Şimdi Ara

Motoran Vento 100 (İlk Motorumu Almayı Düşünüyorum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle belirtmek isterimki aranıza biraz önce katıldım,bundan dolayı bir hatam olursa kusura bakmayın.
    22 yaşındayım,üniversite öğrencisiyim ve ilk motorumu almayı düşünüyorum. Motor almak istememin nedeni ise okula gidip gelmek,şehrin içindeki ulaşımımı pratik hale getirmek ve ekonomik olmasıdır.
    Piyasayı araştırdığımda birçok markanın olduğunu ve çok genis bir fiyat aralığının olduğunu farkettim. Hem ilk motor olacağı için vitessiz scooter tarzı,hafif,şık görünüyor oluşu ve en önemlisi uygun bir fiyatı olduğu için Motoran Vento 100 dikkatimi çekti.
    Sizin bu konudaki önerileriniz nelerdir ve aramızda Motoran Vento 100 kullananlar varsa onlarında görüşlerini alabilirsem çok memnun olurum.
    Şimdiden çok teşekkür ediyor ve iyi akşamlar diliyorum.

Motoran Vento 100 (İlk Motorumu Almayı Düşünüyorum)

• Hocam yakıt mi önemli konfor mu

Konfor önemli ise bu motor ideal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında yakıt daha önemli. Açıkçası motorlardan pek anlamıyorum,daha yeni ilgimi çekmeye başladı. Bu motor çokmu yakar,mesela 20 TL lik bir yakıtla kaç km yol alır? Yardımlarınız için teşekkür ederim.

• Ne kadar gazladiginiza gore degisken bir deger ama cok fazla yakmaz, konfor icin cok ideal bi motor

• Anladım,yardımlarınız için teşekkür ederim. Peki bu motorun sağlamlık açısından durumunu bilen varmı acaba? Evet sonuçta 2500 TL lik bir motor,çok birşey beklemek haksızlık olur ama açıkçası servisten çıkamayacağım bir motorda almak istemem. :)
  • Servisten çıkmayacak kadar sorunlu olacağını zannetmiyorum. Ama ufak tefek ıvır zıvır sorunlar mutlaka olacak.

Sana tavsiyem şu,

Yakıt öncelikli ise CUB tippi motorlara bak.

varsın 100km de 1-1.5 litre daha fazla yaksın diyorsan sukuterlere bakabillirsin. Bakım masrafları da CUB'lara, debriyajlı motorlara göre yüksek olacaktır.

Bence sıfır çinli sukuter alma, sahibinden'e bakarsan sıfırından en az 1000-1300TL daha ucuza 2014 model düşük kilometrede istediğin çinli sukuteri alırsın.

Sukuter alacaksan tekerler çapı en büyük olanı al. (16", 14" en küçük 12" olsun, 10"'lik olanı bence alma) Küçük teker başa bela

Mümkün mertebe japon motorlara bak derim.

Hangi motoru alırsan al mutlaka diğer alternatifleri dene, denemeden alma

Bu de benim çinli sukuter izlenimlerim >http://forum.donanimhaber.com/m_98926501/tm.htm

CUB hakkında ise şöyle yazmıştım:

"Bence CUB motoru ciddi ciddi değelendirin:

- Vergi yok 100cc
    - En hafif ve en az yakan motor tipi diyebiliriz. Tüketimi 1.7 - 2.2L /100km gibi. Sukuterlerde bu değerlerin üstüne 1-1.5L koymak gerek.
    - Plastik parça grenaj az,
    - İşçiliği çok daha kolay ve ucuz. Sukuterde birçok iş için grenajları sökmek gerek.
    - Tekerleri çok daha büyük, yol tutuş daha iyi çukurlara bozuk yola vb karşı çok daha dayanıklı.

Ve hepsinden öte piyasadaki en ucuz tip motor. Sıfırı 1700-1800TL'ye alınabilir. İkinci elleri çok daha ucuza..."

• Arda4 ilgilendiğiniz ve yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim. Açıkçası CUB tipi motorlar doğrumu biliyorum bilmiyorum ama vitesli motorlar diye biliyorum ve ilk motorum olucağından dolayı vitessiz bir motorum olsun istiyorum. İkinci olarak ise scooter tipi motorlar biraz daha gözüme hoş geliyor,bundan dolayı varsın 1,1-5 lt daha fazla benzin yaksın diye düşünüyorum. İkinci el scooter motorlar dediğiniz gibi çok uygun fiyatlara var ancak motordan pek anlamadığım için kötü bir motora denk gelip,alıp uğraşmaktan korkuyorum. Japon motorlar ise gerçekten gayet kaliteli motorlar ama malum bütçemi aşıyorlar. Çinli scooterlar için izlenimlerinizi okudum,gayet güzel bir yazı olmuş. Bizim gibi motor almayı düşünenleri aydınlattığınız için teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.