Arabam rolantideyken zamansız bazen titreme yapıyor bujileri ve enjektörleri değiştirip temizledikten sonra oldu ,ama bujileri ustanın biriyle kontrol ettik ateşlediğini gözümüzle gördük.usta buji kablolarını değiştir dedi ama kendided emin değil. Ama arabaya bir bakıyorsun saat gibi çalışıyor adamda anlamadı .Siz anlayabilirseniz seviniriim.
bujilerin sente ile boşluk ayarını yapmadıysanız ondan olabilir.ulaşımda yükleme vs den dolayı fabrika boşluk ayarını yitirebiliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: porsche911turbo
bujilerin sente ile boşluk ayarını yapmadıysanız ondan olabilir.ulaşımda yükleme vs den dolayı fabrika boşluk ayarını yitirebiliyor.
gerçekten böyle bişey olabilir, ama buji takan ustada çok kendinden emin , bu sizin söylediğiniz sık sık olabilecek bişeymidir ? Usta bu sizin söylediğinizi nasıl yapacak bujileri tek tek çıkarıp tekrar düzgün takmayamı çalışacak .teşkkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: porsche911turbo
gerçekten böyle bişey olabilir, ama buji takan ustada çok kendinden emin , bu sizin söylediğiniz sık sık olabilecek bişeymidir ? Usta bu sizin söylediğinizi nasıl yapacak bujileri tek tek çıkarıp tekrar düzgün takmayamı çalışacak .teşkkürler.
Bu benim başıma da sık sık geliyor. 1992 model Broadway ve 216.000 de motor. Acaba motor eski olduğu için mi düye düşünüyordum. Motorun eskiliğiyle ilgili değil. dediler. Bujiler de yeni sayılır. Taktığımdan beri 10.000 km yaptım. Orijinal Renault bujileri tatırdım.
Bazen trafikte kırmızı ışıkta durduğum zaman rolantide 1000 devir/dakika çalışan motor yavaş yavaş düşüyor. Araba komple titremeye başlıyor.Hatta bazen ender de olsa stop ediyor. Özellikle rampa yukarı çıkarken kırmızı ışıklarda durduğumda aklım çıkmıyor değil. Allah'a şükür bir kazaya sebep olmadı bugüne kadar ama kullananı tedirgin ediyor. Motor ısınsa da yapıyor bunu. Soğuk olsa da yapıyor. Sebebini anlamış değilim.
Kimi bujileri kontrol ettir diyor. Kimi Karbüratörüne baktır diyor. Kimisi de depoda pis benzin vardır ara ara sisteme giriyordur diyor. Üçüncü ihtimal çok mantıklı geliyor bana. Şimdilik bilmiyorum. Haziranda muayenesi var. Muayeneye yakın bakım yaptıracam zaten. Bunu da anlatırım ustaya.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme