Şimdi Ara

SIFIR ARACIMIN ÇAMURLUK SACINI AKILLI VİDA İLE DELİNDİ ZARARI OLURMU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. Sıfır Honda aracıma paçalık takdırdım. Plastik paçalıklar takılır iken. Ön teker gerisine yani çamurluğa monte edilirken 3 adet akıll vida kullanıldı. Akıllı vidalar doğal olurak davlumbazdan geçerek çamurluk saçını deldi. SORUM ŞU. Vidanın deldiği yerdan araç kabortası paslanırmı, eğer paslanır ise nasıl önleyebilirim.

• Hiç bir şey olmaz sıkıntı etme. Bende 2010 yılında aldığım sıfır araca aynı işlemi uygulamıştım. İçim cız etmişti. Şu an hiç bir problem yok. Olacağını da sanmam. Gerçi olsa ne olacak, civata yığını değil mi sonuçta:)
  • şu otomobil üreticileri neden bunu standart yapmazlar ki (transporterde ön arka standart gerçekten hem görünüş olarak iyi oluyor hem aracın arkası yağmurlu havada pislenmiyor hemde arkadaki araca taş sıçratma olayını en az'a indiriyor)
  • Aracınızın paslanmazlık garantisi varsa birşey olmaz. Benimde aracımda bir sürü taş izi var. Rötuş boyası ile kapatılması lazım. Şu ana kadar hiç paslanma olmadı.
  • açılan deliğe antipas vs gibi bir kimyasal uygulanmazsa paslanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

açılan deliğe antipas vs gibi bir kimyasal uygulanmazsa paslanır.

Doğru.

Hazır yeni yapılmışken vidaları söktürün, antipas yada macun vs. sürdürün.

Ondan sonra vidaları tekrar yerine taktırın.

Kafanız rahat eder.
  • görünmeyen yerdeki vida deliğini paslanacak diye dertmi ediyorsunuz?yapmayın allahaşkına.. bende aracıma duygu yüklüyorum ama o kadarda değil ..Hem günümüz araçları kolay kolay paslanmıyor..
  • paslanır hemde 1 ayda.vidaları sökün antipasa batırıp geri takın.Paslanmazlık garntisi sadece sac yüzeyine uygulanan galvaniz içindir.Dünyanın tek paslanmaz aracı 1981 model de lorean dır (geleceğe dönüş filmindeki).
  • o kadarını dert etmeyin bence
  • 15 sene sonra problem cikartir. Taktirdigin pacaliklar gevseme yapar.
  • 15 seneyi bulmaz.
    1 ayda paslanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TIMERIDER

paslanır hemde 1 ayda.vidaları sökün antipasa batırıp geri takın.Paslanmazlık garntisi sadece sac yüzeyine uygulanan galvaniz içindir.Dünyanın tek paslanmaz aracı 1981 model de lorean dır (geleceğe dönüş filmindeki).

Olurmu alimunyım saç tan yapılmış araba markalarına ne demeli, Audi gibi..
  • Aslında o paçalıklar biraz sorun yaratıyor, yararının yanısıra. Park ederken sürekli kaldırımlara sürter kötü görünür (boyalıysa). Honda civic aracımda hep olurdu, Tamponun tasarım hatası nedeniyle oluyordu bu sürtmeler. O kadarki, bu durumu pek çok civicte görüyordum. En sonunda makyajlı kasa ve yeni kasada bu paçalıklardan vazgeçmişti honda.
  • herkes yanlış bilgiler içerisinde anlaşılan :)

Araca paslanmazlık garantisini

ne astar ne boya ne de cila verir.

araca paslanmazlık garantisini kataforez verir. 0.25 mikronluk bir katoforez aracın kaportasına 8 ila 12 yıl arasında paslanmazlık garantisi verir.

Kataforez kaplaması delinir yırtılır vs ise delinen bölgecen zamanla paslanmaya başlar. 1 sene sonra o vidaları sökün bakın hem vidalarınız hemde çamurluklarının delinen kısmın çevresinde pas izleri görürsünüz :)
  • Paslanır ama hemen olmaz. zamanla olur. Delinmiş artık yapacak birşey yok. Normalde galvaniz içerikli boyalar var.
    http://www.nilkimya.com/urunler.asp?gid=37

Bu tür boyaları sürüp yeniden takmak felan lazım ama bu sefer de vida gevşer. Zaten akıllı vidayı otomobil ortamında kullanmamak, tamirhaneye sokmamak lazım. Ya civata olacak ya perçin.

Sözkonusu olayda delik açıp, galvaniz boya sürüp sonra perçin kullanmış olsa çok daha mantıklı iş yapardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende de buna benzer bir durum olmuştu servisteki bülent ustam Velle marka çinko sprey diye bir ürün kullandı ne olduğunu sorduğumda sıktığın yüzeye galvaniz yapıyor dedi ve paslanmasını önlüyormuş. Bende ürünün sitesini inceledim gerçekten çok güzel bir ürünmüş deyip nolur ne olmaz diye bir tane sipariş verdim. Geçen hafta arabama LPG taktırdım depo için deldikleri yere hemen Velle Çinko spreyi sıktım usta bile hayran kaldı.... ürünün linki aşağıda inceleyebilirsiniz.

http://www.velle.com.tr/tr/cinko-sprey.html
  • normalde paslanır paslanır da kaç senede belki 5-10 sene sonra.. teknik bilgi olarak sonuçta vida boyayı söktü ve metalin dış nemli hava ile etkileşim içine girmesine sebep oldu buda paslanma demektir ama eheyyyheyy yıllar geçer sen çoktan satarsın o arabayı zaten
  • paslanır tabi. önü alımazsa paslanan yüzey büyüyerek devam eder.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.