Şimdi Ara

motora kedi girerse ne olur (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
31.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gorkemuse

quote:

Orijinalden alıntı: X-Slim

quote:

Bizim motorun üzerinde de pati izleri görmüştü babam...Tekerlerin dibine ve kaputun kenarına biraz sirke döktü, bir daha yaklaşabilen olmadı

kötü kokmuyor mu hocam

Aracın içine koku gelmiyor ama arabanın kenarında (rahatsız edecek derecede değil) biraz keskin bir koku bırakıyor...Köpekler hele hele kediler nefret ediyor sirkeden.

Alıntıları Göster
    benimde kaput izolasyonunu lime lime ettiler, motor ile kaput arası bayağı aralık herhalde toplu olarak giriyorlar ve erişkin kedi bunlar, o yüzden araca binmeden kaputa birkaç şaplak sallıyorum hepsi çıkıyor ondan sonra biniyorum...

• quote:

quote:

quote:

Bizim motorun üzerinde de pati izleri görmüştü babam...Tekerlerin dibine ve kaputun kenarına biraz sirke döktü, bir daha yaklaşabilen olmadı

kötü kokmuyor mu hocam

Aracın içine koku gelmiyor ama arabanın kenarında (rahatsız edecek derecede değil) biraz keskin bir koku bırakıyor...Köpekler hele hele kediler nefret ediyor sirkeden.

Alıntıları Göster
    Gerçi kokusu çabuk uçar ama kolonya da denenebilir. Hayvanlar kolonyadan da nefret ediyorlar. Bizzat denedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Gerçi kokusu çabuk uçar ama kolonya da denenebilir. Hayvanlar kolonyadan da nefret ediyorlar. Bizzat denedim.

Alıntıları Göster
    ben 2 sene önce kışın 2 kedi leşi çıkarmıştım; ölmediği sürece bir sorun yok.

ölünce hem vicdanen üzülüyorsunuz hemde eğer benim gibi geç farkına varırsanız ( motorun arka kısmına kaçmışlar yavru anca lifte kaldırınca fark ettik) berbat bir kokusu oluyor. motoru hiç yıkamadıysak 3-4 kez sıcak sabunlu su ile yıkadık anca koku katlanılabilir düzeye indi.

artık her sabah arabayı çalıştırmada kaputa elimle 3-4 kez sertçe vuruyorum uyuyan kedi varsa uyansın kaçsın diye zira motor sıcak olduğu için kışın içine girip uyuyorlar herhalde motor çalışıncada parçaların arasına sıkışıp ölüyorlar. size de tavsiye ederim.

hayırlı günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Alıntıları Göster
    Onu bunu bilmemde ön kaputta çizikler var kediler yüzünden uyuz olmaya başladım

• quote:

quote:

quote:

kötü kokmuyor mu hocam

içeri gelmiyorsa sıkıntı yok o zaman hocam

bakalım bizde alinca arabayi böyle maceralarimiz olucak mi

• quote:

Orijinalden alıntı: that_inspector

Buji kablosu öyle sık değiştirilen bir parça da değilmiş. O da araç yaşını alınca falan olurmuş.. Ben ise arabayı sıfır olarak 2010 Aralıkta aldım. Yine de değiştirmek isterseniz buji kabloları takım olarak değişir dediler. İşçilik artı malzeme 150 TL hesap çıkardılar. Usta da, "Abi kablonun iç kısmına bir şey olmamış, koruyucu parçası hasar görmüş," dedi. Bence şimdi masraf yapma sorun çıkarana kadar yola devam et dedi. Sorun çıksa da seni yolda bırakmaz en kötü tekletir arabayı dedi. Aldım siyah bantla sıkıca sardım kabloyu. Bir performans kaybı falan yok şimdilik. Aslında bu konuyu soracaktım forumun değerli üyelerine. Fotoğraf falan da çekmiştim ama işler yoğun olunca fırsatını bulamadım. Kafam da ağırmayınca unuttum gitti.

Bobinden distribütöre giden bir kablom vardı. İzolasyonu daha kötü bir şekilde kopmuştu, özel bir kabloydu da pek bulunmuyordu. Ben de aynen sizin yaptığınızı yapıp uzun bir süre kullandım. Bir değişiklik hissetmedim. Çok sonra kabloyu bulunca takım halinde değitirdim. Çalışmada yine hiç bir değişiklik olmadı. 35bin V, 1mm tırnak aralığı olan bir sistem. Voltaj kaçmaya bahane arıyor aslında. Başka yerlerden kaçak olurdu, kabloların metale yaklaştığı yerlerde atlama olurdu ama oradan olmazdı.

Araya toz ve nem girmedikten sonra, o haliyle çok uzun süre, hatta diğer kablolar kadar dayanır bence. Kablo koruyucular vardır, arabayla ilgili ıvır-zıvır satan yerlerde rastlarsanız etrafına onlardan da geçirilebilir.

motora kedi girerse ne olur

• quote:

Orijinalden alıntı: müMKÜNsüz

Selamlar...Benim ki en enteresanı herhalde
    Çalıştığım kurumun kapalı garajı var. İşyerime 2km. kadar uzakta evim. Yağmurlu havalarda arabayla gelirim hava güneş iken araç evin altında kalır. Yine bir sabah işe geldim arabayla garaja park ettim. Yukarı çıkmamla telefonumun çalması aynı oldu. Arayan garaj görevlisi arkadaş "Abi araban miyavlıyor" deyince önce şaka sandım. Sonra indim kaputu açtım ki her halinden çok korktuğu belli olan bir yavru kedi. İndirdik aşağı araçların arasında kayboldu gitti. Garaj görevlisi dedi ki. " Garajda kedi yok sen bunu dışardan getirdin" Ben de "Saçmalama o kedi motorun üstünde nasıl gelsin evden buraya" Gerçi kayışlar kapalı ama yine de ihtimal vermedim.
    Sonra akşam eve gittim bir de ne göreyim yanında arabanın motorunun üstünden çıkan yavru kedi gibi bir kedi ve yanında annesi gelip arabanın ön tarafında acıklı miyavlıyor. Annem dedi ki o kedinin bir yavrusu daha vardı herhalde arabanın kaputununun altından çıkan yavru kedi bu kedinin yavrusu idi.
    Ben de Hayret ettim. İlk defa böyle bir olay geldi başıma.
    Ertesi sabah aracı çalıştırmadan aklıma geldi kaputu açtım bir de ne göreyim. Diğer yavru da motorun üstünde durmuyormu. Sanki babasının tapulu malı imiş gibi zorla indirdim ordan. Ondan sonra arabanın yerini değiştim yine olmadı her sabah açıp kontrol ediyordum yavru kedi ile motor bölümünde köşe kapmaca oynuyorduk. Taktı benim arabaya etrafda 7-8 tane daha park eden komşu arabaları var ama o kedi onca araba içinde gelip benimkinin motoruna giriyor. Büyüdükçe de indirmesi zorlaşıyor sopa alıyorum yanıma sinirinden sopaya saldırıyor bir görseniz nasıl mücadele ediyor inmemek için. Aşağı yukarı 2-3 ay böyle devam etti. Gün geldi havanın güzel oluğu zamanlar sırf o yavru kedi yüzünden arabayı garaja bıraktım. Sonunda kedi büyüdü de artık manifolt'un ordan sığamaz oldu veya başka bir araba buldu kurtuldum

Şimdi etrafta yavru kedi görsem yine kontrol ediyorum ama şu ana kadar benzer bir olay daha yaşamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: say61

quote:

Orijinalden alıntı: müMKÜNsüz

Selamlar...Benim ki en enteresanı herhalde
    Çalıştığım kurumun kapalı garajı var. İşyerime 2km. kadar uzakta evim. Yağmurlu havalarda arabayla gelirim hava güneş iken araç evin altında kalır. Yine bir sabah işe geldim arabayla garaja park ettim. Yukarı çıkmamla telefonumun çalması aynı oldu. Arayan garaj görevlisi arkadaş "Abi araban miyavlıyor" deyince önce şaka sandım. Sonra indim kaputu açtım ki her halinden çok korktuğu belli olan bir yavru kedi. İndirdik aşağı araçların arasında kayboldu gitti. Garaj görevlisi dedi ki. " Garajda kedi yok sen bunu dışardan getirdin" Ben de "Saçmalama o kedi motorun üstünde nasıl gelsin evden buraya" Gerçi kayışlar kapalı ama yine de ihtimal vermedim.
    Sonra akşam eve gittim bir de ne göreyim yanında arabanın motorunun üstünden çıkan yavru kedi gibi bir kedi ve yanında annesi gelip arabanın ön tarafında acıklı miyavlıyor. Annem dedi ki o kedinin bir yavrusu daha vardı herhalde arabanın kaputununun altından çıkan yavru kedi bu kedinin yavrusu idi.
    Ben de Hayret ettim. İlk defa böyle bir olay geldi başıma.
    Ertesi sabah aracı çalıştırmadan aklıma geldi kaputu açtım bir de ne göreyim. Diğer yavru da motorun üstünde durmuyormu. Sanki babasının tapulu malı imiş gibi zorla indirdim ordan. Ondan sonra arabanın yerini değiştim yine olmadı her sabah açıp kontrol ediyordum yavru kedi ile motor bölümünde köşe kapmaca oynuyorduk. Taktı benim arabaya etrafda 7-8 tane daha park eden komşu arabaları var ama o kedi onca araba içinde gelip benimkinin motoruna giriyor. Büyüdükçe de indirmesi zorlaşıyor sopa alıyorum yanıma sinirinden sopaya saldırıyor bir görseniz nasıl mücadele ediyor inmemek için. Aşağı yukarı 2-3 ay böyle devam etti. Gün geldi havanın güzel oluğu zamanlar sırf o yavru kedi yüzünden arabayı garaja bıraktım. Sonunda kedi büyüdü de artık manifolt'un ordan sığamaz oldu veya başka bir araba buldu kurtuldum

Şimdi etrafta yavru kedi görsem yine kontrol ediyorum ama şu ana kadar benzer bir olay daha yaşamadım.

Alıntıları Göster
    Benim de halamın arabasının bir yerlerine kedi sıkışmıştı. Direksiyon kilitlenmişti serviste baya bi masraf çıkmıştı diye hatırlıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kal Hoo Na Ho

Benim de halamın arabasının bir yerlerine kedi sıkışmıştı. Direksiyon kilitlenmişti serviste baya bi masraf çıkmıştı diye hatırlıyorum.

Alıntıları Göster
    VW kedi arabaya kedi girebilir. Sorun yok. İkisi de kedi.

@edit: Biraz da gülelim köşesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

• quote:

komik değildi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paralel Williams

quote:

komik değildi

Alıntıları Göster
    Kışın aracımın ön kaputunda parti veriyorlar üniversitenin etrafındaki kediler sıcağı gören kaputta koşa koşa gelior gerçi araç sayısı çoğaldı da benim arabaya artık sıra gelmiyor.......

• quote:

Orijinalden alıntı: smg05

Kışın aracımın ön kaputunda parti veriyorlar üniversitenin etrafındaki kediler sıcağı gören kaputta koşa koşa gelior gerçi araç sayısı çoğaldı da benim arabaya artık sıra gelmiyor.......

imzada güzelmiş
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: smg05

imzada güzelmiş

Alıntıları Göster
    Ne yazık ki birkaç defa TEMPRA SX aracımızda başımıza geldi, Adana'da evde aracın motor bölümüne giren Felis Domesticus son anda can havliyle kurturlmuş ve fakat yayladaki yavru kedi şansını fazla zorlamıştı. Motor karter muhafazasını de özellikle bu sebeplerden dolayı da takıyorum.

HOT DOG var ama aklıma gelmişken HOT CAT olmaz mı ... ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Ne yazık ki birkaç defa TEMPRA SX aracımızda başımıza geldi, Adana'da evde aracın motor bölümüne giren Felis Domesticus son anda can havliyle kurturlmuş ve fakat yayladaki yavru kedi şansını fazla zorlamıştı. Motor karter muhafazasını de özellikle bu sebeplerden dolayı da takıyorum.

HOT DOG var ama aklıma gelmişken HOT CAT olmaz mı ... ?

Alıntıları Göster
    kardesımın 2009 focusuna gırmıs oda dogal olarak farketmemıs calıstırınca kayıs koptu 1000 masraf actı kasko sagolsun halletmıstı

• quote:

Orijinalden alıntı: Irun_Each_Team

quote:

komik değildi

Bunu yazman çok komikti. İçine dert olmuş.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

kötü kokmuyor mu hocam

Ben durumun bir macera olduğunu düşünmüyorum. Yeni nesil araçlarda motor kapalı vaziyette sanıyorum yanlışım varsa düzeltin şimdiki araçlardada açık olanlar olabilir. Hayvanları çok seviyorum ve civarda tek bahçeli apartman bizimki çok kedimiz var hatta kocaman bir alandaki tüm kediler bizim bahçemizde takılıyor tüm mahalle sokak herkes çok sever ve besler onları mahallede bulunan veteriner de sürekli kısırlaştırıyor

Şimdi gelelim macera diyen arkadaşımıza ben kendi adıma motorda trajik bir şekilde bir kedi ölse kendi arabamda o arabayı 1 dakika durmaz satarım vicdanım el vermez ya binemem yapamam düşünsenize aynı acıyı kendinizin çektiğini tamam sizin suçunuz yok ama onlarında yok karter koruma yaptırmak en güzel çözüm hem motorunuzuda koruyabilirsiniz şükür ki hiç böyle bir olay başıma gelmedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: laax

quote:

quote:

quote:

quote:

kötü kokmuyor mu hocam

Ben durumun bir macera olduğunu düşünmüyorum. Yeni nesil araçlarda motor kapalı vaziyette sanıyorum yanlışım varsa düzeltin şimdiki araçlardada açık olanlar olabilir. Hayvanları çok seviyorum ve civarda tek bahçeli apartman bizimki çok kedimiz var hatta kocaman bir alandaki tüm kediler bizim bahçemizde takılıyor tüm mahalle sokak herkes çok sever ve besler onları mahallede bulunan veteriner de sürekli kısırlaştırıyor

Şimdi gelelim macera diyen arkadaşımıza ben kendi adıma motorda trajik bir şekilde bir kedi ölse kendi arabamda o arabayı 1 dakika durmaz satarım vicdanım el vermez ya binemem yapamam düşünsenize aynı acıyı kendinizin çektiğini tamam sizin suçunuz yok ama onlarında yok karter koruma yaptırmak en güzel çözüm hem motorunuzuda koruyabilirsiniz şükür ki hiç böyle bir olay başıma gelmedi.

Alıntıları Göster
    benim arabamada girdi motor sıcak olduğu için giriyor motor soğukken girmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: mhemn

benim arabamada girdi motor sıcak olduğu için giriyor motor soğukken girmiyor

Alıntıları Göster
    Allah o kediyi bildiği gibi yapsın. dün akşam 1,5 saat işkence çektik beraber. hem kendini hem beni üzdü. marşa bastım abi araba çalıştı ve hemen stop etti. benim arabam yaz kış hiç stop etmezdi. hayırdır ya noluyo demeye kalmadan kaputtan patır kütür sesler gelmeye başladı. sanırsın motor kapağı açık pistonlar kaputa vuruyo. hemen indim arabadan miyavlama ile viyaklama arası sesler geliyo. dedim kedi parçalandı kaputun içinde kan gövdeyi götürüyo. maksimum tırsmayla birlikte açtım kaputu önce bir şey göremedim. arabanın altına baktım kedi 3 ayağı yerde bana bakıyo. tekrar motora baktım. arka ayaklarından birisi marş motoruyla kayış arasına sıkışmış. usta çağırdım geldi falan filan derken kayışı gevşetti ve kedi pırrr uçuverdi. ne zaman çıktı ne zaman kaçtı anlamadım. giderken sağlıklı gibi görünüyordu ama aslında durumu çok kötü gibi. parmakları kırılmış olmalı hatta ezilmiş. kayışın etrafı komple tüylerle dolmuştu fakat ortada hiç kan yoktu. bu acı tecrübeden sonra arabaya binmeden önce resmen dövüyorum, kornaya basmadan da marşa basmıyorum. siz siz olun önce korna sonra marş sırasına dikkat edin arkadaşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: srdear

Allah o kediyi bildiği gibi yapsın. dün akşam 1,5 saat işkence çektik beraber. hem kendini hem beni üzdü. marşa bastım abi araba çalıştı ve hemen stop etti. benim arabam yaz kış hiç stop etmezdi. hayırdır ya noluyo demeye kalmadan kaputtan patır kütür sesler gelmeye başladı. sanırsın motor kapağı açık pistonlar kaputa vuruyo. hemen indim arabadan miyavlama ile viyaklama arası sesler geliyo. dedim kedi parçalandı kaputun içinde kan gövdeyi götürüyo. maksimum tırsmayla birlikte açtım kaputu önce bir şey göremedim. arabanın altına baktım kedi 3 ayağı yerde bana bakıyo. tekrar motora baktım. arka ayaklarından birisi marş motoruyla kayış arasına sıkışmış. usta çağırdım geldi falan filan derken kayışı gevşetti ve kedi pırrr uçuverdi. ne zaman çıktı ne zaman kaçtı anlamadım. giderken sağlıklı gibi görünüyordu ama aslında durumu çok kötü gibi. parmakları kırılmış olmalı hatta ezilmiş. kayışın etrafı komple tüylerle dolmuştu fakat ortada hiç kan yoktu. bu acı tecrübeden sonra arabaya binmeden önce resmen dövüyorum, kornaya basmadan da marşa basmıyorum. siz siz olun önce korna sonra marş sırasına dikkat edin arkadaşlar

çok üzücü gerçekten
    geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quvardci -- 26 Mart 2013; 11:34:40 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.