Şimdi Ara

motora kedi girerse ne olur (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
31.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arabaya binmeden önce kaputa vurmayı ve kontrol etmeyi alışkanlık haline getirelim
  • Astra 1.4 ün motorunda epey boşluklar olduğundan hemen her kış günü araca binmeden önce kaputu açıp bakıyorum, geçenlerde internetten yağlı kedi kovucu sprey sipariş ettim bakalım etkili olacak mı..

Bu arada kediler SİRKE kokusundan nefret ediyorlar aklınızda bulunsun, ince plastik bardakları motordaki boşluklara (tabi ısıdan etkilenmeyecekleri yerlere) sıkıştırıp içlerine sirke doldurun, uzunca süre kediler girmeyeceklerdir.
  • bilimum haşerat,kemirgen ve yırtıcı çok sever ya böyle kauçuk gibi yenilebilecek şeyler olan sıcak motor bölmesini iki tane fareyi linç ettim geçenlerde; silikon vakum hortumlarını kemirmiş karakterini sevdiğimin hayvanları; onlar yüzünden erken bakıma gittim bir de manifoldun oraya yuva yapmış tipini bilmemnaptığım; karton naylon ne varsa taşımız oraya..
    kediden o kadar zarar gelmez ama fare denen şerefsiz anasını ağlatıyo motorun.. ayrıca yukarıda resmi görünen spiral hortumları da itinayla yiyorlar; benden söylemesi.. sonuç ne mi; araba garajda durmamalı..
  • Motor kapağını açıp bloğun içine dalarsa pistonların arasında parça pinçik olur , pistonlar yakıt yerine kedicik ezer .

EDİT: BİR ŞEY OLMAZ YAĞ KABLOLARI , BUJİ VS GİBİ KABLOLU UFAK AKSAMLARA GÖZ ATIN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apocaltique -- 26 Mart 2013; 20:20:36 >
  • Bilhassa kış sabahları arabaya binerken kaputa elinizle vurun ve biraz sallayın arabayı,bunu alışkanlık haline getirin. Sıcak motorda uyuya kalan kediler başınıza çok iş açar.

Birgün işyerinde arkadaşım arabanın havalandırma deliklerinden kötü bir koku geliyor ne olabilir sence dedi. Duyduğum anda olayı anladım ama moralini bozmak istemedim. Dedim dışardan gelmiştir,fabrikadır şudur budur hadi dışarı çıkıp bakalım dedik. Kaputu açtık oldukça iri boyutlarda bir kedi motora girmiş uyumuş yada sıkışmış. Ölmüş,kafası falan kopmuş,parçalara ayrılmış motorun heryerine yapışmış. İlk müdahaleyi eldiven falan bulup elimizle yaptık. Sonra yıkamacıya gittik direk sıcak su ve özel deterjanla motoru birkaç saat yıkadılar. Defalarca yıkatıp havalandırmamıza rağmen arabanın içinden kokusu 2-3 ay tam anlamıyla çıkmadı. Arabada 1 yıllık Fiesta'ydı.

Hem hayvanın günahına girmeyin hem arabanızı rezil etmeyin,yukarıda bahsettiğim olayı yapma üşenmeyin.

• valla benım arabanın kaputundaki yalıtım keçelerinde bol bol beyaz kıl var :)
    hatta
    bir keresinde istanbul çapa dan istanbul sefaköy e kadar kaputumda kedi ile gitmişim arabayı park ettikten sonra ses gelmeye basladı actık hayvan gayet sakin kendini sevdiriyor falan :) baktık boynunda kırmızı bir pire halkası var aksam arabayı park ettiğim yere geri götürdük elimizde bıraktık bereket olmemişti... motor koruma kapagı varsa ölmüyor yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARNİNG -- 26 Mart 2013; 21:01:50 >
  • Bir yakınım 84 toyota hiluxu kaputunun altında kedi varken çalıştırmıştı. Sonu vahim tabi dikkat etmek gerek.
  • bizim doğan'a kedi girmişti, kedinin boynu triger kayışına dolanmış, kayış diş atmış tabi, kardeşim de zorluyor da zorluyor aracı çalıştırmak için
    dedim dur bakalım motora, açtık baktık,kedinin boynu dolanmış trigere,kediyi bir şekilde kurtardım ordan,nasıl boynu kırılmamış anlamadım
    kediyi kurtardık,ama motoru kurtaramadık, bütün pistonlar yamulmuş yeniden motor yaptırdık,Allah'tan doğan parçası ucuz, 500e yeni motor geldi

• Kedi girerse motorun gücünde pek bir değişiklik olmaz ama at girerse motorun gücü bir beygir artar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut716

bizim doğan'a kedi girmişti, kedinin boynu triger kayışına dolanmış, kayış diş atmış tabi, kardeşim de zorluyor da zorluyor aracı çalıştırmak için
    dedim dur bakalım motora, açtık baktık,kedinin boynu dolanmış trigere,kediyi bir şekilde kurtardım ordan,nasıl boynu kırılmamış anlamadım
    kediyi kurtardık,ama motoru kurtaramadık, bütün pistonlar yamulmuş yeniden motor yaptırdık,Allah'tan doğan parçası ucuz, 500e yeni motor geldi

• quote:

bizim doğan'a kedi girmişti, kedinin boynu triger kayışına dolanmış, kayış diş atmış tabi, kardeşim de zorluyor da zorluyor aracı çalıştırmak için

Forumda Tofaş konusunda en iddialı üye olduğumu söylemekte tereddüt ediyorum, yanılabilirim belki.

Ancak kedinin triger kayışına sıkışmasının mümkün olmadığını söyleyebilirim. Özellikle üstten eksantrik motorlu Tofaşlarda triger kayışı komple kapalı vaziyettedir.

Dediğin olay olmuş olsa bile kedinin kurtulması mümkün değildir, tüylü dostumuz anında can verir. Hadi kediden dolayı triger kayışı sente atladı, bu durumda motor pert olmaz. Sente atlamasından dolayı subap zamanlama hatası olur, çözümü triger kayışını sentesine ayarlamaktır hepsi bu.

Pistonlar yamulmuş, 500 TL ye motor yaptırmışınız. Güldürme beni canım benim.. Triger kayışı kopsa bile pistonlara zarar gelmez, subap başları eğilir en çok. Bunun masrafı da yüksek değildir, sen o paraya pistonlar dahil motor yaptırdık diyorsun.

Baştan aşağı sallamışsın. Böyle yazmaya ihtiyacın yok. Olduğun gibi takıl, yalan söyleme ve her zaman doğruyu yaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: müMKÜNsüz

Selamlar...Benim ki en enteresanı herhalde
    Çalıştığım kurumun kapalı garajı var. İşyerime 2km. kadar uzakta evim. Yağmurlu havalarda arabayla gelirim hava güneş iken araç evin altında kalır. Yine bir sabah işe geldim arabayla garaja park ettim. Yukarı çıkmamla telefonumun çalması aynı oldu. Arayan garaj görevlisi arkadaş "Abi araban miyavlıyor" deyince önce şaka sandım. Sonra indim kaputu açtım ki her halinden çok korktuğu belli olan bir yavru kedi. İndirdik aşağı araçların arasında kayboldu gitti. Garaj görevlisi dedi ki. " Garajda kedi yok sen bunu dışardan getirdin" Ben de "Saçmalama o kedi motorun üstünde nasıl gelsin evden buraya" Gerçi kayışlar kapalı ama yine de ihtimal vermedim.
    Sonra akşam eve gittim bir de ne göreyim yanında arabanın motorunun üstünden çıkan yavru kedi gibi bir kedi ve yanında annesi gelip arabanın ön tarafında acıklı miyavlıyor. Annem dedi ki o kedinin bir yavrusu daha vardı herhalde arabanın kaputununun altından çıkan yavru kedi bu kedinin yavrusu idi.
    Ben de Hayret ettim. İlk defa böyle bir olay geldi başıma.
    Ertesi sabah aracı çalıştırmadan aklıma geldi kaputu açtım bir de ne göreyim. Diğer yavru da motorun üstünde durmuyormu. Sanki babasının tapulu malı imiş gibi zorla indirdim ordan. Ondan sonra arabanın yerini değiştim yine olmadı her sabah açıp kontrol ediyordum yavru kedi ile motor bölümünde köşe kapmaca oynuyorduk. Taktı benim arabaya etrafda 7-8 tane daha park eden komşu arabaları var ama o kedi onca araba içinde gelip benimkinin motoruna giriyor. Büyüdükçe de indirmesi zorlaşıyor sopa alıyorum yanıma sinirinden sopaya saldırıyor bir görseniz nasıl mücadele ediyor inmemek için. Aşağı yukarı 2-3 ay böyle devam etti. Gün geldi havanın güzel oluğu zamanlar sırf o yavru kedi yüzünden arabayı garaja bıraktım. Sonunda kedi büyüdü de artık manifolt'un ordan sığamaz oldu veya başka bir araba buldu kurtuldum

Şimdi etrafta yavru kedi görsem yine kontrol ediyorum ama şu ana kadar benzer bir olay daha yaşamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Kedi girerse motorun gücünde pek bir değişiklik olmaz ama at girerse motorun gücü bir beygir artar.

• bizim land Rover'a girmişti yavru kedi kış ayında aracı çalıştırınca paramparça oldu kedi tabi etraf kan revan içinde araca bir şey olmadı gerçi ama olan yavru kediye oldu üzülmüştüm oldukça
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahsin053

quote:

Forumda Tofaş konusunda en iddialı üye olduğumu söylemekte tereddüt ediyorum, yanılabilirim belki.

Ancak kedinin triger kayışına sıkışmasının mümkün olmadığını söyleyebilirim. Özellikle üstten eksantrik motorlu Tofaşlarda triger kayışı komple kapalı vaziyettedir.

Dediğin olay olmuş olsa bile kedinin kurtulması mümkün değildir, tüylü dostumuz anında can verir. Hadi kediden dolayı triger kayışı sente atladı, bu durumda motor pert olmaz. Sente atlamasından dolayı subap zamanlama hatası olur, çözümü triger kayışını sentesine ayarlamaktır hepsi bu.

Pistonlar yamulmuş, 500 TL ye motor yaptırmışınız. Güldürme beni canım benim.. Triger kayışı kopsa bile pistonlara zarar gelmez, subap başları eğilir en çok. Bunun masrafı da yüksek değildir, sen o paraya pistonlar dahil motor yaptırdık diyorsun.

Baştan aşağı sallamışsın. Böyle yazmaya ihtiyacın yok. Olduğun gibi takıl, yalan söyleme ve her zaman doğruyu yaz.

yalan söylediğimi nerden çıkarıyorsun arkadaşım, olay yerinde miydin? beni tanıyor musun?
    sanki kendin her zaman doğruyu yazıyorsun, baba parasıyla almışsın bi araba koymuşsun fotoyu havayı atıyorsun,halbuki arabadan anladığın yok

al sana kediyi çıkarttığım yer,diş atıyor ve piston ya da subap başı ,artık neyse,onlardan biri yamuluyor ve sonuçta motor rektefiyeye giriyor,ister inan ister inanma,şimdi git bir tamirciye ve sübaplar yamulunca nasıl oluyormuş sor
     motora kedi girerse ne olur
    motordan anlamadığım için ilk başta piston demiş olabilirim,ancak dediğin gibi subap başlarından kaynaklı sorundu ve motor değişime gitti,şimdi sana hangi parçalar değişmiş tek tek yazdırma bana
    şimdi git güzelce bi gusül abdesti al,Allah'a tövbe et,bi daha kimseye iftira etme,öyle bi yerine kedi girerki, bütün motorun yalan olur

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tahsin053

quote:

yalan söylediğimi nerden çıkarıyorsun arkadaşım, olay yerinde miydin? beni tanıyor musun?
    sanki kendin her zaman doğruyu yazıyorsun, baba parasıyla almışsın bi araba koymuşsun fotoyu havayı atıyorsun,halbuki arabadan anladığın yok

al sana kediyi çıkarttığım yer,diş atıyor ve piston ya da subap başı ,artık neyse,onlardan biri yamuluyor ve sonuçta motor rektefiyeye giriyor,ister inan ister inanma,şimdi git bir tamirciye ve sübaplar yamulunca nasıl oluyormuş sor
    motordan anlamadığım için ilk başta piston demiş olabilirim,ancak dediğin gibi subap başlarından kaynaklı sorundu ve motor değişime gitti,şimdi sana hangi parçalar değişmiş tek tek yazdırma bana
    şimdi git güzelce bi gusül abdesti al,Allah'a tövbe et,bi daha kimseye iftira etme,öyle bi yerine kedi girerki, bütün motorun yalan olur

Şu yazım şeklin bile seni ele veriyor.

Baba parasıyla araba almışım demek? Sen beni ergen filan sandın herhalde. Ben babamdan harçlık almayalı 20 seneden fazla olmuştur. Şu an 3 bin TL’ye yakın maaşım var ve kimseye muhtaç değilim şükür. Hava atıyorsun dediğin arabam da Şahin. Hava atmak için tam da arabasını seçmişiz.

Bilgime gelince, bu araçları çok iyi tanırım ve üzerinde yapamayacağım şey yoktur. Yıllardır bu araçların üzerindeyim, müsaade et de birşeyler bileyim.

Sana kedinin trigere sıkışması mümkün değil dedim, sen ergen tribine girip iftira attığımı söyledin. Sana şimdi Tofaşlarda kediyle triger kayışının ahbap olamayacağını kanıtlayacağım. Resim koyalım ki herkes görsün.

Bu sizin arabanın motoru. Triger kayışı ok ile gösterdiğim sarı kapağın içinde muhafazalı. Senin koyduğun resimde de aynısı var.

Bu da üstten eksantrikli motorlarda yine ok ile gösterdiğim triger muhafazası.

Gördüğün gibi hiç birinde triger kayışı açıkta değil. Kedi olsa olsa kendini V kayışına kaptırabilir, ancak o kadarı mümkün. Koyduğun resimde ok ile gösterdiğin kayış V kayışı. Bu kayışın da subaplarla uzaktan yakından alakası yoktur.

Daha söyleyecek bir şey kaldı mı? Hala daha ısrarcı olursan o da senin bileceğin iş. Bari maytap geçtim de, dalgaya aldım de ama böyle böyle oldu deme.

Düzeltme: Yazım hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahsin053 -- 1 Nisan 2013; 22:40:03 >

• motora kedi girerse hem motor hem kedi ölür. en iyi ihtimalle biri sakat kalır diğeri ölür.

• quote:

Orijinalden alıntı: sahinozer

bizim land Rover'a girmişti yavru kedi kış ayında aracı çalıştırınca paramparça oldu kedi tabi etraf kan revan içinde araca bir şey olmadı gerçi ama olan yavru kediye oldu üzülmüştüm oldukça

• arabanın senin olduğunu biliyordum,maksadım seni kızdırmaktı,çünkü sen de bana atıp tuttun, arabayı alıp binersin,her parçasını nerden bileyim ben
    tamirci bozuldu,subaplar eğildi,yeni motor lazım deyince ben ne yapayım,hem de birkaç tanesi aynı şeyi diyor
    doğanlarda triger açıkta olmaz, v kayışının subaplarla ne alakası var cevaplarını verebilecek kapasitede değilim

madem o kadar doğanlardan anlıyorsun,bu bahsettiğim nasıl olabilir peki?? arabayı baya zorladık çalışması için...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.