz

Çalıştığım kurumun kapalı garajı var. İşyerime 2km. kadar uzakta evim. Yağmurlu havalarda arabayla gelirim hava güneş iken araç evin altında kalır. Yine bir sabah işe geldim arabayla garaja park ettim. Yukarı çıkmamla telefonumun çalması aynı oldu. Arayan garaj görevlisi arkadaş "Abi araban miyavlıyor" deyince önce şaka sandım. Sonra indim kaputu açtım ki her halinden çok korktuğu belli olan bir yavru kedi. İndirdik aşağı araçların arasında kayboldu gitti. Garaj görevlisi dedi ki. " Garajda kedi yok sen bunu dışardan getirdin" Ben de "Saçmalama o kedi motorun üstünde nasıl gelsin evden buraya" Gerçi kayışlar kapalı ama yine de ihtimal vermedim.
    Sonra akşam eve gittim bir de ne göreyim yanında arabanın motorunun üstünden çıkan yavru kedi gibi bir kedi ve yanında annesi gelip arabanın ön tarafında acıklı miyavlıyor. Annem dedi ki o kedinin bir yavrusu daha vardı herhalde arabanın kaputununun altından çıkan yavru kedi bu kedinin yavrusu idi.
    Ertesi sabah aracı çalıştırmadan aklıma geldi kaputu açtım bir de ne göreyim. Diğer yavru da motorun üstünde durmuyormu. Sanki babasının tapulu malı imiş gibi zorla indirdim ordan. Ondan sonra arabanın yerini değiştim yine olmadı her sabah açıp kontrol ediyordum yavru kedi ile motor bölümünde köşe kapmaca oynuyorduk. Taktı benim arabaya etrafda 7-8 tane daha park eden komşu arabaları var ama o kedi onca araba içinde gelip benimkinin motoruna giriyor. Büyüdükçe de indirmesi zorlaşıyor sopa alıyorum yanıma sinirinden sopaya saldırıyor bir görseniz nasıl mücadele ediyor inmemek için. Aşağı yukarı 2-3 ay böyle devam etti. Gün geldi havanın güzel oluğu zamanlar sırf o yavru kedi yüzünden arabayı garaja bıraktım. Sonunda kedi büyüdü de artık manifolt'un ordan sığamaz oldu veya başka bir araba buldu kurtuldum

Şimdi etrafta yavru kedi görsem yine kontrol ediyorum ama şu ana kadar benzer bir olay daha yaşamadım.

Alıntıları Göster
    Biz kediyi 2 gün kaputun altında taşıdık. Araba 70 model Ford 26M idi. Motor kısmı olimpiyat stadı gibi genişti. Kediye bir şey olmamıştı. Araba çalışırken sadece inceden bir miyavlama sesi duyardık. Ne olduğunu 2 gün anlayamamıştık. İki gün sonra bulduk. Çıkardık sağ salim. Ertesi gün yine girmiş arabaya. Atladık arabaya. Bir kaç sokak götürdük. Bir kaç saat sonra yine gelmiş. Arabaya girmiş. Hem şaşırdık, hem kızmaya başladık. Bu sefer epey bir uzağa götürdük. Bir daha gelmedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: müMKÜNsüz

hocam kedi sizinkisini sahiplenmiş demekki

• quote:

Passat varken kedi kayışı koparmıştı ve rulman dağıtmıştı. Puntoylada aynı olay başıma geldi sadece şarj motorunun mili yamulmuştu allahtan o mil ayrı satılıyomuş yoksa komple motoru alacaktık. Bi yazda babam corollayı hiç kullanmamıştı arılar bütün yaz motora petekle bal yapmışlardı o bal lekesi hala daha temizlenmedi.

sizde cok bahsizmisiniz hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-Slim

quote:

sizde cok bahsizmisiniz hocam

Alıntıları Göster
    Yeni aldığım sportagenin sıfır motorunun üzerindeki patileri ilk önce anlamlandıramamıştım.. Forumda bir kaç arkadaşın daha başına gelince jeton o zaman düştü.. Bırak kediyi köpeğin bile geçeceği hangar gibi boşluğu görünce anladım.. Allah'tan bizim tarafta hayvan telef olmadı.. En son bıraktığımda kedi köpek kovucular araştırılıyordu forumda :))

• quote:

Orijinalden alıntı: gareysar

Yeni aldığım sportagenin sıfır motorunun üzerindeki patileri ilk önce anlamlandıramamıştım.. Forumda bir kaç arkadaşın daha başına gelince jeton o zaman düştü.. Bırak kediyi köpeğin bile geçeceği hangar gibi boşluğu görünce anladım.. Allah'tan bizim tarafta hayvan telef olmadı.. En son bıraktığımda kedi köpek kovucular araştırılıyordu forumda :))

Alıntıları Göster
    ölür

• quote:

Orijinalden alıntı: goro1982

ölür

ve motorunda temizlenmesi zor bir kir oluşturur
  • quote:

Orijinalden alıntı: KARAKUZGUN

quote:

Orijinalden alıntı: goro1982

ölür

ve motorunda temizlenmesi zor bir kir oluşturur

Alıntıları Göster
    kışın motor sıcak diye geliyorlar, yazında gölge diye sanırım kontagı çevirmeden önce kornaya basmak faydalı olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: UNF0RGIVEN

kışın motor sıcak diye geliyorlar, yazında gölge diye sanırım kontagı çevirmeden önce kornaya basmak faydalı olabilir

öylede ödü patlamasin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: UNF0RGIVEN

öylede ödü patlamasin

Alıntıları Göster
    Bizim motorun üzerinde de pati izleri görmüştü babam...Tekerlerin dibine ve kaputun kenarına biraz sirke döktü, bir daha yaklaşabilen olmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Bizim motorun üzerinde de pati izleri görmüştü babam...Tekerlerin dibine ve kaputun kenarına biraz sirke döktü, bir daha yaklaşabilen olmadı

kötü kokmuyor mu hocam
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

kötü kokmuyor mu hocam

Aracın içine koku gelmiyor ama arabanın kenarında (rahatsız edecek derecede değil) biraz keskin bir koku bırakıyor...Köpekler hele hele kediler nefret ediyor sirkeden.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.