Şimdi Ara

motora kedi girerse ne olur (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
31.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • aman dikkat daha yeni başıma geldi direksiyon kitlendi naptıysa artık çıldırdım ölü olarak çıkardılar bu sıcakta niye girdiyse onuda anlamadım
  • Sadece kedi olsa yine iyi. Kışın eski oturduğum evde gece geldim park edecek yer arıyorum. Çok kalabalık yer yok. Anaa fare dedim, yer bakıyorum hala, aha 1 tane daha, aha bir tane daha derken, o kadar çoook fare gördüm ki, ulan ben hayatımda korku filminde görmedim bu kadar fareyi dedim. Resmen istila etmişler. O onun motoruna girmeye çalışıyor, diğeri etrafında geziniyor filan. Sanki biri hışt desen hepsi saldıracak gibiydi kocaman kocaman.

Birde bizim ordaki sokak köpeklerini sevmezler. O gün onlar orada yoktu diye toplanmışlar. Onlar varken hiç bir şey yok. Sabahta köpeği sevmeyen bir amca, bunları beslemeyin dedi. Mevzudan bahsettim. Dedim sizde haklısınız fobiniz olabilir köpeğe karşı dedim. Hobinizi başka yerde yapın dedi adam. Fobi abi fobi dedim. Tamam işte gidin bahçeli yerde yapın hobinizi dedi. Anladım ki cahil adam, tamam abi yaparız dedim geçtim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 17 Mayıs 2017; 5:35:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bugün başıma gelen olay. Neyseki ucuz atlattık ölüm yaralanma yok.

2 km'lik yolun sonunda araçtan indiğim sırada bir tane kedi gelip arabanın altına girdi. Eğilip baktığımda motor bölümünün orda oturmuştu. Biraz ilerleyip tekrar uzaktan arabanın altına baktığımda kedi orada yok. İçime kurt düştü, ya kaçtı ya da arabanın motor bölmesine girdi. Kaputu açtım, motorun arka tarafında hortumların oraya sinmiş. Neyseki kayışların orda değildi ve kediye göre arka tarafında kalıyordu. Çubukla dürtüyorum, pet şişeden su damlatıyorum yok olmuyor. Bir an öldüğünü sandım hiç hareket de etmiyor. Baktım olacağı yok itfaiyeyi arayıp durumu belirttim. Bir kez aracı çalıştırıp kapatın belki korkup kaçar dedi tabi ben soruyorum çalıştırsam kediye bişey olmaz mı diye. Denedim yine olmadı.
    Adresi vereyim gelin dedim, Siz buraya gelin hem burada kanal var aracın altından müdahale etme şansımız olur dediler. Tabi ben yine soruyorum; kediye bişey olur mu, yaklaşık 2 km yol gidecem, kayışlardan uzaksa bişey olmaz dediler.

Tek ihtimal var kedi sıkışmış çıkamıyor. Çünkü 1.3 motor sarsıntılı çalışan bir dizel motor diye tahminler yürütüyorum.
    Yola koyuldum, kedinin miyavlama seslerini işitiyorum. Bir yandan da motor devrini 2000 devirden yükseğe çıkarmamaya çalışıyorum. İtfaiyeye varana kadar 3-4 ışık var. İtfaiyeye vardım. Kaputu açtık kedi yok. Kaportaya tıklatıyoruz belki başka taraflarına girmiştir diye yok. Demek ki ışıklardan birinde kedi atlayıp kaçmış. 2. ışıkta bekliyorum, yeşil yandı biraz hızlanınca ön tarafta cırt diye bir ses geldi. Aracın çalışmasında problem yok. Lstiklere de baktım kan var mı diye o da yok.

Son olarak görselleri paylaşayım.

motora kedi girerse ne olur

• Dün gece başıma gelen üzücü olay...

Yaklaşık 40km uzağımızda bir ahbabimiza ziyarete gittik.

Dönüş için yola çıkmak üzere bindik, motoru calistirmamla beraber acı bir miyavlama geldi bir patirdi oldu hemen anladım ama herşey bir iki saniyede oldu zaten motoru söndürüp kaputu açtım karanlıkta birşey görünmedi.

Baktım arabanın altından kedi çıktı gidiyor, etraf karanlıkti nereye gittiğini takip edemedim.

Sonra arabaya binip yola çıktık zaten 300 - 400 metre gitmeden akü ışığı yandı motor arıza lambası yandı durup etraflıca baktım v kayışı atmış, kedinin tüyleri vs de var.

Sabah tamirciye götürelim dedik sabaha kadar akü tamamen bitmiş zar zor çalıştırıp tamirciye kadar gidebildik kayışı yerine geri taktı ama arabada ne kadar sensör varsa hepsi arıza uyarisi veriyor.

Velhasıl kelam çevrede kediyi aradım zaten uzaklasamamis ölmüş :(

•  motora kedi girerse ne olur

En son yağ degisimine gittigimde bu sekilde cikti motordan

• Kedi için iyi şeyler olmaz.

• En son 2013te yazmışım konuya; güncelleme yapayım..

C3ün motor bölümünde tam kedilik yerler mevcut(sıcak ve keçe kaplı). Karter koruyucu olmasına rağmen, salıncak boşluklarından giriyor. Sünger v.s ile kapasam da çare olmadı. Zaten yavru kedi; jant kapağından bile girer

Araba her gün çalışıp, garaja sıcak girince; hayvanat dayanamıyor demek ki.

Gir motorda yat da bre s.siz, ne diye kaput keçesini, hortumları tırmalıyorsun, bir de hava filtre kapağına kusuyorsun kılı, tüyü de cabası; her yer ayak izi zaten.Ben ömr-ü hayatımda böyle pis kedi görmedim

Bir kez, gece baskın yapıp akünün üstünde yakaladım zanlıyı; tahmin ettiğim gibi bizim kapıda beslediğimiz kedi Sonradan arkadaşlarını da alıştırmış; arabayı otel olarak kullanıyorlar; başka bir gece başka yavru(küçük yavru değiller bu arada) kedi yakaladım

fıs fıs ile sirke denedim; pek fayda etmediği gibi havalandırmayı açmaya korkar oldum, içeri koku gelecek diye.

marketten naftalin alıp, akü ve hava filtresinin üzerine bıraktım; sonuç inanılmaz, lekelerden eser kalmamıştı yani kediden
    her sabah kaputu açıp, naftalinleri alırken bakıyorum, eser kalmamış hayvandan. Koymayı unuttuğum zaman aksatmıyor tabi ziyaret ediyor yine de

Babama diyorum "senin verdiğin mamaları benim motora kusuyor" ama nafile; tabi onun focusta motorda yer olmadığı için girmiyor

• Kabloları koparabilir.
  • Arkadaş focus aldi geçen sene icine girmiş servis 1500 tl yazdi af yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kadjar var bizde, içine pislemesi kötü oluyor, ayrıca acayip tüy dolmuştu. Pisliği temizlemek gene kolayda tüyler pek çıkmıyor
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.