Şimdi Ara

MOTORLU ÇANAK ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Goldmaster 9400v-CI , receiver aldım da henüz kurmadım. Yan dairedeki komşumada alıcağız. Ve ortak
    Anten kurmayı Düşünüyoruz. Eğer Motorlu Çanak kurarsam tabii ki, Herkes kendi çanağını kurucak ta. Motorlu Çanakları kimileri sorunlu olduğunu söyledi. Soğuk Havalarda donma yaptığını ve motorun pek ömürlü olmadığı söylendi. Bu konuda ne dersiniz ? Motorlu mu kurdurmalı yoksa normal çift çanakla ortak
    sistem mi kurmalı ??

• Çatın geniş ve korunaklı ise motorlu kur. Bir de receiver'ının usals (diseqc 1.3) desteklemesi lazım.
  • Çatıya kurmayacağım, cam kenarına takmak istiyorum..
  • Dostum cam kenarında sağlam olmaz. Sağlam zemine oturtmak gerek.
  • ozanunal doğru söylüyor hocam motorlu canak kuracaksan oturduğu zeminin çok sağlam olmasına dikkat etmek gerekir. çünkü en azından 150 cm bir çanak kurmak istiyceksin. bu da sağlam zemin gerektirir. hatta çok rüzgar alan bir yere de kurmamalısın.

motorlu çanak olayı aslında iyidir. ancak bazı sıkıntılar doğurabilir ama bunlarda çok büyütülecek sıkıntılar değil tabi. doğru bakarsan sorun olmaz. ama zaten bir turksat bir hotbird yeter diyosan iki çanak alıp ortak kullanmak daha mantıklı olcaktır.
  • Valla sağlamlık konusunda arkadaşlar çok haklı.normal antenleri bile cam kenarı bazen kurtarmıyor.Bende çatıda 150cm lik motorlu çanak var.Onu kurana kadar ne çektiğimi bir ben birde ayar yapan arkadaş bilir.Neredeyse 10 saat sürdü.tabii buna gerekli olan 15-20 cm kalınlığında ve 5m uzunluğunda demir i bulmak ve onu çatıya çıkarmakta dahil.
    Dediğim gibi çanak 150cm demir 5m ,geriye kalanıda çatı kiremitleri arasından aşağı indirip çatının ana tabanına dört köşeden çelik vidalarla çatının taban duvarına çaktık.Yaklaşık olarak 3 senedir çatıda,şeytan kulağına ne bir oynama nede başka bişiy.Motorum da sağlam şükür.Ancak bu en son fırtınada İstanbulda biraz gevşedi herhalde.Rüzgarlı havalarda sinyal kaybım oluyor.Geçen Lnb im bozuldu çatıya çıktım değiştirdim.Baktım demir sapasağlam ancak motor un çevirdiği yönlerde (Sağ-Sol) biraz boşluk var.Sıkmaya çalıştım vidalar paslanmış herhalde ne açılıyor ne de sıkılıyor ,anlamadım bişiy.onu nasıl sıkacağım bilmiyorum valla. .

Neyse arkadaşım,sana tavsiyem türksat ve hotbird haricinde uydu yayınlarına bakmayacaksan motorlu takmana gerek yok.Ben o zamanlar o heves le motor lu taktırmıştım.Ancak şuanda fazla uyduları kullanmadığım için pişmanım taktırdığıma.İleri ye doğru daha profesyonelleşince bu pişmanlığım gider belki.Ama illaki motor motor dersen cam önüne kesinlik le ve kesinlikle takma.Yukarıda ben taktırdığımda nasıl bir işlem uyguladığımı az çok anlattım sana.DÜŞÜN ve KARAR VER.

• Fakire balık vereceğine ona balık tutmayı öğret. (Konfiçyus)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çanak anten seçimi ve montajı
    10 yıl önce açıldı
    1 çanak çift cikisli lnb
    13 yıl önce açıldı
    Uydu Çanağı ve LNB Tavsiye
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ne alaka?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.