Şimdi Ara

VOLVO 850 T5 2.0 210HP ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM.GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİZ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
7.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şuan babamın aracı olan Megane 1 i kullanıyorum.Altta fotosunu ekleyeceğim.

Volvo 850T ye geçmek istiyorum.Geçmek istememin nedeni, bir çok özellik-konfor ve benim için önemli olan performansı.Şuan kullandığımız Megane 8v 90HP Benzinli.Volvo da 2.0 T5 20v 210HP.Benim için tam anlamda sıçrayış olur sanırım. :)

Sizlere birkaç soru sormak istiyorum.

Bu aracın düzgününü ve bakımlısını bulursam aldığıma pişman olurmuyum?

Yakıt tüketimi nerelerde olur? Haftada 2 gün kullanıyorum neredeyse :) Benzin tercih ediyorum.LPG ile de tüketimi önemli benim için,çok yakarsa mecbur taktırırız.

Yedek vs parça fiyatları şuan kullandığım araca göre nasıldır?

Yedek vs parçalarını kolayca bulabilirmiyim?

Turbo bakımı nasıl olmalı?

Yol tutuşu nasıl?

Şimdilik soracaklarım bu kadar.Teker teker cevap verirseniz memnun olurum :)

Teşekkürler...

Buda bizim arac.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trktlh -- 8 Aralık 2014; 23:28:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

Herkese Merhabalar..

Şuan babamın aracı olan Megane 1 i kullanıyorum.Altta fotosunu ekleyeceğim.

Volvo 850T ye geçmek istiyorum.Geçmek istememin nedeni, bir çok özellik-konfor ve benim için önemli olan performansı.Şuan kullandığımız Megane 8v 90HP Benzinli.Volvo da 2.0 T5 20v 210HP.Benim için tam anlamda sıçrayış olur sanırım. :)

Sizlere birkaç soru sormak istiyorum.

Bu aracın düzgününü ve bakımlısını bulursam aldığıma pişman olurmuyum?

Yakıt tüketimi nerelerde olur? Haftada 2 gün kullanıyorum neredeyse :) Benzin tercih ediyorum.LPG ile de tüketimi önemli benim için,çok yakarsa mecbur taktırırız.

Yedek vs parça fiyatları şuan kullandığım araca göre nasıldır?

Yedek vs parçalarını kolayca bulabilirmiyim?

Turbo bakımı nasıl olmalı?

Yol tutuşu nasıl?

Şimdilik soracaklarım bu kadar.Teker teker cevap verirseniz memnun olurum :)

Teşekkürler...

Buda bizim arac.

VOLVO 850 T5 2.0 210HP ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM.GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİZ...

- beklentiniz güvenlik,konfor ve yüksek performans ise fazlasıyla tatmin eder. diğer tüm beklentiler bu araç için geçerli değildir.
    - yakıt tüketimi ayağına hakim olursan ortalama 11 lt olmazsan ucu yoktur. şehir dışı 110km sabit hızda 8 lt yakar. şehir içi 13-14 lt.
    - şu an kullandığın aracın masrafı neyse 4 ile çarp.
    - parçasına göre değişiyor. bu araçlar orijinal Volvo olup sonraki Volvo'lar gibi Ford ile ortak parçaya sahip değildir. alacağın yeri bilmezsen çok beklersin.
    - turbo bakımı basit olarak şöyle yazın ilk çalışrımada 30-40 saniye, kışın en az 1 dakika bekle öyle hareket et. bekleme sırasında vites değiştirme araç boşta beklesin. stop ederken de yaz kış farketmez 30 saniye bekle. motor yağına dikkat et. bulabileceğin en iyi motor yağını al. düzenli kontrol et. hava filtresi önemli çok pahalı bir parça da değil. bu yüzden 5000 km bir değiştir. 25-30 tl tutar. kendin değiştir işçilik verme. radyatör suyunu yılda bir komple boşalt kaliteli yılboyu yaz-kış farketmez anti-friz kullan. aşağıdaki linkte sana lazım olacak filtrelerin numaraları var. bu marka kalitelidir. hiç skıntı yaşamazsın.

https://catalog.mann-filter.com/EU/tur/vehicle/MANN-FILTER%20Katalog%20Europa/Ara%C3%A7lar/Otomobiller%20%2B%20Ticari%20Ara%C3%A7lar/VOLVO%20CARS/850/2.0%2020V%20Turbo%20B%205204%20FT,%20B%205204%20T%20(T54259)

- yol tutuşu standart birçok araçtan üstündür. ancak yüksek tork nedeniyle ıslak zeminde özellikle virajlı yollarda çok yüklenme kontrol etmek zor oluyor. 60km hızla giderken bile gaza yüklenince kafa atabilen bir araçtır.

• budak_1903 kullanıcısına yanıt
    Şuan kullandığım aracın masrafını 4 ile çarpacaksam bisiklet alayım ben.Şu megane ı alalı 4 yıl felan oldu sanırım.5-6 Lira masraf yaptım.4 le çarptığımda 1 araba parası ediyor :)

Sakin kullanımda Megane dan çok mu fazla yakar?

LPG taktırsam performans kaybı yaşarmıyım?

LPG istemiyorum ama 11 LT tüketimden bahsediyorsunuz.Şehir içinde 10 LT civarı yaksa kabulümdür,şuan kullandığım araç 9.5-10LT yakmakta zaten.
  • Bence megane binmeye devan edin

• niroli N kullanıcısına yanıt
    Çok seviyorum Megane ı fakat araçda ABS dahi yok.Klima-Tek Airbag var.Biraz daha güvenli,sağlam,konforlu ve özellikli bir araba istiyorum.
  • Volvo kullanmadim ama bence yürütmesi zordur parca usta yakit vs.

• niroli N kullanıcısına yanıt
    Volvo nun kolay kolay arıza yapacağını düşünmüyorum, ama arıza yaptığında da masraflı oluyor gerçekten..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Volvo S40 öneririm.
    Maceraya girmek istiyorsanız BMW E34 alın.
    E34'ün hem fiyatı hesaplı hem de beklentilerinizi karşılar diye düşünüyorum.
    E34 hoşunuza gitmezse Mercedes E serisine bakın.
    Bende 2008 megane2 var arkadaşımın 1994 model E200'ne binince garip oluyorum.
    Arabada konfor var ve benim aracımda olmayan Özellikler var mesela arka camlar otomatik.
    Bana sat diyorum 24 bine satarım diyo çok para tabi ama o paraya değer bence.
    Bütçeniz nedir bilmiyorum ancak premium markaya geçerseniz verdiğiniz paraya değer ve bir daha başka markalara binemezsiniz.

• Gri bir 850R station hayalim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ingrid -- 8 Aralık 2014; 18:45:41 >
  • Yusuf434382 kullanıcısına yanıt
    S40 da t5 performansı yok. E46 harici BMW almam,ona da bütçe yetmiyor maalesef.

Sizin gibi yuksek model araba alıp kalitesiz araca binmek istemiyorum.

E200 çok beğendim araç.Geçen tertemiz bir tane buldum,bütçem yetmiyor ona maalesef.

• Station ses yapar diye tercih etmiyorum, geniş ailesi olanlar alabilir tabiki.. :)

R lerin beygir gücü daha yüksek sanırım, ufak tefek spoiler gibi farklılıkları da vardı galiba.

• quote:

S40 da t5 performansı yok. E46 harici BMW almam,ona da bütçe yetmiyor maalesef.

Sizin gibi yuksek model araba alıp kalitesiz araca binmek istemiyorum.

E200 çok beğendim araç.Geçen tertemiz bir tane buldum,bütçem yetmiyor ona maalesef.

Sizin ilacınız Mercedes alın bir balina kasa lüksü doruklarına kadar yaşarsınız.
    Bütçeniz daha fazlaysa S320 tavsiye ederim ama baya pahalı.
    Mercedes'in parçaları pahalıdır. Ancak temiz bulursanız sorun çıkarmaz kolay kolay.

• Yusuf434382 kullanıcısına yanıt
    Balina kasa dediğiniz çift far olanlar ise sevmiyorum o kasayı.94-95 model olanlar hoşuma gidiyor.Fakat bu araba da t5 performansı alamam.Üstelik seri değil.çok fazla hız tutkunu değilim ama çok kaçan fırlayan araba istiyorum :)

• megandan her türlü kullanımda fazla yakar bence
  • quote:

Balina kasa dediğiniz çift far olanlar ise sevmiyorum o kasayı.94-95 model olanlar hoşuma gidiyor.Fakat bu araba da t5 performansı alamam.Üstelik seri değil.çok fazla hız tutkunu değilim ama çok kaçan fırlayan araba istiyorum :)

Balina kasa dediğim Mercedes 280S eskidir ama çok guzel araçtır.
    Performans istiyorsanız Volvo alın mutlaka Megane sizin ihtiyacınızı karşılamaz.
    Dünya'ya bir kere geliyoruz zaten 2 litre fazla yaksa bile T5 almaya değer bence.
    Ancak bakımlarına ve sahibine dikkat edin zengin ve ilk sahibinden bulmaya çalışın.
    Bulamasanız bile gençler tarafından kullanılıp orasıyla burasıydı oynanmış araç almayın.

• quote:

Station ses yapar diye tercih etmiyorum, geniş ailesi olanlar alabilir tabiki.. :)

R lerin beygir gücü daha yüksek sanırım, ufak tefek spoiler gibi farklılıkları da vardı galiba.

Bir forum efsanesi daha... Sw ses yapar

Konuya gelirsek 850 volvo'nun ilk önden çekişli modelidir 90 lı yıllarda çıkan. İlk modelleri (92 ya da 93 tü tam hatırlamıyorum şimdi) özellikle otomatik şanzuman ve klima aksamları sıkıntılıydı ( en azından abd versiyonları öyleydi). Ama 95 ve 96 dan sonra toplandılar ve gayet sorunsuz araçtırlar. T5 şehir içi sıkışık trafikte 13-15 litreleri rahat görür (otomatik olanlardan bahsediyorum) o nedenle yakıt sorun olacaksa bulaşmayın. Parça olarak internet üzerinden yurt dışından çok kolay bulursunuz ama bu işi bilmeniz lazım. Lafın kısası bütçe kısıtlıysa ben olsam düşünmezdim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 280S alman hocam.Mercedeste e200 den başkasına bakmıyorum zaten :)

T5 in fiyatı bütçeme uygun.Elimdeki megane ı satıp üstüne 3-5 ekleyince alabiliyorum.
    Almadan önce tanıdığım tanımadıgım herkese göstericem,kaporta önemli değil, motor ve elektronik aksamları kusursuz olsun yeterli..

Tek kusuru yakıtı oluyor. LPG taksam performansa etkisi olurmu?

LPG istemiyorum aslında... @Yusuf434382

Şuan elimdeki megane 9LT civarı yakıyor.T5 10LT civarı yaksa LPG taktırmam.Zaten haftada 1 veya 2 gün kullanıyorum. Her yaz 600 km lık memleket yolculuğuna çıkıyorum o kadar :)
    @jimhendrix

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trktlh -- 8 Aralık 2014; 19:14:17 >
  • Sw kullandığım için ses yapar dedim :)

Min 95 model manuel vites almayı düşünüyorum. Otomatik ten daha az yakar.Şehir içi 10 LT civarı yaksa benim için yeterli..

Parca konusunda da servis dışı düşünmüyorum. Tamirciler bulamazmı yedek parça?

• quote:

280S alman hocam.Mercedeste e200 den başkasına bakmıyorum zaten :)

T5 in fiyatı bütçeme uygun.Elimdeki megane ı satıp üstüne 3-5 ekleyince alabiliyorum.
    Almadan önce tanıdığım tanımadıgım herkese göstericem,kaporta önemli değil, motor ve elektronik aksamları kusursuz olsun yeterli..

Tek kusuru yakıtı oluyor. LPG taksam performansa etkisi olurmu?

LPG istemiyorum aslında... @Yusuf434382

Şuan elimdeki megane 9LT civarı yakıyor.T5 10LT civarı yaksa LPG taktırmam.Zaten haftada 1 veya 2 gün kullanıyorum. Her yaz 600 km lık memleket yolculuğuna çıkıyorum o kadar :)
    @jimhendrix

şehir içi 10lt hayal t5te,trafik akıcı olmalı

• trktlh kullanıcısına yanıt
    T5 turbolu bir araçsa LPG'ye uyumlu olmayabilir.
    Fiyatları ne kadar bu araçların ?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.