Şimdi Ara

Motora Vida düştü YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

aracımın hava filtresini temizlerken küçük bir vida içine düştü.aradım bulamadım.sizce sıkıntı çıkarır mı? yoksa kendliğinden karter muhafazasına iner mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Motora Vida Düştü: Ne Yapmalısınız?

Motorunuzun içine vida veya plastik gibi yabancı bir cisim düşmesi ciddi bir sorundur. Bu durum motora zarar verebilir ve hatta güvenlik riskleri oluşturabilir. Bu nedenle, motorunuzun içine yabancı bir cisim düştüğünde hızlı bir şekilde harekete geçmeniz önemlidir.

Motorun İçine Vida Düştüğünde Ne Yapılmalı?

Motorunuzun içine vida düştüğünü fark ederseniz, aşağıdaki adımları izleyin:

• Güvenliği sağlayın: Motoru kapatın ve akü bağlantısını kesin.
    • Cismi bulun: Mümkünse, vidanın veya plastiğin motorda nerede bulunduğunu belirleyin.
    • Çıkarın: Cismi cımbız veya pense gibi bir alet kullanarak dikkatlice çıkarmaya çalışın.
    • Hasarı kontrol edin: Motorda herhangi bir hasar olup olmadığını kontrol edin. Vida veya plastik, motora zarar vermiş olabilir.
    • Gerekirse tamir ettirin: Motorda hasar varsa, bir profesyonel tamirciye başvurun.

Motorun İçine Plastik Düştüğünde Ne Yapılmalı?

Motorunuzun içine plastik düşmesi durumunda da benzer adımları izleyin:

• Güvenliği sağlayın.
    • Cismi bulun.
    • Erimiş plastiği çıkarın: Plastik erimişse, bir bez veya kağıt havlu kullanarak dikkatlice çıkarın.
    • Hasarı kontrol edin.
    • Gerekirse tamir ettirin.

Önemli Uyarılar:

• Motora vida veya plastik düştüğünde asla motoru çalıştırmayın.
    • Cismi kendiniz çıkaramazsanız, bir profesyonel tamirciye başvurun.
    • Motorda herhangi bir hasar olup olmadığından emin değilseniz, bir profesyonel tamirciye kontrol ettirin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ucu mıknatıslı uzun spirallerden alıp çıkarın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mekatronikçi

ucu mıknatıslı uzun spirallerden alıp çıkarın.
    nerde olduğunu görebilsem olur ama göremiyorum maalesef.
  • Motor cevresine mi motor içinemi düştü..?düştüğü alt kisminda koruma varsa korumaya düşmüş olabilir yada haraket ettiginde yere düşmüş olabilir..motor içine düşmedigi sürece problem cikicagini sanmam..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Yardım" demişsin de biz mi gelip çıkaralım?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    hava filtresinin altına düştü.altta koruma var.tahminimce karter korumada olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öner

"Yardım" demişsin de biz mi gelip çıkaralım?
    fikir yardımı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Motora giden hortumların içine girmediyse, yani motor boşluğuna düştüyse ve düştüğü bölgede hareketli aksam yoksa sorun olmaz. Zamanla düşer veya sonsuza dek kalır orada
  • Motorun içinden bir ara torna vida bulmuştuk. Eğer hava filtresi içine düşmesiyle, etrafına yada yere doğru düşmüşse sorun olmaz dert etmeyin

Bu arada tornavida yi bulan usta al sana motorun hediye almış sevgililer günü için demişti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9FiestaM6 kullanıcısına yanıt
    filtre kapağını açarken motor boşluğuna düştü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.